Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• uraga

csendes tag

válasz Chipi333 #3148 üzenetére

Ismerem az összes rendezést köztük a quicksortot is mert ezelőtt, már 4 másik hibrid rendezést megvalósítottam amiben benne volt a quicksort is egyikben.

DE!

A leírás azt írja equal-sized bins! Az equal sized az azonos méretű. ha választok véletlenszerűen pivot elemeket és szétdobálom közöttük, baromira nem biztos hogy equal sized -ok lesznek, és akkor minek kerestem meg a min és max elemet. Itt olyan intervallumokra kell osztani amiben egyenlő számú elemek vannak, ez nem egy quicksort több pivottal, mert akkor azt írná.

• uraga

csendes tag

válasz Jester01 #3142 üzenetére

Igen, eddig én is eljutottam, abból ha az intervallumokat rendezed, nem lesz rendezett listád. Akkor sem ha a végén n elemszámú listában n darab intervallumod lesz. Max akkor lenne a végén rendezett ha még a rendezett intervallumokat összefésülnénk, ami igen hatékony de egy TimSort nevű rendezés sokkal jobban csinálja, szóval itt nem ez a lényeg. A lényeg ott lenne, hogy a min és max elemek közé úgy pakoljuk be az elemeket, hogy valamilyen csoportosításba kerüljenek mint a BucketSortnál pl 10-20, 20-30, 40-50- ig stb. Ezután az intervallumok rendezésével akár rekurzivan egy rendezett sorozatot kapnánk a végén. De mivel a leirásban az is szerepel hogy egyenlő elem számú intervallumokra osztja, tényleg nem értem hogy csinálja, hogy a végén rendezve is legyen az egész lista, ne csak az intervallumok.

• uraga

csendes tag

Sziasztok,

Lehet nem ez a legmegfelelőbb topik, de gondban vagyok egy algoritmussal kapcsolatban. Van ez a spreadsort nevű hibrid rendezési algoritmus http://en.wikipedia.org/wiki/Spreadsort itt található a leírása. Na most a baj az, hogy a rövid kis leírásból nem lehet rájönni, hogy pontosan, hogy is rendezi ez a sorozatot. Alatta van egy gyönyörű C/C++-ban írt kód, ami elvileg a rendezés algoritmusa, de abból meg nem sokan értek, mivel java, C#-on nevelkedtem és itt jobbra balra bitshiftelnek ha jól látom. Az a baj, hogy nekem be kéne mutatnom, hogy hogy működik ez a rendezés, de nem értem egészen pontosan. Légyszi valaki aki jó C-ben vagy algoritmusokban vessen rá egy pillantást és magyarázza el nekem hogy működik ez az algoritmus.

Köszönöm előre is.

Új hozzászólás Aktív témák