Új hozzászólás Aktív témák
-
rcsabi74
csendes tag
Ac freezer pro 7 keresnák hozzá amd lefogatót
-
mgabi
senior tag
Ez a hűtő maga a tökély! Csak szuperlatívuszokban lehet róla beszélni!!!
2006 tavaszán vettem az eredeti Rev 1-et, és D805, E6600, E8400-as CPU-kat hűt lassan 9,5 éve. Most akarok váltani hűtőt, mert Intel i5-3570-et kellene hűteni, és a rögzítés már nem jó ehhez. De nem érdekel, megbuherálom a rögzítást, ahogy Szancsó #352-es hozzászólásában írta.
10 éve hangtalan teszi a dolgát. A ventillátoranak semmi holtjátéka és hangja sincsen, pedig 9,5 év alatt nagyon sokat ment már a gép. Napi 6-8 órát átlagban. Ja és húzva voltak processzorok szerény mértékben (+10%, alapfeszen).
Ár/érték arányban szerintem a legjobb választás. 10 év alatt csak 1-2 gyártó tudta csak elérni ezt a szintet. Pár száz forinttal már a Freezer i11 újragondolt verzóját is meglehet venni, ami még jobb a tesztek alapján. Nem véletlen, hogy 10 éve változatlan formában gyártják! Bárcsak lenne belőle CO verzió is, golyós fémcsapággyal!
Kíváncsi vagyok mennyit fog bírni!
Maximális tisztelet az Arctic mérnökeinek!
BEST BUY!!!!
-
sandorgabor
újonc
Sziasztok!
Hűtési/zajszint problémám lenne, remélem tud valaki segíteni. A gépemen eddig 32 bites Win xp volt, most váltottam 64 bites Win7-re. Hardver szempontból csak a vinyót cseréltem, egy 120 GB-osról 1 TB-re, minden más alkatrész ugyanaz maradt. Valamilyen oknál fogva a gép nagyon hangos lett, valamelyik hűtő nagyon hangosan zúg azóta. Korábban sem volt hangtalan, de ennyire hangos azért nem volt (mostmár zavaró). Az elmúlt 5 évben soha nem volt probléma semmivel, legfeljebb játék közben, a ccc-ben felhúzott venti miatt volt nagyobb hangja, de az érthető. Most alapjáraton, terhelés nélkül ugyanolyan zajos.
Konfig.: Asus P5Q Pro
Intel E8400 3 Ghz
AC Freezer 7 Pro
2x HD 4870
6 Gb RAMA videókártyák hűtői nem lehetnek, mert a ccc-ben állítgattam ventiket és azoknak magasabb hangja van. Ha nincs bekapcsolva az overdrive, 30%-on mennek, mint eddig, alig van hangjuk. Így 55 C a hőmérséklete.
AIDA 64 szerint a procihűtő 1962 RPM fordulaton pörög, így a proci hőmérséklete 36 C, 1. mag 50 C, 2. mag 43 C.
Haver azt ajánlotta, hogy egy rövid bekapcsolás erejéig a házhűtő ventit kapcsoljam le, hátha az okozza a zajt, illetve kézzel egy néhány másodpercre megállíthatom a procihűtőt, hogy az zúg-e nagyon. Még nem nyitottam ki a házat, nem tudom, mitévő legyek.
Ha valakinek van ötlete, szívesen veszem. Előre is köszi!
-
zedecske
tag
A PH!-sok védőszentje szórja áldásait a lábad elé
Pont ez van, hogy egy vattauj(1-2 hetes) 1155 gyári intel hűtő kezd kényelmetlen hangokat kiadni magából - ugyan a proci idleben (böngésző 4 tabbal, egy zöld "u" betű, tudom mikronak kell ejteni) 29 fok egy jó 25 fokos szobában, de ez mégse járja.
Itt pihen mellettem a Rev 1.0, és egyre mohóbban vizslatom, amúgy meg 2k körül tudnám továbbadni, na azt meg nem. Ha neadjisten majd két hónap távlatából tudnál tanácsot adni, hogy egy Asus P8H61-M LX3 Plus R2.0 (Juan-Estobar-DeLaVega-Franco-Nero-TuttiFutti) lapra mi a legbiztonságosabb felgányolás, amivel a legkevésbé sem ütöm ki a gariját, hát nem lennék hálátlan.
Leginkább bonyolódik a helyzet, mert az Asusnek van egy amúgy nagyon jó hűtés rásegítése a lap alján, konkrétan egy vastag fémlemez a proci alatt. De ettől még lehet, hogy 1155-höz való alsó csavarok "alátét" megfelel (nyilván gondoltak erre).Boldog define new unit(year)=365,pid:=2014; !!!
-
Szancsó
aktív tag
Látom már kihalt egy ideje a topic: nekem csendben tette a dolgát a hűtő, csak lapot kellett cserélnem. LGA1155 lett végül, és a gyári helyett inkább ezt raktam vissza. Viszont mivel legelső verzió, így csak némi házibarkács árán sikerült feltennem. Hátha más is kedvet kap hozzá:
Csak 4db M4x16 -os csavar, 4 papír alátét és 4 vagy 8 M4 -es anya kell hozzá, és tovább él egy nagyrészt új konfigban
Ha valaki nem használ távtartót az alaplaptól (mint én, de lehet később pótolom), akkor nagyon óvatosan kell meghúzni a csavarokat, ne hajlítsa a lapot! -
bigga
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit más témában kérdeznék tőletek:
van egy AC Freezer 7 Rev. 1-es hűtőm, LGA775 felfogatású, és letört az egyik fehér műanyag rögzítőjének egy darabja(elért a műanyag, pár pasztázást megért már a hűtő). Mivel tudnám helyettesíteni, mivel ez egy olyan változat ahol a keret nem cserélhető... Milyen csavarokat éri meg használni, ha felcsavaroznám?
Bolt-thru kitre is gondoltam, mint ahogy fent említették, csak még gondolkozom az itthoni megoldásokban.. -
fordosgyula
csendes tag
Nekem rev 2. dolgozik a gépben.
AMD Phenom II X2 555BE hűtésében serénykedik.
3200 @ 3950 et tart kellemes hőfokon. alapjáraton 41 fok. terhelve max 54.
meg vagyok elégedve. -
Törzsúr
senior tag
Ehez lehet külön venni ventillátort(?) mert sajnos az enyémnek eltölt a ventije..
És most szeretnék összerakni egy filmezős gépet és abba jó lenne...Üdv
-
1nsan1ty
tag
válasz
RoyBatty #347 üzenetére
talán valamelyik bolt-thru kit jó lehet, de korán sem biztos. Én személy szerint le is cserélem mert i7 870 hez kevésnek bizonyul. Úgyhogy emberek akinek szüksége lenne egy AC freezer 7 pro rev 2.-re AMD-hez, mivel inteles szettem nem teljes a törött pöcök miatt az jelentkezzen.
-
1nsan1ty
tag
válasz
gyurma88 #345 üzenetére
nekem is ugyanez a problémám. eltört az egyik pöcök. hihetetlen mennyit kell vele szenvedni amig sikerül feltenni. ráadásul törik is nagyon könnyen. volt pár hűtőm már de ennek a szerelése a legnehezebb és legkényelmetlenbb. viszont jól hűt...
csavarokra szerintetek le lehet cserélni ezeket a műanyag hülyeségeket ?köszi!
-
gyurma88
csendes tag
Letörött egy kis darab a lefogató műanyag pöcök aljáról, lehet ezt cserélni vagy kuka az egész freezer 7 ? köszi
-
Djsaba
senior tag
Néztem, azért van egy kis különbség a 2között, talán a sima freezer kicsivel jobb mint a rev2es, igaz csak LGa775-re jó. A rev2es meg AmD-re is, lehet ez miatt is romlott kicsit,mert árban egyeznek kb.
Amúgy már nem aktuális a téma.
De azért köszönöm a válaszokat.
Scythe ninja 3-at kaptam, nagyon jó kis hűtő (Y)
üDv: SaBa -
vamiki
csendes tag
válasz
Bjørgersson #341 üzenetére
A freezer 7 pro inteles, a rev2 univerzális AMD - Intel
-
Djsaba
senior tag
Szerintetek ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 , vagy a Sima Freezer 7 Pro teljesít jobban, melyik a jobb?
-
AssAssynn
őstag
Na megjött a Q8400.
Core Temp-ben ezeket a hőmérsékleteket mutatja:
#0: 32
#1: 32
#3: 43(!-ez az érzékelő valószínűleg hibás!)
#4: 37Szóval a harmadik érzékelője hibás a procinak, csak fölfelé mozog, de azt is csak akkor, ha a többi mag hőmérséklete is már olyan 43 körül van. Tehát eléggé együtt mozognak.
Maximum hőmérséklet amit mértem az az 52 volt az első magnál.
A hűtőpaszta: Spire-420S majd elfelejtettem: CPU 1001 RPM
-
AssAssynn
őstag
Sziasztok!
Nekem is ilyen remekbe szabott hűtőm van!
E4500-al (2,2ghz), alaphelyzetben, tehát, hogy csak simán fut a gép meg írok ide, tehát alig van használva, 25-27fok; 1087 RPM. Játék közben 40fok. Persze minden alapbeállításon van. A hangját azt nem hallom, s sokszor ha hűvös van a szobában és csak torrent megy,s órák óta nem is használom, akkor van, hogy meg is áll a ventilátora és csak 1-2másodpercenként tol rajta egyet, és ezt játssza, ez azért van mert olyan alacsony hőfokon van a proci.
A rekord minimum főfok amit everesttel mértem, az a következő:
Cpu : 11fok
1. mag: 15fok
2. mag: 17fokSzóval jó kis cucc.
Hamarosan fogok venni egy négy magos procit is, (valószínűleg q8400) aztán majd azzal is elmondom, hogy mennyi (: -
-
Lenry
félisten
nem sok az, ha közben csöndes a gép
az enyém:
CPU Fan: 1140 RPM (min = 300 RPM)
coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0: +61.0°C (high = +86.0°C, crit = +100.0°C)coretemp-isa-0001
Adapter: ISA adapter
Core 1: +63.0°C (high = +86.0°C, crit = +100.0°C)Pentium DualCore E2140 3200-ra húzva
-
Ebbe a dögmelegbe E7200as ACF 7 Proval 61 fokig megy fel.
-
Sonky
aktív tag
válasz
fenergie84 #329 üzenetére
Az is PWM-es
-
Sonky
aktív tag
válasz
fenergie84 #327 üzenetére
Pontosan. 180Ft-os revoltec fel oszt had szóljon
-
Sonky
aktív tag
válasz
fenergie84 #325 üzenetére
Max a venti. De azt nem fogom gariztatni
-
fenergie84
addikt
válasz
aerosmith #320 üzenetére
A nagykeres garancia időn túl, vagy csak a hivatalos m.o.-i forgalmazón keresztül lehet érvényesíteni a 6évet, vagy ha nincs ilyen, akkor közvetlenül a gyártón keresztül, szóval Svájc.
Ennek tükrében lényegtelen ilyen szempontból, h hol veszed meg, a lényeg, h a jobb ár és a több kisker gari... -
aerosmith
őstag
Senkise?
-
aerosmith
őstag
Sziasztok, freezer 7 pro rev2-t szeretnék vásárolni, tudtok valami jó tippet adni hogy hol érdemes venni? 6 év garit írnak a hűtőre, az hogyan lehet érvényesíteni?
-
Zsolt112
tag
hi
Ma én is beszereztem egy freezer 7 pro -t.
Elég meggyőző, prime alatt az alapon működő E8200 magjait 50 fok alatt tartja (45C , 49C).
Ez a gyári hűtővel 64-65 fok körül volt, úgyhogy meggyőzőtt.
-
waithEard
őstag
Én most vettem haveromnak egy ilyet. Egy E2160-ast hűt, amit 1,8-ról 3,2 Ghz-re
húztam, minimális + fesszel. A képen láthatók az üresjárati hőmérsékletek, MX-3 pasztával, és nem a gyári lefogatót, hanem csavaros megoldást alkalmaztam. (barkács)
Terhelve, prime 95 alatt 60+ volt a hőmérséklet. Szerintem ez egy egyszerű, de igen jó hűtő. Ha nincs különösebb tuning vágyad, még csendes is.
Íme: -
wesson
csendes tag
válasz
Moonline. #315 üzenetére
Csatlakozom az előttemszólóhoz! Én is ilyen hűtőt szeretnék venni... Csak olyan vegyesek a hozzászólások...
És az miért van, hogy mikor az Everest 50 fokos CPU-t mutat miközben a Core1 kb 60 fok Core2 is kb 60 fok
A speedfan pedig 40 fokos procit mutat, és a maghő is kevesebb szerinte.
Most akkor melyiknek higgyek? Meg hát akik itt hozzászóltak, az egyiknek 20 fokos a procija vele, a másiknak meg 60... Na most ezt találd ki.
Sokan nem irják be mivel mérték az értéket, és azt sem lehet tudni melyik program megbízható...
Nagy dilemma... fasz kivan!
-
Moonline.
aktív tag
Rev 2-es hűtője van valakinek? Megéri nekem venni egy Q8200ra?
-
cellardoor12
csendes tag
Az E2200-mat egy AC Freezer 7 Pro hűtötte eddig, viszont kísérleteztem, így ez az eredmény született meg:
- CPU órajel: alap 2200MHz
- CPU feszültség: 1.072V (droppal ennyi, 1.115-re állítva biosban)
- AC Freezer fordulat: 0RPM (lehúzva)
- ház cooler: elől 120mm Cooler Master, 5V-on.
- VGA: passzív
- CPU terhelés: 1 óra, 100%
- CPU hőmérséklet: 54C
- táp: FSP 400 APNTehát: a Freezer egy alulfeszelt Dual Core-t elvisz passzívan röhögve, 0 ház hűtéssel is. Teszteljetek, próbálgassátok.
-
vamiki
csendes tag
válasz
Mr. Teddy #311 üzenetére
Próbálj valami más módot be állítani, nem biztos hogy a silent a leghalkab, bármilyen hihetetlen. Nekem Gigabyte MA78g-ds3h lapon az auto a legjobb mód, most cpu 44 fok freezer 7 1300 rpm. Egyáltalán nem vagyok elájulva az alaplapok megbízhatoságától és ez tipus független, mindegyikben van valami marhaság.
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
Mr. Teddy #310 üzenetére
Na újrapasztáztam, kitisztítottam a hűtőt. Most alapon 1600-as fordulaton megy a venti, és a proci 40fokos. Kiábrándító, hogy a jóval kisebb arctic cooling alpine ugyanilyen procit alapon halkabban hűt
Ha leszabályozom a teljesítményt, akkor megy vissza 900-as körüli fordulatra. Nem értem mi lehet a baja... -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Miért lehet az hogy az én Arctic Cooling Freezer 7-es hűtőm alapból 1900-as fordulaton jár? Idegesítő kis zajt generál
Egy e8400-as procit használok tuning nélkül. Házam oldala nincs fent így nem is melegszik be a ház belül.
Szerintetek egy újrapasztázás megoldja a gondom? -
Nos....
A házam szellőzése igen jó: 12 cm elöl (900rpm); 9 cm hátul (1200rpm); és 8 cm oldalt (nem tudom a fordulatszámát de ez a leghangosabb ventilátor mind közül, és éppen a freezer elé fújja a levegőt).
A táp 12 cm-es ventilátora éppen 2 cm-re van a bordától, így ez is sok levegőt szív el.
Ellenőriztem prime95 nevü programmal (a hőtermelés maximalizálása miatt) + speedfan, valamint everestel néztem a hőt. A magok: 35-40 °C-osak. A cpu 28-35 °C.
Szerintem reális, hiszen egy 45nm-es processzorról van szó, valamint a AC Freezer 7 pro. Rev.2 remek hűtő.
Jah és a feszhez nem nyúltam, gyári alap: 1,1 Volt. -
bigga
aktív tag
Valószínű nem mér jól az a szenzor, mert az e7400am nekem is
37 fok idle-be
50 fok load-ba,
tuningba, feszemeléssel még 55 fölé is képes szaladni.. És mi lesz nyáron?..
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest