Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vladi

nagyúr

válasz JAGER 10 #9234 üzenetére

Nagyon tetszik a projekted, mert életszerű. :R

Kevés konkrét tanáccsal tudok szolgálni, mert én is kezdő vagyok. Azért egy ilyen projektnél az a tapsaztalotom, hogy olcsón nem lehet megcsinálni. Ne is akard úgy, szánjál rá. Ha jól értem ez egy fóliasátor, amiben ha nagyon meleg van, akkor kinyitja az ablakot.

A léptetőmotornál a nyomatékot kell nézni, az jelenti azt, hogy mennyi erőt tud leadni. Fogalmam sincs, neked mennyi kell konrétan, azt neked kellene megmérni. Jó, ha fölé lövöd be az erőt.

Ha léptetőmotort használsz, akkor ahhoz táp is kell. Az is legyen erősebb. Meg a vezérlő is. Tehát ha 4 amperes a motor, akkor jóval a fölé lődd ezeket.

Motorvezérlő amúgy rengeteg féle van, 1000 forintos ebayestől valami 50-100 K-ig. Szeirntem 2-3 ezret rászánhatsz.

• Teasüti

nagyúr

válasz JAGER 10 #9234 üzenetére

Én úgy tudom ezeket a NEMA motorokat minden további nélkül lehet üzemeltetni nagyobb feszültségen. Én ebbe az irányba mennék, hogy beférjen a 2A-es korlátba. 24V-on legalább. Vennék hozzá egy dugasztápot, ahhoz egy DC-DC konvertert a mikrokontroller számára és az egészet beépíteném egy IP védettségű kültéri szerelvény dobozba.

Nem tudom milyen motor az amit linkeltél, gyártói adatlap kéne hozzá, h okosabbak legyünk.

Azt lehet tudni milyen mechanikát fogsz nyitni és zárni? Automata bukóablakokat én többnyire pneumatikus dugattyúkkal láttam működni. Ha ezen az elven maradunk, akkor a csavarorsó kézenfekvő megoldás lehet. Akár egy hosszú menetes szár is lehetne.
    Azt azért nem igazán hajtogatja a szél és még kellően merev is az ütköztetéses nullpontfelvételhez.

Új hozzászólás Aktív témák