- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Sikerült megoldani a bekapcsoláskor-újraindításkor felpörgő ventiket:
A "Qfan Controll" részen belül kellett "megismertetni" az alaplappal a rákötött ventiket, ki is lehet választani, hogy sima torony, vízhűtés vagy "nem tudom" hűtés van a procin
Ezek után tesztelget egy sort és javasol egy beállítást, de át lehet állítani bármire ami szimpatikusabb (standard, turbo, silent, manual). Innentől kezdve nincsenek felpörgő ventik.
Ezt sajnos első összerakást követő bekapcsoláskor nem tettem meg, mert "minek az"... hát ezértTovábbá azt sem igazán tudtam az elején, hogy a kompakt vízhűtésem (Corsair H75) ventijeit és pumpáját melyik alaplapi venti csatlakozókra kössem rá. Ennek utánajártam és a radi ventijeit a CPU_FAN-ra kell a pumpát pedig CPU_OPT-ra.
-
Puma K
nagyúr
Én is azt javaslom, hogy inkább az igényeid döntsenek mint sem a márkahűség. Inkább nézz a neten utána más deszkáknak is amik jobban megfelelnek az igényeidnek, aztán járj utána, hogy a kinézett típusokkal milyen hibákba ütköztek az emberek. Ha semmi komolyabb nem merült fel akkor jöhet a vásárlás.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Ombre85 #2179 üzenetére
Helló!
Ahogy csak rápillantottam a Z97-A/USB3.1-re nekem az jött le, hogy "irodai gépes" kialakításúbb és nem igazán a tuningra megy rá így első ránézésre, de a felépítése kb egy az egyben ugyan az mint a Pro Gamer-nek csak pár alkatrész-funkció lett megvariálva.
Nézz neten tuning eredményeket mit tud a kinézett procival ha tuningolnak benne.A Z97 Pro Gamer egyértelműen tuningra megy rá.
Viszont a SupremeFX (gyári nevén Realtek ALC1150) integrált hangkártya nem hatott meg... jobbra számítottam, de ez a megítélésem lehet majd változik amint meg lesz az új erősítő és az rendesen meg tudja majd küldeni a hangfalakat. Na akkor majd kiderül igazán, hogy mit is tud ez a csoda.Számomra jelenleg az USB3.1 nem olyan húzóerő ami miatt lobogó hajjal rohanjak venni egy ilyen tudású alaplapot. Plusz a Pro Gamer-hez lehet venni PCI-os bővítőkártyát és lehet is használni azon is a 3.1-es USB-t.
Valamint ahogy nézem a Z97-A drágább. De nézz teszteket-véleményeket neten miket írnak, vagy esetleg várj még itt a topikban hátha ír valaki akinek ilyen lapja van esetleg a keresőt használva nézd meg korábban véleményezte-e azt a deszkát.
Üdv
Puma -
Puma K
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
válasz
szallasi007 #2167 üzenetére
Kaptam egy leírást az alaplap és a proci kombójához amit most fogok belőni.
Ezt az alaplapot még minidig nem tudom hova tegyem... kicsit jobban kivoltam békülve az Asrock egyszerűségével, de remélem ha finomhangolom akkor jobb lesz... legalábbis muszáj neki ha maradni akar
Elsőre mikor összeraktam a masinát ezzel a deszkával és nem állítottam semmit az UEFI-ben akkor 1.039v-ot jelzett, hogy bíbelődtem és beállítottam az említett fix 1.125v-ot terhelés alatt drop-olt... leginkább felfelé.
Jelenleg ilyen a helyzet full gyári-alap beállításokkal:
-
Puma K
nagyúr
válasz
szallasi007 #2160 üzenetére
Helló!
Nem, nem volt még BIOS frissítés. Jelenleg a 2106-os van fent.
Viszont mégis sikerült azt átállítani csak olyan más ez az Asus UEFI mint az Asrock-é volt, ráadásul a fáradtságtól már nem is láttam kb, de be akarom lőni jóra az értékeket-hőfokokat.
Most a tegnap beállított -az előző alaplapnál használt- 1.125v-os feszt állítottam be, és belőttem egy 4.5Ghz-cet, de Linx-ből a 0.6.5 megfogja és kifagy a gép.
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Egy Z97 Pro Gamer-nél nem sikerül fixálnom a proci feszültségét akár offset-et akár manual-t választok.
Bármelyiket állítom be és mentem el, felmegy maximum 1.237v-ra.Mit nem állítottam be jól, mit néztem be?
Üdv
Puma -
Puma K
nagyúr
Mobilról vagyok bocsi:
Köszi az infókat
A felpörgő ventire van megoldás? Nektek is csinálja?
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Meg van a Z97 Pro Gamer deszka.
Milyen beállításokat javasoltok ha alul akarom feszelni a procit?
Előző lapban 4.4Ghz ment 1.125v-al, de itt kb azt sem tudom hol mit állítsak annyi lehetőség van
Mit merre találok?A RAM-ok meg 2db Kintston HyperX 8GB/1866Mhz CL10.
Ezekkel eddig nem kezdtem semmit de mi az amit próbálgathatok és még bírják?Az alaplapra van kötve a Corsair H75: pumpája és 2 ventije.
Ezeknek milyen beállításokat kéne belőni?
Jelenleg PWM módban mennek standard-on.
Újraindítás és bekapcsolás során felpörögnek max sebességre... ezzel lehet valamit kezdeni?Kicsit komolyabb mint az Asrock volt ilyen tekintetben
Üdv
Puma -
Puma K
nagyúr
válasz
szallasi007 #2122 üzenetére
Kerestem, csak nem találom.
De valószínűleg annyira alap kategória a Kingston, hogy a legtöbb alaplap megeszi őket.
Őszintén megmondva próbálkoznék-ismerkednék ezzel a RAID témával.
Van 2db 1TB ugyan olyan WD Blue 7.2k RPM-es HDD-m aminél a RAID 0-át kipróbálnám, hogy mennyivel is gyorsabb, meg jobb lenne 1 db partícióként kezelni a 2 vinyót.Mondjuk valóban ésszerűbb lett volna ha rögtön egy 2TB-os HDD-t újítok egy újabb 1TB-os helyet, de már mindegy, jó ez így.
A RAID 1 kényesebb ahogy te is írod és ahogy olvastam róla itt-ott, de az is érdekel... mondjuk nem az a része amikor széthullik
hanem a használati része, hogy biztonságban tudom a fontos adataimat.
-
Puma K
nagyúr
Helló!
Nézegetem az alaplapokat és erre váltanék: Asus Z97 Pro Gamer
Jelenleg egy Asrock Z97 Extreme 3 van, i7-4790K-val, 2x Kingston HyperX KHX1866C10D3/8G RAM-okkal.
Milyen típushibák lehetnek az általam kinézett Asus alaplapnak?
A leendő Asus lapnak nem lesz baja a jelenlegi Kingston RAM-okkal? Azaz el fog indulni és gond nélkül fog működni? Esetleg van valakinek tapasztalata az említett alaplap+RAM kombóval?Tervezek még ugyan ilyen Kingyton HyperX RAM-okat venni, hogy 4x 8GB felállásban meglegyen a 32GB.
Szeretnék 2db 1TB-os HDD-t RAID 0-ban és 2x 1TB-os HDD-t RAID 1-ben használni.
Ez kivitelezhető ennél az alaplapnál?Üdv
Puma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CPU léghűtés kibeszélő
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Robotporszívók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Háztartási gépek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest