Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sparks

senior tag

Szeretnék papír tárcát készíteni, leírom, hogy hogyan tenném és kérdés, hogy ez így elég biztonságos-e:

Az egyik paper wallet generáló oldalon az internetről lekapcsolódva generáltatok kulcspárokat. Ezeket kinyomtatom akár több példányban is és valami atombiztos helyere elrejtem, de a biztonság kedvéért készítek egy truecrypt tárolót kulcsfájllal és plusz erős jelszóval, majd ebben a tárolóban is elrejtem a papír tárca elektronikus verzióit. Tovább fokozható a biztonság, ha készítek több tárcát és mindet külön-külön truecrypt tárolóba helyezem el.
    A publikus kulcsot tudom használni mondjuk a blockchain.info oldalon, ahol "watch only" módon beimportálom, így látom, hogy mennyi BTC-t tartalmaz egy-egy kulcs.
    Ha fel akarom használni, akkor pedig a privát kulcsom beimportálom egy tárcába és onnan mozgathatom.

Kb. erre gondoltam, hogy így csinálnám.

Ui.: eddig simán eltároltam a blockchain.info -n és a sima QT-ban azt az 1-2 BTC-t, amivel aktuálisan garázdálkodtam, de most egy picit többről van szó, így jobb az elővigyázatosság.

Várom a véleményeket (az alapötlet a bitcoin.hu oldalról származik).

Új hozzászólás Aktív témák