- Fujifilm X
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS P5GD1 Pro Socket 775 alaplap, benne egy Intel Pentium 4 540 3.20GHz processzor. Az utóbbin cseréltem a hűtőt - közben volt egy malőr, a hűtő nem csatlakozott rendesen mert a gép 8-10 másodperccel az indítás után leállt (ezt azóta kijavítottam és megy minden szépen) - viszont indításkor megjelenik a következő mondat:
CPU Fan error press F1
Ezt, hogy lehet orvosolni? Mármint, hogy ez a mondat eltűnjön? Nem létezik, hogy hiba van a hűtővel mert csatlakozik a procihoz rendesen (különben leállna) a ventilátor is forog szépen, szóval nem tudom, hogy mi a baja.
A BIOS setup-ban azt be tudtam állítani, hogy ne kelljen az F1-et nyomogatni, azonban továbbra is ott a hibaüzenet, hogy:
CPU Fan error
Légyszíves segítsen valaki...
-
vtibi032
csendes tag
Sziasztok!!
Egy meglehetősen sürgős problémával fordul hozzátok
egy ideje már vacakol az xp-m, és végre rászántam magam hogy újrahúzom.
( láttatok már olyan Windows hibát, hogy amikor a sajátgépben meg akarod nyitni valamelyik partíciót, akkor kihozza azt az ablakot, amit egy ismeretlen fájlformátumnál szokott, hogy mivel nyissa meg... elég bizarr látvány)
Szóval lementettem a fontos dolgokat a többi partícióra, és amikor újra el akartam indítani a windowst, már csak csökkentett módban tudott elindulni, különben töltés közben kifagyott.
Minden adatot kimentettem, utána a biosban be akartam állítani hogy először a dvd-olvasóról bootoljon. ezután már a bios betöltése közben kifagyott. Kivettem az elemet egy pár percre, de ez sem oldotta meg a problémámat... ugyanott kifagy.
Asus p5gx-mx alaplapom van.
bekapcsolás után ezt a 4 sort írja csak ki:press F8 for BBS POPUP
PC2-4300 Dual Channel interleaved
Checking NVRAM..
Initializing USB controllers .. Done.Előre is köszi az ötleteket.
Hali -
Csibi
tag
így semmit sem lehet csinálni ha nincs más Nf7-s (amúgy nem veszélyes, egyszer volt egy fizikailag rosz biosom, és kb 10szer ki-be tettem-vettem) Egyébként a mikronika nagyon bejön, nekem már 3 rossz biost írtak mindig mükködöre! Ők nem hotswapp módszerrel írják, hanem speca készülékük van.
-
-
zsoltee10
addikt
hmm, kellene szereznem egy pci vga kártyát.
na mind1, ha megtalálom a bios chipet felviszem pestre, és a mikronikában talán meg tudják írni. muszáj floppyn vinni a ráírandó biost?? nem jó cd-n? nincs floppy meghajtóm.
Egon: a keresőbe beírtam, hogy bios hiba, és kidobta ezt a topikot, gondoltam leírom ide a bánatomat. -
zsoltee10
addikt
ha jóltom ez a pci vga megoldás az abit lapoknál működött. pci vga-m nincs.
cmos clear megvolt persze. előtte insertet is nyomogattam, de semmi. tegnap kivettem belőle az elemet, kihúztam a hálózatból. így állt a gép 1 napot. ma reggel újra megpróbáltam életre kelteni, de nem sikerült. -
Egon
nagyúr
Próbáltál az insert folyamatos nyomvatartásával bootolni? CMOS clear megvolt?
Mintha lett volna olyan funkció a bios-okban, hogy vészprogram. PCI-os vga, floppy meghajtó, semmi más kártya és meghajtó nincs csatlakoztatva. A floppymeghajtóban a bios file-t tartalmazó lemez. Egy próbát talán megér... -
zsoltee10
addikt
Nos, a Chaintech alaplapom beadta a kulcsot. Anynit csináltam, hogy az fsb-t 200-ról 205-re mertem emelni. ezután seképsehang. azóta nem indul. a ventik felpörögnek, a power led pedig villog.
chaintech 7NJL1 Apogee alaplaprólé van szó. egyértelműen bios hibára utal a jelenség, nem?
találtam egy srácot, aki meg tudná valszeg csinálni. ismeri valaki? vagy van valaki ph-s, aki bios írást vállal?
itt a honlapja a srácnak. Bővebben: link
nem igazán tudok olyan embert, akinek van 7njl1 apogee lapja, hogy a menetközbeni bios cserét, és írást meg tudnánk oldani. -
L3zl13
nagyúr
Tudtommal az első Nforce2-es abit lapoknál tényleg volt olyan hiba, hogy ha a BIOS-t állítgattad elszált a lap. Lehet, hogy itt is erről van szó. Ez esetben ha lehet akkor garó.
-
ptiboy
senior tag
back to the shop
jobb ötlet nincs pillanatnyilag
elem kivétel-nek segíteni kéne! back to...... -
Rocco
csendes tag
Re All!
Végülis, nem az én problémám, hanem az egyik spané, gondoltam, azért utánanézek, valamint engem is idegesít, ha tehetelenül állok valami felett.
A lényeg az, hogy van a spannak egy Abit deszkája. Azt mondta, úgy törént a balaset, hogy a Biosban állítgatott dolgokat, aztán, elmentette és a gép újraindulása közben, nyomott egy reset-et. (congratulations!) Legalábbis ezt mondta. Az én véleményem az, hogy bios frissítés közben jött a reset. A lényeg, hogy azóta, nem indul el a gép.
Eddigi próbálkozások:
Cmos reset. Eredménytelen.
Cmos reset az elem nélkül és az elem érintkezőinek rövidrezárásával. Eredménytelen.
Floppys boot megoldások. Semmi sem történt, pedig a floppy olvasta a lemezt.
Amit, még hallottam, de nem merem megtenni.:
Kell egy ugyan ilyen deszka, menet közben ki kell venni a bios epromját be a rosszat, arra rámenteni a bios, visszatenni az eredeti helyére és jó lesz. Eléggé barbár megoldásnak tűnik. Ezért ezt elvetettem.
Szerintem, a legjobb megoldás az lenne, hogy a garis deszkát visszavinné a boltba. Sajnos ez időigényes és hetekig eltarthat a csere. Én sem bírnám hetekig gép nélkül.
Van valakinek egyéb javaslata, vagy Back To The Shop?
Thx.
Byez!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest