Új hozzászólás Aktív témák
-
fapuma007
csendes tag
Bocs a beszólásért, de már régóta olvasom minden MI-t említő cikkben a PH-n (és kb sehol máshol) a nagyon hangzatos, de tévesen alkalmazott (és szakmaiatlan) dedukció szót:
deduction vs inference
Inference: is an interpretation that goes beyond the literal information given.
Deduction: is an understanding based on the evidence given in the text.Kérlek, találjatok ki valamit ami kevésbé gyilkolja az így is tépázott magyar nyelvet
(Igen, tudom, kit érdekel, de engem éppen igen, amikor már 100-adjára olvasom...)
-
fatpingvin
addikt
nnna, érdekes. határozottan várom hogy az Asahi projektnek legyen kapacitása ezzel is foglalkozni
-
ANT81
csendes tag
Volt mar itt aki a mac studio 370W-jatol felt nagyon (vagy ketsegbe vonta az energiahatekonysagot), itt is szerintem pont ugyanaz a helyzet, mint annal. Nem a procitol lesz annyi, hanem ha telerakod usb-s, meg thunderbolt-os cuccokkal, leven, azt is etetni kellene valahonnan...
Amugy az M1 ~max fogyasztasa az apple chart-ja szerint:
M1 pro cpu 30W
M1 max cpu 30W
M1 ultra cpu 60WM1 pro gpu 30W
M1 max gpu 60W
M1 ultra gpu 110W
Nagy elteres nem varhato az M2-nel sem.
Ill. itt van meg ez: https://www.anandtech.com/show/17024/apple-m1-max-performance-review/3 -
mad823
őstag
Én még mindig ezeknek a hatásfokát próbálom megfejteni. Az M2 Pro-s Mac Minire akár 185W-os folyamatos teljesítmény felvételt adnak meg, ami nem kevés. Más érdemi fogyasztó meg szerintem nem nagyon van abban a dobozban.
-
ROBOTER
addikt
"A friss rendszerchipeken belül megmaradt az M2-es SoC részét képező 16-magos Neural Engine, ami egy gépi tanulás dedukció szakaszához tervezett neuronháló gyorsító, és ennek a teljesítménye sem változott, azaz 15,8 TOPS-hoz lehet majd hozzáférni."
Én úgy emlékszem, 11 volt a korábbi érték és az Apple 40%-os növekedésről beszél:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Több CPU-mag, illetve erősebb IGP a recept, ahogy azt az előző generációban láthattuk.
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest