- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi belépő szinten
- DVD lemez tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- CES 2025: Négy új androidos tábla jött a Lenovótól
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz paprika #6369 üzenetére
miért fosná el magát? a láda nem szívja a teljesítményt az erősítőből ha egy ilyen kis szart ráteszel egy nagyobb, érzéketlenebb, nagyobb tehetetlenséggel rendelkező ládára, legfeljebb semmi sem változik, csak kicsit halkabb lesz, és még gagyibb, még artikulálatlanabb dübörgés fog kijönni belőle mint az előzőből
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
válasz paprika #6332 üzenetére
azzal a titan lófinggal a 38-as láda mégannyira sem fog szólni. felteszem 25ös ládából sem egy direkt a kocsihoz igazítottat hallgattál meg. de ha nem vagy benne biztos, a komplett mélyáda dolgot hagyhatod a végére, hogy döntse el a szaki szerinte mi szólna abban a kocsiban tisztességesen. bár hat méter megtétele alatt egy mélyhang nem sokat gyengül szvsz.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz paprika #6328 üzenetére
nem elég egy olcsóbb, és egyszerűbben meghajtható 25-ös mély? kevesebb pénzből lenne jobb minőséged szerintem. Mélynyomó meg láda együtt 37e? ha belegondolok hogy én ládástól vettem 17ért a udimension jr. ládát...
Erősítőből meg nézhetnél valami korrektebbet, steg, roki, mikro vagy mittomén.
25ös uDimension element mélyet pl. dícsérték, de volt itt szó jófajta audio systemről is elérhető áron. az ilyen titan, meg 600 gigawattos szaroktól a helyedben tartózkodnék. ugyanebből a pénzből minőséget is kaphatsz. gondolod egy ilyen legalja csontsovány erősítő tud bármi értelmeset kezdeni egy b*szomnagy 38as (és tök felesleges) ládával?
Alsó értelmes kategóriában ott van pl. uDimension Element A54 és A52 erősítők, egy 25-ös element mélyhangszórót egy jól igazított reflex ládával biztos jól ellennének a kocsidban. De ez csak egy példa az ezer értelmesbe hajló lehetőség közül, amiket apróhirdetésekben találhatsz.
24 ezerből meg meglehet váltani a világot, láttam annyiért 4 csatis második szériás rockford erősítőt vaterán. a Titan-nál minden esetre biztosan találsz jobbat ennyiért. Ha más nem, DLS CA sorozatú erősítők kreingenek mindig valahol, a Titan.nál felteszem jobbak, így látatlanbanhmm látom első szett téren is hadilábon állsz. na jó, szóval az orbano-féle jól bevált megaszondás következik
-legalább 2 pár RCA-val ellátott fejegység
-16os komponens szett
-4 csatis tisztességes erősítő
-25ös reflex láda (lehetőleg építtetve, csak a hangszórót megvéve)Ezekkel batyogj be egy tisztességes, nemlenyúlós autóhifishez, és szereltesd be. kábeleket fog ő neked adni, olyat, ami a rendszerhez passzol. az első szettet is beszereli korrekt módon, és épít egy a rendszerhez illeszkedő ládát is.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
igen, rossz beállítás miatt volt: 60hz-en volt a vágás 50 helyett
az összefutásban benne vagyok, lehet mást értünk Zene alattamúgy egy Junior 1004-em van zárt ládában, Szakáll nemrég befejezett SQ Leonjából lett asszem kipaterolva, mert kapott két 30-as elementet. Ha pedig értetlenül állsz az 50hz-es vágás előtt, beszélgess el Szakállal, ő állította be nekem a vágásokat első körben. Ő okosabb és jobban el tudja magyarázni, mint én.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Leveszi az első szettről a terhelést? Mihe? Első szett nomrál esetben 50-60hznél vágódik, és itt kezdődik a mélyláda. Erősítő nélkül 100-120hz alá engedni az első szettet teljesen fölösleges és marhaság. A hiányzó 60hz-es sávot mivel pótolod? Felengeded a mélyládát 120hzig? Az előbb még színpadképről beszéltél (amihez nem tudom mi köze van egy 60hz alatti, jó esetben behatárolhatatlan helyzetű hangforrásnak), amit kissé üt a hátulról röfögő, mindent elnyomó "basszus"
amúgy pedig igen, végigmentem a szamárlétrán:
-gyári hangszóró
-element első szett fejegységről 100hz-ig
-első szett erősítőről 60hz-ig
-plusz láda 60hztől
-plusz egy erősítő az ajtív hajtáshoz, vágás 50hznél (12/18db-es vágással). innentől volt élvezhető a hifi mélyládával, 60hz-es vágásnál elviselhetetlen volt a röfögés. de nélküle is bitang erős, sok házimozi hangfal nem rendelkezik olyan jó mélyátvitellel, mint az első szettem.amúgy ha gondolod hallgasd meg enyime, vagy G.Zs. rendszerét, mindketten "mélynyomóként" használjuk az első szettet, mint a többi sok barom, aki zenét akar a kocsijába
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
a pioRS-t azért ajánlottam, mert ahhoz jó eséllyel hozzá lehet jutni 40 alatt, ha türelmes vagy. annyira meg nem lehet sz*r, főleg nem egy alsó-közepes aktív rendszerbe. gyermekbetegségek ide vagy oda. azt a megspórolt 5-10-20 ezret pedig költheti sokkal hasznosabb dolgokra is szerintem (vegyük figyelembe a maximális költségkeretet, ami kvázi 150e forint, és nem ártana ennyiből aktív rendszert összehozni, ami azért nem kis projekt)
Én tuti a ládát venném utoljára, nehogy már a kabátot igazítsd a gombhoz. ráadásul simán el tudom képzelni, hogy megelégedjen egy mélyláda nélküli rendszerrel, ha nem akar rá még annyit költeni.
Azt meg ne firtassuk szerintem, hogy egy gyári első szett + mélyláda hogy szól egy tisztességesen összerakott aktív első szetthez képest sokaknak lehet hogy elég, hogy valami visítson elölről, hátulról meg jöjjön a dübörgés, de szerintem a fordítottja az egészségesebb. sovány basszussal még mindig élvezhetőbb a zene, mint zenei hangok nélkül. szerintem.A vér nem válik VAZZE!™
-
-
orbano
félisten
a tételek amikre oda kell figyelni:
-fej
-első szett
-ajtók szigetelése, panelozás
-kábelezés
-erősítő (mélyláda és aktív hajtás függvénye, hogy hány erősítő, összesen hány csatornával)
-mélyláda (ha tényleg kell. akár ezt is meghallgathatod pl. nálam, hogy elég-e az első szett, nem mindenkinek hiányzik. szerencsére ilyen szempontból jó a kocsink, nagyon szépen ösze lehet hozni az első ajtókat, szereti a hangszóró).A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
nekem u-Dimension element szettem van ennyi pénzből fejnek az alábiak lehetnek:
-Pio P88RS,RSII
-Alpine 9855
Mondjuk ezekhez kell adapter az ipod támogatáshoz. A piohoz ez úgy 15-30e között szerezhető be, türelem kérdése.Az egész rendszerre mennyit költenél? Következő (nem mostani) pénteken gyere ki, most hallgasd meg a rendszerem, már benne van minden, sokkal jobb, mint volt
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz kisboxi #6286 üzenetére
papíron nem tűnik erősebbnek, mint a másik. mekkora ládába gyömöszölted bele azt a 30-as membránt hogy nem akar szólni?
egyáltalán mit jelent az hogy kevésnek bizonyult? max. gain mellett sincs hangereje? hány voltos az RCA kimenete a fejegységnek? jól be van lőve a LPF? gyanúgy nekem ez az egész.Tufa_ : Nem tűnik vészesnek. Szakálltól kaptad ezt az ajánlatot?
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz paprika #6273 üzenetére
a láda "tudhat" akár 600000000000000W RMS-t is, az erősítő attól még hídba kötve 140 wattot ad le. az erősítők "dolga" meg az, hogy enyhén melegedjenek. ha nem melegednének az két dolgot jelentene: nem működik az erősítő, vagy esetleg a Max Audio mérnökei megdöntötték az összes eddig elfogadott fizikai modellt, és 100%-os hatásfokú erősítőt építettek.
a 20 ezres ajánlatot csak akkor fogadnám el, ha azt nekem fizetik, amiért átveszem a cuccokat pénzt biztos nem adnék érte, pláne a kondiért.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
whited-nak nincs akkora rendszere, hogy szükséges lenne hozzá kondi. nekem is messzemenőkig elég az, amit az akksi bír, nem villog se a műszefal se semmi. amit meg versenyre betenne az ember, az felteszem nem az a kategória, amit whited kifizetne a rendszerébe.
egyébként mi köze az akksi kapacitásának a dologhoz? úgy tudtam a pillanatnyi maximális terhelhetőség miatt kell a jobb akksi. vagy a 60Ah-sok abban is sokkal jobbak?
amúgy hasonló cipőben járok, nekem is mini méretű akksi kell a Hondába sajnos.A vér nem válik VAZZE!™
-
-
orbano
félisten
Soundabandot érdemes használni, öntapadós. Előtte portalanítani, zsírtalanítani a felületet, és felülettől függően 2-3 réteget felvinni. tartósabb és jobb, mint a sima bitulap, viszont nem drága.
beszélgettem amúgy Szakállal erről a hangszigetelés dologról (engem első körben lebeszélt, mert elég drága): dynamat, meg ilyesmi iszonyat drága, és egyáltalán semmivel sem tud többet, mint egy soudaband. A sima bitumenlappal meg az a gáz, hogysz*r vele dolgozni, és hosszútávon állítólag nem a legjobb, le szokott "olvadni" (megereszkedik, elválik itt ott, bekeményedik és letöredezik). Ez főleg a tetőnél okoz ugye gondot, illetve az ajtóknál.[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
-
orbano
félisten
teljesen felesleges ilyet venned. eleve nem a legjobb ár/érték arányú cucc, annyira azért nem szól jól állítólag, viszont biztos nem lesz olyan rendszered, amin ez "kiszólja" magát. Rendszerben gondolkodj! egy ilyen cumóhoz egy erősítő van vagy 100e, és minimum aktív hajtás kell, amihez egy fejegység használtan 50-60e forint. nyugodj meg a seggeden és keress valami reális megoldást 20e alatt
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
25 ezer alatt megúszod a beszerelést itt Pesten (ajtópanellal együtt), ha meg tudod oldani hogy felgyere 1-2 napra. Csak határozd el, hogy veszel egy használt 16os első szettet. Itt kapsz pár típust amit nézegethetsz carstylingon meg itt-ott, és ha találsz, akkor veszel. 2-3-4 hét alatt ha szorgos vagy, biztosan akad egy jó vétel. 15ből meg tudod úszni így szerintem az első szettet (ha ügyes vagy és türelmes még kevesebből), akkor szereléssel 40-ből megvagy, a maradék 10-est meg elköltheted kábelekre. Így ráadásul egy olyan alapod van, amihez 10-20ezer egy jó erősítő, és máris nagyságrendekkel brutálisabb rendszered van.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
gondolom az hogy meglehetősen rétegtermék, mert tényleg csak az elvetemültek vesznek 10-es szettet, ráadásul felteszem a lehetőségekhez képest a legtöbbet kihozták a dologból. a 16os tesója egy tizessel drágább.
egyébként mennyi az a pénz, amit az első szettre + a beépítésére áldozni vagy hajlandó?
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
megvan hogy a mélyközép sugárzó hány hz-től hány hz-ig bírja. pl. 5khz-től egészen lefele 60hz-ig, ahonnan átveszi a stafétát a mélyláda. nyilván némi átfedéssel. ezeket a váltásokat "irányítja" a hangváltó az első szettben a csipogó és a mélyközép között egy fix értéken (nekem pl gyárilag 5khz, 12db/oktáv meredekségű átmenettel), illetve az erősítő alul- vagy felüláteresztő szűrője (az aluláteresztővel szűrik meg a mélyládát, hogy túl magas hangokat ne adjon. ezt a fejegység, vagy az első szett erősítőjének felüláteresztő szűrőjével kopperációban működtetve állítják be, hogy a mélyközép és a mélyáda hol találkozzanak egymással (ez általában 60hz-től lefele kezd el egészséges hangokat produkálni).
illetve aktív rendszerben ezt az egészet a fejegységbe épített aktív keresztváltó hangszórópáronként kezeli: mindkét oldalon állíthatod a csipogó-mélyközép és a mélyközép-mélyláda közötti átmeneteket, hogy melyik hangszóró hány hz-től hány hz-ig kapjon jelet, és utána milyen hirtelen (milyen meredekséggel) legyen megvágva. ezek nagyban befolyásolják, hogy hogyan szól az egész rendszer együttA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
az alá meg első szettet engedni? 70-80hz alatt kezdődik az a kategória amit már lehet hifinek hívni az enyém spec most 50ig van leengedve, de itt már nagy hangerőn (amin sosem hallgatom) elkezd belebegni (nem torzítani), de ennek megoldása már másik kategória, amibe nem akarok belemászni. de láda nélkül és bivaly ereje van, nagyon szépen, tisztán szól.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
a mélyláda árát pont ráköltve a 16os szettre jobban jársz. a mélyládával nem tudod helyettesíteni a 10-es szett 16-os képesti "lukát" a frekvenciaátvitelben, mert rettenetesen fog szólni. inkább ne legyen mélyláda egy rendszerben, hanem 16os szett minthogy 10.es szett legyen mélyládával.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
A 2 csatornás erősítő 2 csatornás, a 4 pedig 4, azaz négy darab különálló jelet tud erősíteni. Önmagában ilyet nem lehet mondani, hogy a 2 csatornás jobb, mint a 4. Olyat már lehet, hogy egy full aktív rendszerben külön 2 csatornás erősítőkkel kifinomultabb hangzást lehet összeállítani, mert minden hangszórópárnak megfelelő karakterisztikájú erősítőt lehet választani. De amíg nincs valakinek egy teljesen aktív rendszere egy csúcskategóriás fejjel, csúcskategóriás hangszórókkal, és nem csúcskategóriás erősítőkön gondolkozik, addig nem sok értelme van erről beszélni szerintem.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
4-nél, és asszem 12db, de most feltoltam 6.3-ra és mint ha jobb lenne. majd meló után belehallgatok.
&rew: az a baj, hogy nem csak hangos, hanem kicsit zavaros is ez a tartomány. ráadásul EQval állítva nem tetszik igazán.
nem csak egy albumnál jelentkezik amúgy, hanem általában.zso2113: passz. látni kéne, hogy lehessen valamit mondani.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
szerintetek ha túl erősek a női énekhangok és úgy érzem elnyomják a körülötte lévő hangszereket (pl. gitárkíséret), arra megoldás, ha kicsit lejjebb vágom meg a mélyközép tetejét és ezzel elhúzom kicsit a magastól (a vágási meredekségeket hozzávariálva)? van/lehet esetleg ennek valami hátulütője?
tudom, hallás, de az azért néha be tudja csapni elsőre az embertA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Ma bekerül a második erősítő és aktivizálódik a rendszer már tűkön ülök...
A vér nem válik VAZZE!™
-
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
-
-
orbano
félisten
9855 vagy esetleg a sima P88RS ha már költesz, akkor aktív fejet, hogy kiiktathasd a hangváltót.
DjKoxi: pedig nem egy szubjektív dolog volt, Szakálléknak is mutattam, hallották.
ugyan most is van kiemelés ezeknél a hangoknál, de már nem elviselhetetlen. az Alpinenal tényleg torz volt, most már csak inkább egy kicsit természetellenes, vagy feltűnősködő. De eddig olyan volt, hogy zenehallgatás közben ha tudtad, hogy olyan rész jön, ahol jelentkezik a probléma, összeszorítottad mindened, mint amikor tudod, hogy bele fognak dudálni a füledbe
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Én már majdnem sírógörcsöt kaptam a héten, mert rohadt bántó, dobozhangú magasaim voltak. Mondom nemigaz mi van, semmin nem állítgattam, és eddig ennél jobban tetszett a hangja. Gondoltam biztos hozzászoktam és megint kihallom a szokásos sz*rságot. Aztán visszaállítottam a balanszot a baloldalról középre és elmúlt Szóval nagyon várom már a csatornánkénti jelszint-szabályozást
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
igen, így van. nekem az Alpine CDA-9847 szárazsága nem passzolt a micro rendszerhez, olvass vissza mennyit rinyáltam, hogy az sz, z, c hangok az énekben szinte már karcolták a fülemet. Lecseréltem a Pioneer lágyabb, melegebb P88RSII-jére, és megszűnt a probléma.
Az aktív hajtás is segíthet a fölösleges kiemeléseken: nem felül kell vágni, hanem a két hangszóró között. Ha megtisztul az átmeneti tartomány, szerintem az javít a magasokon is.
Ezen felül a gyári hangváltó kiiktatása is óriási nagy változás az eddigi vélemények alapján, remélem jövő héten saját bőrömön tapasztalhatom meg ezt isA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
van ilyen, hogy nem passzolnak a dolgok. az én sztorim is hasonló volt, mondjuk most sem vayok 100%-ig elégedett az eredménnyel, de kivárom a végét, hét elején megyek át aktívba, akkor meglátom mi lesz. de félek, hogy a magasak akkor sem lesznek a helyükön. majd meglássuk, lehet Te is kamatoztathatod a tapasztalataimat, ha már egy cipőben járunk
ui.: azt hittem hirtelen CA260-asod van, kár...
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
azért választottam, mert azt mondta szakáll, hogy ez jó erősítő egy ideje mindig linkelgettem neki a 20k alatti 2 csatornás erősítőket. erre rábólintott, főleg nevetséges 10 ezerért, így hát elhoztam. de még nincs nálam, majd póstázódik, szakáll meg jövő hét után szereli be.
jössz ki ma? villognék a fejjel
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Mi lett a láda alá bibibiiiii [link]
A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Ukrajnai háború
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Házimozi belépő szinten
- DVD lemez tapasztalatok
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitnesz felügyelő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CES 2025: így képzeli el a jövő AI PC-jét az NVIDIA
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
- Oversteel Ultimet gamer szék kék-fekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RTX 3080 GDDR6X + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Új HP OMEN gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest