Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bepken
veterán
sziasztok,
még csak ismerkedek a C programozási nyelvvel (bár nem ez az első nekifutásom) - egyszer már elolvastam a Kernighan-Ritchie féle könyvet, most elölről kezdtem és a példákon is végig megyek.
van (még egészen az elején) egy példakód, aminek egy "aprócska" része nem igazán világos számomra: 1.5.4. Szavak számlálása fejezet példakódjáról van szó.
az egészből egész pontosan ezt a kódrészletet nem értem:
if (c == ' ' || c == '\n' || c == '\t')
allapot = KINT;
else if (allapot == KINT) {
allapot = BENN;
++nw;
}egész konkrétan az else if ágat nem értem belőle. az megvan, hogy a két állapot (KINT/BENN) között kell váltogatni, de miért így van megírva az else if feltétele? ha jól értem, csak azért, hogy beugorjon abba az ágba, átváltson BENN értékre és növelje az nw változó értékét...jól értem? csak mert ülök már felette jónéhány perce

egyébként mire leírtam mégis csak koppanni látszik...na de akkor annyit ha segítenétek, hogy miért nem lehet a helyén egy sima else ág? vagy az allapot == KINT feltétel helyén egy akármilyen igaz feltétel?
köszi előre is a segítő szavakat
(remélem, nem kérdezek nagy baromságot)üdv,
bepken
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (nevedre)
- Akko, Gateron, Haimu x Geon kapcsolók
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256 GB újszerű állapot
- GamerPC RX 9070/7700X/32GB DDR5/1TB M2
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Apple Watch Series 11 46mm Jet Black BONTATLAN
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(remélem, nem kérdezek nagy baromságot)