-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
miko_
tag
Sziasztok a mai napom frissítettem BIOS-t az ASUS P8H61 MLX-es lapomon. Azóta ha kikapcsolom a gépet és utána be kidobja a CPU fan error hibaüzenetet F1 megnyomom és minden megy tovább. A venti forog a hőmérséglet is jó a venti egy arctic cooling freezer pro rev 2. Sajnos a régi BIOS-t nem engedi visszarakni. Valakinek valami ötlet?
-
Cseri0058
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy amd phenom II x4 955be procit és alá egy ilyen lapot: MSI 785GMT-E45
kérdésem az lenne hogy elég-e alá ez a lap? -
prime_adam
aktív tag
Helló mindenki!
Az alaplapomon van 2 x PCI Express x16, és egy PCI Express x8 csatoló. A gigabyte szerint ha az x8-asban vga-van a 2. x16-os már csak x8-asként tud működni, mivel a sávszélesség megoszlik. Eddig semmi extra.
"2.The PCIEX8_1 slot shares bandwidth with the PCIEX16_2 slot. When PCIEX8_1 is populated with a PCI Express graphics card, the PCIEX16_2 slot will operate at up to x8 mode."
De ha az x8-asba egy x1-es hangkártyát teszek és nem eszik sokat a sávszélességből akkor is hardveresen le lesz korlátozva a 2. x16-os x8-ra? Mivel csak vga-t ír a szövegben ami nyilván többet eszik a sávszélességből.
-
LazaPasi
tag
Hali!
Ha egy picivel is feljebb húzom az FSB-t akkor egy idő után elszáll a gépem kék halállal (Linx futása közben)
BCCode: 124 ez elvileg GPU hiba... Valaki? HELP! -
Gyufaaa
veterán
válasz prime_adam #4171 üzenetére
Hm. Nem nagyon értem. A Hangkártya az nem a vga slotba fog menni hanem a jóval kisebb pci-e 1x slotba.
(#4172) LazaPasi: Adatlapodat töltsd ki légyszi, hogy láthassuk milyen komponensekből áll össze a géped. THX.
[ Szerkesztve ]
-
LazaPasi
tag
válasz Gyufaaa #4173 üzenetére
GA-P35C-DS3R lapom van Q6600-al 3.0 Ghz-re húzva (FSB 333 beállítva) és benne Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB 1333 Mhz-en System Memory Multiplier-nél (4.0~) beálltva. (800+ / 1066~ / 1333#) És elindul a rendszer meg fut, de Linx alatt kifagy GPU hibra hivatkozva
A PCI-E freki 100-ra van állítva. Lehet kevés neki? -
spista222
addikt
válasz prime_adam #4171 üzenetére
Mivel összesen 16X vonal van a két slotra így ha már egy egyszeres kártyát is beleraksz csak X8 szorosan fog menni a felső 16-os mivel x15-ös szabvány nincs.
Nincs az alaplapon egy sima X1szeres slot se? -
flash7
tag
Sziasztok!
Egy SOS kérdésem lenne.
Tegnap vettem CM Hyper TX3 EVO proci hűtőt a gyári helyett. Be is üzemeltem, és egyszer a procit is kivettem. Összeraktam és ment. De mivel úgy éreztem, hogy sok a paszta, így ma is szétszedtem, kivettem újra a procit, letakarítottam, de mikor raktam volna vissza észrevettem, hogy az egyik láb el van hajolva. Képeken látható, a legbelső sorban. Ez nagy baj?
Óvatosan vettem ki a processzort, ennyire tuti nem hajolhatott el, és tegnap még ment.
Szóval most mi legyen?
Alaplap: Abit AB9
Proci: E4300[ Szerkesztve ]
-
flash7
tag
válasz BigDarkJoy #4181 üzenetére
Igen egy láb az alaplapi processzor foglalatban.
Elvileg már jók a képek!Az elsőn középről első sor kifelé, bal oldal közepén.
a másodikon az alsó.
a harmadikon szintén bal oldal, középről első sor. -
windlord
őstag
válasz LazaPasi #4183 üzenetére
Itt a link szedd le innen.
Állíts be majd neki maximum stress -t és 10kört.
Az majd jól megdolgoztatja a masinádat!Főfokokra figyelj!
A procit ne nagyon engedd 75fok fölé! -
LazaPasi
tag
válasz windlord #4186 üzenetére
Köszönöm időközben megtaláltam!
Már fut Picit lejebb vettem a tuningot most 2.66-on megy a kicsike eddig nincs error.
Jó lenne a végére járni ennek a dolognak,mert nagyon idegesít Egyébként a gyári hűtővel hűtöm a CPU-t és 52fok körüli az érték. Szerintem ez azért nemrossz -
LazaPasi
tag
válasz windlord #4188 üzenetére
Az lesz a következő lépés
Azt nem értem,hohy ga bírja a 2,6-ot akkor a 2,8-at miért nem bírja? Még a 3.0-ának is mennie kellene ALAPFESZEN különösebb melegedés nélkül!
Állandóan ellenörzöm a CPU hömérsékletét és 60 felé nem nagyon ment még....
Esetleg javasolsz valamilyen fasza hűtőt ami jó árban is van?[ Szerkesztve ]
-
Kobold190
aktív tag
válasz Tripower #4191 üzenetére
üdv, szerintem meghalt a lapod, javaslom h vidd el szervízbe, jobbat nemtudok mondani így elsőre, vagy ha nem akarod akkor egy újat vagy egy használtat kellene venni, de én megpróbálnám a többi alkatrész próbáját is egy másik lapban, h kizárjam az összes hibalehetőséget
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz windlord #4198 üzenetére
Proci hütő.. nekem 3000 ft volt a hütöm ujjan. 12,5% megy alapon de az E5200 proci ami 3500mhz re van huzval nem megy 38 fok fölé.
fullos teszt alatt épp hogy eléri az 54 fokot.
Szóval érdemes ennyiért hütöt venni ,pláni kicsi tuning mellé.
"megölni megtudnak....de megtörni soha.."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Háztartási gépek
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest