- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz firewolf #20446 üzenetére
Szia!
A google-s mentés abból áll, h play felrakja az appokat amik rajta vótak azt ennyi.
Ha az apk-t kimásolod, akkor sem lesznek meg az adatok.(meg néhány app, ami obb-s lehet, h nem is indul el ha csak az apk van meg...)
Menteni az appok adatait én és sokan mások Titanium Backuppal csináljuk, de ez a progi root nélkül nem fog menni. Root nélkül van a Helium, de azt nem ismerem=nemtudom tud e restore-t.
Factory resetnél(gyári beáll. visszaállításnál) minden userapp és azoknak adatai elvesznek, meg a system appok adatai. Csak a belső SD, az sd kártya és a system partíció marad meg. Tehát a névjegyek pl elvesznek, ha nem exportáltad sdre őket előtte.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
Eclipseel össze lehet dobni egy kis Java tudással stb, de szerintem is lehetetlen elkapni a media jelet a mikrofonon kívül. Kül. már amúgy is létezne olyan program, ami ezt kihasználja. (Pl hívásrögzítőknél hasznos lenne)
-
Mr Dini
addikt
válasz acsati #20359 üzenetére
Szedd szét a cuccot, picit alakítsd át, h Jack kompatibilis legyen, fogd akármelyik Jackes telód, dugd be a Jacket a telóba+a töltőt és kész.
Mondjuk ezt a mai nyomtatottazáramkörishspórilhassunnk megoldásnál nehezebb belenyúlni, de semmi sem lehetetlen. (Nagyjából )
-
Mr Dini
addikt
Sejtettem. Nálam is kontárkodott a swiftkey, míg ki nem kapcsoltam/áttértem PC-s írásra. Csak fáradt vagyok és szeretem kiélni...
Hát asszem ez egy egyértelmű nem... Az ilyeneket PCn szoktuk megoldani, eclipse, vagy a sokak által ajánlott android studio segítségével. Mobilra még nem nagyon létezik ilyesmi, tehát vagy szerzel egy PC-t, vagy megpróbálsz egy kellően erős SoCra felfabrikálni egy win95-öt(ilyet már én is csináltam, tehát nem kivitelezhetetlen), kell rá egy JAVA(na itt vannak kétségeim ) meg az apktool. Ezekkel már jobban bele tudsz nézni az apkba, bár apktoolal csak a smaliig jutsz el, nemtudom az elég-e...
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ha az az adott rész az src mappán belül van, akkor ne reménykedj, h mobilon te azt tudod szerkeszteni... Mivel azt egy dex (dalvik-executed) fájlba "konvertálta".
Gépen sem annyira könnyű a visszafejtés, de mobilon még nem láttam olyat, h valakinek sikerült volna a dexet kibontani még smaliig sem...
"Mit csináltatok rosszul?"
Én tudtommal semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz nahy22 #20347 üzenetére
Szia!
Pin2 kód a sim kártyához tartozik. Azt pedig a simez adott kártyán meg tudod nézni.
Amúgy nem lehet, h a teló szolgáltatófüggő(pl telekomos) és csak olyan kártyával lehet használni, különben kódot kér?
Ez a kódkérés mikor jelentkezik?
-
Mr Dini
addikt
válasz diablo1984 #20310 üzenetére
Igen. Az így jónak tűnik.
Gondolom vmelyik rom elpartícionálta a telót, v valami ilyesmi gondja lehet...
Aromával (fájlkezelő) rá lehetne nézni, vagy esetleg adbvel, h mi lehet a gond.
-
Mr Dini
addikt
válasz diablo1984 #20308 üzenetére
Wipe alatt a data a dalvik cache a cache és a system is formázva lett? Utána tetted fel a romokat és így is ezt produkálja?
Mielőtt a zipet flashelnéd a mounts and storage alatt javaslom, h csatold fel a systemet.
Más ötletem nincs... (egyenlőre)
-
Mr Dini
addikt
válasz Ice&Lime #20302 üzenetére
Szia!
Egy készülék típus jobb lenne. (Bocs, ha vótmá, nem rémlik, h írtad )
Ahogyan a többiek is írják a c. Recovery segíthet.
Ha samud van pl(mondjuk nem gondolom, ha a bootanimáció zip), akkor gyerekjáték cwmet rávarászolni, de ha van a telón factory mód, akkor is könnyű feléleszteni.
Persze ha a recoveryt cwmre cseréled, akkor garit buktad.(általában így van a gyártók többségénél)
De speciel én letöröltem az animációkat és úgyis bootolt az eszköz, csak várni kellett.
Szerk.: vagy, ha valóban volt root a rendszerben és az adb is be volt kapcsolva, akkor ritka szerencsés vagy! Csak szerezned kell egy bootanimációt, majd kiadni a su, majd az adb push <elérési út a PC-n>.zip /sdcard/ [azért ide, mert tudtommal az adb push nem tud rootos mappákba írni, csak ha írhatóként van felcsatolva nem rootként is] ezután csak be kell rakni a helyére az animációt az mv /sdcard/bootanimation.zip / .
Persze az sdcardos elérési út lehet más is, csak tudja beleírni a fájlt.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Ice&Lime #20272 üzenetére
Szia!
A java-t csak azért írtam, mert a screen mirror a droid explorerben java alapú, viszont nincs megfelelően aláírva, ezért a biztonsági szabályzat letiltja java 7től asszem.
Ezért mondtam, h régi java kell hozzá(5ös, vagy 6os nemtudom ), mert abban még lehet állítani a biztonságot és nemcsak közepesre. (Persze internetbank használata közben érdemes bekapcsolni ).
Adb engedélyezve van ezek szerint?(gondolom, mert felismerte)
Beállítások>a telefonról> build szám nyomkod 6-7x>vissza a beállításokba>fejlesztői eszközök alatt van az adb.
Ha adb megvan, akkor marad a terminálos "rásegítés". De ezt szerintem folytassuk majd privátban, ne a topikot floodoljuk!Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
válasz Ice&Lime #20270 üzenetére
Szia!
Hanyas droidod van?
4.2nél pl az eszközömöm kérdezte, h adb-t engedem e az xy nevű Pcről. Itt mentem a megjegyezre, majd engedélyeztem. Aztán a su appban a shellnek meg kell adni a root jogot. (Nyitsz egy terminált, felcdzel a platform toolsra) és kiadod az adb shell-t. Ha ez megvan add ki a su-t és fogadd el a telón a kérelmet.
Így már mennie kell!
Szerk.: Javaból érdemes régit feltenni, mert a mostaniban már nem lehet működésre bírni pát cuccot.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Ice&Lime #20267 üzenetére
Hmmm... Most feltettem VM-be egy 8.1 pro-t, 64 biteset 4 giga rammal, felraktam az SDK-t és felment a cucc. Működik is, úgyhogy nemtudm mi lehet a probléma. Winben nem vagyok profi... Javaslom inkább tedd fel a kérdést az oprendszered topikjában.
-
Mr Dini
addikt
válasz Ice&Lime #20265 üzenetére
Itt oldalt vannak
másrégebbi verziók. Hátha ott nem lesz ilyen jellegű gond. Ugye jót szedtél le(ha 32 bites géped van, akkor a DroidExplorer *.*.*.*.x86.Setup-ot, ha 64-es van, akkor pedig a DroidExplorer *.*.*.*.x64.Setup-ot).[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Ice&Lime #20257 üzenetére
Szia!
Nekem egy 32 bites win 7re simán felment!
Próbáld esetleg más verzióval!
@Somatom
Igen, tudom mire való. Szépen végigmegyek a lépéseken, kidobja, h kész a zip azt ennyi. Sehol semmilyen zip. Rom felrakása után sem történik semmi.
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #20254 üzenetére
Szia!
beg kolléga ezt írta:
"aroma installeres fájlkezelő"Gondoltam ezzel az aroma installerrel romba felrakott fájlkezelőre gondol... Mert az aroma file manager nem képes gépre megosztani a root mappákat(se semmit) szerintem.
Akkor ezek szerint a fájlkezelőről van szó (a recoverys)??
A fájlkezelőt tudom használni, csak az installer nem világos.
jakos73:
Nálam ilyen hiba nem volt. Próbáld az installer exéjét rendszergazda módon futtatni! Vagy adj meg más telepítési könyvtárat, ahova tud írni. Én alapból rendszergazda fiókból tettem fel, tehát ilyen permission denied jellegű gondom nem volt.
Nekem csak az sdk-t hiányolta(jobban mondva a platform-tools könyvtárat), ezért azt felraktam és az sdk-n belül leszedtem egy romhoz való sdk-t. (Pl én a 4.2-t, de bármelyik jó, ami droid.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Ice&Lime #20248 üzenetére
Ki mondta, h nincsen...
Kedvenc wines programom a droid explorer. Van benne rootos fájlkezelő és még sok hasznos nyalánkság! (Adb kell hozzá)
Illetve én azt szoktam csinálni, h felcsatolom a gyökeret az egyik sdkártyán lévő mappámra(symlink), fixálom a jogokat és ennyi. Wines explorerrel tökéletes a dolog! (Már amikor volt winem, akkor még ment)
beg:
Nektek hogy sikerült az aromát működésre bírni? Én mindent végigbogarásztam, mondta is, h kész a zip, de nem találtam sehol és ha utána tettem fel romot akkor sem működött.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Mr Dini #20219 üzenetére
Húúú... Sorry... A linkben az van, h 1. Lépés a root.
Ez egy MTK-s telefon ezek szerint.(a mobileuncletools-ból következtettem ki)
Ebben nem vagyok profi (nekem csak snapdragonos telóim vannak) de itt már sokszor szóba került, h flashtoolal lehet rootolni. Biztos vagyok benne, hogyha beírod a fenti keresősávba, tuti dob ki találatokat mtk-s rootra.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Szia!
USB módot tedd át mass storageről mondjuk MTP-re. (Ha van egyaltalán ilyen lehetőség, azt a beállításokban valahol megtalálod USB beállítások néven)
Gondolom Mass storage van beállítva(ha gépre dugod a telón feljön, h usb csatlakoztatása (ilyenkor a telefon nem éri el a kártyát, ezért történik zavar))
Nálam volt már hasonló eset egy gb-s eszközzel, ott vmiért ha a csengőhangot nem a gyári tallózóból választottam(hanem TC-vel{total commander}) nem volt gond HA másolás közben nem hívtak fel.
Roottal valóban egyszerűbb lenne a történet. Ha van egy kis hely a systemen, akkor ugye csak simán átmásolnád(esetleg előtte konvert kell neki oggre) azt csá, vagy pedig behelyezel egy symlinket ha nincs sok tár.
Root framaroottal valószínűleg már nem fog menni KK-n, de a superflash nevű programmal esetleg megpróbálhatod. Legbiztosabb módszer keresni rá egy megfelelő cwm-t és azzal rootolni.
Amúgy automatizálóval(pl tasker, e-robot) meg lehet oldani a csengőhang beállítását, én először azzal próbálkoznék, ha nincs root.
Szerk.: Rootra ugyan én sem találtam leírást, de itt egy cwm rá:
http://www.needrom.com/download/landvo-l500s-recovey-cwm/Ha nem ismernéd ezt a recoveryt, nagyon hasznos cucc, többek közt le tudod menteni vele a teljes rendszert, tudsz telepíteni (flashelni) zipeket, amiket nem kell aláírni, van benne adb insecured (root) módban stb stb...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz -PLevi- #20140 üzenetére
Szia!
Figyelj... Az én 136 kb/s-es kemény netemen (BP szélén, a világ végén lakom csupa weekend házzal, ahol kötögetős idősek laknak) kiváncsi leszek, ki fog bármit is csinálni.
Mikor a szerződést megkötöttem, direkt figyeltem arra, h a letöltés gyors legyen, a feltöltés meg minimum.
Aki feltöri, hát egészségére!
Kíváncsi leszek, h ki lesz az a kamikadze, aki feltöri a netet, majd utána a gépeket/szervereket/bareboneket stb a lakásban 1 hó alatt...
Plusz ha feltörnek, akkor is norvégiai ip címmel fog történni a feltöltés. (VPN)
De úgy gondolom nem szennyezem tovább offal a topikot.
-
Mr Dini
addikt
válasz Ice&Lime #20159 üzenetére
Nemcsak a root explorer tudja.
Ami ingyenes és szeritem a legjobb rootexplorer után az a TC(total commander) ő tudja ingyen is a root mappák írását.
Ha a TC nem jön be, akkor file manager (explorer) amit még ajanlok, de több tucat van a playen.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Nem azért írtam, h offban okítsatok.
Több ssid-m van egy routertől(4 db) ne kérdezzétek, h minek, én sem tudom.
Mint írtam a rejtett SSID a legkevesebb. Törjél már fel nekem egy EAP-os 64 karakteres jelszót és a hozzá tartozóó usernevet! 1 hónapod van rá. MAC szűrés aktív, szóval akkor sem fogsz tudni mit csinálni...
Megaztán miért törnék fel a wifimet? Semmi érdekeset nem tárolok...
Van kérdés ezek után is?
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #20120 üzenetére
Szia!
Valami kernelmodul kellett hozzá.
A ConC. Tabon alapból volt, csak a beállítások>hálózat>advanced(haladó beállítások) résznél a LAN alatt lehetett mókolni.
Nexuson pedig kerestem egy jó kis kernelt és cm romra feltoltam. A cm alapból "felismerte" és tudtam is használni.
Egyedül annyi gondja volt, h pl a play storeban be van állítva a frissítés csak wifin. Ez miatt(direkt elírás még mielőtt off war törne ki... ) nem frissített. Ezt is megoldottam kis trükközéssel. Így olyan, mint egy wifi eszköz. (Persze csak sw szinten )
Viszont a kontárkodásaim miatt megy a wifi kapcsolódás, de vmiért a rejtett hálókra (invisible SSID) nem tud felmenni... De vmit vmiért! Nem hiszem, h az EAPot olyan hamar feltörnék nálam. (Havonta változik) Úgyhogy láthatóvá kellett tenni a wifit.
Ui.: bocs, h nem formázgattam, de eléggé fáradt vagyok, meg most sikerült kimászni a lumbágóból oszt sietek... A tartalom megvan!
-
Mr Dini
addikt
válasz mirci18 #20052 üzenetére
Szia!
Itt a cwm recovery younngra: http://djalo.bugs3.com/Galaxy6310/recovery.tar.md5.zip
Ezt Odinnal tudod felrakni.
-
Mr Dini
addikt
válasz mirci18 #20045 üzenetére
Szia!
Flashelj rá mondjuk cwm, vagy twrp recoveryt. Ha ez megvan tedd tedd ezt a zipet az SD kártya gyökerébe, majd rebootold a telót recovery módban. Itt a mounts and storage fül alatt menj a mount /sytem-re. Majd navigálj vissza a főmenübe és menj az install zip from SD card-ra. Itt válaszd ki a letöltött zipet és flasheld fel.(nyisd meg)
Ha jól csináltad, akkor egy fájlkezelő jelenik meg. Itt navigálj a /data/system/ mappába és töröld a .key fájlt.(ha minta volt beállítva, akkor a gesture.key-t, ha pass/pin, akkor a password.key-t töröld)
Vagy a fájlkezelő menüjén belül a terminálba beírod, h rm /data/system/*.key .
Ezután lépj ki az Aromából, menj vissza a cwm gyökerébe és válaszd a reboot system now-ot.
Kész! Reboot után már nem kér jelszót/pint. Mintát viszont kér (ha azt állított be), de bármit elfogad mintaként.
Ui.: Ezzel a módszerrel az adatok bukása nélkül tudsz eljárni.
Most cwm-esen írtam le a dolgot, de twrpben is hasonlóan működnek a dolgok, csak picit mások a menüpontok.
Uui.: CWM-ben hangerő gombokkal tudsz lépkedni.
turbobusa:
Biztosan van ilyen menüpont s3on, csak a tárcsáuóban kell keresni.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Úy gondolom lehetséges. Még annyit, h az OTG-t támogatnia kell a készülékednek, illetve nem árt egy OTG Y kábelt beszerezni, ha közben tölteni is szeretnéd a cuccost. Na meg egy USB HUB (persze, h aktív) sem árt a dologhoz.
És javaslom az External Keyboard Pro-t a bill. konfigurálásához.
-
Mr Dini
addikt
válasz turbobusa #20040 üzenetére
Szia!
Nálam a hívást indító alkalmazásban lehet ezt beállítani a haladó beállításoknál. (Szám megjelenítése a hívott félnek) Nálam alapból szolgaltató által preferált van beállítva. Ezt állítsd át igenre. Vagy a szolgáltatónál lehet igényelni, h ez legyen az alap.
2. Sajnos a Samuknál qmg a töltést jelző cucc, illetve a boot animáció is. Roottal esetleg le lehet cserélni, de ehhet nem értek. Samu alatt csak boot animációt sikerült cserélnem.
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #19969 üzenetére
Azért ha ez a része magvan, én ki tudnám utána használni a dolgot. Pl nyomnék egy rebootot, aztán egy olyasmit, mint a custom recoveryk becsempésznék a bootba. Ugye az meg mindenhez hozzáfér, tehát kész. :/ Mondjuk root lehet, h kellene, hát nemtudom.... Ezért kérdeztelek Titeket. Gondoltam, vki többet tud róla, mint én. Mert a zimperium pl egy olyan cég, akitől kicsit félek, bár nem tárolok semmit a telón fotókon, zenéken kívül. Gondolom más is így van vele.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? Most hogy is működik? A videóban van elrejtve egy script, v mivaaan?
Szerencsére nem használok hangoutsot (=nincs fent) és az MMS is le van tiltva.
-
Mr Dini
addikt
válasz -PLevi- #19964 üzenetére
Szia!
Bocs, nem tudtam, h a droidod nem értette. Azt hittem, h a cwm futatta le a scriptet hibásan.
Azért most kipróbálom, mi van akkor, ha így rakok be egy apk-t pl a systembe: Power\ amp.apk
Igazából a mappákra céloztam a skippeléssel, pl ha van egy Pis Ta mappád a zip gyökerében, akkor ugye az uscriptben \ -kell megadni a space-t, h működjön.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz ubyegon2 #19940 üzenetére
Szia!
Ahogyan előttem is írták az alap az a FAT32. Erre formáz a droid is, ha rányomsz a formázásra.
Exfatot is ismernek, de akkor meg kell formázni a kártyát pcben.
Illetve, ha appok 2. Partícióra helyeződését akarod elintézni akkor link2sd és ext* partíció.
-
Mr Dini
addikt
válasz Sándor -P20- #19941 üzenetére
Szia!
Ha a kerneled támogatja a cifs modult, akkor a cifs managerrel pl fel tudod csatolni a hálózati meghajtót mintha egy helyi mappa lenne.
Root kell!2. Root nem szükséges.
Letöltöd a total commandert, meg az smb plugint hozzá, v letöltöd a file manager(explorer)-t (lehet bármilyen fájlböngésző, ami szereti a sambát)
És a hálózatnál/smb pluginnál hozzáadsz egy újat, a router adataival. (Ip, user, pass).Ja és nem árt, ha a a gép, amit el szeretnél érni static ip-n van. (Routernél ez nem gond )
Ui.: persze, ha ftp megosztást csinál a router, akkor más a helyzet.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Eszközkezelőben (ha wint használsz) látsz ismeretlen (sárga felkiáltójeles) eszközt?
Y-on minden előfordulhat... Ismerősömnek elszált egy ugyan nem Y, de samu eszközén az usb mtp...
Csak a cwm recovery mounts and storage alatt mont sd card oldotta meg a problémát.
Illetve próbálkozhatsz még az airdroiddal és a file manager(explorer)-rel. Ezek segítségével hálón tudod elérni a telót.
GEPESZ66:
Előtte javaslom, fentebb írtam.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz GEPESZ66 #19934 üzenetére
Ugyan az a kettő. (Tudtommal)
Mem. Kártyáról érdemes csak a rendszermappákat törölni, képek zenék maradhat. Én előtte szoktam. (Ha csinálok)
dantre:
Igen, ha kk-n vagy, akkor roottal, ha lollin akkor mondjuk total commanderrel.
4.4 alatt még simán lehetett írni a kártyára, a felettieken (bocs, nem tudtam jobb szót) pedig pici trükközéssel, de megoldható.
Kivétel a KK-s meizu pl, amit nagyon nehezen lehet rootolni. (De ha sikerül a root, ott is megoldható)
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz asuspc96 #19903 üzenetére
Ezek a víruskergetők sajnos nem sokat érnek...
Nekem 2 napig volt a mobilomon avg pro, de miután letörölte az összes rootos appom vírusra hivatkozva, úgyhogy ment a kukába, csak a pénzem nem kaptam vissza.
A másik meg, h egy ilyen vírusírtó (legalábbis az avg, mikor teszteltem) folyamatosan scannel vírusok után és annyira belassult a készülék, mikor ráraktam az összes Havasi CD-m rippjét, mintha tényleg vírusos lenne a teló.
Szerk.: én még nem is találkoztam komoly vírussal droidra, pedig sokat telepítek mind a storeból, mind máshonnan.
Szerintem is fölösleges.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz TIstvan4 #19895 üzenetére
Javaslom, h a recoveryből csinálj egy mentést.
Updater-script a meta-inf mappában van asszem (már rég volt rá szükségem) azon belül is vmi google mappa volt...
Meg fogod találni, mivel más nem nagyon lesz a meta-inf mappában, mivel custom recoveryknek (cwm, Twrp, philz) nem kell aláírni a csomagot.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Igazad van. Csak pl én nem szeretem, ha mindenre külön app van. Lefogja a launchert, mappákat hoz létre, ami nem lenne gond, de pl a belső sd-n létrehozott mappákat otthagyja. (Szemetel)
Meg ha 1000 féle appom lesz, egy emberöltőn át kereshetem az adott appot a drawerben.
Egyébként a Terminal emu nem rossz dolog. Alig foglal vmit és FREE.
Meg részletesebb infókat is ki lehet benne csalni a partíciókról, ha az ember ért hozzá...
Csak hozzáfűztem, h terminal emulatorral, v adbvel, v akármilyen terminálos appal is meg lehet oldani. Gondoltam, h egy Szakmai topikban csak lehet javasolni komolyabb programokat.
2.A link2sd-t is írtam, mint "grafikus" alternatíva. Na az meg másra is jó.
-
Mr Dini
addikt
válasz szupermacs #19759 üzenetére
Szia!
Concordenak van egy elég nagy fóruma (smf fórum motor), csak nehéz regisztrációt kapni a modiktól...
Egyébként elrontani nem lehet, csak egy idő után maguktól bootloopba keverednek.(az én CC tab one-m minden rommal ezt csinálta gondolom a gagyi kernelek miatt)
Nálunk a gyerekeknél volt Concorde Tab One, 2 hónap szorgos nyomkodás után bootloopos lett.
Nekem egy csodás programmal a Livesuittal(LS) sikerült újrahúzni, úgy, h betallóztam a rom fájlt, nyomtam asszem a hangerő mínusz gombot, aztán bedugtam az USB kábelt a gépbe, a másikat a Tabba, aztán elkezdtem a power gombot nyomogatni, míg a gép fel nem ismerte. Felengedtem az összes gombot és az lsben rányomtam a fast formatra és 5 perc alatt kész volt. Custom romokat is így lehet felrakni.
Egyetlen hátránya az LS-nek, h Linux alatt (Debian - wheezy) nem sikerült beüzemelnem, még VM-es Win xp alatt sem...
Link2SDről itt van leírás, illetve itt.
És persze maga a program.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz szupermacs #19755 üzenetére
Szia!
Sajnos van ilyen. Ha van rootod, akkor mindenképp próbáld ki a link2sd-t. Ehhez csinálnod kell egy második ext2 v. ext3 vagy ext4 partíciót az appoknak.
Ui.: concordet a legegyszerűbb rstwingo prerooted romjaival "rootolni". Elviekben viszont a roottal elveszik a garid is, de mikor bevittem az én tabom a Budapesti szervízbe, alapból főzött romot kaptam rá. (roottal )
Ja és a rom csere előtt backupolj!
Ui.: persze nem muszály megcsinálnod a lépéseket, ha félted a garit.
Ha vársz egy picit úgyis bootloopos lesz az eszköz (ez ilyen concorde sajátosság) és viheted a szervízbe, ahol reménykedhetsz, h rootolva kapod vissza.
-
Mr Dini
addikt
Akkor bocs...
Egyrészt használok Nexus-t (N5) másrészt minden eszközömön JB van. (Igen, a nexuson is, csak custom)
Nekem amire szükségem van, azt megleltem a 4.2ben, amit meg nem, azt megoldottam segédprogrammal. Nem hiányzik semmi a 4.4-ből, sem az 5.x ből. (M meg még csak béta) Szerintem nem hoztak érdekes újdonságokat az újabb romok.
A sony milyen theme enginet használ?
Ui.: Nemrég volt szó valamelyik topikban (asszem itt), h a SElinuxszal volt gondja Somatom kollégának (setenforce). És vki, talán Te említetted, h már 4.2-ben is bent volt, de mint csak funkció.
Kiváncsiságból kiadtam stock romon a getenforce/setenforce-t, de nem ismeri a commandot... Most akkor van, v nincs? Mert egy projektemhez hasznos lenne.
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #19631 üzenetére
Igen, de hogy fogod a getevent eredményét profilhoz kötni?
Jó, mondjuk ott a valtozós/ifes megoldás,de az meg sok idő, mire lefut...dekrer:
Ezt tudom... Nade nem annyira, h még hívni sem tudjak rajta... Ha kilövöm, akkor is lassú a készülék.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Keeperv85 #19618 üzenetére
Igen, ezt értem, különben nem írtam volna le.
Csak az a szomorú, h fél évig (kb) hasít ugyanúgy a telefon még xposeddel és link2SDvel, aztán 1x csak bedobja az unalmast.
Samsung romoknál még root nélkül is, úgy, h csak a facebook, 1 navigáció és pár app van rajta.
Én meg adatokat tárolok a telón, belakott appokat és ezek is elvesznek, ha nem backupolok naponta...
Szerk.: az fb meg nem hiszem, h annyira belassítaná az s4-et...
Ja és Samunál ezt a lassulást követi a bootloop.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Nemnagyon. nekem dettó ugyanez a bajom, h a droid egy idő után(persze masszí használatnál) roh*dtul be tud lassulni és jön a rakás ANR...
Szerk.: én azért megpróbálnám a kiterj. képernyő be-, majd kikapcsolását, hátha segít.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mr Dini
addikt
válasz Just_Reboot #19593 üzenetére
Az van rajta, mert meghülyülök a tácsviztől.
De cm alatt is produkája a cuccot, ha xposed és link2sd fent van. Xposed még a bootot is nagyon meghúzza, de Gravitybox, Greenify meg a root cloack miatt kell.
Hú gyerekek, ilyet még nem láttam. Samsung Galaxy Mini 2-m már két éve szolgál (ezen bátran merek tesztelni, meg nincs rajta Knox ) Mivel nyaralni volutnk gyakran használtam rajta a navigációt és ezért gyorsan merült.(legalábbis ennek tulajdonítottam a fél óra alatt 24%-ot, bár picit gyanús volt)De most miután hazaértem GPS nélkül is egy/másfél órát bír ki a teló egy töltéssel. Jó lehet, h elromlott az aksi/zárlatos lett, nem számít, veszek újat! Nade most, h link2SD-vel át akartam helyezni pár appot leégett a mSD kártya foglalat. (Vele együtt a kártya is, de az a kisebbik baj)
Kiváncsi vagyok a fejleményekre.Mi jöhet még?! Kár, pedig jó kis teló volt egy általam bildelt rommal. Isten nyugosztalja!Ui.: Bocs, h ilyenekkel szennyezem a topikot, de valahogy ki kell adnom magamból ezt a szörnyűséget...
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Van tippetek arra, h mit lehet tenni, ha nagyon belassul az eszköz?
Mert az N5-öm ugyanolyan stabil, mióta megvan, de pl az S4 írtó lassú lesz kb fél év használat után. Ilyenkor jöhet a jóöreg szoft. reset, vagy a rom csere... És ilyenkor mehet vissza a régi mentés, már nagyon elegem van ebből a dilemmából...
-
Mr Dini
addikt
válasz #79335424 #19577 üzenetére
Szia!
Én is azt ajánlom, amit Bozek kollega linkelt.
Még annyit hozzátennék, h próbálgasd a BB linkeket, mert van amelyik nem megy rá az aktuális romra. (jártam már így és nem írt hibakódot)
Ja és természetesen root kell hozzá, h a /system/xbin alá a busybox binárist berakja.
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz kislaszlo83 #19544 üzenetére
2 kérdésedre a válasz nem!
Mert nem az adott készülékre van optimalizálva a rom. Stock alatt mindig az adott készülék gyári romját értjük!
@Somatom
Nekem csak pythonban van ilyen kódom, ami elküldi az emailt, ha változna, de szerintem robottal is meg lehet oldani.
-
Mr Dini
addikt
válasz Just_Reboot #19541 üzenetére
WoW Mester!
-
Mr Dini
addikt
válasz Just_Reboot #19532 üzenetére
Nekem még utána is sikerült föléleszteni!
Najó JIG-gel, de bejött a BL. Tehát a samukat sajnos nem nagyon lehet szoftveresen hazavágni, ha van JIGed... Csak hardveresen lehet, de az meg magától jelentkezik, miután lejárt a garancia.
--
Igen, mielőtt megkérdeznétek próbáltam már Samut tönkrevágni.Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Mr Dini
addikt
Örök hálám!
Már töltöm is le!
Más: az antutut milyen taktikákkal szokták átverni a klónosok? Egy barátom telója gyanúsan sok pontot ér el az antutunál, ezért lennék kíváncsi, h valóban mennyit tud. Sajnos custom rom nincs rá, ezért gondoltam ennek a kiiktatására.... Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz teleahocipöm #19490 üzenetére
Bocs, ha nem voltam érthető...
A linkelt oldalon fent van igaz, h angolul a leírás.
Tehát azt a cwm.zip-et letöltöd és felmásolod a teló tárhelyére, majd ebben a hangerő le+Home(ház )+power kombó, aztán az install zip... vagy apply update from... -ot válaszd és tallózd be a cwm.zipet! Ezután indítsd újra a készüléket a megszokott recovery(hangerő le+home+power) módban. Ekkor már a cwm fog bejönni.
Igazából ez a custom recovery sokkal jobb, mint a gyárik többsége, a gyári semmivel sem különb ennél.(majd meglátod, ha elfelejted a mintád/jelszavad, vagy ha elkezdessz custom romokban gondolkozni)
Remélem így már érthető és sorry...
Ui.: recovery módban hangerő gombokkal tudsz navigálni. Okézés és a vissza gomb változó. Általában a home gomb az oké, a power, vagy a back button a vissza.
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz teleahocipöm #19463 üzenetére
Amit én linkeltem az nem is fut, mert a cmd-t hívja meg. Az SDK ment fel nekem, csak java kellett hozzá. (Nekem Debianon (wheezy) ment)
De ott lehet pl az adbt apt-gettel is telepíteni.
Cwmhez nem kell rootolni, csak amit linkeltem onnan leszedni a cwm.zipet és a recovery módban, amiből sikerült megjavítani a telót felflashelni a zipet. Aztán az fog bejönni. Bár ez általában garanciavesztéssel jár.
-
Mr Dini
addikt
válasz teleahocipöm #19457 üzenetére
Örülök, h segíthettünk!
Én is linuxos vagyok, nekem az sdk-s megoldás jött be. (Wine)
Csak sokan wint használnak ezért kapásból azt linkelek.
-
Mr Dini
addikt
válasz teleahocipöm #19454 üzenetére
Ha rendszergazda vagy a PC-n tedd fel ezt: [link]
Mindenre Yes-t érdemes nyomni.
Ezután nyiss cmd-t, írd be a fastboot devices parancsot, és ha ír vmit, akkor jó a fastboot és tehetsz rá vmi Custom recoveryt.
Szerk.: De inkább a recovery módot javaslom. Utánanéztem, ezen van stock recovery. A hangerő le+home(ház )+bekapcs. .
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz teleahocipöm #19448 üzenetére
Szia!
Ez a fastboot mód. PCvel usb-n tudsz mondjuk recoveryt bootolni, flashelni, BL-t nyitni stb.
Ez nem error, ez egy számomra nagyon hasznosnak ítélt vmi.
De miért kell ez neked?
Ui: Bocs de nekem picit zavarosnak tűnik a mondandód...ÓÓ, értem...Szerk.: recoveryt nem tudsz rá bootolni(cwm) fastbootból? Esetleg onnan egy custom rom felrakása? Vagy az LG kdz-t próbáltad már?
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz aprokaroka87 #19441 üzenetére
Azzal nem nagyon tudsz semmit sem kezdeni....
Esetleg ezt próbáld: [link]
-
Mr Dini
addikt
válasz kislaszlo83 #19440 üzenetére
Bestbyteban pár 1000 ft. Szerintem megéri, ha van otg.
Ha meg nem, akkor pl droid explorerreé tudod irányítani, csak régi Java kell neki
-
Mr Dini
addikt
válasz kislaszlo83 #19435 üzenetére
Ha támogatja az OTG-t, köss rá usbs egeret.
-
Mr Dini
addikt
válasz szundybence #19404 üzenetére
-
Mr Dini
addikt
válasz szundybence #19400 üzenetére
Ha a cwm vagy twrp recovery felmegy a mobilodra, akkor a root is megvan. Vagy csinálhatsz saját prerooted romot is.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Tudtok jó alkalmazásötleteket, amit hiányoltok?
Illetve közigazgatás témában is jöhetnek tippek!
Kérlek püben válaszoljatok!
Köszi!
-
Mr Dini
addikt
válasz szundybence #19397 üzenetére
Rémlik, h az android alkalmazások - szoftver kibeszélő topikban ajánlottak egy root nékülit.
Egyébként taskerrel, vagy robottal, vagy vmi automatizáló progival nem megy? Lehet, h ahhoz is kell root...
Ui.: biztos lehet rootolni! Nézz rá, h van e rá cwm. Ha igen a többit püben!
-
Mr Dini
addikt
válasz szundybence #19393 üzenetére
Ha van rootod, akkor tégy egy próbát a root call blockerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- iPhone 13 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 85%/p3977/
- Honor Magic 6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó