- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
PiciKenny
senior tag
szeretem hogy hude sokan segítenek
-
PiciKenny
senior tag
Mien vid karit ajálotok ehhez a laphoz?
-
PiciKenny
senior tag
Hát kicsit érdekes,
lehet h nem ATI supportos ?
-
Enclave
aktív tag
Hi!
Van valakinek tapasztalata egy ilyen lap és x1900xt párossal?
A napokban jutottam hozzá egy x1900xt-hez a 7600gt-m helyett...
Eddig a konfigom tökéletesen működött(3000+ A64 newcastle ; 1 giga ram; asus k8n-e deluxe; 2 hdd; x1900xt;dvd;audigy2zs;enermax365w-os táp) Semmi sincs húzva...
Az x1900xt-vel szinte minden tökéletes (tehát amit kipróbáltam demo/játék/3dmark stb) de csak az oblivion akárhányszor indítom elszáll egy machine_check_exception win kékhalállal...(próbáltam többféle catalyst-al;patch és anélkül de semmi)...hosszas google-ezés után annyit találtam,h. a hiba paraméterei szerint a northbridge küld valami kivételt a cpu-nak amitől a win behal...
MACHINE _CHECK_EXCEPTION:0X0000009C, 0X00000004, 0X805461F0, 0XB2000000, 0X00070F0FTalálkozott már valaki ilyesmivel? Ráadásul úgy,h. csak az oblivion vacakol? Esetleg lenne valakinek valami ötlete?
(összes driver,bios legújabb,nincs húzva semmi, a 7600gt-vel nem csinált ilyet; a tápról azt mondták,h. egy ilyen konfighoz bőven elég még x1900xt-vel is)Köszönöm!
-
PiciKenny
senior tag
-
PiciKenny
senior tag
válasz
replay007 #292 üzenetére
Neharagudj de "kevés"
mármint ha elöre gondolok akkor késöbb dx10ben meg ha pl majd 1 szer uj gép szal érted
hm mien karidis volt ? mármint tudnál egy everestet küldeni róla ? tod kép
vagy esetleg linket hogy holvan privibe mármint h felrakod valahova nah értesz
xD köszi elöreis még meggondolom me minek nekem akkor a vid kari mikor nemtom kihasználni
-
replay007
tag
jah iyg mar értemmi az egy és 2 oldalú ját én ajánlottam neked karit de az ugylaccik nem megfelelő számodra
-
PiciKenny
senior tag
DE VALAKI PLS SEGÍTSENMÁR !
mien vid kari kéne nekem ? mit érdemes venni ? -
PiciKenny
senior tag
nekem jah de neki nemtom :S
-
PiciKenny
senior tag
jajam énis ezt akartam mondani de az IC szó nemugrott be
de mé nincs dual channel
-
Balage19
csendes tag
válasz
replay007 #281 üzenetére
" értem na ez mopst huly lesz de mi aza 2 oldalú ram?? "
A nyákon (panelen) vannak ic-k (fekete soklábú cucc) és a 2 oldalú ram arról ismeretes, hogy mind a két oldalán a nyáknak vannak ic-k.
Az egyoldalúnak pedig csak egy oldalán van a nyáknak ic.
Remélem érthető volt... -
PiciKenny
senior tag
Fingom nincs miért vannak a fagyások nálam elmultak most ( lekopogom) igaz kivettem 512 ramot
mert 2oldalas volt igy most 1 oldalas van benn és mint énis csodálkozom semmi baja most a vid karinak
nekem érdekes gyári hütövel és qfannal meg 2.6sempronos hütövel ( A64 3.2+ clawhammer
) max CPU : 41 C MP : 34C
-
replay007
tag
eza nöi hang eleg erdekes ilyet még nem halottam
hát gondolomm inden csatlakozás rendesen patentul jol van takaritsd ki esetleg az érintkező felületeknélnézd át hogy nincs e valami kis csavar beesve alp és ház közé vagy felesleges régi alaplaptartocsavar nincs e de hát mondjuk akkor be sem nagyon indulna hűtéseket nézd át hogy mukodik e minden ventillátor most hirtelen nemtudok mást
-
Balage19
csendes tag
válasz
replay007 #271 üzenetére
Minden teljesen alapon fut.
Még a régi biossal egyszer ahogy bekapcsoltam és nézelődtem, mit lehetne kikapcsolni, hogy végre normálisan működjön és teljesen magától 4500Mhz-en akarta indítani a 3000+ os (2Ghz) procit...
Az újabb biossal még ilyen probléma nem volt, viszont ha be is kapcsol a következő újraindításnál vagy ki/bekapcsolásnál nem hajlandó elindulni.
Néha amikor csipog első indításnál valamit beszél egy női hang a lapból, de nem értek egy kukkot se belőle... -
replay007
tag
nekem ilyen lapom volt csak nem delux nkem 7800GT volt benne de semmi bajom nem volt vele volt benne egy 2800as sempron (alapn1,6-2,2re huzva) egy 512/400 DDr samu ram megy egy 256/400as DDr elixir ram nekem nem volt vele problémám...
huzva vana szerkezet? -
PiciKenny
senior tag
uh
sajna nemtudom h meik jobb de ez a lap ink az egyoldalast szereti és nemszereti az Inno3d kátyákat
-
Balage19
csendes tag
válasz
PiciKenny #268 üzenetére
Van több fajta.
Először azzal próbáltam, amivel kaptam a lapot (kétoldalas), persze alapos fagyás lett a vége.
Utána egy (egyoldalas) kingmax-al, aztán egy (kétoldalas) kingston-nal, de mindnek ugyanaz a vége.
Tuti nem ez a baj...
Egyébként melyik ram jobb??? Az 1 vagy a 2 oldalas??? -
PiciKenny
senior tag
mien vid karid van hozzá? 6600os akat nemszereti..sajna nekem is csak ez van és nekem is néha fagy és nééha naagyon idegesítööö
-
-
PiciKenny
senior tag
válasz
Balage19 #262 üzenetére
sztem a melegedés miattvan, a Q-fan kivan kapcsolva a lapon?
amugy mien bioszodvan fenn? az asus honlapjárol,esetleg ftpröl lelehet szedni a legujjab biost. nemajállatos bétát felrakni max turion esetében, nah de a lényeg a laphoz kaptál egy progit asus update, elöször csinálj biztonsági másolatot a jelenlegi biostól aszem tudsz azzal aprogival..majd megnyitod vele a letöltött 1010es cuccot és egy RR és már jóis ^^
a zalman jó hütő általában
ajállatos egy rendszerütö még a géphez
-
Balage19
csendes tag
válasz
PiciKenny #260 üzenetére
ŐŐŐ izé...
Hogy az anyámba lehet ezen biost frissíteni???
Amúgy hibajelenség: Egyszer bekapcsolom megyeget a gép, ha már újra akarom indítani feketeképernyővel fagy.
Ki / bekapcs után csipog és valamit nyafog a csaj...
Aztán már nem is csipog.
Majd sokadikra megint beindul.
Vélemény??? -
Balage19
csendes tag
válasz
PiciKenny #260 üzenetére
Zalman ZM-NB47J
Ilyen.
De az is lehet, hogy mégsem ez a baja, de attó függetlenül rohadt forró lesz.
Szted a biosfrissítés segítene???
Ha újra akarom indítani mindig behal. Sötét képernyő és sehova sem halad...
Meg sokszor be se lehet kapcsolni.
Néha beszól valami női hang valamit de nem értem...
Segíts, ha tudsz légszi!!! -
Balage19
csendes tag
Hali mindenkinek!
Most vettem egy ilyen lapot k8n4-e deluxe, de van vele egy hatalmas problémám!
A chipsethűtőt az előző tulaja kicserélte egy zalman-ra (passzív) és olyan szinten melegszik, hogy egy tojás pár pillanat alatt megsülne rajta.
Nem nagyon érdekelt, amég azt nem kezde csinálni, hogy mikor jó meleg volt és újra akartam indítani nem akart elindulni a gép.
Nincs véletlenül valakinek gyári chipsethűtője Asus K8N4-E Deluxe alaplaphoz???
Légyszi írjatok, ha van! Nagyon fontos lenne!!!
Üdv.: Balázs -
PiciKenny
senior tag
Nah ugynézki megoldódott
3-4-4-9 CR1
amugy mien vid karit ajálanátok ehhez a laphoz?A64 3200+ ( clawhammer ) 1Gbram
most 1 non gt 6600om vanlehetöleg nvidia érdekel csak
elöre is köszii
-
PiciKenny
senior tag
Sziasztok, k8 om van nekemis delux, és van ugyebár 2 memoriám egy 2oldalas és egy 1oldalas:
, tudnátok adni valami igen atomstabil memória idözítést?
mert valamiért szarakszik :s csak ugy befagy .. sztem ezért
ami most van : 3-3-3-8 CR1
elöre is köszi
bocs h ide raktam de ien lapomvan hátha számít :
THX FOR HLP -
Móci
addikt
Huhh visszatértem kis hatásszünet után...
Nem mindegy, hogy milyen a lapod!
Csak olyan BIOS-t rakj rá, amilyen típusú a lap.
Visszatértem én is a K8N4-hez, az NV8 nem szerette a Turiont.
Ebben megyeget, csak az a gond, hogy nem tudok neki feszt adni felfelé. Alulfeszelni durván jól lehet. -
redXIII
senior tag
hali) lenne 1 iyen lapom eladó,ha érdekel valakit)
-
replay007
tag
de ez alap nem deluxe vagy az mind1?
-
replay007
tag
helo all kis segitseg ken
hol lehet a K8N4-e bioszaban cpu feszt növelni? mert én eddig csdak olyat lattam h 1,4 vagy ignore.. vagy nem is lehet? a biosom elvileg 1005-ös esetleg programmal? -
laszi84
tag
Nekem végülis NEM delux-hoz kellene hanem k8n4-e -hez. Ott pedig 1006 a legújabb! Vagy ami deluxra való az jó erre is? Gondolom, nem! Haverom gépe, és állítólag vannak furcsa műsorai: gondol egyet és lefagy, ki-és bekapcsolás ultra lassú(néha, nem mindig).
-
laszi84
tag
Üdv!
Miért van az hogy az Asus oldalán csak 1006-os biost találok, hol van újabb? 1010 vagy valami esetleg mégújabb? Itt van nálam egy ilyen alaplappal szerelt gép, hogy szarakodik, gondoltam végignézek mindent és csere újra(Bios,Driverek) -
x555
csendes tag
hello
most vásároltam egy asus k8n4-e deluxe tipusu lapot de nem figyeltem és oem-est küldtek nincs hozzá telepítő cd-m nem tudjátok honna lehet szerezni vagy valaki nem tudja estleg eküldeni
kösszi -
PiciKenny
senior tag
1 fontos dolog a memoriákhoz viszai az 400mhz..csak a memoria idözitéseket kell babrálni
nekem 2,5 3 3 7 ne van és ugy 59ns a válaszidö
szal no problém..amugy nekem nemfagy a lap, a q-fan része meg 1 ratyi..kevesebb forudlat számmal megy de halkabb de nemhüt rendesen nem megy fejjebb mikor kéne .... -_- szal az a része bukta..tuningra jóó nagyonjó..stabill hanemaz akkormeg nemmegy az xp
csak a procinál kell a feszt emelni de hogy ???? igy birná a nagyobb tuningott
-
PiciKenny
senior tag
Hi all..K8n4e delux lapomvan.. 2.6+
al mivel tuningolni szeretném..( most 263on van az fsb ) de feljebb nemtom huzni:s mem lejjebvan. HT is..de sztem Feszt. kéne emelni..de hol?? biosban a max 1.39 :S ami nemsok..fellehet még valahogy huni? esetleg bios update? 1010 es van most ..elöre is thx
-
Móci
addikt
Lehet valamelyik hónapban megpróbálok beszerezeni egy ilyen lapot, s max ha nem jön be, eladom.
A Turionról meg akkor érdemes majd beszélni, ha stabil lesz a kicsike.
Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy a harmadik sata csatlakozón hajlandó csak menni a vinyó, az első kettő valahogy nem igazán működik.
Szóval lol a lap.
NV8 vadászat indul... -
Móci
addikt
Én is gondolkodom rajta, mivel a radeont valamiért nem szereti. Vagy esetleg a kártya szar, de nemhinném. Néha csak úgy lekapcsol, kép nincs, sőt amikor megvettem a x1900-at (használtan), alig akart kép lenni. Le is izzadtam rendesen... Előtte valami gagyi 6600-al használtam ideiglenesen, azzal jó volt.
Lehet tényleg a kártya a tré? Még garis...
Kipróbálni is nehéz, hiszen elég ritkán jön elő a probléma. Viszont az X-Fi is érdekes néha, ha nagyon dolgozik a vinyó, beakad picit a hang.
K8N4 rulz?
[Szerkesztve] -
Móci
addikt
Lehet be kellene egyet újítani...
Ennyire jó lenne az a lap? Igazából nem szeretnék már a 754-be pénzt dobni, de azért érdekel a turion-nv8 kombó.
Na most hogyan... -
Nimda
addikt
Ha valaki megválna az I/O paneltól,(hátsó takarólemez) szivesen megvenném...
-
Gitros
aktív tag
CHS-ben lehet kapni. 10 pénz. Csak kell egy ismerős, aki tud ott vásárolni
Uff Gitros voltam... -
John_Doe
senior tag
Csak olvasgattam miröl biskuráltok itt és találtam Abit NV8 at [link]. Mindkettö valós rendelhető és új, ha valakit érdekel.
-
Nimda
addikt
Az abit nv8 nagyon ritka,de akárkitöl nem venném meg használtan...(újonnan már sehol nem kapható)...
Az 500-as ram bizony elengedhetetlen a tuninghoz,de ahhoz megint csak egy jó lap kéne...
Oliverda most/ismét árul mobil procikat,ha meggondolnád magad...
A mobilom elött egy turionom volt és bizony ledöbbentett a fogyasztása és a túlhajthatósága...nem hittem el,mikor lehúztam a tápot a zalmi hütö ventijéröl,hogy passzivan terhelve is kézmeleg a borda...
[Szerkesztve] -
Móci
addikt
Lehet abban az Abit lapban jobban menne...
Én is gondolkodtam anno egy mobil vagy ultra tuning procin, csak ahhoz nem ártott volna valami jó fajta 500-as memó. Az meg nem két fillér. Pláne 2 giga.
Annyi szerencsém volt, hogy haver egyik 500-as Kingmaxával is meg tudtuk nézni a procimat, de úgy sem akart 2,4 fölé menni. -
Móci
addikt
Hát gázos a cucc, az már biztos.
Én is anyáztam a K8N-VM-el, amikor kiderült semmi tuning opció.
Még jó, hogy erre el tudtam cserélni. Bár az örömlány anyjáért se akart menni, amikor belekerült a vga, az x-fi meg eltűnt vindóz alól. Kicsit levert a víz, majd 60 rongyot kiadtam a postán, és valami nem kóser... Hálisten egy reinstall segített (mint mindig), de néha köcsögözik.
Volt olyan is, hogy csak úgy kikapcsolt a monitor menet közbe, majd egy jó fél perc után visszajött a kép.
Franc se tudja, hogy itt már mi a gány.
Asus jó, csak normális lapot kell belőle kifogni. Van sajna sok gagyi is.
Ja és Ami bios felejtős. Azt még annyira utálom, hogy nem igaz. Hogy miért tett ilyen vackokat a lapjaira?
Én maradok ennél, ha csak be nem hal... Nagyon nincs kedvem kidobni még több pénzt erre a konfigra. Egy dolog az Abitban sem tetszik. Nem marad hely 2 pci-s kártyának. Az enyémben is a Radeon VF900-al elfoglal egy helyet, na meg az X-Fi is. Még egy valami nem fér be, mert a hűtő nem szívna rendesen. Annyira ez még nem baj, csak a netszolgáltató akart rámdukmálni egy hálókarit, mert az integrált mac címe nem tetszett nekik (barom banda). Pci-e hálókari meg... felejtős. Nincs, és drága. Szerencsére megy ez a szutyok kábelmodem usb-n, a faszi heves tiltakozása és sírása ellenére is. Bevehetik.
2600 az igencsak jó lenne, ha menne. -
Nimda
addikt
Tudnád mennyit szenvedtem a biossal...az elsö bios frissités után nem ismerte fel a mobilt...(se kép se hang)...
...még jó hogy volt kéznél egy sempi amivel el tudtam inditani és utána már a béta biost toltam fel...igy ment rendesen,de mindig lehalt a telepitö...kiderült a ramom nem akar menni 400-on,de mire erre rájöttem...a fene se gondolta volna...áttettem egy másik slotba,igy ok volt végre...
Húzni nem tudom mert a legkisebb változtatás kiakasztja a tesztprogikat (orthos,prime) köszönhetöen a nem megfelelö feszkó kiosztásnak...(a legújabb beta bios sem támogatja a mobil procit (Newark),kivéve a turiont) sikerült egyébként max 2600-ig feltolnom,de az orthos sikitott hogy nem stabil a cucc...
Úgyhogy ez a lap egy rakás kaki mobil prockóval...(bár szerintem amúgy is)...eredetileg egy abit nv8-at szerettem volna venni,mert köztudott ezek támogatják még a kutyák valagát is...ha tehetem le is cserélem,mert ez a lap akár jó is lehetne ha irtak volna hozzá egy normális biost...
Fura egyébként,hogy két asus nem szereti egymást...én biztos elküldtem volna öket a 3.14csába...
Korábban megfogadtam hogy asust többet soha,de sajna rá voltam kényszerülve...
[Szerkesztve] -
Móci
addikt
Az nem gyenge... Nekem simán megette a ramokat.
A 'legújabb' béta bios-al hajtom, s így is megy a tuning.
Nem nézted még meg, hogy mennyit bír az a mobil proci?
Az enyém (Winchester magos) sajna 2400-en véget ér.
A sata csinált nekem ilyet, a harmadik helyen megy a vinyó normálisan.
Nekem meg az nem indult be az első csatin.
A vidkarit nem szereti, néha összevesznek, de lehet, hogy a kártyával van valami bibi.
Nagy ritkán beindul ugyan a gép, de kép nincs. Lehet Asus Radeon nem olyan jó móka? -
Nimda
addikt
válasz
PiciKenny #224 üzenetére
Egy fagyást kismillió dolog okozhat...
Win,driverek,ram,túlhúzás stb...
Elsösorban a ramokat nézd át mert ez a lap kényes a memókra...(nem biztos hogy szereti a három modult)...nem ártana néhány tesztet is futtatnod...(pl.orthos,memtest86)...ez után jöhet a driverek ellenörzése (régi leszed,új felrak)...vagy ha semmi sem ok,akkor win reinstall és elölröl kezdeni...(mindent alaphelyzetbe állitani a biosban,ha húzod)
[Szerkesztve] -
PiciKenny
senior tag
Sziaszok
Lenne 1 nagy problémámK8n4-e delux lap, semp 2.6+ 1GB ram [2X 256, 1X512]
Chiftek 400 Táp, 6600 [ non ] bios legujabb, és van ugy h csak befagy.. -.- csak ugy.. hömérséklet.. [ chipszet max 37, cpu max 29 ] nemvicc tényeg.. jó a hütés..és befagy..és nemtudom miért..adnátok tanácsot h mitöl? vagy valami olyan dolog h mit nézzek meg rajta?:gondolkoztam azon h a VGA driver nemjó..igaz 100 valamennyi vanfent. nvidia honlapján nincs fent.. 3d gururól van..lehet h ez a gond ?
lécci ha ráértek segitsetek nekem... elöreis köszi ;) by: Kenny
-
Nimda
addikt
Olyan 5e körül volt az akváriumban...van rajta egy gyári venti de szvsz felesleges rá...
Én egy kicsit félek a ramoktól mert az 1G kingmaxom nem indult 400-on az elsö slotban...húzni abszolute nem tudom...(kiadhatnának már egy új biost)...de erre sajnos kicsi az esély,lévén ez a lap már lassan öskövület... -
Móci
addikt
Ez kis csoda mennyibe került? Nagyon jó kis heat pipe-s hűtő, grat.
Nekem egy Zalman borda került a chipre. Egy kicsit el van forgatva, így éppen elfér mellette a vga.
Amúgy nem tudom miért, de nem szereti az Asus karimat. Vagy lehet a kártya nem 100-as?
Néha nem kapcsol be a monitor, amikor indul a gép. Hálisten nagyon ritkán van ilyen.
Nemrég sikerült szereznem még egy gigás Kingston modult, ami megy 460-n.
Most már teljes a gép a két modullal. -
Spancer RE
aktív tag
Hello!
Mivel jönnek majd nemsokára az új generációs VGA-k és főként PCI-E ben (talán az ATI csinál AGP-t is) és mióta 1általán gépem van, sosem volt igazán jó VGA-m és mindíg szívtam mert minden akadt ezért most szeretnék végre normális sebességgel játszani a mai játékokkal. Ezért lenne szükségem az alaplap/foglalat váltásra és persze majd egy jó VGA-ra. Elkezdtem nézelődni a neten h mégis mit lenne érdemes venni úgy, hogy megtartsam a procit és a ramokat. Megláttam egy közeli bolt árlistáján ezt a lapot (Asus K8N4-E: 18800Ft-ért) és gondoltam utánaérdeklődök, mielőtt bármit is vennék. (persze nem holnap rohannék a boltba, de szeretnék tisztában lenni a dolgokkal) Szóval az lenne a kérdésem h ez a lap az én procimmal (kb fél éves, új Palermo magos Sempron) menne e úgy mint a mostani K8N-el. És egyáltalán milyen gyakori hibá vannak ennek lapnak vagy érdemes e ezt megvennem?
Választ elölre is köszönöm. -
John_Doe
senior tag
Lecseréltem azt a visitó kis izét egy rendes bordára ami egy Thermalright THR-05 SLI lett tekintve hogy a 7900 GS melett más nemigen fér el. Szereztem egy infrás hőmérőt és ezzel elkezdtem méregetni a gép alkatrészeit és gondoltam megosztom az eredményeket veletek. Az alaplaphoz kapott progi 40-42 °C irt ki rá mig az infrával megmérve a felfogatásnál 33-34 °C a pipe aljánál 39-40 °C ot mértem, úgy hogy a 7900 GS alatta 40-45 fokon fűt terhelés nélkül.
-
force1
csendes tag
Sziasztok,
most cseréltem alaplapot, eddig egy abit nf7-s deszkám volt amivel meg voltam elégedve, csak szerettem volna egy kicsit fejlesztenni a masinát, de lehet inkább nem az asus deluxe lapját kellett volna megvennem. A következô a problémám: tiszta XP telepítést követôen felteszem a legutolsó nforce drivert: nForce4 series - Windows 2000/XP Version: 6.86 Veröffentlichungsdatum: 7.7.2006 WHQL-zertifiziert. Ez legjobb tudásom szerint felrakja a lap audio driverét is. Ùjraindítás után az optikai kábellel összekötött sony házimozierôsítôm semmilyen jelet sem kap az SPDIF kimeneten, hiába állítgatok bármit is a hangbeállításoknál.
2. variáció: az audio drivert lenyomom és felrakom a realtek ac850-es drivert. Akkor természetesen az AC´97 nevû eszközt látja rendszerem. Ha a soundmixerre klikkelek, és beállítom az SPDIF kimenetet, akkor mûxik a hang, de csak sztereo jelet ad ki. Az erôsítôm eddig az abit laptól megkapta a 5.1-es jelet és elvégezte a dkódolást, de itt képtelen vagyok bármit is normálisan beállítani.
Van vkinek vmi ötlete? Minden javaslatot szívesen veszek. Köszi. -
John_Doe
senior tag
Nos ha belenézel a kézikönyvbe láthatod hogy a 3 ram nem nyerő ötlet mert legfeljebb 333-on megy ez is csak akkor ha minden modul egyoldalas vagy legfeljebb csak az elsö slotban van kétoldalas modul.Négy megoldás kinálkozik:
1. beletörödsz és igyhagyod
2. csak 2 modullal használod azaz 1 Gb memoriád lesz
3. veszel két db 2x1Gb memoriát és azzal használod (elötte nézd meg a kézikönyvet)
4. ez a legemeháborodottabb a 333-ra hajtasz és a fent emlitett variációk egyikét választod -
Nimda
addikt
Nos...
Érdekes hogy az 1GB-os kingmax modul az elsö slotban csak 333Mhz-en volt hajlandó indulni...a harmadikban megy csak 400-on...
A mobil athlon 3400+ alapórajelen indul a 1011-es biossal (1010-el nem) de csak max 1.26V-ot (az alap 1.35V) ad a lap neki...hiába állitom magasabbra,nem nö a fesz...igy a tuning is felejtös...nem vagyok megelégedve..
Jól elbeszélgetek itt magamban... -
Nimda
addikt
Az 1011-es beta biosban mit újitottak?...a honlapon nem irnak róla semmit...
-
Nimda
addikt
Van valakinek felesleges hátsó I/O panelja?
...(takarólemez)
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
Melyik sata vezérlöt érdmemes használni...a silicon imaget vagy az nforce4-et?
-
[NPC]
tag
Sziasztok!
3 db 512MB 400MHz-es memóriám van. A probléma az lenne, hogy ebben a felállásban csak 200-on hajlandóak működni. Kérdésem az volna, hogy van e erre valami megoldás?
thx
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
Nekem az lenne a kérdésem,hogy támogatja e a lap a mobil athlon procikat?..egy 3400+-ról lenne szó...korábban olvastam hogy a turionokat viszi,ezért reménykedem a kompatibilitásban..
-
Móci
addikt
Nemrég nekem is sikerült egy ilyen lapot beszereznem, kipróbáltat méghozzá.
Csak úgy nem mentem volna bele, sok jót nem olvasni róla.
Akkor vágjunk a közepébe!
Nagyon zavar, hogy a 3 pci közül csak a legalsót lehet normálisan használni, ha egy nagyobb videokártya van a gépben.
Például az X1900XT-mel sokat szoptam, mert az elején vindózban veszekedett az X-Fi-vel, s megpróbáltam helyezgetni a hangkarit.
De egy reinstall megoldotta a problémát.
Stabilitásra megfelelő, nekem még nem csinált nagy galibát. Most a 10.11-es béta biossal hajtom, de a régi, 1003-as is nagyon jó volt.
Apropó bios: ezen végre AWARD bios duruzsol, felüdülés a fos ami után...
Volt pár/láttam ami-s Asus lapokat... szemét az egész. Instabil tuningnál, felejtős, stb...
Tuning terén megérte váltanom a K8N-VM csodámrol, mivel a 3000+ -os (Newcastle) A64 2300 valóson szaladgál... a ram meg 460-ra lett feltornászva. 480 a max, jelentős fesz emeléssel. Ennyi a proci vége is sajnos (2400).
Úgyhogy ez egy jó pont. A másik, hogy szépen elfogadta a sata2-s vinyót, nem kellett jumperelni.
Sajnos a chipset hűtő nagyon ratyi, meg rohadt hangos az az örömlány venti, de a csere meg necces a helyhiány miatt.
(Azthiszem az A7V880-rol lekapom a bordát, s arra veszek egy Zalmant. Vagy egy kisebb, nem legyező alakú bordát szerzek be... )
A lan része is jó, integrált hangkarit meg nem néztem. Valahogy nem izgat.
Az előző hsz-hoz:
Én egy gigás 400-as Kingston modullal hajtom a gépet, nincs vele probléma. Ha gondolod, megnézem majd a típusszámát, s beírom a fórumba.
[Szerkesztve] -
John_Doe
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud olyan 1Gb-os ramokat mondani ami rendesen megy evvel a lappal mert szeretnék 2x512Mb-rol 2x1Gb-ra váltani. Tudom hogy a manuálban van pár irva de pl ami oda van irva support list cím (www.asus.com) az hol is van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Ukrajnai háború
- Spórolós topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Nagyszerű állapotú, dobozos ASUS Prime Z270-P
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Eladó 2x8 GB DDR4 3200Mhz CL16 Kingston Fury Memória
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest