Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyek2
senior tag
válasz Lompos48 #24707 üzenetére
Igen, tudom Fentebb írtam, hogy annyi tapasztalatom azért van, hogy szenesedés nélkül utánanézzek..
Kiskornel: A dugalljat már ellenőriztem üresen, mikor a UPS-t kihúztam, hogy ellenőrizzem, úgy is ráz-e a ház, de ugyebár úgy nem rázott, és ebből visszavezethető, hogy a táp tökéletes működésű. -
sanyek2
senior tag
válasz Lompos48 #24694 üzenetére
Holnap kiszedem a falból a konnektort, és megnézem. Ekkor megtudom van e földkábel, ha van, és rossz helyen( remélem csak ennyi a baj) akkor csere, és kész, ha ott minden rendben, akkor tovább koslatok a megoldás után. Épp ezért kések mindenkit aki olvassa, dobáljon ötletekkel
-
sanyek2
senior tag
válasz #65675776 #24693 üzenetére
A probléma fenn áll így is, bár hiába van összekötve a géppel az erősítő, és szünetmentesre van kötve mindkettő, a szünetmentes az efféle hibákra is megoldást nyújt, minden egyes alljzatot ami a szünetmentesen van külön kezel, és mindet szűri, és szabályozza. Viszont csak holnap tudom kideríteni, van e földkábel a falban, mert a család használja az elektromos hálózatot(és már fáradt is vagyok ).
-
sanyek2
senior tag
válasz Arlekim #24684 üzenetére
Sajnos a monitor is kapja, az erősítő is és a ruther(és egyben mondem) is. Több mint valószínű hogy a konnektornál keresendő a hiba, és erős a gyanúm hogy nincs is földelő kábel. Úgy rémlik régen, mikor fater szerelgetett, mintha egyik konnektor hiányosságát említette volna, és hogy pont ez, és pont az én szobámban... Ezért tartom valószínűnek a földelőkábel hiányát. Ezt említette, de nem konkrétan erre a dugalljra. Még van is itthon olyan cucc, amivel a kábelezéseket végezték, úgyhogy kivitelezhető a kábel pótlása. Nem végeztem villanyszerelő sulit, de fater az volt anno, úgyhogy minimális ragadt rám. Az alapokkal nincs gond, de problémamegoldáshoz kevés a tudományom. Ha megmondod, hogyan, szenesedés nélkül megcsinálom.
-
sanyek2
senior tag
-
sanyek2
senior tag
-
sanyek2
senior tag
Miért van az hogy ráz a gépházam ha hozzáérek? A konnektor földelt, a gép műanyag lábakon áll, szőnyegen, szünetmentes tápon keresztül kapja az áramot. Tápegység Corsair VX450-es Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
válasz crysis 2011 #22353 üzenetére
Telefonos kérdéseket ITT tegyél fel. Én is épp most kérdeztem amott.
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Van rá mód, hogy F_cebookon hozzászólás, vagy üzenőfali bejegyzésként olyan szöveget írjak amihez beágyazhatok linket, úgy mint itt?
Próbáltam ezzel a módszerrel: Szöveg
Sajna nem jött be.
Ötlet? -
sanyek2
senior tag
válasz cashback #17371 üzenetére
Köszönöm cashback! Végre egy segítőkész ember. Nekiálltam utána olvasgatni, egyrészt szeretném, ha lenne viszonyítási alapom, hogy mégis mennyire stimmel. Másrészt nem a saját gépemről van szó, azt tudom hogy kell felpöckölni, de AMD konfiggal nem volt dolgom, sőt, a sajátomon kívül másét nem húztam még meg. Hűtés szempontjából, csak annyira emelem, amennyi ilyen kánikulában még egészséges. Gyári hűtés van a gépen, de mégis picit gyorsabbá kéne tenni. Orthos-al majd ellenőrzöm, de nem célom a maximális húzás.
-
sanyek2
senior tag
válasz AssAssynn #17341 üzenetére
Szia!
Ott kezdtem, de b_szik rá mindenki, elolvastam az első oldalt, amiből csak a memóriát nem értem, továbbá saját tapasztalatok is érdekelnének.
Mindenki olyan bőszen küldözgeti az embert a megfelelő topikra, de az adott helyen meg nem reagál senki. Ne vedd magadra, ez általánosítás. De bosszantó.
Nem írtam volna ide is, ha nem lenne sürgős, mivel "azonnali kérdések órája" -
sanyek2
senior tag
Üdv!!
Az alábbi konfighoz kérnék egy tuning ajánlást:
-
AMD thlon 4850e,
ASUS M2N SLI,
Kingmax KLDD48F-A8Ki5
9400GT
-
Kérlek, magyarázzátok el, miként érhetem el, az általatok kiszámolt/kipróbált/ajánlott beállításokat! -
sanyek2
senior tag
Nem tudom hova írhatnám a kérdésem, mert igazából sehova nem tartozik.
Olyan progit keresek, ami teljes képernyős játék futtatása alatt lementi a képernyőn látottakat kiváló minőségben. Legalább 1920x1200-as felbontásban. Konkrétan a Crysis 2-ről csinálnék egy videót havernak. -
sanyek2
senior tag
válasz #81556480 #14984 üzenetére
Jaigen... Ha meg van rántva a géped, ajánlatos lenne visszaállni alapra, és úgy megfigyelni a jelenséget. Sajnos tesztet, vagy részletesebb leírást így futtában nem találtam, így konkrétat nem tudok mondani. De még mindíg tartom magam a táp gyengeségéhez. Ha mozogsz olyan körökben, hogy kölcsön tudj kérni egy combosabb tápot teszem azt havertól, érdemes nekifutni. Én se vennék egy új tápot csak azért mert valaki azt mondja.
-
sanyek2
senior tag
Plexi topikba feltettem a kérdést, de nem kaptam rá válasz. Itt kapásból egy remek ötletet kaptam LaciCRM-től. Felteszem oda is, de gondolom érthető hogy miért ez a következő próbálkozásom...
Amúgy köszönöm a linket. remélem sokféle megoldást kapok. -
sanyek2
senior tag
válasz #81556480 #14977 üzenetére
Nem túl nehéz kitalálni a problémát az adott információkkal.
Megírhatnád milyen tápod van milyen konfigurációhoz.
Mikor elkezdtem cserélgetni újabbnál újabb alkatrészekre a gépem, akkor ütköztem ilyen problémába. Gondoltam tápot majd a végén. Aha..cupp neki. Pontosan így jártam mint te. Egyszerűen nem bírta el a táp a gépet. Vettem egy corsair tápot 83%-os hatásfokkal, és azóta se híre se hamva a jelenségnek.
Azért véletlenszerű az elindulása a gépednek, mert a határon táncol az áramfelvétel terén. Persze a hőmérséklet is befolyásolja. -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Plexi megmunkálásban kéne egy kis help!
Adott egy plexi oldallap, amire egyszerű geometriai alakzatban homályosítani szeretnék.
Az 1000-es dörzspapír szálirányban hagy nyomot, amerre éppen dörzsölöm, de nekem arra lenne szükségem, hogy profi módon karcolás nélkül vigyem végbe a homályosítást.
Gondoltam konkrétan folyadékra ami megmarja a felületet.
Próbáltam nitro higítóval, benzinnel, alkohol bázisú anyaggal, illetve acetonnal.
Még az aceton se hagyott nyomot a próbafelületen.
Mit öntsek rá? Foszforsavat? -
sanyek2
senior tag
válasz spista222 #12835 üzenetére
A hűtéssel nincs gond, egy Thermaltake sonic tover kussol rajta venti nélkül és így is csak 41 fokos a proci 3GHz-re húzva. Az arány jelenleg 10:8, cpu fsb 300MHz, memória órajel 375, memória sebessége 750.
A gagyi cpu nem támogat többet 800MHZ fsb-nél
Amúgy igen, dual channel-es a ram. Miben változik így a felállás? Mit kell figyelembe venni, ha DC-t és az arányt nézem? -
sanyek2
senior tag
Sziasztok! Laikusként szükségem lenne némi infóra, hogy optimalizálhassam a konfigomat.
Először az FsbRAM arány érdekel. az a jó ha 1:1-ben fut, de miért, és hogyan tudom összehangolni hogy megközelítse az 1:1es arányt? ha kellőképp lebutítom a gépem, jobb lesz, mint ha alapon fut? az alábbi konfigot hangolnám össze:E2200
HD4850
Gigabyte GA-EP35C-DS3R
Corsair Dominator CM2X2048-8500C5D 2x2 GB
Kingmax KLED48F-A8KI5 2x1 GBJó volna egy alapos válasz a "miért"-re, ha megválaszoljátok a kérdésemet. Vegyétek úgy hogy mindenre "miért"-et kérdezek azonnal. (Pl: 11-es szorzó helyett tedd 8-ra. Azért, mert...)
-
sanyek2
senior tag
Hali!
Olyan kérdésem van ami már többször meg lett válaszolva, csak nem találom PH!-n.
Driver frissítése után youtube videók indulásakor zöld képet mutat. Úgy emléxem youtube-on ki kell kapcsolni a flash gyorsítást, vagy ilyesmit. Nem találom. Néztem Chrome- beállításainál is de nem látom hol van ilyen opció.
Megoldás? -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Régóta keresek olyan programot ami megkönnyíti az újratelepítést.
Olyat keresek, ami a drivereket, programokat néhány kattintás alatt vissza felpakolja a szűz winre. Elképzelés? Kb annyi, hogy az általam megadott sorrendben telepítsen.
Írhatnátok pár tippet, és nem árt ha magyar nyelvű.. De nem kizáró ok ha angol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Parfüm topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 4
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest