- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz athomi #20058 üzenetére
De nem is 3870-ed van, lassulások és képhibák pedig azokon jöttek elő, ha jól rémlik, bár nem néztem meg mindenki adatlapját, szóval mindentudóktól előre is elnézést, ha rosszul emléxem. Viszont nálam rendszer-függetlenül előjött a hiba, és nem tudom megnézni, nem ez is az MSI lap sara-e, mert nincs más.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Kelvin #20051 üzenetére
Elfelejtettem oda is smileyt rakni, ált. ott van, ha kell, mint a következőnél is. Másrészt hiába a modernebb hardver, ha relatíve gyengébb a támogatás hiánya miatt, azaz semmi nem használja. Attól meg úgy általában, hogy valaki nem ért valamit, nem biztos, hogy én írtam blődséget.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Dabsol5 #20046 üzenetére
Milyen karira (gyártó, mert gondolom 3870), milyen bios? Adatlapod kissé semmitmondó.
Egyébként AtiTool-lal, vagy RivaTunerrel (ez nem veszi le a feszt, szóval melegedni fog a kari 2D-ben is). Ha csak nem olyan biost tettél föl, amely 1200/1600-ig enged húzni. A kérdésből ítélve nem, szóval kereshetsz ilyet is.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz #96302336 #20044 üzenetére
Azok a szép idők...
Megj.: Nálam a teljesítmény-zuhanás 1 VGA-nál is megvolt.
Catalyst 8.2 RULEZ!
Megj. 2: A 8.2-es SB driver is levesz a prociból (bár keveset), én ezért maradtam az alaplapi original-nál.
Megj. 3: Nagyon az az érzésem, hogy új driver helyett egy ideje már megint csak a régit foltozgatják, moddolgatják, oda tűnik el a teljesítmény (7.9-es előtt/után is ez volt, aztán 7.12, a következő jóra meg még várunk). Ez Ati-nál rendszeres. 3-4 hónapig szaroznak, aztán, amikor már maguk sem értik a drivereiket, akkor készítenek egy használhatót, és kezdődik az egész elölről.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
A helyedben megnézném 8.2-essel. Ne csodálkozz, ha 20%-kal javul az eredmény. (Persze nem mindenkinél van így, de szívtunk vele sokan így-úgy.) CPU is alapon meg, vagy annak azért adsz egy kis kakaót, hogy meghajtsa a VGA-t?
Bios editorból van már 1.6-os is.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz #96302336 #20039 üzenetére
Ha majd nem kell ezzel lepleznie a hardver gyengeségét. Értsd: "majd csak lesz egy jó driver", csakhogy soha nincs, de így többen veszik meg a VGA-kat. Én azért egyelőre elégedett vagyok, mert a 3870CF teljesítményét nem kaptam volna meg ennyiért nV-ban (OK, most már van 9600GT, de akkor még nem volt, ráadásul fele arányban jobb-rosszabb, szóval mindegy). Főleg, mivel abból csak 1 karit rakhatnék a lapomba.
Vsz egyébként úgy gondolták, hogy úgysincs senkinek 1 évnél régebbi lapja, ezért nem törődtek azzal, hogy a nem anyagilag jól eleresztett, nyugati felhasználók sz..nak, mint a torkosborz, már ha az sz..ik egyáltalán. Lehet, X38/X48-as meg 790FX-es lapokban 8.3 sem rossz, csak az rajtam speciel nem sokat segít.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Mondasz valamit!!!
De ezzel megvárom még az áprilist, mert volt már tré Catalyst, amelyet aztán javítottak.
Én mindenesetre szívtam vele 1 napig, ugyanis felülírtam a régi rendszermentéseimet teszt nélkül 8.3-assal, szóval pakolhattam mindent újra, merthogy a 8.3-as driver már elcseszte a registry-t, és hiába driver-sweeper, meg pucolás, eltávolítani nem lehetett, reg. hiba meg maradt. Most minden stádiumban ATI driverek nélkül mentettem a rendszerpartíciót (eddig csak Nero nélkül szoktam, mert az a másik reg-gyilkos), így ha legközelebb besz.patna az ATI, nem szívok ennyit.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
MSI SB driver gyári telepítő CD-ről
8.2 Catalyst
3DMark06: 12518 (5428/6835/2456)
Na, ezt kapja be a 8.3-as Catalyst a 9-10k körüli pontjaival, a félig működő VGA-kkal, belassult CPU-val. Mégsem a gépem romlott el.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz gombcomp #20023 üzenetére
Hát én akármit állítottam, az órajel az alapon maradt, egyébként a 300MHz-et is 776-nak látta. RT legalább nem, de az is csak a konstans 769-et mérte 3D-ben, szintúgy 3DMarkban sem volt változás, valamint jóval lassabb volt a 8.2-es Catalystnél. Szóval nekem ez utóbbi marad.
-
katt777
félisten
válasz gombcomp #20023 üzenetére
No akkor, ha helyese kövezek, akkor MSI HD3870 VGA-nál kell keresgélnem. Kösz.
Azt írják, speciálisan csak MSI VGA-kon műxik. Én hiszek neked...
Csak XP-t meg Vistát írnak, mindegyikben benne van az x86 és az x64 is? Mert akkor a felét potyába töltöm ilyen jó lassan.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Visszatettem a 8,2-t, egyből 25%-ot javult a CF3870 3D teljesítménye.
CPU pont még mindig 6%-kal kevesebb, szóval a déli híd drivere is sáros, megy vissza a 8.2-es SB driver is, az ATI driver-fejlesztőit meg vigye el a rák.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz bishopx2 #19980 üzenetére
Gyárit. És egy jó biost, vagy RT2.07-et.
Ha akad rá keret, S1 + 12cm Noctua állítólag nagyon baró.
DuoOrb még számításba jöhet, az éppen szépen felfekszik mindenre, nagy hűtő még a RAM-okéira is. Mintha logout-on láttam volna erről cikket. Vagy Guru3D-n?
CF-terv esetén meggondolandó a hűtéscsere![ Szerkesztve ]
-
-
katt777
félisten
válasz bakosgabor57 #19947 üzenetére
Csak mert nem használtam az Omega drivert a 3870-nel, ATT-vel? A legprofibb profi sem tud mindent, én meg sohasem állítottam, hogy mindent tudok. Ha mindent tudnék, nem tennék fel kérdéseket, és ha sohasem tettem volna fel kérdéseket (és nem próbálgatnék minden kis hülye programocskát a gépemen), akkor én sem tudtam volna sok olyan embernek segíteni, akik éppen azt nem tudták, amit én igen (csak a tények kedvéért: ATT cikk 4000 fölött jár, 3870hűtés/bios 2000 fölött). De a ha a világlátásod ilyen fekete-fehér, akkor legalább nem kéne minősítgetned másokat.
Kelvin: Elnéztem, bocsesz. Jó neked, hogy te még soha semmit nem tévesztettél el.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Kelvin #19933 üzenetére
Mit nem értesz? Az Omega csomagban benne van az ATT 1.3.6.1042-es verziója. Ez azt sugallja, hogy ha ezt a drivert használod, ATT is működni fog, legalábbis nem olvasni sehol, hogy 38xx karikon ne menne. Lehet, kipróbálom, csak azt hittem, valaki már bekíváncsiskodta ezt a kérdést. Vagy csak az én agyam van kiszállva a normális kerékvágásból ettől a 8.3-as Szaralyst-tól.
-
katt777
félisten
Valaki Omegás nem nézte meg, hogy ATT műxik-e 38xx+Omega kombón? Mert Omega direkt arra is fejleszt, csak még régi ATT-t mellékelnek hozzá. Igaz, új Omega driver sincs...
-
katt777
félisten
válasz Gaboman #19905 üzenetére
Az ATI a jobb. Objektíve (technológia, szint. sebesség hasonlók között). Ezt mondtam. Relatíve (viszonylagosan) meg az nV. /pill. Fagy53 is ezt írta lényegében.
Mellesleg teszteltem 1 VGA-val a biztonság kedvéért (Vista):
8.2: 10179 (4345/4852/2469)
8.3: 9623 (4224/4483/2325)Elég komoly visszaesés (OK, hardver, szintiteszt, de látszik a lényeg).
Különös gyanúra ad okot, hogy akár XP-n, akár Vistán próbáltam, a CPU score-ok szignifikánsan kb. 150-et potyognak vissza. Magyarán valaki rohadt nagyot csalt ebben az új driverben.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Gaboman #19893 üzenetére
3DMarkban is jobb az nV, ha hasonló karikat tesztelünk.
nV logo azért van ott, mert ők "támogatták" az adott játékot, azaz hogy úgy írják meg, nV karikon jobban menjen.
ATI-nak csak be kéne tenni valami normális textúrázó egységet, pl. ne 777MHz-en shade-eljen a gyengébb nV karik 1500MHz-es sebességéhez képest.
Játékokra alapozhatsz, de akkor is game engine-t fogsz tesztelni, és csak azon keresztül a hardvert, tehát ha az engine nV "támogatott", akkor sokkal gyorsabb lesz egy nV kari, mint amennyivel szintetikus tesztben jobb az ATI-nál. Ergo objektíve nem reális az eredmény, még ha az nyilván igaz is, hogy relatíve, az adott körülmények (harver, szoftver) között egy adott játék jobban fut egy esetleg akár valójában gyengébb nV kártyán, mint az ATI.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Kelvin #19885 üzenetére
Az a sajna, hogy cseszhetem a 9600GT-t a CF-ös alaplapomban duplázni, még ha el is adnám mind2 3870-et. Inkább visszateszem a 8.2-es Catalyst-et, és "sírok", hogy jaj, most egy picivel lassabb pár game, mint amilyen lehetne, ha nem szar lenne a 8.3-as.
Ja, és RivaTuner megint nem ismeri az ATI driver-t.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Na, skacok, kiteszteltem a 8.3-as drivert. Teljesen csupasz, friss XP-n végre ismét ment mind2 kari (a visszatett tiszta partíción meg nem, szóval sztem ő dönti el, megy-e), a pontszámok meg még jobban az 1 VGA-s konfig alá estek.
Tesztek alatt beszaggat majdnem a diavetítésig, illetve 20-30 FPS-eket ugrál föl-le, magyarán héccencség, hogy totálisan képtelen lekezelni a CrossFire-t. Azt már el sem merem képzelni, mit tehet több VGA-val. REMEK! 1000 hála az ATI-nak, hogy végre betette a driver-ébe a CrossfireX támogatást! Hogy ez mekkora bolt az nVidiának és az SLI-nek, vazze!
Lehet, hogy 1 VGA-val valakik tapasztalnak valahol javulást, nekik egészségükre.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Gaboman #19856 üzenetére
Már bocsesz, de a Mark mutatja a kártya/rendszer teljesítményét, játékoknál csak az adott engine teljesítményét mérheted. És ha ez nagyobb mértékben nő, mint a Mark 3D eredmény, akkor a játék volt szarabb, ill. az előző driver, nem a VGA-d, amely még mindig ua. Szóval, ha valami nem mérvadó, az a játék-teszt, legalábbis a VGA teljesítményének vonatkozásában. Persze az adott játékot, illetve az adott játékban a VGA kártyák teljesítményét relatíve meg lehet állapítani (gamereknek ez számít), de ez akkor sem VGA teszt lesz, csak játék. 2 játékot meg már nem hasonlíthatsz össze, ha más az engine, ahogy 3DM-ot sem játékokkal.
Most mentettem a frissen installált, tiszta XP partíciót, most felteszek csak drivereket, aztán megnézem, úgy is gagyi-e a 8.3. Sztem az lesz, 2. VGA megint nem fog menni.
Bundás22-vel vitatkozni... Kőbe vésett marhaságok ellen nem tehettek semmit. Lehet, dino-agya van, ezért olyan lassan fogja fel az érzékszerveit ért ingereket, hogy 10-20 FPS neki folyamatos film.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz athomi #19831 üzenetére
A vistás csomag nálam is. Nem tudom, most simán tegyem vissza a 8.2-est, vagy installáljak újra egy XP-t. Lehet, kíváncsiságból megpróbálom az utóbbit, hogy ha már 1 napot elbasztam ezzel a 8.3-assal, elcsesszek +1-2 órát. Kíváncsi vagyok, vajon, ha mindenki beperelné a szoftvergyártókat a szar szoftvereik (OS, játék, és driverek) miatt kidobott munkaórák megtérítése végett, mennyire vernék a nyálukat, hogy fizessünk jó sokat az ilyen szarokért.
-
katt777
félisten
FELTETTEM TISZTA RENDSZERRE A 8.3-AS CATALYST-ET. CPU MOST OK, ÉS MEGVAN A HIBA OKA:
A 2. VGA NEM VÁLT 3D MÓDBA! ATI Nagy gratula a kanadaiaknak! Jöhet a sakkozás, hogy szimplán driver szar, vagy mégis van valami gebasz.
Vistán legalább csak lassabb.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz losi73 #19777 üzenetére
Driverben nincs, Catalyst csomagban igen. Ez a vezérlő (Control Center). ATI szoftver eltávolítóval megszabadulhatsz tőle. Tök remek, hogy a 8.3-mal 5%-ot levesz a 3D teljesítményből (azon a 2%-on felül, amit a driver), tehát ha 10%-kal tuningolom a VGA-t, akkor összességében 3%-ot nyerek, míg a 8.2-essel 10-et. Mindenben. Mondjuk ezt kapják ki a 3DMark-ot fikázók. Ha meg 3DMark eredmény csökken, akkor egyértelműen rosszabb valami a driver-ben, attól függetlenül, hogy máson javítottak. Én eddig imádtam az ATI-t, de ettől a szartól, amit 8.3-as Catalystnek hívnak, kezdek berágni. Ekkora visszaeséseket még egy driver sem produkált. Nekem ne itt jó - ott rossz legyen, hanem mindenütt jobb.
-
katt777
félisten
Volt:
3870 8.2: 10179 (4345/4852/2469)
3870CF 8.2: 12507 (5443/6842/2439)Vista 3870CF 8.3 12271 (5144/6952/2374)
Ami érdekes: SM2 csökkent 300 pontot, SM3/HDR meg felment 100-at, innen az elcseszett végeredmény, a bő -200 pont. Az legalább biztos, hogy az XP-n valami nincs rendben.
Most megnézem még CCC-vel.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz pempellini #19755 üzenetére
Én is úgy szoktam, de nagyon gyanús volt az első eredmény. Azt hittem, tűzfal, vagy ilyesmi. Amúgy gebasz biztos volt, de ez akkor is túlzás. Azt hiszem, mindenekelőtt megnézem Vista alatt, hogy mi van, mert az szinte tiszta install. El nem tudom képzelni, mi cseszhette szét, mert tiszta a rendszerem (OK-s partíciómentést tettem vissza driverfrissítés előtt).
-
katt777
félisten
válasz Maotun #19742 üzenetére
Az is szar. Nekem 2470 körül voltak a CPu score-jaim 3,2GHz-en, de más AMD procik is ekörül hoznak ezen a sebességen. Lefuttattam +1 tesztet:
9334 pont (4442/4857/1745) CF!!! nincs meg az 1 VGA-s eredmény a 8.3-assal!
És megnéztem a feladatkezelőt, nem fut semmi szarság, tűzfalat, és egyéb kis segédprogramokat is mind kilőttem egytől egyig!
Nálatok sem mozognak a szmájlík?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz athomi #19732 üzenetére
Egyik szemem sír, a másik meg zokog! Most már megértem a harkályt is, csak nekem nincs önvédelmi (fejvédő) csőröm.
Eredmény:
3870CF 8.3: 9022 pont =4334/4853/1630 ) Megnéztem, a procit felismerte 3,2GHz-en, és nem ment CnQ! CF természetesen engedélyezve van.
Összehasonlításul:
3870 8.2: 10179 (4345/4852/2469)
3870CF 8.2: 12507 (5443/6842/2439)Magyarul a 8.3 CF azt az eredményt hozta (3D-ben) mint a 8.2 1 VGA-val. Azért ez az 1630-as CPU-score enyhén szólva bizarr.
HELP SOS HELP SOS HELP SOS HELP SOS HELP SOS HELP SOS HELP
Mami! nVidiát akarok!!!Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Beállok a 3D tesztelő sorba, úgyis van egy rakat eredményem az előzővel. Most vagy elcsesztek valamit, vagy mindenki elfelejtette, hogyan kell drivert frissíteni?
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #19552 üzenetére
Hú, hát átkábeleztem a gépet, hogy ne legyen olyan kusza, erre elkezdett főni a procim, szóval kábelrengeteg vissza, hűtés OK. Sok vékonyabb kábel között ugyanis szépen átáramlik a levegő, az 2 köteg meg simán megfogta a szellőzést. Mire is akarok kilyukadni:
Levett oldallappal indítottam el a gépet, és tényleg hangos volt a 2 VGA venti felpörgése, ami viszont amúgy csak tompa felbúgás. Szóval zajszigetelést javaslok (pollenszűrő), és akkor mehet a hűtés nálad is.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
3DMark: frissítés kell, de ha 1.1-est tettél fel, akkor +2 hotfix (07 nov és 08 feb)
Crysis: úccar, ahogy van, nálam AA-val fagyott 8.2-es Catalyst-tel a benchmarkja.
Witchert egyébiránt jól optimalizálták, Crysist direkt nem, és 3D06 is fingatja a karit (simán felmegy 85-90°C-ra is). Ezek miatt számomra túlmelegedés-gyanús a dolog. Hűtsd le RivaTuner-rel a karit.
Nézd meg 3D06-tal CPU-teszteket kikapcsolva. Úgy folyamatosan és hamarabb melegszik, ergo hamarabb le is kapcsol, ha túlhevül. Esetleg GPU Caps Viewer 3D tesztjével beizzíthatod rendesen, csak a GPU hőmérsékletét ne feledd el figyelni!Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Kazimír #19667 üzenetére
Alapból így megy, ez az ATI Overdrive, ha CCC-ből emeled az órajelet, akkor is. Van korlátmentesített bios, amelyben 1200/1600-ig lehet(ne) tuningolni a karit.
860/1200 az, amelyen eddig gond nélkül minden gyártótól és programtól függetlenül futnak a játékok, efölött több esélyes, de mondjuk +0,5 FPS-ért nem hiszem, hogy még ezen is túl kéne hajtani a kártyát, persze ez csak az én véleményem.
AtiTool-lal műxik, viszont maga az AtiTool elég bizonytalan tud lenni.
RivaTunerben létre kell hoznod 2 profilt, és Launcher-ben beállítani, mikor fussanak (pl. külső alkalmazásnál megadni a programot). RT-ben az a szívás, hogy 390 a minimum a GPU-nak, és én próbáltam, közel sem olyan "hűvös" a GPU, mint 300-on.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Speed® #19661 üzenetére
Egyetértünk, csak a "kihajtáshoz" szükséges CPU volt a kérdés. Ez más, mint a felhasználhatóság, de létezik, mert akkor aztán 3-4 3D pontot sem kapsz már CPU órajel-emeléssel, vagy még csökken is kicsit. Ez az, aminek játékokban természetesen semmi jelentősége.
Pontos hardver mérés: 3DMark (és társai), teszt felhasználásra: játék.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Speed® #19653 üzenetére
Nem szálltam el. A magamét kiteszteltem, C2D-t meg mások. 3870-ről volt szó amúgy, de ez rendben van, látom a cikkben. Csakhogy nálam a 3870-nel 3-3,3GHz között is ment fel a 3D teljesítmény (persze nem annyival, mint alacsonyabb órajelen), ami nagyjából megfelel a C2D-s 2,66-3GHz-nek, tehát számomra nehezen elfogadható (a tények cáfolják, mint az a tesztoldalamon is látható), hogy 2,66GHz-es Intel szimplán elég lenne. Persze lehet, hogy ez játékban nem annyira mérvadó, viszont szoftveresen mérhető, míg magasabb órajelen már nem, mert ott tényleg megáll (3,3 A64X2 GHz felett HQ beállításokkal).
3,5GHz-es C2D-nél 100MHz emeléssel még simán száll felfelé a 3D teljesítmény, ha nem maxolod fel a beállításokat. Én max. 1680x1050-ben tudtam tesztelni (és C2D-s kolléga is úgy nézte) minden grafikát maxra téve. Értelemszerűen nagyobb felbontáson elég lehet alacsonyabb órajelű proci is. Csak hát akkora felbontású monitora még nem túl sok embernek van.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz ]Phobos[ #19651 üzenetére
Kihajtás alapból: 3,6GHz+ (Intel C2D)
Nagy felbontás és nagy összetettségű grafika: 3GHz (Intel C2D)
AMD X2 +10%
Árcsökkentés: Mo-on? Majd ha már minden más olcsóbb lesz, a régi árat is addig tartották, amíg oda nem csökkent a 8800GT, akkor meg már elég szánalmas volt.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz loree69 #19598 üzenetére
Az a király, hogy a lapomban meg csak ATI-t tudok duplázni (amikro vettem, ATI volt a csúcs persze), tehát nyugodtan lesz@rhatom a jobb nV-kat, mert CF-ben úgyis én vagyok felül, lapcsere meg sokkal többe kerülne, mint amennyivel jobb esetleg az SLI (ráadásul nem is mindig). És a több karis konfigokban mindig az ATI-nak lesz szebb a képe a képalkotási eljárás miatt.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz Dubmaster #19574 üzenetére
Na, eljutottam eddig, sebaj, már belinkeltem. Halkan megjegyezném, hogy nem kevés bánatomra az X2 a tesztek többségében hajszálnyival jobb a HD3870CF-nél (viszont a különbségnél olcsóbban volt meg nekem a CF, ez tény), ami persze 1 következő driverrel változhat. 3870CF ráadásul PCI-E2.0 és GDDR4, ha valaki maximalista.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz leviske #19553 üzenetére
Abban tré csak igazán. Iszonyat audio-kazettái voltak már, aztán az első 2 cd íróm is P volt, de a 2 hónapon belüli 2. elromlásnál ASUS-ra cseréltem. Aztán dolgoztam boltban, ahol "szakértő" okostojásoknak csak P monitor volt jó, aztán meg sírtak, hogy nem lehet a monitor méretére nagyítani a képet, azaz 1-2" mínuszban voltak a meghirdetetthez képest.
Hangtechnikában nekem a Technics jött be nagyon, igaz anno csúcs cuccokat volt szerencsém megvenni. A Panasonic midi már abból is vacak. Sony OK, de ha igazi minőség kell, akkor Onkyo.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #19537 üzenetére
Azért nem pörög fel úgy, mint egy 1950XT. Nálam egyébként alig. Hangból ítélve max 60% lehet. AKkor hangosabb, ha 3D után restartolok, és még meleg a VGA.
Nálam megy a 10%-osnál kisebb váltás (csúszkával próbálgathatod te is). Egyébiránt 10%-os sávokban is beszabályozhatod, mondjuk úgy, hogy csak 80 °C-on kezdjen el jobban hűteni, ha már annyira hangos neked, az 50% sztem még elviselhető. Mondjuk játék közben ha felmegy, az engem nem zavar, úgysem néma üzemmódban gyilok.
Most van nálam egy P3-as gép 1 CPU és 1 táp ventivel, esélye sincs mellette a gépemnek a 4 db 8cm-es, + CPU stock + 2xVGA + 16cm táp kombójával.
Miért nem szereled körbe pollenszűrővel? Az jól tompít.
TDU? Még nem jutottam el addig a tesztekben, de nézd meg, mit csinál, ha játékban tiltod le. Akkor is lekapcsolja a driver beállításait? Ha eljutok addig, és nem feledem, megnézem neked.kieg.: RT-t pucold le mindenestül, restart, aztán registry-t is tisztíts, majd installáld fel újra, és hozz létre minden profilt újra. Nálam ez kellett a zökkenőmentes működéshez bios-frissítés után.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
ASUS-hoz tudtommal nincs, ráadásul amúgy is talán a legszarabb bios-támogatású VGA. Jó, hogy nem maradtam emellett az 1950XT után.
VGA bios frissítés nem veszélyes, mert nem megfelelő bios-t a frissítő progi nem hagy feltenni. A force-olás már más kérdés, azzal nem árt vigyázni, de ha a kártyához valót töltesz le, az nem cseszheti szét a karit, én próbáltam többet is az enyéimhez. (Mindenesetre nem árt egy 2. VGA, ha mégis "mellé menne", azzal vissza lehet állítani.) Ennek megoldása itt, ha nem olvastad még.
Elméletileg referencia-kártyára rámegy más ref. VGA bios-a, de ennek kísérletezése tényleg csak 2. VGA-val, vagy inkább sehogy. 1 karihoz meg jó a RivaTuner, vagy az Ati Tool (2-höz meg egyik sem).Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz gombcomp #19509 üzenetére
Tapasztalataim szerint, ha elegendő a proci a VGA alá, a GPU túlhajtás mértéke érvényesül a 3D eredményben, azaz 10%-os tuning 10% javulást hoz (lásd tesztjeim). Nem FPS-t, az beállításonként különböző a túlhajtás értékének megfelelően. Ha pl. C HQ beállításokon elért 5 FPS-t, akkor az ugyan nem fog +1x ennyit emelkedni. Ha meg LQ beállításokat választasz (kis felbontás, alacsony grafika), akkor jóval több lesz FPS-ben.
Nálam egyébként spec állítja az órajelet RT, és jelzi is, persze ezt is mind2 karin külön-külön fel kell tolni, de ez még CCC-ben is így van.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #19508 üzenetére
Ezért jó a 077-es bios. Húzva sem melegszik 70°C fölé, és a max hűtés 60%-on pörög, azon sem folyamatosan.
No meg a valamennyire hangszigetelt ház sem árt szőnyegen, gumitalpakkal.
Sajna a temp range-gel (egyébként kösz, mert félálomban eddig már nem jutottam) sem tudok mit kezdeni, ha mindig csak az éppen kiválasztott kártyát hajlandó kezelni.
Esetleg létre kéne hozni egy másolatot RT felinstallálása után a reg kulcsokról, aztán RT-t átmásolni+nevezni egy másik mappába, majd ennek megfelelően módosítani a kulcsokat és visszaimportálni őket a registry-be, így 2 RT futhat egyszerre anélkül, hogy tudnának egymásról (különböző VGA-kat vezérelve), és akkor mind2 kari szabályozva lenne. De hogy ennek nem állok neki, az héccencség.
Mondjuk, ha meg a halk működés jó neked, és a 90°C körüli hőmérséklet sem zavar, akkor hagyhatnád az eredeti bios-t, nálam legalábbis az működött max. 91°C-on (ez már 860/1200 volt), mindenféle segédlet nélkül.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz katt777 #19504 üzenetére
Na, gyorsabb voltam. Szóval hiába állítok be külön (vagy akár egyben) valamit a VGA-kra, a nem kijelölt VGA-hoz készített beállításokat mindig nem létező profilnak látja (próbáltam egyiket a másikban használni, de nem ment), ergo nem alkalmazza, szóval hiába tudunk több kártyát is behangolni, ezek együttes, automatikus vezérlése még várat magára. Marad a kézi profilállítás, és persze a kártyaváltás. Ha valaki rájön a megoldásra, okvetlenül szóljon, mert lehet, hogy már csak túl álmos vagyok.
-
-
katt777
félisten
Én meg azt látom, hogy szépen létre lehet hozni a fan-profilokat valamennyi VGA-hoz, Launcher-ben a következőt, aztán schedulerben külön-külön megadhatom, hogy alkalmazza. Indításkor már szépen kapcsolta is, bár elsőre windows-hibával kifagyott, de újraindítva OK. Sajna a föl- és visszaváltásokhoz is mindkét karin külön-külön meg kell csinálni minden sávot, ami már 4x-es munka, de a fan és launcher profilokkal is számolva a 2 karihoz már 8x-os. Mindjárt elindítok egy tesztet, hogy viszi-e föl mindkét karit, ahogy kell, aztán megcsinálom lefelé is. A lényeg, hogy úgy fest, működik több VGA-hoz is!!! Mindenesetre macerás.
A végén még megbarátkozom ezzel a vacakkal.
Ja, és CF-ben külön jó lesz, ha tudom állítani, mert a felső VGA 4-5 fokkal jobban melegszik az alsónál (na ja, a hűtő kinyomja a meleg nagy részét, de azért száll még az fölfelé is), így aztán abban kicsit eltolom a hűtéseket, és máris egyforma lesz a 2 VGA hőmérséklete, egymástól független, asszimetrikus hűtéssel. Na, ezt azért majd eltart egy ideig behangolni.
Tálcán csak az aktuálisan kiválasztott VGA hőmérsékletét látni.
Ha minden indításkor hibával jön, az kicsit szivola (nem ismert fel egy profilt, ami kicsit különös).[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz loree69 #19498 üzenetére
Van egy tavaly novemberi hotfix, meg ez az új, az idén februári. Én feltettem mindegyiket, és szépen megy. Fagyás ellen az első kell. Az 1.1 patch meg egy 3. dolog, persze azt kell feltenni először, ha nem eleve az 1.1-et telepítetted fel, akkor értelemszerű a hiba.
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #19497 üzenetére
Ja, nem árt elolvasni a leírást, azt is belinkeltem. Nekem meg a 6k-s A4Tech game-egerem mondta be az unalmast. Na persze 1mm vékony kábelbe kellett bezsúfolni a 6 drótot, hogy biztosan beszarjon. Most úgy fogom össze, Ps/2-ből meg nem megy, csak USB-ből. Ha alaplap is szaródik, akkor legalább kicserélem. Megnézem én is ezt az új RT-t, főleg a CF érdekel, hogy megy-e, ha már az SLI-t tudja.
-
katt777
félisten
RivaTuner 2.07
Info: hivatalosan ismeri az RV670-et, végre jól mutatja az órajeleket, CF-támogatást még nem hámoztam ki, SLI van. Majd kipróbálom, ill. lehet kísérletezni.
Futuremark hotfix 08.02.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Oliverda #19470 üzenetére
A következő oldalt vajon miért nem linkelted be? Szvsz X2! (Nem mintha örülnék ennek.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Delta Force (2024)
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux Mint
- Kutya topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest