Új hozzászólás Aktív témák

• Dilikutya

félisten

válasz Fecka #4 üzenetére

Ilyen sokat számít az alaplap. amugy az hogy egy XP1700+ gyorsabb, az nem meglepő, a két proci nincs pariban. az mondjuk windows probléma sztem hogy a start menü 6-7mp alatt jön elő, mivel nekem a régi celeronos gépen se tartott addig. 3200Mb sávszélesség az nem egészen a 266MHz fsb sajátja. a Kingston 400-as RAM kicsit túlzás, és kidobott pénz volt, mivel az is csak 266MHz-en megy a lapodban, esetleg jobb időzitéseket bír mint egy 266-os RAM. P4P800-at csak akkor vegyél, ha cserélsz procit is. 865-ös chipset, elvileg kezeli a Celeronodat, amennyiben northwood, gyorsabb is lesz valamivel, de ha ilyen lapot veszel, kár lenne a dual channel memvezérlőt kilőni. márpedig Celeronnal, és egyetlen RAM-mal nem fog menni. és az nem kevés többlet.
    amit tanácsolni tudok: ha már mindenképpen akarsz alaplapot venni, add el a procit, vegyél Athlon XP-t, egy keveset rádobsz, és megvan egy 2000+ vagy egy 2200+, picivel többért 2500+, meg veszel egy nforce2-es lapot, a P4P800 árán sztem adnak Asus A7N8X-et, esetleg vehetsz olcsóbban Abit NF7-et.
    a procit el tudod adni a hűtővel együtt olyan 10-12 ezerért, abból gyakorlatilag megvan egy dobozos 2000+ (T-bred magos, 13k a bluefishben), a P4P800 helyett pedig 18k-ért van Asus A7N8X, Asus A7V600, 19k-ért MSI K7N2 Delta, 16k-ért Chaintech 7NJL4 Summit. a RAM-ot megtarthatod, ezekben már ki fogod tudni használni a képességeit. és lesz egy fényévekkel gyorsabb géped.

Új hozzászólás Aktív témák