- Milyen TV-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Forrmell.enn
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3 nm-es node-on készül a Zen 5?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
sziasztok,
még csak ismerkedek a C programozási nyelvvel (bár nem ez az első nekifutásom) - egyszer már elolvastam a Kernighan-Ritchie féle könyvet, most elölről kezdtem és a példákon is végig megyek.
van (még egészen az elején) egy példakód, aminek egy "aprócska" része nem igazán világos számomra: 1.5.4. Szavak számlálása fejezet példakódjáról van szó.
az egészből egész pontosan ezt a kódrészletet nem értem:
if (c == ' ' || c == '\n' || c == '\t')
allapot = KINT;
else if (allapot == KINT) {
allapot = BENN;
++nw;
}egész konkrétan az else if ágat nem értem belőle. az megvan, hogy a két állapot (KINT/BENN) között kell váltogatni, de miért így van megírva az else if feltétele? ha jól értem, csak azért, hogy beugorjon abba az ágba, átváltson BENN értékre és növelje az nw változó értékét...jól értem? csak mert ülök már felette jónéhány perce
egyébként mire leírtam mégis csak koppanni látszik...na de akkor annyit ha segítenétek, hogy miért nem lehet a helyén egy sima else ág? vagy az allapot == KINT feltétel helyén egy akármilyen igaz feltétel?
köszi előre is a segítő szavakat
(remélem, nem kérdezek nagy baromságot)
üdv,
bepken
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- FOTÓS beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest