Hirdetés
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Home server / házi szerver építése
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranger26
csendes tag
Üdv.
Nekem a telepítésnél akad gondom. Nem indul el a telepítés NoModeset és kompatibilis módban sem csakis a a 'normál' módban indul el, de akkor viszont a KDE környezet miatt lefagy rögtön a gépem ez minden fajta linuxnál így van, ha KDE-t akarok telepíteni. Kiírja az adatokat olvassa be a szükséges dolgokat a rendszer, de egyszer csak megáll és nem megy semerre sem ezt a Nomodeset és a kompatibilis módra értem. Van valami megoldás, hogy tudjam telepíteni a rendszert? blackPanther verzió 16.2SE Silent Killer
Azzal a programmal írtam ki USB-re amit az oldalon ajánlottak, de nem akar elindulni. -
Már egy ideje újraindult a bP projekt. Használja valaki? Csak a FB oldaluk aktív, de ott elég nyűgös beírni dolgokat, bár elég mozgalmas néha.
-
ludla
őstag
-
ludla
őstag
Már elérhető az új blackPanther OS 14.1 kiadás ami igen csak jóra sikeredett! [link]

-
ludla
őstag
Már közel a végleges kiadáshoz
blackPantherOS-v14.1-RC2-WalkingDead-i586-CD.iso -
greenmeister
tag
And apu kezelésével kapcsolatba milyenek a tapasztalatok?
-
ludla
őstag
Újabb gyermekvédelmi program- KChildlock

-
ludla
őstag
Szia! Az USB indítókulcs nem lehetséges a 11.1 verziónál, remélem ettől nem megy el a kedved a rendszertől

Ha bármi egyéb kérdésed van a www.blackpanther.hu oldalon chat részben is informálódhatsz. -
svili
tag
Köszönöm!
A Szoftverkezelőben viszont csak a telepített alkalmazásokat láttam - persze lehet, hogy én voltam a béna..

Live módban villámgyors volt, még a Linux Mint-nél is gyorsabbnak tűnt (az persze letisztultabbnak és egyszerűbben kezelhetőnek látszik első pillanatra, de én szeretem az új dolgokat..)
-
ludla
őstag
Szia! Nem lehet Root joggal indítani a rendszert biztonsági okokból, és a tárolók le vannak védve, hogy ne lehessen piszkálni, itt csak is azok a csomagok vannak fent amik a BP tesztelése alatt átmentek. Rengeteg program van, az alapvető amit szinte mindenki szeret, VLC, Smplayer, Clementine, Thunderbird, Firefox, Chromium, Skype, Opera, stb... lehet válogatni

Az USB kulcs készítésében, pedig utána érdeklődöm hogyan lehet.
-
svili
tag
Hi!
Bár nem egy pörgős topic, de több kérdésem is lenne:
A live rendszerre is lehet programot telepíteni, mint az ubuntunál vagy a suse-nál? mert nekem nem sikerült "előcsalogatnom" a tárolókat (konkrétan egyet sem..
), csak a meglévő alkalmazásokat mutatta a Szoftverkezelő..
Root-ként meg belépni nem enged, csak bizonyos "akcióknál" kéri a root jelszót, ez rendben is van.
A másik kérdésem, hogy merre rejtették el az usb-indítókulcs készítést? Állítólag a 11.1-es verzióban mér benne van..
Egyébként tetszik a rendszer - live-ban pillanatok alatt sikerült "belaknom" - a telepítésével azért várnék egy kicsit.... -
ludla
őstag
Tartalomszűrés blackPanther alatt cikk
-
ludla
őstag
Aki esetleg szereti a Jdownloader programot, annak itt a telepítő rpm fájl.
Köszönet vector-nak.
-
ludla
őstag
Megjelent a BlackPanther OS v11.1 verzió. Egy nagyon jó kis rendszer és nagyon segítőkészek az IRC-n

-
nem akarok flamelni, de akinek egy-két domain fenntartása is gondot okoz, az ne csinálja.
Segítség lehetne számukra, hogy valaki (akár én is), hosztolja a domainjeiket, az anyag terítését meg rábíznák az fsn-es szerverfarmra. Még az sem kizárt, hogy egy szerverüket én is tudnám hosztolni.
De valahogy nem azt érzem, hogy az optimális megoldás felé akarnak haladni.
-
Vladi
nagyúr
Eléggé kihalt és elsüllyed topik. Sajnos a disztró is nagy bajban van.

link! -
Vladi
nagyúr
A gond az lehet, hogy nem megfelelő beállításokat adsz meg, vagy vesz ő magától. Milyen integrált? Olyat nem lehet, hogy karakteres telepítés?
Kissé furmányos, de minden vga-t rá lehet venni a működésre. A lényeg, hogy vesa driverrel próbáld. Ha van már grafikus felület, akkor könnyebb bütykölni.
-
GrandeP
addikt
Semmi különös... nem ismerte fel a vga-t.... no screen... majd adott egy parancsot, amivel betudtam állítani h milyen monitor és milyen (ati vagy nvidia) kártyám van...
Beállítottam mindent.-. ismét próba, megint kiirta h nincs vga kártya...
Egyébként integrált van, gondolom ez lehet a probléma....
-
akaido
addikt
Most jutott csak időm kipróbálni a Fekete Párduc ezen verzióját. Első pozitívum: Virtuális gépen(Virtual Box) sokkal hamarabb betöltött mint pl. az Ubuntu 8.04.1. és gyorsan műxik minden program is A GUI áttekinthető( A PC Linux "Start menüjéhez" képest meg pláne , bár az asztali konok nem annyira jönnek be, de ez alapjában véve lényegtelen.
-
ragazzo
őstag
Számomra elég érdekes, hogy ez a párducos linux sem téma ezen a fórumon. Egyszer megemlítettem valahol és mindenki csak fanyalgott. Olyan a sorsa mint a baglyosnak.Mostoha. Csak tudnám miért. Ami magyar az már sz..r?
-
Vladi
nagyúr
A Fekete Párduc újra lecsapott!!
Elérhetővé vált a blackPanther OS v5.2.8 (Sea) teljes verzió! Napokon belül itt a LiveCD változat.
Minden kezdő érdeklődőnek ajánlom figyelmébe ezt a kiváló magyar terméket.

-
scbrpablo
csendes tag
Hát igen
Érdemes előbb körülnézni, mielőtt nyitok egy új topicot ugyanolyan névvel... -
Digital
addikt
válasz
Forest_roby
üzenetére
Akkor úgy kérdezem: ki melyiket szereti jobban,és miért?
-
Digital
addikt
Na kinek hogy jött be a panther? Épp most töltöm a 4.2-es verziót!
-
Értem. És köszi!
Nekem első ránézésre tetszett a dolog, mert magát az OPrendszert láttam először. Dizájnos...
De a honlapukon eluralkodó marketing-hányinger (már elnézést, nem szeretek magyar dolgokat szidni, de ezt muszáj...) nekem is csökkentette a beszerzési vágyamat. Persze, nekik is meg kell élni valamiből, tudjuk be ennek...
Mindezektől függetlenül valahogy hozzá fogok jutni...
És kiváncsi voltam, hogy van-e esélyem Voodoo5 5500-tel a párduc ''ellen''. 
ui.: Tud valaki infot arról, hogy a SkyOS-hez van-e Voodoo5 driver? Gyűjtöm az ''egzotikus'' OPrendszereket...
-
cucka
addikt
-
Sziasztok!
A blackPanther OS egy Linux disztribúció?? A honlapon asszem erősen tiltakoznak ez ellen... Ezek szerint menni fog alatta a Voodoo5 5500-ös karim, egy sima linux driverrel????
Köcc! -
-
Grunya
aktív tag
Ha már a magyar disztribeknél tartunk...
Szerintem a legjobban sikerült és fejlődő a Frugalware. Már sokat gondolkodtam, hogy nyitok neki egy külön topicot, de nem akartam lebőgni az esetleges érdektelenség miatt...
Azért ajánlom mindnekinek, hogy figyeljen egy kicsit rá. Nagyszerű csomagkezelője van: pacman. Az Archlinux-ból kölcsönözték. Egyébként sok Slackware-os cucc is van benne.
Ez a Blackpanther meg, ha jól tudom a Mandrake alapjaira épül. Sokkal többet én sem tudok még róla. Hányan fejlesztik? -
visit
tag
Sziasztok!
Nem is viaskodásnak szántam, sokkal inkább alternatívának, poénos címnek. Abszolút nem degradáló minősítésnek, hanem örömteli választéknak.
Na, erről ennyit.
Feltettem, és már ismerkedek vele. Csak azok a fránya betűk ne lennének olyan csúnyák alapból a Firefoxban... De ez mindegyik disztribnél így van. -
visit
tag
Jó reggelt!
Ma hajnalban olvasgattam az oldalukat. Használja közülünk valaki? Ha igen, valami tapasztalattal szolgálhatna nekem.
Még csak most töltöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Home server / házi szerver építése
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Én még nem felejtettem le olvasni..)
), csak a meglévő alkalmazásokat mutatta a Szoftverkezelő..

Érdemes előbb körülnézni, mielőtt nyitok egy új topicot ugyanolyan névvel...

És kiváncsi voltam, hogy van-e esélyem Voodoo5 5500-tel a párduc ''ellen''.