Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anulu79
addikt
válasz
FehérHolló #10499 üzenetére
A tárolás az túlzás.
-
Anulu79
addikt
válasz
FehérHolló #10497 üzenetére
Az más ha kirakom vagy ha ott van az autónál szerintem.
-
Anulu79
addikt
Köszi az infókat! Én is valami ilyesmire gondoltam. Leadva biztos nem lett. Elég sok (egyre több) a városban és az utcában is a társadalom számára felesleges ember aki valószínűleg elvitte magával.
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
Anulu79 #10493 üzenetére
Utcán hagyott gazdátlan tárgyakat szerintem el lehet vinni törvényesen.
Vagyis hivatalosan le kell jelenteni, hogy találtál valamit, azt ha nem jelentkezik a gazdája 1 hónapon belül, akkor a tied. Valami ilyesmi.
Nem hiszem, hogy le fogja jelenteni. Lopásnak nem lopás. Rendőrségnek aránytalanul nagy ráfordítást igényel. -
Anulu79
addikt
válasz
skitzoo #10407 üzenetére
Asszonynak nincs jogsija és nem is szeretne. Vajon miért?
Más.
18 óra körül lent felejtettem a szerszámos ládámat a ház előt lt az autónál. 1,5 óra múlva mire eszembe jutott már nem volt ott amikor lementem érte. Szerintetek ha bemegyek a rendőrségre, hogy nézzük vissza a térfigyelő kamerát szerintek segíteni fognak? Kb. 50.000 Ft az egész láda értéke. -
Vakegérke
félisten
Látom, nem vagytok tájékozottak az elspejzolt kaják terén.
Általában nagyobb tételben főzök, mint amennyire szükségem van. A rántotta például csak másnapig kuksol a hűtőben, viszont a gombapörköltet műanyag dobozban a mélyhűtőbe teszem, aztán ha gusztusom támad rá, akkor elő vele. Talán ennek köszönhető, hogy vannak meghökkentő ötleteim. -
Rivaul
addikt
Mi különbség lenne az amúgy is "halott, levágott" hagyma és aközött amit még félbe is vágtak? Lehet van ilyesmire példa de én józan paraszti ésszel nem látok benne kivetni valót. Simán továbbszeljük pár nap múlva is.
Amúgy a topic problémád megértem, én már egy ideje leszűkítettem a látogatási köröm mert nem bírták az idegeim
-
MrSealRD
veterán
Tapasztalatból mondhatom, hogy a haver el van tévedve. Különben mi folyamatosan mérgezzük magunk...
Előfordul, hogy megmarad egy fél hagyma néhány napig, így alufóliában üldögél a hűtőben... A mérget én termelem hozzá ha esetleg nem lett jól becsomagolva és a hűtőt kinyitva egy hagymaültetvényen érzem magam...Szerk.: Bár utóbbira is lett megoldás a szódabikarbóna egy kis tálkában a hűtő valamely szegletében...
-
rii
nagyúr
jajj ,,, nekem is lenne hasonlő ékrdésem ... bár a főzőcskés topikba kéne írnom, de utálok már annyi topikot látogatni ))))-.
szóval nagy sütős-főzős haver mondta, hogy ha felvág egy hagymát, a maradékot nem teszi el, mert mérget termel ... és inkább kidobja ... télleg'így van? )-.
-
válasz
FehérHolló #10476 üzenetére
Kipróbálom. Ha holnap délig nem jelentkezem, akkor kampec lett.
-
Készítettem rántottát, de nemtom megenni az egészet. Ha beteszem a hűtőbe, holnap reggel még okés lesz, vagy felfordulok tőle?
-
student
őstag
a fogorvosok tanoncok min gyakorolnak élő emberek elött?
-
EmberXY
veterán
válasz
Bjørgersson #10469 üzenetére
Biztos van olyan is... Nappal is dolgozni kell valakinek.
Diákszövetkezeteknél nézed? -
Bjørgersson
félisten
Miért három műszakban van minden diákmunka? Miért nincs normálisan 8-16/17-ig?
-
Vakegérke
félisten
Köszi a válaszokat. Időm bőven van, majd kitaperolom a megoldást.
-
skitzoo
senior tag
válasz
Bjørgersson #10460 üzenetére
Ezt adta ki a google is. De akkor sry.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
skitzoo #10459 üzenetére
Ez Silent Hill Homecoming, nem Silent Hunter 5.
-
skitzoo
senior tag
-
Vakegérke
félisten
Ma kaptam egy játékot. Nem egy mai darab, Silent Hunter 5 a becsületes neve. Feltelepítettem, aztán amikor játszani kezdtem volna, a hajó törzsében találtam magam, halvány (piros) a világítás. A lényeg az, hogy valakivel beszélnem kell a fedélzeten, de hiába szambázok végig a hajón, nem találom a külszínre vezető kijáratot.
Valaki meg tudja mondani, hogy hol van? -
Rivaul
addikt
válasz
Mustármag #10454 üzenetére
Arra teljesen jó lesz a LUX vagy Ellix stb márka. A 3/4-es Ellix hajtókarommal meg egy csővel a végén leszedtem azt a kereket ami a gagyi kerékkulcsom eltörte... Ezeknél tényleg csak akkor tudsz jobbat venni ha súlyos összegeket adsz ki rá, bár azokat én csak ipari felhasználásra venném (vagy ha lenne rá keret
).
-
Phvhun
őstag
válasz
philoxenia #10442 üzenetére
Éééérdekes, ez lehet pont jó is lesz.
Köszönöm.
-
Mustármag
őstag
Nem, még heti szinten se használom, néha szétszedek ezt azt, elektronikus kütyüt hogy portalanítsam, vagy megnézzem mi van benne.(pl.: erősítő, pc)
Vagy össze rakok néha egy Ikea-s vagy Jysk-es bútort itt kb. ki is merült a dologNapi szinten munkához egy bazi nagy nyújtófát használok
-
Mustármag
őstag
Én 5*-osra gondoltam, nem tudom hogy van e feljebb.
Szükségem lenne 4-5 Phillips típusú csavarhúzóra csak a leggyakoribbakra. Akartam venni az OBI-ban újat (mert a cserélhető fejes racsnis csavarhúzóm nagyon kopott(2000ft-se volt) 4-év kellett hogy gajra vágjam) de haverom lebeszélt hogy az szar Bosch-t vagy Beta-t vegyek mert az szerszám. Nem tudom hogy megéri-e nekem befektetni Beta "készletbe"
(#10444) Rivaul : Ezt jó hallani.
-
cattus
addikt
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hol lehetne beszerezni ilyen filmek használt "csapó"-t?
-
philoxenia
MODERÁTOR
A kialakítás igényességére és az anyagminőségre gondoltam. Nekem van egy párszáz forintos csillagcsavarhúzóm, német noname nagyon bírja, anno húsz éve vett a feleségem egy Irazolát, akkor volt vagy 600 pénz, oszt alig bírt valamit. B&D fúrónk tizenezer volt húsz éve sz*t se bír, bár ütvefúró lenne, de legfeljebb ütve fúró...Általában otthoni célra megfelelő szerszámok a sajátmárkás német áruházi cuccosok, Aldi, Lidl, Obi stb. Persze nem DeWalt, de nem is annyiba kerül.
-
skitzoo
senior tag
válasz
FehérHolló #10446 üzenetére
Az megvan jogsi nélkül is.
-
skitzoo
senior tag
Tudnátok valami jó KRESZ programot ajánlani?
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Valakinek van tapasztalata a LUX-Tools(OBI) csavarhúzó készlet Chrome Vanadium mennyire tartós?
Vagy jobb lenne Black & Decker? -
Phvhun
őstag
válasz
Bjørgersson #10439 üzenetére
Ja kicsit neccesen fogalmaztam, bár reméltem hogy senki nem gondolja azt hogy Romániába akartam menni élni.
Bár ott is voltam több hónapot rokonoknál, na inkább nem is jellemezném a körülményeket, oda se megyek többet.
-
Phvhun
őstag
válasz
Bjørgersson #10437 üzenetére
Angliára gondoltam.
-
Phvhun
őstag
válasz
Bjørgersson #10427 üzenetére
Jóhely végülis, régen énis oda akartam menni, de pár hónap ottlét után rájöttem hogy nekem több a con mint a pro körülötte.
A réti gyapotszedők ott pl ugyanugy csoportosan garázdulnak csak még meg sem lehet őket különböztetni kinézetre hogy elkerülhesd őket.
-
rii
nagyúr
nagyon köszönöm a segítséget!
(#10420) EmberXY:
én is úgy gondolom, hogy M.o. nem léphet már ki az EU-ból, ... mi lenne a sok kint dolgozóval ... vissza kellene hívni őket? Itthon mik lennének? munkanélküliek? -
Bjørgersson
félisten
Nem értem ezt a nagy hype-ot Anglia körül, előbb mennék Romániába.
-
Phvhun
őstag
válasz
skitzoo #10418 üzenetére
Angliával az a probléma ebből a szempontból ha tradícionális munkavállalóként mész ki, hogy a tényleges beköltözés után csak valami ~7-10 (?) évvel később válsz hivatalosan is letelepedettnek, addig meg a bérek jóval alacsonyabbak akármit is csinálsz.
Néztem Svájcot is érdekességképpen, ott asszem 15 év, de utána ugyanugy natív lakosként tekintenek rád, lehet fegyvered, etc..
Többi népség nem tudom hogy működik.
Viszont az USA komolyan érdekel, hogy mi a leggyorsabb és legmegbízhatóbb megoldás a zöld kártya szerzésére.
-
EmberXY
veterán
Itt találhatsz infókat a letelepedéssel és munkavállalással kapcsolatban is.
A tagságunk esetleges megszűnéséről annyi a véleményem, hogy miután annyi pályázati és egyéb pénz folyt már ide (és folyamatosan folyik), nem lehet már "csak úgy"
lelépnikilépni, ez már egy egyirányú utca. -
rii
nagyúr
válasz
FehérHolló #10413 üzenetére
és ha úgy tervezi az ember h kint marad örökre, akkor amíg Magyaro. EU tag, akkor addig marad kint, amíg akar, és ha netán megszűnne EU tag lenni, akkor mi várható?
-
Pukkancs
aktív tag
Hali sürgős segítség kéne, most értem haza és szétfújta a füleimet a szél, úgy érzem mindjárt felrobbannak, egy forró teát már főztem de tudok tenni valamit még az ellen, hogy ne fájjon?
-
rii
nagyúr
sziasztok
had'kérdezzek már meg egy tölem (tőlünk) okosabbat, hogy ha EU-s országba akar kimenni valaki, akkor oda nem kell ugye zöldkártya, mint az USA-ba, és nincs ugye időkorlát, hogy mennyi ideig tartózkodik kint az illető?
-
lidacidi
újonc
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni.Varrógépet akarok venni az asszonynak de nem sok tapasztalatom van e téren. Max 40000 -ig gondoltam,lehet használt is.Olyan kellene ami megbízhatóbb,kipróbált típus. A válaszokat előre is köszönöm.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
philoxenia #10400 üzenetére
LOL.
-
skitzoo
senior tag
válasz
Nee....
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Vagy háromszor neki kellett futnom mire leesett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest