Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • NoX

    senior tag

    Van egy ODROID-N2+ 4GB-os modellem.

    Jelenleg CoreELEC van rajta, amivel teljesen meg vagyok elégedve, mint média lejátszó.
    Rendben működik a Kodi, minden hangot (DTS-HD M A, Dolby True-HD, stb.) és képet (HDR, HDR10+, stb.) lejátszik (továbbít). Egy erősítőre van kötve, onnan megy 4K TV-re.

    Van mellette egy Steam Link-em. Nagy hátránya, hogy csak FULLHD-t tud a hardver. Viszont volt olyan jó fej a VALVE, hogy a szoftvert elérhetővé tette Linuxra és más eszközökre is, amiben már lehet nagyobb felbontást is beállítani, mint 1920x1080.
    Samsung TV-n is van Steam Link, amire működik is a 2K-s jeltovábbítás (a játszós gépem felbontása), de sajnos a hangot lekeveri 2.0-ra. Valami Samsung bug, hogy PCM módban csak 2.0-t támogat. Ezt már körbejártam, sajnos nem fog működni addig, míg nem csinál valamit a Samsung.

    Szóval most szeretném a Steam Link-et összehozni az ODROID-N2+-szal, amitől azt remélem, hogy Kodi továbbra is ugyan olyan jól fog működni, és talán egy kis minimális kényelmetlenség árán (alkalmazás becsuk, új megnyit) a Steam Link-et is tudom használni.

    Próbálkozásaim:
    - A CoreELEC-ből nem érhető el addon-ként a Steam Link, legalábbis nem találtam.
    - A hivatalos Ubuntu 22.04 MATE-en nincs GPU gyorsítás, így az asztali felület használhatatlan. Azt írja még, hogy a parancssoros változat támogatja a gyorsítást, amit nem értek. Mármint értem, hogy az a változat nem rak fel desktop alkalmazást, de hogy lesz ott grafikus felület és hogy futna ott a Kodi és a Steam Link és az mitől lesz GPU gyorsított?

    Amiket még nem próbáltam:
    - Android-ot még nem próbáltam, meg egyéb Linux disztribúciókat.
    - Esetleg nézzem meg a natív Ubuntu 22.04-et? Bár mitől lenne jobb, ha a hivatalos Ubuntu 22.04 MATE is használhatatlan?
    - Docker a CoreELEC-ben?

    Olyan megoldást szeretnék, ahol stabilan fut a Kodi és a Steam Link az ODROID-N2+-on.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák