- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vagamo
őstag
Hogy ne keljen keresgélni!
P5N32-E SLI Plus -
Yutani
nagyúr
No, megnéztem a gépet, és a következő tények vannak:
- 4 db egyforma 1GB Kingmax Mars DDR800 memória
- BIOS-ban beállítva 1,85 V (3 modullal, amikor még elindul)
- frissítve BIOS 0603 béta verzióra
- 4 db modullal maximum csak a VGA BIOS képernyőja jön be, aztán még az sem!
- POST képernyőig sem jut el 4 db 1GB modullal
- 2x1GB + 2x512MB Kingmax Mars DDR800 memóriával simán indul a gép
Tehát esély sincs bebootolni 4 db 1GB modullal. Help? -
bim
veterán
-
Proli
tag
Nekem is Asus P5N32-E SLI Plus lapom van, eddig semmi rosszat nem tudok mondani.
Itt egy teszt róla: www.bit-tech.net/hardware/2007/02/06/asus_p5n32e_sli_plus/1.html
Ez alapján elég jónak tűnik, a legtöbb helyen hajszálnyira van az Asus Striker Extreme-től, vagy meg is veri azt.
Ha megnézed az ASUS honlapján, az Asus P5N32-E SLI Plus és az Asus P5N32-E SLI szinte teljesen megegyezik (mind specifikációikban, mind felépítésükben), a chipkészlet különbözőségén kívül egy fontos különbség van: ez pedig az, hogy az Asus P5N32-E SLI Plus jobb minőségű kondikat kapott (tehát elvileg jobban bírja a tuningot).
Hogy valójában mi értelme van ennek az öszvér chipkészletnek és tényleg jobb-e, mint az Asus P5N32-E SLI lap, azt nem tudom, várom, hátha lesznek még erről a lapról tesztek, esetleg egy összehasonlító teszt is a kettőről.... Egy a lényeg, nem tűnik rosszabbnak, mint az Asus P5N32-E SLI, sőt... -
frenky8230
csendes tag
Figyelj nálam rettentő gyors minden,de amíg nincs vista én sem tudok többet mondani, mert nem kezeli a 4g-t a prof. Amúgy húzni felesleges még mert minden fullon megy. Most próbáltam ki az obliviont minden fullon 1680x1050 ben kint, bent ,fent, lent ,alul minen felé forgolódtam de egyet sem laggolt,erőben is jártam
Ez a lap nagyon király ,de a gtx meg isten fa..a.
-
frenky8230
csendes tag
Nem leszolni akarom a 8500 ast mert én is azt akartam. De ha elolvasod a pc world uj kiadását a memóriákról van szó benne. Röviden: a 6400 asnak jobb az időzítése mint a 8500 nak és sokszor bizony ,nem a mhz számít. Ja és olcsobb is, de te tudod. Csak kezd el csinálni a géped ,mert mire megleszel vele ,addigra én már második gépem építem
-
frenky8230
csendes tag
Több mint valószínü,hogy menni fog 8500 össel is ,mert van biosában sli memory kezelés. Vizet feleslegesnek érzem, mert lég olcsobb ,és elhütti 3500 körül is, de kinek a pap kinek a papné. A pluszról meg igaza van petinek ,mert tényleg csak ajándék 3dmark jár hozzá pluszban ,de annyival nem ér többet. A prociról meg annyit ,hogy quad core redy az összes 680 as lap ,egyértelmüen belemegy, de azt csak év végén cserélek.striker meg nem tud többet ,csak jobban gyártanak hozzá biost, de vegyél peti ha kell, plusz led
-
frenky8230
csendes tag
Hát ramból 6400 es mellett döntöttem. Ezzel kapásból megy a lap ,csak a win fos nem kezeli. Duálba rakta őket, megy 800 mhz -en semmi probléma. Hát a gtxel sincs gond ez egy atom gyors kari, a gtr2 -öt próbáltam 24 kocsival neten utolsó helyről ,meg sem nyikkan neki
Raptor vinyót vettem bele kicsit hangosnak találom , de kapásból ment a lappal semmi probléma ,és gyors mint az állat. Termal mátrix házat vettem elfér benne simán egyépként. A proci 6700 es szerintem felesleges nyúzni még ,majd crisysnál
egyépként 9700 es zalmit vettem rá34-36 fokos 1500ön. Mégegy gtx -et most még nem érzem szükségesnek ,majd ha lemegy az ára, abból is evgat vettem 10 év gari van rá. Hát jelenleg rettentő gyors a gép, majd még tesztelem , csak van munka is sajna
Este lesz kép. Ja a tápot meg megnéztem haver fogyasztás mérőjével ilyen 210-220 watt körül vesz fel. Na ennyit az nvidia oldalán lévő 1000waqttról.
[Szerkesztve] -
redraven85
tag
Nah akkor segítek...az 560-580 wattos tápokat a 8800 SLI hoz nagyon gyorsan felejsd el.Fent van az Nvidia honlapján,hogy 2 darab Nvidia 8800 -ashoz 750-800 wattos táp kell....mert nagyon zabálják az áramot.Úgyhogy ha mindenképp SLI-t akarsz ilyen tápot kell venned ami nem olcsó mulatság.
-
redraven85
tag
Noh...hát ami nem szerepel a táplázatban az nemfog működni...és igen, jól írtad.Ha nincs bejelölve a C mező akkor nembírja a 2 chanelt dualban abból a ram típusból.Ahogy látod a Kingstone-t lekezeli minden mennyiségben...én épp ezért választottam azt.Na meg ugye a gyártó élettartam garanciát vállal a kingstone ramokra.Azért ez sem utolsó dolog
Ahogy láttam pár mérés eredményt a crosair alap órajelen ér el az Everest® mérő progiban 6300 pontot...az én kingstone -aim 6270 pontot érnek el alap órajelen.Szóval nagy külömbség elsőre nincs..de a TwinX eket lehet huzatni 1000 Mhz fölé is bátran mivel 1000Mhz-re vannak hitelesítve és nem 800 ra ahogy a kingstone.De még sosem húztam kingstone ramot,úgyhogy nemtudom mennyit bír
.TwinX ből csakis egyfélét kezel a lap..amit írtál...ezenkívűl mást már nem garantált.
-
redraven85
tag
Igen arról
. Az a VQL lista.Ott található,hogy melyik ramokat hajlandó lekezelni rendesen a gép.Én PQI ramokat tettem bele elösször...és DUAL ba helyezve őket a gép nemindult el.Csak single chanelben működtek és akkoris elég hibásan...gyakran láttam a kék ''fizikai memória lemezre mentése'' képernyőt
.Most kingstone ramok vannak benne és most jól megy minden.Szóval ajánlom a listán lévő egyik ram beszerzését...a típus számot is mindenképpen tartsátok szem elött!! ..ez fontos
-
redraven85
tag
Hello mindenki
Én vettem egy Asus P5N32-e SLI lapot...már 1 hónapja használom...nagyon fullos.Az egyedüli dolog amibe bele lehet kötni az a ramok Dual ban való támogatása amit az asus oldalán található szerény pár darabos VQL listán közölnek.Bevittem a listát a boltba ahol közvetlen tudnak rendelni alkatrészeket a gyártótol még aznap...erre mutatom a listát...a csávó szeme kerekedik mint az állat ..mivel abból a 10 es listából 5 töt lehet nálunk beszerezni maximálisan..de még ezzel is sokat mondtam
Szóval aki ilyen lapot akar és mellé dual ramokat az elöbb a ramokat próbálja beszerezni mert az a necces...vagy legyen gazdag és vegyen bele 80 ezerért 2 gigát crosair-t dualba
.Itt egy összehasonlítás az EVGA lapjához képest :
http://www.hwt.hu/cikkek.php?id=313
Itt mindent leírnak és bemutatnak jó tömören
Szóval a 10 es listából 9 pont a lapnak
Ajánlom másoknak is. -
frenky8230
csendes tag
-
TGyula
tag
csak ha válaszolhatok.....
1 hét: nem tetszett , szerettem volna a p5w dh deluxe lapomat vissza
2 hét: 370-380 fsb vége /előző 430/
3 hét: 602 new bios9*400 vagy 6*500és végre megy de a 4*300gb sata2 samuknál fellép az a fránya hiba amitől az ideg +ől
olvasás 4mb írás 130mb , de mitől???
Ja és el nem cserélném semmire
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest