Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigpapa_
csendes tag
Sziasztok!
A napokban nézegettem a különböző tablet topikokat és a szóban forgó Chuwi Hi8 eléggé megtetszett. Esetleg alternatíva lehet még a Chuwi Vi8.
Ha jól látom a kettő között a különbség a Vi8 esetében a kisebb felbontásban és a nagyobb aksiban mutatkozik. Van erre valami hozzávetőleges teszt vagy tapasztalat, hogy a kisebb felbontás és a nagyobb aksija miatt, a Hi8-hoz képest mennyivel bírja tovább?
Megrendelni a gearbest-ről gondoltam, EU warehouse-ból. De a vásárlással kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem, hogy mik a tapasztalatok. Ugye elméletileg EU részről rendelve nincs vám, de mi a helyzet az áfával? Vagy szimplán a vételár és a szállítás (~6,56$) + kiegészítőkben ki is merül a dolog?
A hozzávaló billentyűzetes tokkal kapcsolatban vannak tapasztalatok? Esetleg jó vagy jobb alternatívák pl.: Alcor BT bill. univerzális tokkal (ugye előnye a lokalizáció)?
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
-
-=Szabi=-
tag
kéne néhány tesztalany aki kipróbálja a Prime95 proci tesztprogit, nem kel semmit állítgatni csak elindítani majd leokézni, nálam hibátlan, de próbáltuk az előbb másik ketyerén is, ott egy perc alatt elszáll mind a 4 mag.. :-/
-
Lala79
csendes tag
Azt hiszem erre gondolsz:
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-4-Port-USB-OTG-HUB-Cable-Adapter-with-Charging-Function-for-Tablet-Phone-V8P/32418943261.html?spm=2114.01020208.3.223.bRKKj8&ws_ab_test=searchweb201556_4_21_79_78_77_92_91_22_80,searchweb201644_5,searchweb201560_9 -
lacko6
senior tag
Valaki talált már működő usb hubot ami tölt is egyszerre?
-
Lala79
csendes tag
Rendben, nagyon köszönöm a segítségeteket! Azt hiszem akkor most már tudom mi lesz az irány!
Köszönöm! -
sicc33
aktív tag
Van valami Office 365 a tableten. Működhet? Ha igen hogyan?
-
sicc33
aktív tag
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Azt tudja valaki, hogy Banggood-ról a Netherland Direct Post postával elkerülhető lenne az áfa?
Most látom csak, hogy van ilyen opció, de az nem warehouse vagy ilyesmi, ezért nem tudom. -
hardline
senior tag
Igen, több lesz a hely is, hiszen nem lesznek ott az Android partíciók.
Az új Z8300 GPU-ban sokkal erősebb lesz és mivel említetted, hogy néha játszogatnál rajta, valószínűleg jobban jársz a Pro-val. Fogyasztás nem változott, amennyivel csökkent a CPU étvágya, annyival nagyobb lett az új GPU rész fogyasztása. A "régi" CPU hosszútávon amúgy sem bírja a melegedés miatt tartani a turbó órajelet, tehát nem lesz gyengébb a z8300 teljesítménye játék közben.
Esetleg keress rá, hogy a Z3736F hardverrel szerelt gépek hogy bírnak a WoT-tal. -
Lala79
csendes tag
Igen, tényleg ezt eddig észre sem vette. Elvileg kifejezetten a windows miatt akartam új Tab-ot, androidos van csak teljesítményben jóval gyengébb, és ez munkára is használhatóbb a win miatt. Ha már hasznos, akkor a kellemes sem lenne hátrány időnként a kikapcsolódás szempontjából, ezért gondoltam erre a kis készülékre
Akkor ennek lehet hogy több helye is van tárhelyileg a 32Gb-ból? -
Lala79
csendes tag
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi? Érdekelne engem egy ilyen kis Tab, szerintetek melyiket érdemes választani? Az új CHUWI Hi8 Pro IntelCherry Trail-T3 Z8300 Quad Core 2GB / 32GB verziót, vagy a "régi" Intel Core 2 GB Z3736F Quad + 32GB verziót? Extrémebb használatkor játékot windows alatt futtatnék rajta, és az is a World of Tanks lenne, csak nem tudom melyikkel járhatok jobban. Az ár minimális különbség, szinte elhanyagolható. Itt inkább ahogy néztem a procik MHz, valamint fogyasztásbeli különbségeit gondolom, van ez az új cherry proci olyan jó mint az előző, fog ez úgy teljesíteni mint az előző? A Z3736F elvileg egyszálas teljesítményben erősebb mint a Z8300, és ez az ami megtéveszt kicsit? Segítségeteket előre is köszönöm!
-
lacko6
senior tag
Hi.
Android root után,nem jön be az android recovery.Mindig a fast boot modot ir,a + és Power kombinációra.
Valaki nem tudja hogy lehet visszahozni,vagy esetleg valakinek nincs twrp full mentése gyári rendszerrő?
És hogy van-e fix twrp vagy csak az ismétléses módszer?
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Olyan bajom van, hogy Wifi driver Windows 10 alá...
Frissítettem a tabot Win 10-re, de wifi nem volt.
Driverek közt nézem, hát van 2 db sárga felkiáltó jeles is.Leszedtem eddig 2-3 féle drivert, de egyik sem akar működni.
(Chuwi Hi8 Windows Drivers.rar from File downloaded from
http://chinagadgetsreviews.com
or http://chinagadgetsreviews.blogspot.com)Mi lehet a hiba????
Megoldás? -
sicc33
aktív tag
Másnak nincsen gondja a hanggal? Nekem ha van kedve megszólal, ha nincs akkor nem. Vagy éppen késik. Érdekes
-
sicc33
aktív tag
Találtam egy hibát a tabnál. Nagyon zajos a fülhallgató kimenet
-
-=Szabi=-
tag
omgwtf, mai win10 frissítéshez kell legalább 4,2 giga szabad hely telepítésnél..
-
ufonauta
aktív tag
Az az android recovery. Tehát előbb az OS választóban (bekapcs és hangerő le) kiválasztod a win-t és miközben indítod, nyomod az Esc-t, így a BIOS jön be. Ha az androidot választod ki az OS választáskor és úgy indítod és nyomod az Esc-t, akkor az android recovery jön be.
-
ufonauta
aktív tag
-
ufonauta
aktív tag
Nos eddig úgy néz ki, hogy műxik a kártya, csak valóban nem szabad használni a programot az OS váltásra. Ki kell kapcsolni a tabot és hangerő le gomb nyomásával kiválasztani az indítandó OS-t.
Nagyon picit macerásabb, de meg lehet szokni és látni fogja a kártyát Android->Win váltás után is.
-
sicc33
aktív tag
Üdv mindenkinek! Ma megérkezett a tab. Nagyon tetszik. Win 8,1 van rajta. Hogyan lehetne rávenni a magyar nyelvre? Le van töltve a nyelvi csomag, be is van állítva elsődlegesre, de csak a billenytúzet magyar. Ötlet javaslat? Köszi
-
lacko6
senior tag
válasz
ufonauta #324 üzenetére
Na kíváncsi voltam az sd mizériára.Beletettem 1 32gb-os sd-t,a win 8.1 leformázta( Fat32). Üres volt. Váltottam androidra ami feltett rá pár könyvtárat.Működik mindkét rendszereb.
Viszont az android nem hajlandó kezelni a 64gb-os pendrivomat
.Előszór exfat ra majd ntfs re formáztam de semmi,kiírja hogy benne van de nem használható.Először exfatnál írta hogy üres vagy nem támogatott formátum.Akkor leformáztam ment,de fat 32-re,az meg gáz.
Milyen programot ajánlotok exfat,ntfs kezelésre?
Ja és nem találom a frissítés menüpontot az androidba,lehet kell neki valami mert az exfatota a telefonom is támogatja.
-
azbest
félisten
a fekete súlya a tabletéval vetekszik, csak akkor teszem bele, ha viszem valahová magammal. A kamera felőli saroknál nem a legpontosabb az illeszkedés. A kiszedéshez nemárt segédeszköz. Rugalmas műanyag keret van beül, az fogja a tabletet. Erősebb nyomódástól nem védik meg a kijelzőt.
vannak képek róluk alul.
-
ufonauta
aktív tag
Próbáltam már minden fajtával. Ráadásul, ha magában van fent a win 10 tökéletesen látja a kártyát.
Rákérdeztem a vi8 topicban, mert az jobban pörög és ott is többeknél jelentkezik a probléma. twi452 fórumtárs ezt írta:
Ha jól emlékszem akkor androidról windowsra váltásnál van ez, ekkor sajnos teljes kikapcs kell csak akkor fogja a win látni az sd-t, winről droidra elvileg lehet váltani a progival is.
Nah majd, ha hazaérek este kipróbálom. -
ufonauta
aktív tag
A probléma még mindig fennál.
Vagyis visszatettem a dual OS-t és Win alatt nem látja az SD kártyát. Ha letiltom, vagy törlöm az eszközt, akkor utána néha (nem mindig hatásos) megjelenik, de egy újraindítás után megint eltűnik. Visszaraktam gyárira a tabot és azóta jelentkezik újból. Amikor legyalulva az összes partíciót, csak a Win 10 volt gpt-re feltelepítve, tökéletesen látta a kártyát. Noh kitolok én veled gondoltam és rátelepítettem a dual OS-ra a Win 8.1-re a Win 10-et úgy, hogy ne tartson meg semmi régi dolgot, majd beadtam neki a doubledriveres win 10-es illesztőcsomagot és ugyanezt csinálja. Már a hajamat tépem. Ha csak a Win 10 van fenn ugyanezzel a drivercsomaggal műxik, ha dualban rajta van az Android is elkezdi a hepajt. Próbáltam több kártyával is. Gondoltam azt is, hogy biztos az Android jelöli meg magának valahogy a kártyát (mert az android persze látja), így átformáztam NTFS-re. Na mondom most pofázz bele a Win-es dolgokba! Így is ugyanez a helyzet. Ha nem találok rá megoldást, akkor gyalulhatom le a dualboot-ot és rakom vissza egyedül a Win-t. Az legalább műxik. Még este ha hazaértem ráküldök egy BIOS frissítést (bár nem hinném, hogy köze van hozzá), oszt ha így is baxaxik, akkor gyalulom le az androidot. Sajnálnám, de ez új kora óta probléma nála.
Bármi tanácsot szívesen fogadnék, mert már az a kevés hajam is kihullik. -
ccs2929
senior tag
Sziasztok!
Létezik valami olyan kábel, amivel megoldható, hogy usb otg mellett lehessen tölteni is a készüléket!?
Köszi
-
nimfas
addikt
Win 10 firrsítést hogy lehet megcsinálni?
A legelején mikor bekapcsoltam akkor felajánlotta, azóta a frissítések közt sem találom....
-
IpiBcsi
tag
Sziasztok! Múlt szombaton rendeltem meg a Gearbest-ről EU áruházból és tegnap délben hozta a DHL futár. Nekem is csomagoltak mellé EU átalakítót. Egy Wayteq xTAB 79qci-ről váltottam, ég és föld a különbség a Hi8 javára. Az ismerkedésen és a belakáson kívül a Windows 8.1-nél csináltam egy teljes rendszer visszaállítást, mert a kici kínaiak létrehoztak egy "qq" nevű felhasználói fiókot, amit csak így lehetett eltüntetni. Szívesen váltanék Windows 10-re, de amíg nincs egy gombnyomásos atombiztos módja, addig várok.
-
HPAA
őstag
hol most a legolcsóbb,ahol van is ?
-
nimfas
addikt
Windows alatt csak nekem ilyen halk a készülék?
100-on van, de alig hallani...
Windows 10 alatt esetleg? Hogy lehet előhozni a frissítést? -
lacko6
senior tag
válasz
ufonauta #308 üzenetére
Szerintem eloszor probald meg a techtabletes 2 pendrive os modszert,az alap win8 as image.Ez megcsinalja a particiokat recoveryt, szerintem az androidot is.
Ha esetleg nem tenne fel az androidot a particiokat megcsinalja es akkor onnan kell csak csinalni hogy android telepites.
-
ufonauta
aktív tag
Majd este otthon megnézem, mert most melóhelyen vagyok. De mélyebben beleolvasva, azt hámozom ki, hogy csak akkor kell a BIOS frissítés, ha nem dualbootos a BIOS. Az enyémben a BIOS az megmaradt a dualbootos szerintem, mert a BIOS-ban lehet választani, hogy elsődleges oprendszer az android, vagy a win legyen. Csak már ugye android nincs a gépen. Megpróbálom majd a leírás alapján a BIOS update kihagyásával előszőr az androidot, majd a win-t feltenni.
8.1 volt gyárilag, csak ráengedtem a w10 frissítést és miután aktiválta magát gondoltam csinálok egy tiszta win telepítést. Noh utána lett csak windowsos a tabletem.
Az se teljesen világos, hogy a francia leírásban a rufusban MBR-es telepítőt látok UEFI-s gépre. Nem GPT-re kell telepíteni a wint? -
ufonauta
aktív tag
-
lacko6
senior tag
válasz
ufonauta #299 üzenetére
Köszi. Siker
Nem akarok hülyeséget írni de szerintem ez az img (HI8 Windows image.part1.és 2.) Rendbe rakja a rendszert.Töröltem a recoveryt,és ez a 2 pendrive-os modszer vissza állította a kb 17 particiot és az 5gb-os recoveryt is.8.1 bing tisztán 4gb+4Gb a frissítés és a magyar nyelv.Nekem a 8.1 jóbban bejön
Találtam leírást igaz francia és a Vi8-hoz van de van benne valami [link]
Nekem az android résznél, a géphez kötésnél lévő szöveget írta ki.
de az image rendbe tette.
-
ccs2929
senior tag
Szia, sziasztok!
Mától csatlakozok a kis közösségetekhez, mert megérkezett nekem is a gép.
Van Eu raktáron, én a TinyDeal-tól rendeltem vasárnap este, ma hozta is a postás! Eu-s töltő van hozzá, pontosabban angol, de van hozzá átalakító fej is.Üdv.
-
Till@
aktív tag
Köszi !
Várok inkább 1 picit , a spanyol drága
annyi pénzért megúszom tokkal vonóval.
-
ufonauta
aktív tag
Valóban nincs most EU-ban, de szerintem ez csak pillanatnyi. Jön a karácsony. Ezt a ziccert nem hagyják ki. Szerintem pár napon belül lesz megint az EU-ban. Az enyémet én CN plug-al rendeltem, mert akkor csak azzal volt elérhető. Ezért rendeltem hozzá az extrémdigitálról egy 2 Amperes töltőfejet. Egyébként simán USB-ről töltheted, de a legtöbb telefontöltő 1 Amperes, vagy az alatti és azokkal sokáig tartana a töltés. A lényeg, hogy megjött a HI8 és a legnagyobb meglepetésemre csomagoltak hozzá egy átalakítót, amivel az EU dugóba tudod dugni. Így most van két 2 Amperes töltőm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad 7th. 32GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4268
- iPad 11(2025) A16/128GB Wifi Újszerű/2026.04.28.Apple Gar./Akku 100%/p4266
- Samsung Tab A9 (SM-X115) 4GB/64GB
- iPad 10/11(A16/Gyári Apple Bill./2026.05.09.Apple Gar./
- Új, bontatlan iPad 10 2022 10.2 64GB Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest