Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
Hozzá kell tenni, hogy olyan gépbe ami 8-10 órát megy eleve el kell felejteni a WD blue/green és hasonszőrű vinyókat, illetve amiket az olcsó/középkategóriás laptopokba tesznek megvételkor (olcsóbb WD, Samsung, Thosiba stb.)
Ezek mind napi 1-2 óra használatra vannak tervezve, és nagyjából 300ezer fejparkolásra van a mechanikájuk méretezve. Az én WD blue vinyóm pl most jár 500ezer fejparkolásnál 1,5 év alatt
Különösebben nem félek, ami nem pótolható az felhőben van, úgyhogy Come at me broMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz Core2duo6600 #1260 üzenetére
Merj nagyot álmodni Tegyük hozzá, hogy ekkora létesítménynél szerintem már külön modell van a látványtervekhez, és külön a tervekhez amit szétbontanak darabokra. A látványterv modell pedig méretéből adódóan nem olyan részletes.
De a quadro jó döntés mindenképp, már csak a 3D kártyák gyatra 2D teljesítménye szemszögéből is.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
ezen valóban lenne még mit finomítaniuk. Én nagyon bantu módszerrel csinálom, tetőket felülnézetből kijelölővel felveszem és rárakom helyszínrajzra vonalként.
Tető változik legritkábban, így ez nem olyan életbevágó, mint egy homlokzat, amikor tologatja az ember a nyílászárókat és folyton frissül. Túl sok gondom ezzel a módszerrel még nem volt.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Csináltam egy random egyedi lépcsőt és levideóztam nézd meg. [link]
egérkezelésért nem piszkál, anyám netezős kisegerével szerencsétlenkedek
[ Szerkesztve ]
-
-
daninet
veterán
Túldolgozik az agyam a koffeintől, úgyhogy eszembe jutott:
17-es tudja már natívan a PDF/A-t? Még nem jutottam el odáig, hogy felrakjam, vissza van egy windows telepítés, addig nem erőltetem.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
az az érdekes, hogy nyomok frissítést, újraépítést mindent de nem jobb Az se segít, ha megnyitok másik tervlapokat. Olyan szinten odaég, hogy csak a terv újramegnyitása segít. Ha pl visszamegyek tervlap sablonra és arrébb tolom az egyik feliratot, akkor duplán látom pirosan Igazából nem zavar mert a mentett pdf-en nem látszik, meg 20ból 1szer van kb, hogy utólag váltom át a sablont csak akkor is érdekes.
Ráadásul up-to-date mert hardverkulcsos nálam.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Fagyás az nem hardver függő, nagy modellnél lehet darabos forgatás (mint játékoknál mikor alacsony az FPS) esetleg túlmelegedésnél 2D vonalszemetelés, vagy 2D rajznál is előfordulhat lag ha beraksz valami nagy dwg-t.
De nem jellemző egyik sem. Pausz tudja nagyobbacska épületeknél felfűteni a gépet, azt szereti a videókártyaMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
-
daninet
veterán
Üdv!
Van egy modellem, gyakorlatilag alap ajtók, ablakok vannak benne, meg falak/födémek szóval nincs agyondolgozva. Viszont történt valami és most a casing.gsm fájlra hibát ír minden alkalommal mikor metszetet nyitok:
Elkezdtem a Metszet/homlokzat építését:
Kezdés : 2013.05.20. 20:10:24
Processzormagok száma: 8
Nincs elég él a vezérgörbében.
a 1804 sorban a 3D leírásban, a Casing.gsm fájlban.
a 1804 sorban a 3D leírásban, a Casing.gsm fájlban.
a 1948 sorban a 3D leírásban, a Casing.gsm fájlban.
a 1948 sorban a 3D leírásban, a Casing.gsm fájlban.
a 2216 sorban a 3D leírásban, a Casing.gsm fájlban.
a 2216 sorban a 3D leírásban, a Casing.gsm fájlban.ez mi a fene lehet?
-
daninet
veterán
válasz Engineer086 #1143 üzenetére
csinálsz egy csőkeresztmetszetű kitöltést profilkezelőben, és falként húzod. Ha felfelé, lefelé is kell kanyarodjon akkor 16-os archicad-ben csinálsz egy csőkeresztmetszetű alakzatot metszetben és a cső eszközzel húzod.
esetleg ha van valami gépészeti kiegészítő valahol azzal is tuti lehet[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz nagyt0m #1128 üzenetére
Jahm, annó ott kérdezősködtem, mondom CAD-hez kell valami bika gép. Mondogattak mindenfélét nekem, és nem akarták elhinni, hogy ha nem játékra kell hogy hajtom ki. Naponta 5x küldöm el az anyjába a GT550 videókártyámat, 2D-ben siralmas a teljesítménye. Szakad a kép, lassú a nagyítás, és csak egy családi ház van benne. (Ez csak bekapcsolt pausszal van így)
-
daninet
veterán
3dmax revit egy kutya mindkettő autodesk, de lényeg, hogy egy nagyon jó dolog. (én revitben láttam először, azon kevés funkciók egyike volt, amit értékeltem abban a sz*rban )
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz nagyt0m #1100 üzenetére
Revites metszetdoboz. Ezt nagyon vártam már, a 3d metszés finoman szólva is körülményes volt azokon a bolha ábrákon vonalhúzogatással
No mire hazaérek júniusban már otthon vár a doboz, hogy kipróbáljam, többiek úgysem mernek hozzányúlni[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
És egy tervlapra lehelyezett rajzot meg tudok jeleníteni máshol (nem tervlapon hanem pl egy szinten) úgy, hogy kapcsolt maradjon? Mert tervlapon másolom, valahova beszúrom, onnantól viszont nem frissül, a rajzkezelőben azt írja Már nincs kapcsolva.
-
daninet
veterán
Hát ja, csak így se teljesül az ugye, hogy levágom 1m-el a födém alatt és az változik mint a tervlapon mikor behúzom a nézetet
Valszeg marad a jó öreg vonalrajz, majd a végén rakom oda amikor nem kell már egy-egy konzultáció után a fél házat átrajzolniMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Igen, tervlapon én is gondolkodtam, eszembe jutott, de szeretném még a gerendákat kótázni a födémterves metszeten, illetve cimkéket elhelyezni.
Valami olyan kellene mint a munkalap eszköz, csak tetszőleges helyre rakhatom be a rajzotMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
Egy adott metszet egy szeletét szeretném egy födémszinten födémterv metszetének elhelyezni, hogy kövesse a változásokat. Ezt hogyan lehet kivitelezni?
-
daninet
veterán
válasz nagyt0m #1084 üzenetére
Igen, viszont az határvonal. Látszik 3D-ben, de mindössze annyit tudsz vele tenni, hogy definiálod egy alakzat élét. Nem a szó szoros értelmében vett vonal. Még nem próbáltam, de gyanítom varázspálcával sem tudsz rátenni mondjuk falat vagy alakzatot.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz nagyt0m #1080 üzenetére
Lehet. Illetve némi korláttal. Térbe nem tudsz még vonalakat rajzolgatni mint maxban. Egy lépcső korlátjt úgy rajzolod meg, hogy az első lépcsőfok előtt felveszel egy metszetet és megrajzolod a profilját. Utána 3D-ben kijelőlöd és a cső eszközzel húzhatod minden irányba. Ha kitalálsz valamit ami mentén lehet húzni pl egy magas íves fal, akkor simán megoldható.
-
daninet
veterán
szerintem ez az egész azért van, hogy minél kevesebbet kelljen tárolniuk. Ha megnézed, az általuk javasolt beállításokkal fele akkora egy pdf. Valahol megértem a dolgot, biztosra veszem, hogy rémálom lenne 100 program 100 pdf szabványát központilag kezelni.
-
daninet
veterán
Én a vinyóra untam meg várni, 10% terhelés fölé ritkán megy a processzor, de a HDD led nonstop világít. Gyakorlatilag fogja a gépet. Kidobom a DVD-t a laptopból és rendelek bele SSD-t. Szobatársam már megcsinálta, az 5 másodperces archicad indulás pl egészen meggyőző.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz juhasz.p #1057 üzenetére
Igen, csak itt ez betűtípus független, mert oldalt a navigátorban akarok átnevezni egy munkalapot és ott nem veszi be az Ő betűt (ezzel együtt a tervlapon utána ugye a neve is rosszul jelenik meg)
De ezek szerint nem lesz más átírogatom gyalog, vagy addig variálom a nevüket, hogy ne legyen benne Ő betű[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz nagyt0m #1050 üzenetére
Win7 pro-m van, telepítésnél angol volt, de utólag felraktam a magyar nyelvet. Az az érdekes, hogy csak ott csinálja a munkalapok nevénél sehol máshol. Ezen kívül soha nem volt gondom magyar karakterekkel
-
daninet
veterán
Azzal lehet valamit csinálni, hogy a munkalap nevében nem veszi be az ő betűt? Így a tervlapon kb minden második lapnak egyedileg kell megadnom a nevét
-
daninet
veterán
Felvetődött egy kérdés.
Általában 0,5 cm pontosságra van állítva a méretezésem ennél pontosabban úgysem dolgoznak, az egész terv így van méretezve. Most viszont kell egy 1:2-es részletrajz ahol 0,1 cm pontosságra van szükség. Egy külön munkalapon anélkül hogy átírom tudok másféle kótákat használni, vagy tegyem egy külön CAD-be az a legegyszerűbb?[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz Nixon18 #1039 üzenetére
Ez itt már offtopik, de azért a szappantartóért ez sok. Emez fasza szálcsiszolt. A hibaforrás az erős túlzás, ha néha kitakarítja, meg nem az ágyon használja nem fog megsülni. A fullHD panel meg szerintem inkább átok, tudom mert most is ez van előttem, a legjobb út ahhoz, hogy szemüveges legyen az ember, folyamatosan nagyítgatni kell a weboldalakat. PPI mániásoknak jó. AC-hez úgyis kell nagyobb monitor.
Dell megy házhoz, ez az egy előnye ahogy én látom, de a gari idő ugyanannyi. A probook nem romlós, jó tervezések, kettő is van itthon[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
A gép jó CAD-hez, de sztm ennyi pénzért ez drága. És csak intel videokártya van benne. [link]
A probook azért mégiscsak probook és i7 proci, rendes videokártya, teljes fémház, 3év gari[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz Nixon18 #1031 üzenetére
Amíg befejezed a sulit
A renderelési idő meg annyira húzós amilyen modellt készítesz. De ne attól félj, mert Antialiasing nélkül egy 2000x pixeles képet 2-3 perc alatt lerenderel a gép artlantisban (családi ház), ha nem az utolsó pillanatra hagyod ezen semmi nem múlik.[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Kijelölhetetlen, kitöltésekkel találkozott valaki 16-osban? Ha ctrl+A-t nyomok kijelöli, de simán nem lehet kijelölni, még ha 20m-el körülötte mindent kijelölök akkor se. Ez akkor fordul elő, ha beszúrok egy rajzot mondjuk a metszet mellé, és beragadnak a kitöltései. Kicsit zavaró, kb 10 rajzbeszúrásból 3nál előjön, és akkor a legrosszabb, ha közte vannak a te szerkezeteid, ilyenkor azt tudom csinálni, hogy mindent kijelöl, és shifttel kivonom a sajátjaimat.
-
daninet
veterán
Van egy csomó 3d-s bútorom, metszetben nem akarom, hogy látsszanak. Mi a megoldás?
-
daninet
veterán
Az megoldható, hogy általam kiválasztott szinteken látsszon mondjuk egy kémény? Mert a kapcsolódó szintekkel nem nagyon találja el hol kell megjeleníteni. Plusz van egykét közbenső födémszintem amin szintén nem akarom, hogy látsszon. Legjobb ami eszembe jutott, hogy csak honszinten látszik, többi szintre meg kijelölővel felveszem és vonalábraként beszúrom.
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #991 üzenetére
2,5 év most is kötelező csőtollazás az egyetemen nálunk Pont annyira elég, hogy kimostam őket, és többet nem akarom a kezembe venni (bár tény, hogy nagyon mutatós rajzokat lehet vele csinálni) Annyi változott, hogy most a turbó asztal a fiatal egyetemisták legnagyobb kincse
Viszont nem is baj, hogy eltűnt, pontatlan volt, még ha az analógiát nem is nézzük.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz Engineer086 #988 üzenetére
nekem volt de sehogy. ha csak egy fokkal eltérsz már túloldalra rakja, és sajnos nem állítható a tűrése
egy 3-5fok eltérésig még simán rakhatná balra[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Nálunk két félév AC, a ZH pedig időre rajzolásvolt, engtervet elénk dobtak papíron, és minél gyorsabban felrajzolni ugyan azt. Aztán második félévben meg két egymásnak borított mcdonalds jelet kellett rácsostartóból megcsinálni.
-
daninet
veterán
Egy pollackos sincs?
-
daninet
veterán
Hol állíthatom át, hogy a tárgyakat alapból mondjuk ne a 3as hanem az 1es vonallal rajzolja? (ugyanez az ajtók esetében is pl.) mert így gyakorlatilag ha nem olyan tollakat használsz amiben az első 3 sor mindenféle fekete színes lesz minden.
-
-
daninet
veterán
Valamit nyomkodtam, és most ha pl alakzatot méretezek át akármelyik eszközzel, csak a referenciavonalat látom ahogy nyújtja, nem látom "valós időben" hogy mozgatja a testet. dettó falak átméretezésénél. De nem jövök rá
-
daninet
veterán
Mástéma. olcsón megválnánk HP Designjet 70 A2 plotterünktől. Két nyomtatófejet kell kicserélni benne, kb 30k költség, a fekete és kék zsír új, nem nyomtattak vele egyet sem. A fejeknek sem volt baja, csak ugye a tervezett elavulás Teli patronokkal adom.
Nyomtat végtelent hengerből is. Gyakorlatilag bármilyen ajánlatot meghallgatok, itt foglalja a helyet és nem használjuk.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
nas kevesebbet fogyaszt és olcsóbb volt mint ezért építeni egy gépet. plusz vannak előnyei, pl ledekkel jelzi mennyire van tele, 10mp-es bekapcsolási idő, ha állítani kell valamit akkor egy hasonló felületen lehet mint a routerek admin felülete, így nem kell hozzá virtuális asztal.
szerintem jó választástalán egy pc adattárnak beállítva annyiban lehet jobb, hogy mehet rá teamwork server
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Mi vettünk egy NAS-t és Raid1-ben tükröz minden adatot. A saját gépén mindenki a napi munkát tartja, nap végén menti a NASra. Kívülről is elérhető, vettünk DNS-t szóval jó cucc, és nagyon jól működő kis rendszer lett, rajzolók is megtanulták, hogy mindent oda kell menteni. Csak emberi hibás adatvesztés volt azóta (felülírás).
[ Szerkesztve ]
-
-
daninet
veterán
Kecskeméten azzal szórakoznak, hogy apró helyesírási hibákért visszadobják hiánypótlásra az egészet, pl szóköz hiba, vagy "a" betű helyett "az" volt írva. Volt ott egy öregasszony, pezsgőbontás volt mikor elment nyugdíjba.
De eléggé ráérnek, pl az összes kótát összeadják, hogy csaltál-e valahol A tető 2 cm-el többet lógott ki egy kész épületen, kiszámlázták a 2cm tető túlnyúlásának építési költségének a 10%-át (pár 100ft volt) de azt már nem értették meg, hogy nincs ács aki ennél pontosabban dolgozik, főleg, hogy volt vagy 300m2 tető. Néha az eszem megáll tőlük. Persze aztán valami környező kisvárosba tervezünk, ott meg öröm van, mindent lehet, sőt megijednek a sok papírtól amit reflex szerűen bead az ember, mert ők olyat soha nem kértek
Komolyan nem emberek[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
csarnok addig vicces, amíg nem kérnek egy speciális technológiákat igénylőt. Hipó és tisztítószer keverőt rajzoltam, egy ujjnyi vastag papírköteget kaptam mit kell teljesítenie minden szar saválló, ezer millió előhelyiség, kézmosó helyiség, fertőtenítő, illetve ezek között olyan kapcsolatok, amiket ember nincs aki összesakkoz. Szóval csak ha kell a pénz
-
daninet
veterán
melyik programmal veszed fel a képernyőt?
lorcsi: egyébként van ez az archiguru nevű oldal, diákoknak asszem 3ezer a regisztráció és minden funkciója magyar videóval be van mutatva az archicad-nek. Tanultam elég jó dolgokat annó.
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Apropó, hamár északjel, jófiú vagyok, és megosztom a kollégákkal az északjel gyűjteményem, amit hosszú idő alatt gugliztam össze (20 perc) Van kb 100 darab benne.
[link]Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
ha terv elhelyezése a tervlapon funkcióval teszed a rajzot a tervlapra, akkor lesz egy átméretezhető kerete (mint amikor nyitott rajzba szúrsz be dwg fájlt). Szóval akár több dolog is lehet a szinteden, de simán a rajzkeretet a tervlapon átméretezed és csak az a rész kerül rá. Illetve szabadon mozgathatod. széthúzni nem lehet, ez azt jeleníti meg ami a munkalapon van, se többet se kevesebbet. A méretarány és a tollkészlet változtatható.
-
daninet
veterán
Ugye nem ctrl+v-vel szúrtad be, hanem terv elhelyezése tervlapon opcióval?
igazítsd középre, tegyél címet nagy betűkkel, méretaránnyal felülre, északjel.
parapet magasságok, nincs az ablakoknak kávája (belül könyöklő), bejárat jelölése nyíllal, ajtóknak rajzolj küszöböt, el nem mozdítható berendezések (pl beépített szekrény, konyhapult)
ha nincs emelet, akkor a tető gerincét szaggatott vonallal jelöljük.
bocs, hogy így írom a hiányosságokat, de tudd, hogy ezeket nem hagyjuk le illetve a rajz is műszakiasabb lesz, nem fog zavarni, hogy körülötte nincs semmi.
Esetleg írhatsz oda egy helyiséglistát de nem muszáj ha van helyiségpecsét
Méretvonalakat ennyire ne húzd szét, felesleges, csak azért, hogy töltse a papírt.
Illetve a színeket próbáld hanyagolni. Ha tervezel majd valamit, elviszi a kőműves lefénymásolni nem fogja színesre kérni, és nem lesz értelmezhető a terved, ha pl narancssárga vonallal különböztettél meg valamit[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Adott két kitöltés. Összeérnek, akár át is fedik egymást. Egyesíteni szeretném őket, mert nincs kedvem újra kirajzolni az egyik bonyolultat. Azon kívül, hogy az egyikhez varázspálcával hozzáadom a másik területét, majd amazt kitörlöm alóla, van-e valami parancs kitöltések egyesítésére?
-
daninet
veterán
dupla
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #873 üzenetére
Elvileg ilyen szintű digitális tervkezelés európában is egyedi, legalábbis a legutóbbi etdr előadáson ezt mondták. Én erre abból következtetek, hogy máshol is van, de nem biztos, hogy minden beadható elektronikusan, vagy nem csak elektronikusan adható be.
Meg ugye ennek az etdr-nek az előnye, hogy mindenkinek adható egy korlátozott fiók, és ha kap hozzáférést, akkor az ügyfél is nézheti a friss terveket nem csak a hatóság.
Ki kell forrja magát.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz Hunattila #866 üzenetére
nem fog archicad-el sikerülni.
Ezt úgy kell csinálni, hogy artlantisba át kell vinni a modellt, teljes textúrázás, majd ott háttérnek beállítani a fotót és beforgatni a képre az épületet. (figyelni kell, hogy a focal length ugyanannyi legyen mint a fényképezőé volt ami készítette a képet)
utána ha már beleillik az épület le kell renderelni, de fehér, vagy valami nagyon élénk színű háttérrel, ami megkönnyíti a körbevágását.
Utána átviszem photoshopba, körbevágom varázspálcával, majd beillesztem a képbe, és ez utánkezdődik a pepecs, letörölgetni az elfedett részeket, ha borús vagy napos volt az idő a ház színeit állítgatni stb. stb.nagyt0m: ez az ETDR rendszer szerintem tök jó, működni is fog egyszer a gond az, hogy semelyik másik hatóság nem használja, ugyanúgy nyomtatni kell pl a tűzoltónak, Atiköfének (ez a régiós, nemtom nálatok hogy hívják stb.)
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
válasz Zoktondi #840 üzenetére
egyébként nem akarok indiszkrét lenni, de neked nem csak az archicaddel vannak gondjaid.. egy sima word-ben sem tudsz két szót szerkeszteni anélkül, hogy kijelölnéd őket. Ezek tök egyszerű számtech alapok bármelyik programban. Kicsit találd fel magad ilyenek terén.
Egyébként az ablak legalján mindig írja mit kell csinálnod, ha elindítasz egy parancsot, mondjuk a ctrl+d (ez a másolás) kiírja, hogy most kattintson egy pontra aminél fogva másolni akar bla-bla...Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
-
daninet
veterán
válasz Zoktondi #824 üzenetére
kör, sugarát megrajzolod, majd kijelölöd.
ctrl+U és ott az elforgatást választod és egyenletesen elosztva beírod hány fokonként ossza el (360/24)
most megvannak a pontok. összekötöd egy helyen, azt ugyanígy elforgatod, mostmár sokszög.
merőlegest állítasz, és egy oldalára megrajzolod a háromszöget, majd ismét ctrl+u kör középpontjával forgatsz.ha nemsikerül írj mert ez egy 30mp-es művelet vki megrajzolja másnem...
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Van rá mód, hogy pl Bramac kiegészítőt használjak csapatmunkában?
-
daninet
veterán
válasz Malanrion #813 üzenetére
Írjatok a Graphisoftnak, akik a könyvtárat foltozzák szeretik a tippeket, nekünk pl egyik emberke legyártott egy gdl függönyt aminek mindene állítható volt, pl hány hullámban legyen felgyűrve stb. csak később valamiért nem került bele a végleges könyvtárba
-
daninet
veterán
válasz Malanrion #810 üzenetére
ez annyira... autodesk féle hozzáállás 3 hétig használtam a revitet és pont ezt utáltam meg benne, hogy mindent magadnak kellett így megcsinálni, de tök alap dolgokat is (mert revitcity-n nem voltak fenn persze).. nem értem hogy lehet azt mindennapokban használni
-
daninet
veterán
nekem is volt ilyen gondom, akkor quicktime és minden archicad-ehz és artlantishoz szüksége dolgot ujratelepítettem, ideiglenesen pedig másik gépen mentettem ki az artlantis fájlt, és úgy már voltak színeim.
-
daninet
veterán
-
daninet
veterán
válasz germinator66 #784 üzenetére
Nem a 3d teljesítménnyel lesz a gond egy kártyánál sem. Kifejezetten nem kell neki erős 3d kártya, a csúnya modellek forognak anélkül is, renderhez pedig processzor kell. 2D vonalrajzzal sokkal könnyebb kinyírni a gépet, pl ha beraksz kapott dwg rajzokat, sokpoligonos tárgyakkal veszel fel nézetet stb. Ott a drága kártyák is megdöglenek.
Itt a saját példa, előző laptopom, nvidia 9300 karival ezt művelte vonal rajzzal, amikor a 3d modell "pörgött-forgott". 100fokra melegedett, 2 hónapon belül elhalt a laptop a folyamatos hasonló munkától. Azóta külön lapra pakolok mindent [link]
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
No most olyan történt ami még nem.
Rápakoltam tervlapra a tervem egyik szintjét. Erre fogta és az összes bútoromat és helységpecsétemet átszínezte üres kitöltésről amin voltak huszon valahanyas tollra, és pink minden
Az érdekes, hogy mindent átszínezett még amit nem raktam tervlapra azt is. Tervlap tollkészlete alapértelmezett tollkészletre van állítvaMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
-
daninet
veterán
van egy olyan, hogy a tervlap megjelenítése pauszreferenciaként. akkor látod a keretet a munkalapon
Dokumentáció>konszignáció és listák>helységek itt pedig lehet válogatni
[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
Jó, hát a nyakam nem törtem ki, elforgattam a tervlapot mikor rajzoltam, majd vissza, de nem rajzoltam külön lapra azt a darab metszetet ha arra gondolsz.
Méghozzá azért, hogy minél jobban össze tudjam tolni, hogy A2-re ráférjen mert 20at kell nyomtatnom, és nem akarok A1-et. Sokkal kényelmesebb volt egy lapon összerángatni mindent, hogy beleférjen a keretbe, mint 4 külön tervlapon.[ Szerkesztve ]
-
daninet
veterán
én is erre gondoltam, csak már kész a metszet, tervlapon vannak, nem lenne lelki erőm szétbombázni nem sokról van szó úgyhogy megrajzolom vonalból inkább, csak mégishátha megkérdeztem
-
daninet
veterán
Fejtörő:
Magassági kóta elforgatva hogyan? Födém és alapozási tervhez csináltam mellé metszetet, azok ugye el vannak forgatva.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mini-ITX
- Napelem
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Pentax DSLR topic
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Spórolós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- További aktív témák...
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest