- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Blu-ray lemez tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
<Adamsky>
nagyúr
MediaTek Dimensity 9400 SoC to have 30% better single-core CPU performance vs. 9300
Remélem minél több gyártó dönt majd mellette, így kiderülhet, mennyi igaz a marketing anyagból. Azért az a 70%-al kevesebb energiafelhasználás igen-igen impozáns érték. -
<Adamsky>
nagyúr
Félreértesz. Nem lepődtem meg. Arra szerettem volna rámutatni (újfent), hogy a mai csúcs SoC-ok, ill. a teljesítményhajhászás már nagyon régóta olyan mobilokat eredményeznek, amik használata sok esetben kellemetlenebb, mint egy "középkategóriásé".
4K? Pláne 8K ... hát annak sok értelme nincs. Inkább az FHD vagy a 2K legyen olyan, amire tényleg jó ránézni. És, újfent: hajadra kenheted a 8K-t, ha 5 percet tudod használni a tengerparton ...
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Rohadt egy pech, hogy a fényerőre épp általában nagy melegben van szükség.
Egyébként érdemes benézni a CMF Phone 1 topic-jába. A telefonnal a legnagyobb gondja a többségnek, hogy nincs benne NFC. Egyébként "hűs", gyors, jó az üzemideje.
"Sz@r-fos" Mediatek SoC ... persze az SD8G4 biztos elpopsizza majd a szintetikus teszteken, de ...
Szóval ennyit az "őserőről". -
<Adamsky>
nagyúr
válasz proradeon #51 üzenetére
" ... nagyjából kétszázszorosára nagyítottad a problémát ... "
Picit túloztam, de csak picit. Engem ugyan nem érint a probléma – egyelőre – mert egy "ősrégi" mobillal nyomulok (nem találom az utódot ...), de követem a "fejlődést", olvasom a topic-okban a tulajok tapasztalatait, látom a tesztek eredményeit."Aki pedig játékra vesz telefont ... "
A játék egy dolog. Én pl. nem játszom. Viszont néha fotózok, sokat navigálok (autó, túrázás). Én biztos lábrázást kapnék, ha a szép új mobilom azzal örvendeztetne meg, hogy akkor most lejjebb veszi a fényerőt – épp, kinn a napon – mert neki melege van.
Aki nálam (jóval) többet fényképezik, és netalán videózik, az pedig jó eséllyel fut bele az előbb említett jelenségbe." ... 5 méterenként fényképet csináljon egész álló nap ... "
Bocs, de te hol élsz? Másról se szól a mai világ, minthogy örökíts meg mindent (is). Nem, nem magamról beszélek. Én, – hacsak tehetem – fényképezővel fotózok, és töredék mennyiségű képet tartok meg. De én vagyok a kisebbség. Látom, hogy pl. a családban mi történik, ha születik egy gyerek
... és akkor muszáj 4K-ba, és mindenféle effektekkel." ... 10-ből 9 felhasználó azzal kezd, hogy vesz a telefonra egy jó vastag tokot."
Na, ez is megérne egy misét, hogy miért olyanok a mai mobilok, hogy ha ránézel, már attól is karcolódik? Persze, a többség bakot ugrik, ha van egy kis keret a kijelző körül, így mit tehet szegény gyártó? Hát olyan mobilt készít, ami a kirakatban jól néz ki, aztán a user – ha jót akar – úgyis beleteszi egy idétlen tokba.
Ellenpélda: ~8 éve már ilyet is tudtak csinálni. Akkor most miért nem?" ... normál használat folyamán minél fluidabb legyen a rendszer."
Jelezném, hogy kb. 10 éve eljutottunk arra a szintre, hogy tök "fluid" tud lenni egy rendszer. Az, hogy közben sok esetben mégsem az, az köszönhető, a fej-nehéz rendszernek, ami kb. ugyanazt tudja, mint évekkel ezelőtt, mégis 3-4× több RAM és erőforrás kell hozzá.#54 aprokaroka87
"Egyébként kíváncsi lennék rá hogy a külső hömérséklet mennyire járul hozzá a Throtlinghoz."
Akkor elárulom a "nagy titkot": igen komolyan -
<Adamsky>
nagyúr
" ... egy tökéletes világban a hűvös és kitartó működés kellene legyen az első számú szempont ... "
Na, ja. csak ugye ez kivitelezhetetlen. Kb. mint a világbéke, amiért a szépségkirálynők küzdenek.
Ott kellene kezdeni, hogy ne az legyen egy új lapka esetén az elvárás, hogy még gyorsabb legyen. Minek, hová? Tudom majd jönnek, akik azt mondják, hogy de hát nem szabad a fejlődés elé állni. Csakhogy ez már rég nem az. Minden évben, minden új csúcs SoC-nál ugyanaz a duma: 1,X %-al gyorsbb, mint az előző, aminek már az elődje is használhatatlan volt nyáron, mert vagy átégette a felhasználó kezét, vagy csak szimplán lekapcsolt.
De, kell a még nagyobb, jobb, gyorsabb ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Autós topik
- Spórolós topik
- Asszociációs játék. :)
- Steam Deck
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali informatikai kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...