Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ozzy711
őstag
válasz
xtremetuning #8454 üzenetére
Akkor azért nem lett olyan nagy a downgrade.
-
ozzy711
őstag
válasz
xtremetuning #8430 üzenetére
"Kicsit hekkeltem rajta"
Tettél alájuk passzív mély-ládát, ( vagy aktívat)?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
xtremetuning #8441 üzenetére
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
xtremetuning #8430 üzenetére
Jó annak, akinek van mit eladni. Ja és utána sem Sokol szól a hokedliről.
-
válasz
xtremetuning #8065 üzenetére
Szerintem is a szub használatát külön indokolni kell. Pl., ha nem fér el elég nagy hangfal a polcon / TV mellett stb., akkor indokolt, de általában kettő kell belőle (lehet mono is, ha 100Hz alatt vágsz és/vagy meredeke), jól be kell játszani a helyüket és persze aktív váltás kell nekik, amit a legtöbb sztereo erősítő nem tud.
1 szubbal egy hallgatási pozícióban lehet belőni a hangot "jól" (ami általánosan "jó"), vagy ott se.
Fontosabb viszont a jó erősítő, szerintem a legtöbb laikus is hallja (?), hogy az olcsó HM vasak nem az igaziak..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
xtremetuning #8065 üzenetére
Köszi, akkor már +3 a "natúr"-okhoz.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #8056 üzenetére
"Most, hogy már nincs lehetőségem rá"
?!?!?! Már semmi sztereó?! -
Ear001
addikt
válasz
xtremetuning #7975 üzenetére
Ó, romba döntésben én is jó vagyok.
Akkor viszlát egyszer majd random valahol a neten. Vagy ha van kedved valami vicceset hallani, látogass meg, azt jól kibeszéljük, hogy minden hifista hülye.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #7975 üzenetére
Ne beugorjál, hanem telepedj ide.
-
Ear001
addikt
válasz
xtremetuning #7882 üzenetére
Ó te jó ég, kémeim jelentették hogy xtremetuning itt! Csak nem azt a Házimozi haladó szinten topicot keresed, ahol volt különbség a kábelek hangja között, arról ment az eszmecsere, hogy lehet-e nem csak hangosan hallgatni, és a rendszerépítés nem csak abból állt, hogy ráküldünk a jelre egy holdig érő Fourier sort? Én igen, de sehol sem találom.
Ja, és itt egy kicsit visszaolvastam, bár ne tettem volna, de azért, hogy ezt a hozzászólást ne kelljen kiszürkéznem offtopicra, kicsit ékeskedem más (Koscsó Feri) tollával:
A hangmérnökök és a professzionális hangfeldolgozással, gyártással foglalkozók szervezete az AES (Audio Engineering Society). Ennek egyik legfrissebb, tavaly megjelent és idén virtuális konferencián ismertetett tanulmánya, a Genelec nevű stúdió monitor gyártó szakemberétől arról szól, hogy érdemes a gyors A/B tesztek helyett un "slow listening" teszteket csinálni, mert az agynak időt kell hagyni a tanulásra.
Ezt írják: "Basing subjective tests solely on explicit conscious and immediate responding may therefore not provide a good enough understanding of long-term effects of a salient experience." Többek között azért is kezdtek el gondolkozni ezen intenzíven, mert alapvetően mindenkit meglepett, hogy a hagyományos A/B teszteléssel nem lehetett statisztikailag értékelhető módon különbséget tenni a 48k/24 bit és a nagyobb felbontások között. Sem.
A legfontosabb megállapításaik között szerepel ez is: "Considering hearing, the brain is an active participant, not only in the decoding of minute temporal information but also as the main element of a sense relying heavily on INTERNAL TUNING" - a nagybetűs kiemelés tőlem, ez egyfajta saját ízlésre szabott belső finomhangolását jelenti a fizikai hatások agyi feldolgozásának, értelmezésének.
Anno a Pennában például, pontosan ezek miatt (erről a hatásról kb 20 éve beszélek), már 10-15 éve is úgy demóztam, hogy az érkezőknek hagytam időt, félórát, órát vagy még többet is, hogy halk zene szó mellett beszélgetve, tudjanak alkalmazkodni a helységhez, annak akusztikai hatásaihoz, mielőtt komolyabb zenehallgatásba kezdtünk volna. A különböző fórumokon, számtalanszor leírtam, hogy a rövid teszteknek, idegen helyeken, semmi értelme akkor sem, ha a legprofibban lebonyolított dupla vaktesztekről beszélünk, pontosan az AES tanulmányban leírt és némileg kvantfikált hosszú távú hatású agyi tevékenység miatt.
Ha lehet mindig együtt kell élni egy-két hetet azzal ami meg akarunk venni. Ha lehet.Felmerülhet a kérdés, hogy akkor miért kell még jobb kábelt, eszközt venni, ha az agyunk úgyis "kieqzza", amit hallunk? Azért, mert annál kellemesebbnek, ízlésünkhöz közelállóbbnak érezzük a megszólalást, minél kevesebbet kell vele az agyunknak dolgozni - vagyis minél közelebb áll a saját belső "referenciánkhoz". Egyebek mellett ezért is fontos például a helység akusztikája, mert ez az egyik leginkább befolyásoló tényező. A rossz akusztikát nem lehet kiegalizálni agyban egy határon túl. Az említett tanulmány egyik legfontosabb mondata ez: "Despite continued research on human perception, our own inner workings may never be fully understood, let alone the “hard problem” of consciousness."
Könnyen lehet tehát, hogy ennek a belső feldolgozásnak a mechanizmusát soha nem fogjuk megérteni, vagyis mindenkinek mindig igaza lehet, bármit is hall. Még ha esetleg a bit az bit vagy a tisztán méréseken alapuló szemszögből nézve hülyeségnek, felfoghatatlannak is tűnhet mások számára, amit tapasztal.
-
törölt tag
válasz
Kibicnek...
Mit csinálsz itt, nem festettünk falra házimozit!
-
válasz
Szia xtreme! Ezer éve!
A hely és a személyek részben cserélődnek, de a süketek párbeszéde marad! -
migabi24
nagyúr
válasz
Hát nem
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #228 üzenetére
Nem elég igyekezni:
figyelni akarni kell!
És nem elég figyelni:
de tenni, tenni kell!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest