Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
kukinyo #5424 üzenetére
Nálam csak időszakos volt a probléma - beállítások között kellett rendet rakni a BIOS-ban. Nem adtam könnyen magam - tudtam, hogy mindkét cucc üzemképes. No meg még kéznél van a korábbi Kingmax kitem, így nem aggódtam.
Jim74:
Van benne valami. Mostanában a GeiL-ekről hallottam nem túl szépeket. -
_DiEGO_
őstag
válasz
kukinyo #5345 üzenetére
Ezzel magasasan egyetértek ...
ha megy a gép akkor ameddig csak lehet, ha meg nem , akkor teljes áramtalanítás... hazaérek - főkapcs be , Startgomb - mire megiszom a pohár szomjoltót már készen vár a gép
Készenléti állapotba , soha a b...s életbe , és szerintem senki ... mint ujdonság : dejó , de fazsa - és minden ilyen csoda 3 napig tart , de igazán semmi haszna ... -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kukinyo #5215 üzenetére
Ennyit számít
miresz: Kell a ráknak...amúgy sem gyorsít semmit a 3 tré márkon
Osztottam szoroztam,hogy mire van szükségem,de az ssd nem kell.Sok gépet raktam vele össze és tudom,hogy pörgeti a rendszert,de amire én használnám,ott nem sok vizet zavar.A rendszer indítás tagadhatatlan,de game alatt egyenlő a nullával.A másik az,hogy nem bízok benne és inkább másra költök(még komolyabb hűtő esetleg víz...6870x2 és Tri CF).Ha megdöglik a Raptor akkor elgondolkodom a dolgon,de addig...
Gyufaaa: Így igaz ifjúm Padevan
Ne feledd!Könnyű a sötét oldal csábításának engedni! Ha nem vigyázol örökre elragad!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kukinyo #5208 üzenetére
Na ez a turpisság
ekem ccc,core temp,5 widget(névnap,core temp,monitorozó,stb...)Awast,Utorrent és még az isten tudja mi.Ezt megfejelve az alapapi hangkari vezérlőjével és as Asus Xonar hangkarim vezérlőjével(tehát 2 hangkari egyszerre)+ a CF 6870(ez utóbbi lassabbnak tűnik betöltésre mint a simpla kártya).Nekem 56 mp alat tol be mindent 3840mhzn 240-es fsb és úgy minden széthúzva egy Velocy Raptorral megfejelve.A ccc-t levéve -10mp és a lapom valamiért tököl vagy 8mp-t amikor boot-ol(ez utóbbit nem vágom miért,de nem is izgat igazán). Mondjuk nekem több mint egy éves agyon frissített(sp1-és hasonlók) Win 7-em van(utólag magyarított).Az alap ms-driverekkel baromi sok időt lehet megspórolni
Gyufaaa:Azért lassú az ssd,mert normális proci kéne alá
miresz:Ez sem igaz!
Szerintem én vagyok a legjobb dolog és én gyorsítok legtöbbet a rendszeren...meg a Golf áramlat!
-
Müszi
senior tag
válasz
kukinyo #5118 üzenetére
Gondolom irreális értéknek veszi. Proci sebességet pl. ne próbálj állítani, nem fogja elfogadni, mert szorzó állításnak veszi. Alapfrekit meg én úgy állítok, hogy pl 200-nál a középső nullát törlöm és egyest írok a helyére. Így nálam mindíg elfogadja. Többi értéknél is csak egy számjegyet vátoztatok mindig.
-
Müszi
senior tag
válasz
kukinyo #5111 üzenetére
Már miért menne vele minden. A feszek biztosan nem fognak változni. Attól, hogy csak a proci frekijét emeled akár 5-600Mhz-el, még a géped összteljesítménye nem fog számottevően nőni. Sajnos az alapfreki emelésével mindent húzol, de így legalább érezhető lesz a teljesjesítménynövekedés. A tuning témára különben találsz jobb topikot és lehet hogy ott hozzáértőbbek is vannak. Nálam alapfeszen megy a B55 4maggal, de mivel black, így könnyebb dolgom volt. Miután belőttem a procit, HT-t, NB-t csak utána huztam meg kicsit.
Az alapfreki emelése szóba sem jöhetett, mert a 4 ram miatt a memvezérlő 1600 felett eldobta az agyát, vesszaosztani meg nem szerettem volna.Így használom: Ram: 1600, HT:2200, NB:2400, proc: 18X200, azaz 3600MHz. Feszek mind alapon vannak. -
Müszi
senior tag
válasz
kukinyo #5108 üzenetére
Dehogynem, ne egyesével próbáld, procifrekit ne bántsd, mivel szorzózáras fsb-t nyomjad felfele. Kezdetnek mondjuk 200-ról 210-re. ha indult , nézd meg mondjuk CPU-z-vel hogy mennyin megy/ A bios nem írja csak következő indításnál.
Ha tovább emelnéd, vedd vissza a mamókat 1333-ra, mert lehet hogy azok nem fogják birni a nagyobb frekit. -
Müszi
senior tag
válasz
kukinyo #5102 üzenetére
Ha rossz értéket adtam meg nálam is visszaállt még az alapnál is kisebb értékre. ilyenkor vissza autóra és újból állítható. Persze én kerek számokkal próbáltam, valamiért egyesével nem engedi a változtatást.
A Sempronnál más a helyzet, mert szorzózáras. Próbáltad unlockolni?
Most raktam össze egy konfigot Sempron 145-tel. Simán megy benne a 2. mag és húzva is lett 2,8-ról 3,2-re alapfeszen. -
Shady313
aktív tag
válasz
kukinyo #5052 üzenetére
Üdv!
A "linksor"-t már megtettem: [link]
Amiket feltelepítek:
VGA driver
Catalyst Application Profiles
South Bridge driver
RAID/AHCI driver
Media Codec Package (AVIVO)
Realtek oldaláról a legfrissebb hangkártya driver
USB-hez és LAN-hoz innen szedem, mert itt a legfrissebbek: [link]Tapasztalataim....
Nos nekem mindig stabil a gépem (és ez fontos is így sosem overclockolok), ritkán játszok és ha játszok is nem azt méregetem, hogy 120 fps vagy 125 ill. mindegy nekem, hogy 11 fps vagy 13 - egyik sem játszható.Szóval igen... mindig a legfrissebbet használom, amit javítanak okkal javítják. De sajnos a véleményem nem sokat ér mert nem vagyok egy "gamer", a nézeteimet pedig fentebb közöltem
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kukinyo #4980 üzenetére
Nem nagyon szokott azokkal a lapokkal baj lenni,pusztán azért javaslom a cserét,mert még is csak egy frissebb fjlesztés.A 880G és társai az első UEFI-s lapok és bizony van velük némi probléma(mint más gyártóknál is).Hiába na ez új dolog.A 9-esen azért némileg finomítottak a dolgokon.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kukinyo #4962 üzenetére
Olvasgattam.Kb. ő az eggyetlen aki panaszkodik ott...hagyjuk már
30%???Talán 6 évvel ezelőtt ez még igaz is lett volna(de még ott is erős túlzás,pedig akkor még szórták az ipari hulladékot).Neked is az UEFI halódott be ,nem igaz?Sajnos ez bármely gyártónál előfordul...
djzsolt12: Szeva.00-ás kód szinte semmit sem jelent.Nekem 4 hónapja nem AA-van hanem 00,de megoldottam.Beraktam egy másik kártyát ami takarja a debug menüt és így már nem is látom
Szóval elakad indításnál a gép.Próbálgattad 1 memória modullal,más más slottokba esetleg más memóriával?Mivel a prociba van az IMC(memória vezérlő)beépítve így ezért lehet,hogy indul más procival.Nekem is volt olyan procim amivel random befagyott,mert gyengélkedett a vezérlő esetleg valaminél fogva a memóriát nem karmolta annyira...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kukinyo #4953 üzenetére
Érdekes...nagykeres szervizben nyomom unaloműzésként,de ez mekkora baromság.Melyik topick volt?Esetleg Giga?
Dobhatna egy privit ez az illető(aki kereskedő),nekem (én vagyok az elnök,de tegnap még Bruce Willis voltam és ez igaz,mert le írtam ide
)Csak azt nem értem,hogy lehet az hogy 100hsz-ből 30 ban nem az szerepelt,hogy ez a tetű deszka elfüstölt?Volt itt is a PH-n egy tag(meg még egy rakatnyi a világban)aki 955be-t rakott N68UCC-s lapba és még meg is húzta.Nem is értem miért olvadt el a lap
?
-
Shady313
aktív tag
válasz
kukinyo #4957 üzenetére
A mai világban úgy érzem h egy hozzáértő véleménye sem mérvadó.
Mindenki pártol valamelyik gyártó mellett és azt ajánlja. Esetünkben én az Asrock mellett, mert elégedett vagyok.
A legjobb amit tehetünk: megvizsgáljuk az alaplapot. Ergo, utána olvasunk tapasztalatoknak (nem véleményeknek h szerintem jó mert kék). Megvizsgáljuk a funkciókat amiket kínál. Továbbá mérlegeljük mennyire tűnik minőséginek a felépítése. Ha mindezzel elégedettek vagyunk ránézünk az árra. Ha megfelel azt választjuk, ha nem akkor áttérünk egy máik gyártó lapjának az elemzésére. Vásárolni óvatosan kell nem elhamarkodottan. Ha így járunk el, nagyon rosszul nem járhatunk, max kifogunk egy selejtes példányt ami minden gyártónál előfordul, de még akkor se kell leírni az adott gyártót.
Nekem ez a nézetem erről
Hiába nem értek sok mindenhez - google minden esetben a barátom és segít bármiről is legyen szó. Idő kell hozzá, türelem és affinitás h ilyen lépéseket megtegyen az ember ahelyett h mindent a tálcán kínáljanak neki
Szerintem...
-
Shady313
aktív tag
válasz
kukinyo #4953 üzenetére
Pár éve több Asrock lap megfordult nálam, igaz csak AMD fronton. Kb 6-8 különböző lap, egyikkel se volt problémám soha.
Az, hogy 30% selejt arány van adódhat ebből is:
mondjuk megvesznek más gyártótól 10 lapot és abból 3 darab rossz - ebből nem csinálnak becslést, csak 3 lap, nem túl elterjedt se, illetőleg a marketing/divat nem tűzi ki célpontjául.
Ellenben a másik gyártótól megvesznek 100 lapot és abból 30 rossz. ÚRISTEN EZ MÁR 30 ALAPLAP!!! Persze.... Csak éppenséggel a másik 70et is az olcsóbb/költséghatékonyabb változatból vásárolták, amiket az Asrock budget lapjai kínálnak.
Továbbá sokan a 3 Ft-os alaplapot (amit valljunk be a legtöbb magyar ezt veszi) is szenesedő tuningra használják - növeli a hibaarányt.
Továbbá ideveszik a régen eladott alaplapokat is, amikor az Asrock még tényleg határozottan gyengébb minőségű volt.
-
Shady313
aktív tag
válasz
kukinyo #4936 üzenetére
RAID tömböt úgy tudsz készíteni, hogy BIOS-ban a SATA-t átlövöd RAID-re és a gép indulásakor elindul a RAID ROM is (látni fogod, ha nem akkor BIOSban kapcsold be a Show Option ROM opciót). CTRL+F billentyűt nyomsz és követed az utasításokat (2-es menüpont stb...)
Ehhez ajánlott két megegyező merevlemez, de ha különbözőek akkor a kisebb merevlemez sebessége lehet a maximális mérete a RAID tömbnek.
Hasznos dolog nagyon én az Nforce 2-es alaplapomon kezdtem el állandólagosan használni, azóta csak RAID
4 winyónál többet viszont nem érte meg összekötni, kíváncsi lennék, hogy ez a SATA3-mal változott-e
-
Shady313
aktív tag
válasz
kukinyo #4934 üzenetére
Nem kell különösebb leírás hozzá.
RAID tömb létrehozásakor nem használod fel a teljes elérhető területet és két tömböt hozol létre.
Illetve a partícionálás is így működik. Ált. a teljes terület 10%-as szokott a leggyorsabb lenni. Tehát 500GB-os merevlemezhez csinálsz egy 50GB-os partíciót a rendszernek.
Én 80GB-ot csináltam 1TB-ra, sztem ez így barátságos
-
Pros
tag
válasz
kukinyo #4100 üzenetére
Sziasztok bocsi hogy a fura kérdésért, de egy olyan óriási problémával találtam szembe magam amit nem értek. Van nekem egy Corsair HX 520W ,Asrock890GX extreme4, PhenomII x4 965Be+Corsair H60, 2x2GB Mushkin 1600Mhz, Gigabyte 6850 gépem és kb. 2 hete kifagyot játék közbe, és azóta azt a hibát produkálja hogy van amikor elindul és egész nap megy van amikor kifagy már win boot-nal. stb. prime95 blend tesztet 40 secig birja gyári mem időzítéssel 4 percig, viszont ha csak az A1ben van 1 ram modul mindegy hogy melyik akkor 30-60 perc között én állítom le mert már sztem fölös várni, hogy hibázzon.
Hoztam barátomtol már G.Skill ramokat és azzal meg el sem indult a lap csak 1x a setup-ig.
Teljesen tanácstalan vagyok mivel kb 1.5 hónapig hibátlanul ment. Ti mire tippelsz? Most az van hogy veszek bele 2x4GB Kingstone hiperx-et ami a gyártó honlapján is rajta van.
Ha tud valaki érdemben segíteni elöre is megköszönném. -
Shady313
aktív tag
válasz
kukinyo #4801 üzenetére
Eltudom képzelni milyen rossz érzés lehet, ha csak ilyen semmiségről van szó és senki sem segít... Ennyi guruval megtöltött helyen mint a ph! és senki?
Én mindenkinek szoktam segíteni aki megkér, most szimplán csak itt jártam így felajánlottam
A gond csak annyi h kb 40km-re vagyok tőled, így az utazást pluszba be kéne bevállalnod
Az időhiányról meg ne is beszéljünk.... Manapság jó, ha az embernek van ideje leülni enni.
Egyébként az UEFI problémámat megoldottam (nem működött a HDTV-vel).
Vicces... de a TV másik HDMI csatiján működik.Igen, lehet ezt kellett volna kipróbálnom először DE!
Azon a csatin, ha beállítom, hogy PC-re van kötve a TV, akkor kb minden beállítást letilt, így a képminőség élvezhetetlen, sárgás, színhűtlen. Ezért használtam mindig azt a csatit ami eddig ugye tökéletesen működött mindenhol, mindennel, minden módonA 880G Pro3 viszont finnyás, semmi gond
Átkötöttem abba a bemenetbe és nem állítottam be neki, hogy PC. Eddig minden tökéletesen működik, felbontásügyileg is, úgy néz ki az opció elhanyagolható, csak néhány plusz beállítást követelt (csak érdekes, hogy a másik bemenetet PC-re állítva nem tilt le funkciókat).
Kis játékkal, de megoldódott
-
Shady313
aktív tag
válasz
kukinyo #4794 üzenetére
Üdv!
Ha eltudod hozni Vácra a BIOS-t/lapot/esetleg a gépet (hogy teszteljük a művelet sikerességét) akkor megpróbálhatjuk újraírni a BIOS-t.
Bár AMI/UEFI én sem tudom miként fog reagálni a menet közben kikapott BIOS chip-re, de majd meglátjuk, ettől gondolom nem lesz kuka a lap. (BIOS Shadow-nak itt is kéne lennie)
-
_DiEGO_
őstag
válasz
kukinyo #4788 üzenetére
Olvass vissza , valahol ott rejtózik a megoldás pediglen
Illetve..... kellene egy önkéntes segítő neked
akinek pont ilyen alaplapja van
mégpedig :
kölcsönadja BIOS-t azzal, elindítani , ha már win felállt - BIOS ki - tiedet be és BIOS ujraírás . Jópár éve magam csináltam ilyet és siker lett belőle. Igaz nem ilyen AMI BIOS volt , de összejött, ezért is vannak kincstásamban működő BIOS csipek. És bizti vagyok benne , hogy itt is jópáran csináltak már ilyet. Akkor nem sikerül csak , ha BIOS sérült - irhatatlanAnnyit még megtehetsz az ügy érdekében , hogy kiveszed elemet majd finoman kiveszed csipet helyéről , majd visszahelyezed a foglalatba enyhe túlnyomással.
Illetve még egy legutolsó trükkös dolog van , de garis lap esetén nem kellene még.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
kukinyo #4784 üzenetére
No még egy:
[Rendszerindítás pendrive-ról házilag]
Csak még valami - másik tápegységgel is próbáltad ? persze olyannal amelyiken van 4 vagy 8 tüs tápcsati ...
-
_DiEGO_
őstag
válasz
kukinyo #4784 üzenetére
csak nincs ami lássa az USB kulcsot ahhoz is live BIOS kell
Mi látná a pendriveot ? mi olvassa be ? hááát pont ez a gondod .... bár látná , akkor menne a BIOS - speaker akárhogyan , csak csipogjon akármennyit , már jó lenne
de nem megy az
-
_DiEGO_
őstag
válasz
kukinyo #4766 üzenetére
Ha nincs BIOS - 100% kizárt az az állítás - sajna. Ha egy rosszul müködő BIOS van , azt lehet/ne frissíteni ... de halottat..
nem lett volna szabad ujraindítani lefígyás után. Ilyenkor gép kikapcs , hogy memória kisüljön tisztára és ugy ujraindítani.
Azt nem tudom, hogy alaplap telepítő CD/DVD-jén volna BIOS - kétlem...Egy uj BIOS csere megoldaná gondod... vagy lehet , hogy tudják ujraégetni tartalmát, ha cserélhető, vagy csere ha cserélhető
passz, ezt TE látod .
-
_DiEGO_
őstag
válasz
kukinyo #4762 üzenetére
BIOS-t nem tudja beazonosítani - végigolvasni ... ha nincs Basic Input Output System - nincs tovább...
Pediglen ha el is lenne nagyon állítva , túlhúzval , akkor is megcsinálja saját alapraállítását , hacsak nem kapcsoltad le ijedtedben , hogy
mi is történt... Több beáálítást eltud menteni, Safe és default mód ... szal nem értem. Majdnem azt mondanám , hogy lassan BIOS-ok nem halhatnak csak úgy meg... valaminek tuti történnie kellett .
Még egy uccsó ötletem volna :
Minden hedvert ki és lehúzni , procit is kivenni... alaplapon a CMOS jumpert 1-2 -ől tedd át 2-3 tüskérere , ha volna egy másik proci bele , ha annyit érzékelne h hardver (proci) változás volt - hátha tovább feléled BIOS ...
-
_DiEGO_
őstag
válasz
kukinyo #4755 üzenetére
Akkor az is dobozon volt ... ez esetben kellett volna eladónak figyelmeztetni , hogy a doboz a gar miatt megőrizendő vonal- vagy épp képkód , azaz azonosítás miatt
Sőt elég sok mindenen kód alapján van a gar. Boltban igy az eladás napját is betudják azonosítani .
Az alaplap sorozatszámát meg win alól AIDA64 mutatná ...
-
_DiEGO_
őstag
válasz
kukinyo #4751 üzenetére
5C - 5F -ig : Reserved for future AMI error codes
Ez egy üresség ami fenntartva esetleges későbbi AMI hibakódoknak.... szal beleestél egy olyanba , ami még nem fordult elő .....
szerintem vedd fel kapcsolatot ASRock-al .... leírod hibajelenséget .... a vas meg annyira uj még , hogy nem is kellhet garpapír .... képkód nincs a lapon ? -
kukinyo
addikt
válasz
kukinyo #4733 üzenetére
Előjött egy olyan hiba nálam egy újraindítás után hogy win betöltés közben lefagyott a gép.
Mikor ismét próbáltam újra indítani semmit nem csinált.Még a billt sem kapcsolta be.
Bios reset többször is,semmi.Elem ki,vissza,semmi.A lapon lévő kis mütyür ami mutatja hogy hol tart a postolásban,megáll 5d felíratnál.Van valakinek tapasztalata evvel a hibával kapcsolatban? -
Milka 78
nagyúr
válasz
kukinyo #4652 üzenetére
Intel Extrem Memory Profil rövidítése.Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni,akkor előre beállított órajel és időzítési és feszültség profilok,Inteles deszkáknál.Nem kell külön szüttyögni az időzítésekkel,feszültségekkel,hanem csak a biosba belövöd az órajelet(1333,1600,1866,2133) és kész is...aki nem vágja a témát annak jól jöhet,de aki kicsit is ért hozzá az belövi magának és kész.Inkább kényelmi funkció.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial RAM 64GB Kit (2x32GB) DDR5 5600MHz INGYEN FOXPOST
- ASRock X570 Phantom Gaming 4 Alaplap
- Asrock H110M-DVS / INTEL I5 6500/8 GB ( DDR4 ) + GF GT 630
- MSI H61M-P21 (B3) LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500k processzor
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest