-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nevo
aktív tag
giga p45-ud3lr lappal a következő volna a probléma:
Alvó üzemmódból ha visszajött a gép, majd utána rendesen ki lett kapcsolva, akkor kikapcsolás után rögtön újraindúlt, de a bios nem töltött be semmit, ment a táp 3-5 mp-t majd kikapcsolt és újraindúlt. Ezt midaddig csinálta amíg a tápot le nem kapcsoltam a hátulján. Most viszont a bios betöltésénél lefagyott és azóta nem lehet bekapcsolni a gépet, azaz be lehet csak a fenti probléma jön elő hogy képet sem ad a monitorra. Mi lehet a probléma, már szétszedtem mindent, kiszedtem mindent és semmi nem lett jobb, egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni.
Várom az építő jellegű ötleteket mert én már kifogytam. -
törölt tag
Kérek szépen...tegyél rá próbaképp egy másik tápegységet. Ha szétszedtél mindent (memóriák meghajtók, usb-s kütyük, stb), akkor javaslom még egy másik VGA-val kipróbálni (a tápegység mellett), + egy BIOS reset sem ártana (vagy a jumperral, vagy az elem kivételével és a tápkábel kihúzásával).
-
cashback
őstag
válasz windlord #3601 üzenetére
Hja... ma írtam az iWay-nek, hogy mi a gondom (majd ők felhívnak ).
Az ECS ügyfélszolgálatos annyit mondott, hogyha jól csináltam végig akkor nem érti mi lehet a gond.
Ha ő nem tudja akkor nekem honnan kellene tudnom?
Bár a CPU V bug-ra sem tudtak nekem magyarázatot adni.Vidéki vagyok, így el kell nekik postáznom... szóval már csak jövőhéten derülhet ki a dolog hogy mi a fene van.
Addig meg küzdök ezzel az izével ami itt van kéznél (800Mhz-es proci ) .
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
sajátgép33
csendes tag
Asus P5LD2 SE alaplapra rá lehet kötni sima hddt, ami nem sata csatlakoztatojú....?
[ Szerkesztve ]
-
cashback
őstag
válasz sajátgép33 #3608 üzenetére
Van rajta IDE csatlakozó, szóval lehet.
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok!
Ma sikerül megbeszélnem itt az oldalon 1 kolegával hogy megveszem tőle az MSI P35 alaplapját.
A gondom az hogy azon 8 tüs csati van, és nekem 4 tüs a tápom.
Namármost hol lehet 4-8 átalakitót beszerezni?
Van simán mehet neki a 4 tűs csati? Elbirja ugy is látni feszkóval?
Ha elég a 4, akkor azt meik szélébe kell dugni? ( vagy az is mindeggy? )Szives válaszokat segitségeket előreis köszönöm.
"megölni megtudnak....de megtörni soha.."
-
cashback
őstag
válasz BigDarkJoy #3611 üzenetére
Hi.
Természetesen elég a 4tűs csatlakozó.
Olyan a kialakítása hogy csak az egyik felébe megy bele... (bele megy a másikba is légkalapáccsal )Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
cashback
őstag
válasz windlord #3613 üzenetére
Hát kicsit többe kerül sajnos. Küldenek egy futárt... Oda-vissza 1500Ft összesen. Az én kontómra.
Sajna nincs garancia futár szolgáltatásuk, de legalább intézik a szállítás menetét, így nem nekem kell vele görcsölnöm.
-
-
Isee
senior tag
válasz cashback #3616 üzenetére
Biosban pendrive-ról nem lehettet frissíteni a biost?
Soha nem értettem, minek kell ilyen vacak programokat csinálni, ami "windóz" alól updateli a biost....
Amúgy valószínűleg Flash erase/write-nál akadt valami problema, amikor a program csinálta.
Ők vagy "újraflash-elik" a biost, vagy kicserélik rajta a bios chip-et, vagy adnak egy újat ~ mármint alaplapot, nem bios-chipet"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)
-
cashback
őstag
Bios-ig sem jut el a dolog...
A wines bios flash végig ment gond nélkül... mikor befejezte kidobta ugye az ablakot, hogy minden rendben zajlott... illetve még adta az instrukciókat, hogy szedjem le az ME bizb@szt, CMOS reseteljek egyet és úgy kapcsoljam majd be a gépet... amikor ok-ztam leállította szakszerűen a gépet. Leszedtem az ME jumpert, cmos jumper 2-3, vissza 1-2... bekapcs, de mégse... képet nem produkált.
Leállítottam... újra reset... újra bekapcs semmi... ekkor jött hogy vga ki, elem ki, cmos 2-3, lehúztam mindent... ramot át raktam 2-es foglalatba... babráltam úgy 10-20percet (hanem 30-at - talán ettem egy szenyót is közben )... és itt már nehezen is akart indulni. Tápot rákötöttem... nyomkodtam a power gombot, de semmi életjelet nem akart adni... egyből a tápra gondoltam... másik táp pont kéznél... Delta 300W asszem... ráköt, semmi...
Ez még folytatódott 25fél variációban... az első postom-ig a hiba kapcsán... kb akkor adtam fel.
Remélem teljesen meghalt a lap, mert másikat szeretnék.
-
Werkly
őstag
Egy combosabb játék alatt mennyi lehet kb. a normál GPU és CPU hőfok? Mennyitől károsak a hőmérsékletek?
-
Isee
senior tag
válasz cashback #3619 üzenetére
Sok helyen nem foglalkoznak "javítgatással", nem szenvednek vele, még annyit se, amennyit Te szenvedtél Nagykerhez vissza, azok javíthatatlannak titulálják, visszaküldik a gyártóhoz, az meg kicseréli egy vatta újra....
Mondjuk a 15napon csodálkozom, hogyha tényleg elintézik 2 hét alatt, akkor nőnek a szememben.
De az sem kizárt, hogy a "V" hibás érték miatt alapból volt baja a biosnak, és az update meg rátett egy lapáttal
Werkly:
Hardvertől függő. Vannak olyan cpu-k, vga-k, amikkel mindegy mit csinálsz, több órás terhelésnél 60-70fok körül mennek....
De átlagban terhelés alatt az 50fok körüli érték még szerintem bőven belefér mind2 kategóriában
[ Szerkesztve ]
"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)
-
cashback
őstag
Werkly - Proci és vga függő a dolog... illetve hogy milyen hűtés van rajta. Nálam proci 40fok, vga 55fok körül mozgott 2óra Mw3 után.
Isee - CPU V-t bios-ban jól jelezte, csak op rendszer alatt adta azt a 2,220V-ot.
Illetve nem ez volt az első bios update. Megvettem és rá 2napra adták ki a hozzá való UEFI biost... azt rátoltam, azzal még ment.Vagy saját raktárból hozzám vágnak egy másik lapot.
Én lennék a legboldogabb, ha tényleg 2hét alatt letudnánk a dolgot. Egyébként ők vállalták... szerződés szegés ha csúsznak... beperelem az egész céget.[ Szerkesztve ]
-
cashback
őstag
AIDA64 -nek van kombinált OSD-je... de hogy játék közben látható-e... passz.
Asszem van naplózási lehetőség is... szóval folyamatosan figyeli és dokumentálja a változásokat.Nálam azt eredményezné jelenleg hogy felrobban valami.
Valami Mercury alaplap és egy 800Mhz-es P3-as, 512SDRam van most a kezem alatt.
4Mb-os integrált vga-val...Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
cashback
őstag
Elméletben, ha nem nyomkodtad el a bios-t akkor van egy határ amit ha elér akkor a védelem lekapcsolja a gépet. (bios védelem felett is bírja még a proci + sok fokkal)
G530-nál talán 78fok volt ez. Most hogy maszatoltam ebben a "szuperkompjúterben" P3 -hoz 127fok van belőve.
A kávét már felforralná rendesen.Ha nem tilt le akkor kijön a gépből az életető füst.
Valami szintetikus teszttel terheld a gépet... (aida64-ben ilyen lehetőség is van) és egyből láthatod is hogy hova tart a görbe.
-
-
aAron_
őstag
Sziasztok!
Szerintetek lehetséges, hogy egy ASUS M4N68T alaplap visszafogja egy Phenom II 955 teljesítményét? Battlefiled 3-ban 640x480-as felbontásban ~30%-os GPU terheltség mellett nincs meg a fix 60 fps! Már feltúrtam az egész netet, kérdezgettem már minden fele, vajon mi lehet a baj. Páran azt mondták, hogy a HT link sebessége foghatja vissza a teljesítményt. Próbáltam már húzni a procit is, egészen 3,8 GHz-ig, de ezzel csak romlott a helyzett, min fps még kisebb lett. Már többször újra raktam a win-t, drivereket, frissítettem a BIOS-t, próbálgattam mindenféle beállítást, de semmi nem működöt... Most már ott tartok, hogy egy új alaplapot kéne vennem, de elötte még szeretném megkérdezni a Ti véleményeteket is, most tényleg ez lenne az egyetlen megoldás
Kérlek segítsetek, ha van valami ötletetek, mostmár kezd az agyamra menni ez az egész.
Alaplap: ASUS M4N68T
CPU: Phenom II x4 955
VGA: GTX 460 1Gb
RAM: 1 db Kingston 4Gb 1333 Mhz
Táp: Chieftec 500W[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
Vasinger!
nagyúr
Le lehet menteni valami egyszerű módon a BIOS-omnak a beállításait, hogy legközelebb ne kelljen megint beállítani megint egyesével?
Vagy esetleg csak simán screenshotot készíteni róla, hogy vissza tudjam állítani bios reset esetén is. -
aAron_
őstag
válasz spista222 #3632 üzenetére
1000 Mhz-en megy. Próbáltam már állítani, de csak az FSB vel együtt sikerült, külön szorzót nem találtam. Szerintem a probléma ott van, hogy ez az alaplap csak az 1.0-ás HT link szabványt támogatja, ezért nem is lehet állítani. Az biztos, hogy ennyi nem elég neki?
Vasinger!: ált. különböző profilokat lehet létrehozni, amikben el lehet menteni a beállításokat, ilyet keress.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
cashback
őstag
válasz agressiv #3637 üzenetére
Azért írtam ide ezzel a hibával, hogy hátha már valakivel történt ilyesmi... ha meg nem, akkor nehogy úgy járjon mint én.
Ma jött érte a futár, már úton van az iWay-be. (lap+proci+ram - mivel nem tudhattam 100%-ra hogy a 3-ból mi az ami elfáradt... hiába bios frissítés utáni halál van, de találkoztam már hasonló helyzetben lévő lappal, amiben ellőtte a memóriát - persze a lap is kivérzett pár nappal később )
Pci analyzer pont van... csakhogy nincs olyan foglalat az ECS H61H2-M2 lapon.
-
mateoo
csendes tag
szaiszok
asus p5q se alap lapom van aza gondom gép bekapcsolása után kb 20 másodperc mire indul bios....de ha 1x elindult utána már nincs ien gond..bárhányszor ujra indithatom gépet..egyből megy..probáltam bios cserét is ..bios resetet is de semmi változás mitől letet ez h első inditásnál ien sokáig kell várni ?
-
Taoharcos
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy MSI MS-6712 KT4V lap windos xp-vel, és müxik rendesen. Proci XP2000+ videókari Radeon 9600XT, más kari nem is lenne benne csak egy Tplink TL-WN551G wifi kari. De ahogy felinstallálom elkezd fagyni a gép. Fagymentő ötleteket várnék.
-
Isee
senior tag
Nem tudom konkrétan megmondani, de első körben vagy vga-ra tippelnék, vagy tápra...
Hogyha viszont elindulás után nincsen semmi gondja agépnek, akkor kibírható az a 20mpTaoharcos: Csontra megfagy a gép és újraindul (kékhalállal), vagy csak megfagy és nem lehet semmit csinálni?
"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)
-
Taoharcos
aktív tag
válasz DonThomasino #3644 üzenetére
Végig próbáltam néhány PCI helyet.
-
Isee
senior tag
-
Taoharcos
aktív tag
válasz DonThomasino #3648 üzenetére
Egy másikból vettük ki ahol jól müködött.
-
törölt tag
válasz Taoharcos #3649 üzenetére
Kérlek szépen...mivel nem volt használva a PCI foglalat, így az könnyen beoxidálódhatott. Fúvasd ki a port belőle (fúvatás alatt tiszta ecsettel is nyúlj bele a foglalatba) aztán kontakt spray-el fújd be, tedd bele a wifi kártyát néhányszor. Ismét fúvatás, majd próba. Illetve próbálj letölteni a wifi kártyához egy másik drivert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest