-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kukulec
őstag
válasz spista222 #3151 üzenetére
köszi, ez mindenképpen hasznos infó, mert ssd lehet, hogy lesz 1-2 éven belül, tehát akkor marad a sata 3. azt hiszem ő lesz a befutó: http://www.aqua.hu/asus-p8h67-alaplap-130053.html
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
addikt
Van egy gép ami pár napja elkezdte hogy lefagy, van win betöltődés közben vagy már munka közben. Azóta semmilyen új program/driver nem lett telepítve csak win frissítések, eseménynaplóban csak az van hogy a leállás váratlan volt nem hivatkozik konkrét dologra.
Az aidában megnéztem a hőfokokat rendben vannak (nem játszanak rajta csak netezés, office). Viszont a feszültségeknél azt mutatja a +2.5V-ra hogy 1.872V az baj vagy nem számít? Nem tudom mennyire pontos az érték de más városba van a gép a gazdája nem ért hozzá hogy a biosba is megnézze.
Jajj most jut eszembe ugyanolyan alaplapom van miért nem nézem meg, nálam is ugyanennyit mutat rá
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
DioKVP
tag
Sziasztok!
Az volna a kérdésem, hogy szeretnék egy kicsit fejleszteni a gépemen (Gigabyte ga m55se alaplap, amd athlon 64 x2 3800+, 4 giga ram (ddr2), ati hd4850. Ugyebár az alaplapom am2-es foglalatú, de olvasgattam, hogy elviekben lehet bios frissítés után am3-as procikat is beletenni. Volt már valaki közületek aki próbálkozott hasonlóval és ha igen, akkor a mostani am3 kínálatból ehhez a konfighoz milyen proci passzolna szerintetek?
Előre is köszi! -
spista222
addikt
Szia,
biztos ez a neve az alaplapnak?
Én csak ilyeneket találtam.
Ha megvan az alaplapod CPU support list-ben megkeresed a procit amit szeretnél belerakni és megnézed hogy melyik BIOS-t kell felrakni hozzá. Ha N/A szerepel akkor nem fog menni a lapban. Szerintem egy Phenom II x2 lenne az ideális ha kompatibilis vele esetleg Athlon II. Nagyobb azért lehet már felesleges mert ha nem AM2-es CPU-t raksz bele akkor HT sebessége 1GHz re csökken ami egy 2 nél többmagos CPU-nak már kevés lehet. -
DJ WOKKY
addikt
Nálam ugyan ez a helyzet, nézd meg az adatlapomat. Ott egy abit ax-78-as am2+ os lapba van egy am3-as cpu X2 240.
Simán megy beta bios-al, így nem frissítettem, mert feleslegesnek tartottam. Tuningolni is aránylag elég szépen lehet vele.
Ja és korábban egy 4200+ os proci volt nekem is benne.[ Szerkesztve ]
-
mimic1979
aktív tag
Help. Adott egy Sabertooth X58 alaplap és egy olyat produkál hogy ha le akarom állítani a rendszert , kijelentkezik, le kapcsol mindent , majd 3-4 mp. után újra indul! Csak úgy tudom leállítani hogy folyamatosan nyomom a kikapcsoló gombot, de úgy gondolom hogy ez nem tesz jót a rendszernek. A gép többi alkatrésze az adatlapomon megtalálható. Várom a segítő kész ötleteket.
-
spista222
addikt
válasz mimic1979 #3165 üzenetére
Próbáld ki hogy kihúzód a hálókábelt. Ha úgy kikapcsol rendesen akkor a win-ben és bios-ban ki kell kapcsolni az összes olyan funkciót ami Lan-on keresztül felébreszti a gépet.
Kobold190Azért mert te pórúl jártál az Asus-al az emberek nagyobb százaléka még meg van vele elégedve. Most is volt olyan lapom aminek rossz volt az elem foglalata hiába volt benne új elem és nem Asus volt. Tényleg kipróbáltátok már amit mondtam?
Még ide egyik haverom gigabyte alaplapja csinálta ezt amit mimic1979 is írt akkor az is vacak? és szériahibás?[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
Én nem raknák bele nagyobbat de ha van rá keret akkor vehetsz nagyobbat mert valamennyivel gyorsabb lesz csak nem annyival mint egy HT3.0 ás lapban. Most gondolkoztam elvileg a HT frekvencián ketyeg az L3 cache is akkor viszont egy Athlon II X3 vagy X4-et keress az lesz a megfelelő, mert ha ilyen alacsony frekvencián megy az L3 cache akkor nem sok értelme van.
-
spista222
addikt
válasz Kobold190 #3177 üzenetére
Ugyanolyan gyártósoron ugyanolyan alkarészekből készül az összes lap (még az is lehet hogy ugyanott pl bérgyártóknál). Az hogy te még nem szívtál a gigákkal nagy mákod volt. Amúgy volt már legalább ugyanannyi giga a kezed között mint ASUS? vagy asus-ból volt 100 gigából meg van 10?
Ha baja van arra van a garancia. Ha garancia után megy tönkre akkor meg már kihasználtad az árát.[ Szerkesztve ]
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy az Abit vl6 egydb 512mb-s memót kezelne?
Üdv.: Aszti
-
-
cashback
őstag
Üdv.
Van egy ECS H61H2-M2 -es lapom.
A kis könyvében és a bios-ban is szerepel a "dual color led" lehetőség... éppen van is kéznél ilyen ledem (3pin). Viszont az alaplapon csak 2tűs csatlakozási lehetőség van.
Idézem a könyvben leírtakat:
Connecting pins 2 and 4 to a single or dual-color, front panel mounted LED provides power on/off, sleep, and message waiting indication."F_Panel:
1 HD_LED_P +
3 HD_LED_N -
5 RST_SW_N -
7 RST_SW_P +
9 RSVD Reserved
2 FP_PWR/SLP MSG LED* +
4 FP_PWR/SLP MSG LED* -
6 PWR_SW_N +
8 PWR_SW_P -
10 No pin*MSG LED (dual color or single color)
Nem teljesen értem hogy akkor hogy is dual a dual...
[ Szerkesztve ]
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
martinez111
csendes tag
Hello sziasztok.
Arról lenne szó, hogy van 1 lapom. Raktam bele 1 procit meg 1 ramot. És az a jelenség áll fent, hogy elindul a gép felpörög a venti a procin és aztán leáll. Valaki valami tipp?
Segítséget előre is köszi.
-
spista222
addikt
válasz mimic1979 #3185 üzenetére
Én csak azt vettem észre hogy mindegyik alaplap gyártó ugyanazt használja csak mindegyik más minél feltűnőbb szemmegakasztóbb nevet ad neki hogy az övét vegyék
martinez111 Konfig? Alaplap/Proci/Mem típus? ha leírod talán tudok mondani valamit rá de így még nagyon tág a hibák oka.
[ Szerkesztve ]
-
martinez111
csendes tag
Lap 1 olyan mint ami a hírdetésben is szerepel. Gigabyte GA_M68SM-S2L.
Proci: x2 4800+
Kártya. Sapphire hd 4850.
Ram : 2*1gb Kingstone.(alaplapi vgaval is próbáltam már)
-
spista222
addikt
válasz martinez111 #3190 üzenetére
Cmos clear volt már?
Ha nem akkor csinálj.
Próbáld ki csak alaplap+procc+hűtő+táp+PC Speaker ha nem lenne rajta, memória nélkül, így ki kellene sípolni a memóriát. Ha így nem sípolja ki a memóriát és a proci biztos jó akkor az alaplappal lett valami. -
Werkly
őstag
Ez az alaplapom manualja.
Tud nekem valaki abban segíteni, hogy teszem azt 1 vagy 2 PCI foglalatot le tudok e tiltani a BIOS-ban? És ha igen melyik "menüpontot" kell válasszam? Köszönöm előre is! -
spista222
addikt
Bios-ban csak a PCI-os kártya erőforrásait(IRQ, DMA) tudod letiltani végsőképp nem fog menni a benne lévő kártya.
Ahogy néztem talán a PCI-E le lehet tiltani de még nem kellett soha se letiltanom egyik alaplapban sem így nem tudom megmondani hogy mi történik ha letiltod.
Egyszerűbb ha a Win-ben tiltod le ha nincs szükséged a kártyára(Miért nem veszed ki?). -
catchingmonk
csendes tag
Üdv
van-e olyan alaplap ami DDR3 ramokat támogat,és lehet bele rakni Pentium D945 procit ?
előre is köszi remélem nem kérdeztem hülyeségethttp://kepfeltoltes.hu/view/131023/914898146Untitled_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
martinez111
csendes tag
Ha leírod a pontos tipust megnézzük
-
catchingmonk
csendes tag
válasz martinez111 #3195 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/view/131023/914898146Untitled_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
spista222
addikt
válasz catchingmonk #3194 üzenetére
Pl itt keress DDR3-asat van sok nem akartam 30-at felsorolni
Pl egy a sok közül.
Egyébként nem sok haszna van a DDR3-nak egy ilyen procinál bár a ddr3 olcsóbb[ Szerkesztve ]
-
catchingmonk
csendes tag
[link]
ez jó ?http://kepfeltoltes.hu/view/131023/914898146Untitled_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest