- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- Milyen egeret válasszak?
- Egyelőre táblázattal segíti a Borderlands 4 futtatását a Gearbox
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
uraga
csendes tag
válasz
Chipi333 #3148 üzenetére
Ismerem az összes rendezést köztük a quicksortot is mert ezelőtt, már 4 másik hibrid rendezést megvalósítottam amiben benne volt a quicksort is egyikben.
DE!
A leírás azt írja equal-sized bins! Az equal sized az azonos méretű. ha választok véletlenszerűen pivot elemeket és szétdobálom közöttük, baromira nem biztos hogy equal sized -ok lesznek, és akkor minek kerestem meg a min és max elemet. Itt olyan intervallumokra kell osztani amiben egyenlő számú elemek vannak, ez nem egy quicksort több pivottal, mert akkor azt írná.
-
uraga
csendes tag
válasz
Jester01 #3142 üzenetére
Igen, eddig én is eljutottam, abból ha az intervallumokat rendezed, nem lesz rendezett listád. Akkor sem ha a végén n elemszámú listában n darab intervallumod lesz. Max akkor lenne a végén rendezett ha még a rendezett intervallumokat összefésülnénk, ami igen hatékony de egy TimSort nevű rendezés sokkal jobban csinálja, szóval itt nem ez a lényeg. A lényeg ott lenne, hogy a min és max elemek közé úgy pakoljuk be az elemeket, hogy valamilyen csoportosításba kerüljenek mint a BucketSortnál pl 10-20, 20-30, 40-50- ig stb. Ezután az intervallumok rendezésével akár rekurzivan egy rendezett sorozatot kapnánk a végén. De mivel a leirásban az is szerepel hogy egyenlő elem számú intervallumokra osztja, tényleg nem értem hogy csinálja, hogy a végén rendezve is legyen az egész lista, ne csak az intervallumok.
-
uraga
csendes tag
Sziasztok,
Lehet nem ez a legmegfelelőbb topik, de gondban vagyok egy algoritmussal kapcsolatban. Van ez a spreadsort nevű hibrid rendezési algoritmus http://en.wikipedia.org/wiki/Spreadsort itt található a leírása. Na most a baj az, hogy a rövid kis leírásból nem lehet rájönni, hogy pontosan, hogy is rendezi ez a sorozatot. Alatta van egy gyönyörű C/C++-ban írt kód, ami elvileg a rendezés algoritmusa, de abból meg nem sokan értek, mivel java, C#-on nevelkedtem és itt jobbra balra bitshiftelnek ha jól látom. Az a baj, hogy nekem be kéne mutatnom, hogy hogy működik ez a rendezés, de nem értem egészen pontosan. Légyszi valaki aki jó C-ben vagy algoritmusokban vessen rá egy pillantást és magyarázza el nekem hogy működik ez az algoritmus.
Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nagyon bízik az Instinct MI450-ben az AMD alelnöke
- Milyen egeret válasszak?
- Formula-1
- Egyelőre táblázattal segíti a Borderlands 4 futtatását a Gearbox
- iPhone topik
- Házimozi belépő szinten
- Windows 10
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX6700XT 12GB!
- MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC - 2db
- Lenovo Ideapad Slim 3 DDR5, Garancia jún 2026
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Acer Nitro V ANV15-51-554Z SZÁMLA , GARANCIA
- RÉSZLETRE . OPCIONÁLIS. HP EliteBook 840 G11 üzleti prémium laptop számlával és garanciával
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest