Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
Az pedig egy PS4 játék, Ghost of Tsushima
#47847 Farkassacred
Most hogy így írod, eszembe juttattad a Gunslinge Girls-t. Megvan mit nézek újra mostanában. ajánlom nagyon. -
bozont
veterán
Az első pedig: Hidan no Aria
-
-
-
-
mekker
őstag
A gyakori szavakat és a közhelyes szólásokat megértem, és ennyi. Szerintem passzív szókincs építésére nem rossz módszer felirattal sem, mert hát ezt szívesen csinálja az ember, és azért ragad közben valami
a zsebkendős már el lett lőve. Kétnyelvű felirattal érdekesebb lenne a dolog, latin betűvel, vagy kanával.Most tervezem elkezdeni a tanulást, de már előre érzem, hogy idő előtt elfogy a motiváció. De nincsenek is komoly céljaim, egyszerű agytorna. Illetve diákként van egy kis esély kijutni Koreába, Japánba, és nem is az, hogy feltétlen kell hozzá angolon kívül más, de fejben szívesebben áll neki az ember, ha már minimálisan ismeri a nyelvet, a kultúrkört.
-
-
Ja. Tanultam is, de már elég régen nem foglalkoztam vele komolyabban, baromi sokat felejtettem. Azért még van, hogy percekig értem, miről van szó, anélkül, hogy feliratot olvasnék. Főleg, ha nem űrrepülésről szól a show.
Hiragana-katakana még megvan (nem egy nagy cucc), egy-két nagyon alap kanji, oszt ja.Még nem zártam ki a lehetőségét a korrekt megtanulásnak, de előbb más jellegű törekvéseknek kell bimbóznia, hogy nyugodtan foglalkozhassak vele.
Mindenesetre rengeteget ad egy show élvezeti értékéhez, ha legalább valamennyire ismered a nyelvet. Sokszor pl. a poénok az eredeti szóhasználat és / vagy hangsúly miatt borítanak az asztal alá, nem a fordítás következtében kötök ki ott. A sub amúgy igen sokmindent (pl. karakterek közti mélyebb / komplexebb viszonyok stb. stb.) nem is igazán tud visszaadni.
-
tatararpad
őstag
Ezt az animet nem ismerem, de így első olvasásra nekem a Dog Days és a Zero no Tsukaima ugrott be, vagy a Mahou Shoujo Madoka. Dog Days-t nem ismerem mert az első rész után eluntam de elvileg szeretik páran, másik kettő nem rossz. Ha van egy kis angolod akkor a myanimelist-en kikeresel valamit ami tetszett, és az anime adatlapján rámész a recommendations (ajánlások) menüre, ott kihozza azokat amiket valami alapján hasonlónak ítélt meg a nagyérdemű, így könnyebb keresni, pl. [link] Aldnoah Zero meg a
-on fent van angol felirattal, több egyéb közötthorriblesubs De szerintem jobban jársz egy AZ-val mint ezekkel, még a végén megszereted a műfajt, persze ez csak magánvélemény.
-
tatararpad
őstag
A bármi az elmúlt 15 évből elég tág megközelítés, mert ennyi erővel fellapozod a myanimelist-tet és ami átlag 8-as értékelés fölött van megnézed. Témát, műfajt, vagy hasonlót mondasz hogy mihez keresel, akkor valszeg többen tudnak ajánlani valamit. Dehogy mondjak is valamit nézd meg az Aldnoah Zero-t, 2 évados, az első elég pörgős, az OST-je is egész jó, sajnos mechás de viselhetően, nekem tetszett az első évad, a második kevésbé, a befejezés meg ilyen mesebeli l*fasz (erőszakik után szabadon).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest