-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
Tomika86 #15162 üzenetére
Egyszer csináltam hasonlót, csak nem arduino volt hanem pc, és nem c hanem assembly. Pénztárgép fekete doboza volt, epromba írt. Már nem tudom mi volt az elválasztó jel, de valami olyan, ami biztosan nincs a kiírt adatokban. Ha csak számokat vagy betűket írsz ki, akkor jó a % vagy # meg ilyenek. Én nem használtam pointert, hanem bekapcsoláskor addig olvastam az epromot, míg az utolsó elválasztójelet megtaláltam, ez után jöhetett a következő írás. Így akármilyen változó hosszúságú adatot írhatsz, az elválasztójel egyértelműen meghatározza, hogy hol a vége és a következőnek az eleje. Ez egyben a wear levelinget is megoldja, mert teleírod az összes byte-ot, utána persze törölni kell, ha akarsz bele írni.
-
válasz
Tomika86 #15162 üzenetére
A PLC-ről sajnos csak annyit tudok, hogy létezik.
csak szeretem megérteni amit csinálok
Teljesen jogos igény.Wear leveling az lenne mint ssd esetében, hogy összevissza rakja az adatokat?
Nem összevissza, hanem sorban, egymás után, mivel itt mindig szekvenciálisan írsz, és nem kell random törölni adatot a sorból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Robotporszívók
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Videós, mozgóképes topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest