Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
bucsupeti #4299 üzenetére
Ez azert olyan 20 evvel ezelott keringi "Az igazi programozo" c. irasra emlekezteto fordulat volt... szerintem ez egy kicsit generacios kerdes is. A gyerekemnek mar az lesz trivialitas, hogy leir (ha egyaltalan szo szerint iras lesz az me'g) egy kodsort es mar a masik ablakban fut is a modositott program. Az en szuleim korosztalyaban (o"k konkretan nem) levo, korai programozok viszont felvezeto szinten, nand kapukra felbontott logikai kifejezesek nelkul nem tudta elkepzelni, hogy valaki programozni fog tudni. [En valahol a ketto kozott vagyok.] Es ez me'g csak nem is azert van, hogy mi volt az elterjedtseg akkor, es mi most. Vagy hogy milyen a fejlesztokornyezet, es milyen most. Egyszeruen bovult az egesz "programozas" fogalom, es egyben specializalodott is. Egy magasszintu program megirasahoz szerintem nem alapveto tudas a forditas miertjenek melyrehatobb (meddig melyre?) ismerete, csak a szuksegessege es a modja (mondjuk ha ide vesszuk az internetet meg az rtfm-et is, akkor inkabb csak a szuksegesseg ismerete). Viszont mindig lesz olyan, aki meg hw-kozeli dolgokat csinal, es adott esetben aka'r lenezi a magas szinten programozokat, akik egy chip labait se tudjak megkulonboztetni egymastol, vagy nem tudja megmondani, hogy adott asm kod hany usec nagysagrendig fut.
Szerintem minden nagyon mulik a feladatokon, amiket meg kell oldani, nem lehet azt mondani hogy ez vagy az nelkul nem lehet programozni. Legfeljebb a programozas bizonyos alfaja't nem konnyu nelkule muvelni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Makulátlan PlayStation 5 lemezes kiadás + 2 játékkal, garanciával!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest