Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
válasz
Lacielvtárs #47 üzenetére
Ja,csak jöttek és jöttek,még időm sem volt némelyiket normálisan tesztelnem,de majd lassan beindul nálam is a mozi és hifi,viszont akkor ontom a hülyeséget a nyakatokba.
-
zsoika
addikt
válasz
Lacielvtárs #39 üzenetére
Azt még értettem amikor a belépőből szinte kizavartak téged emiatt ,de a haladóból?!
-
python1
veterán
Szevasztok Kábelbarátaim!
Végre nyílt itt is egy ilyen fórum,nem kell megkeverni az amúgy is bizonytalan hifizők ill mozizók lelkivilágát.
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #27 üzenetére
A szinergiának nevezett dolog valójában csupán a tökéletlen készülékek olyan összeválogatása, hogy azok minél jobban elfedjék egymás hibáit.
-
zsoika
addikt
válasz
fehér_ember #32 üzenetére
Engem az nem zavar...hallok amit hallok, nem tud érdekelni a mérése (lehet abban van a hiba).
Inkább az olyanok "idegesítenek" akik nem mérnek és még ki sem próbálták soha ,akár egy DIY kábelt sem, csak osztják az észt....sőt még csak nem is hajlandóak rá. Pedig sokszor lett posta árban kábel felajánlva tesztelésre. -
migabi24
nagyúr
Ez 1 jó topik lesz már látom, amíg rá nem találnak a nagy tudorok és ki nem osztanak itt mindenkit😂
-
zsoika
addikt
válasz
Én csípem őt is, ezzel a méricskélős szemléletével . Nem baj ha másképpen látja a dolgokat ....kicsit a feleségemre hasonlít, csak őt meg lehet győzni.
ELACi: Ma nagyon elfáradtam azt kellett kipihennem....megnéztem 3filmet.
Én sem hittem nagyon a tápkábelben de mivel olyanok mondták akiknek csont nélkül hiszek, így kerültem ide. Aztán most hogy 1/2év után visszatettem a gyári kábelt csak pislogtam -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Ne emlegesd
, de igen, gondoltam, úgy sem lesz hiteles, de mivel a lényeg az volt hogy magam előtt kideruljon a tényállás, ezért én sikeresnek ítéltem a tesztet.
De valóban a szembekotosdi elmaradt -
fehér_ember
addikt
válasz
Lacielvtárs #13 üzenetére
Á, ez így sántít, mert akkor mégsem volt egyfolytában bekötve a szemed, ha oda is pillantgathattál; tehát mégsem vakteszt volt
A lényeg meg, hogy nem volt ott VoidXs, aki kimérte volna az eltérő kábelek okozta hangerő különbséget és kompenzálta volna (meg még ki tudja mi mindent)
(#150376) Gabesz26
"Az, hogy nálad nem vált be az egy dolog, én pl. olvastam/hallottam róla pozitív véleményeket is."
Szinergia ide vagy oda, én meg abban nem hiszek, hogy az a H07RNF valakinél nagyon jó legyen. De arra biztos jó, hogy meg lehessen hallani a különbséget a sima madzaghoz képest. Még a szomszéd 70 éves Erzsi néni is 10-ből 10-szer tudni fogja, mikor van(benn)damme. Persze mivel hoz bőven a mélyek mennyiségén, a pc tápkábelénél végülis nem elvetendőbb. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
adamsfamily #25 üzenetére
-
adamsfamily
tag
válasz
Lacielvtárs #24 üzenetére
Lehetsz Böhm bácsi
ha már a kábeled is -
Lacielvtárs
nagyúr
Úgy volt hogy mondtam ismerősnek hogy minden alkalommal kimegyek es random szerűen dugja be az egyik kábelt.
Nekem ne mondja meg és eleinte ugyazzal a zene számmal teszteltük.
A végére a zene is cserélodott, mert meguntuk
De ami a lenyeg hogy nem ket kábelt dugdostunk felváltva hanem, ő random szerűen.
Majd a vége felé kezdtük felirni az eredményeket, ahol is szamszerusitettuk a végeredménytSzerk: ihh nem számoltunk de több mint három óra volt, 50 szer tuti cserebereltuk, minden harmadiknal cigi, és elment egy doboz cigi
-
válasz
Lacielvtárs #18 üzenetére
Összesen hány csere volt? Tényleg nem kekeckedni akarok, esküszöm, csak érdekel a pontos menete a dolognak, mert még nem igazán értem.
-
válasz
adamsfamily #15 üzenetére
Olvastam a típusokat, csak nem értettem, hogy mindet-mindegyikkel összevetette, vagy hogy volt?
-
Lacielvtárs
nagyúr
A gyári 10/10
A szürke és neuron felváltva már 10/4
Az inakusztik 10/8
Persze cserebereltuk vegyesen, de amint irtam, a gyári kábelt mindig kiszurtam.
Annak a sajátos gyenge hangja az udvarról is feltűnt, barokkos túlzássalUi , leesett mire gondolsz...
Tény hogy az összes kábelt nem próbáltuk ki 10-szer.
No majd legközelebb -
migabi24
nagyúr
válasz
Fázishelyeséget ellenőriztétek?😁 Mert az el tudja rontani a teszt eredményét
-
adamsfamily
tag
válasz
Annyit még megtehetnél hogy árakat is írsz mellé.Kinyomozni sem lehetetlen,én magam is megtettem,érdekes az eredmény.
Az nyilvánvaló hogy a gyári kuka.
A nagyobb kérdés az hogy a kapott böhm csatikkal együtt mennyi,mert ha nem volt nagy difi hangban,akkor ár-érték bajnok.Liszinek:
Böhm
Inakustik
Neuron -
válasz
Örülök, hogy megcsináltad!
Van egyszer egy 10/10, egy 10/8, és egy 10/4-es eredmény. Hogy volt ez pontosan? A gyárit, ami 10/10 lett, mindegyikkel összevetetted?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
adamsfamily #12 üzenetére
'Gondoltam bosszantom egy kicsit a csoportot
vakteszteltem, mert a prohardver.hu oldalon ismét felhuztak
'
gondoltam megosztom veletek is. szigorúan vakteszt volt, nem láttam mikor melyik volt epp használatban.Eredmény
: ami nagyon különös volt, hogy gyári, egyszerű minőségű kábelt 10 alkalomból 10-szer felismertem. Silány minőségű magas hang, puffogos, pontatlan, 'zavaró' mély hang.Az inakusztik Referenz kábelnek van egy jellegzetes hangra gyakorolt hatása. Ezt is felismertem, majdnem minden alkalommal, 10-ből 8szor
A fenykabel-neuron márkájú amit az egység jegyében vásároltam, no itt már nehezebb volt a helyzet. Korábban kaptam egy szerelt minőségi kábel Nemir Ombe uriembertol, és az ami itt a képeken szürke vezetékű kábel, az eredményesen beerte a neuron kábelt. Ez a két kábel esetében 10/4 az arány. (lehet egy komolyabb rendszerben már mást mutatna a hangra gyakorolt hatása a neuron kábelnek) Érdekes hogy két minőségibb anyagú kabel között már nincs nagy, azonnal észrevehető a különbség.
A neuron kábel magas hangra es közép hang tartománya gyakorolt hatása, valamint az ének hang, főleg a női énekes hangja az amiben van lényegi változás. Nagyon meglepett engem is a tápkábel vakteszt eredménye. Komolyan arra gondoltam, ki kell próbálnom, mert mindig azt mondják placebo. Most ismerőssel megcsinaltuk, nem voltam a szobában a csere idejére, és mindegyik kábel be volt húzva az avr mögé, hogy még véletlenül se tudjam, ha oda pillanatok és lássam melyik kábel van épp használatában.
Ugyanabba az elosztoba volt dugva mindegyik kábel.Érdekes volt a tanulságot leszurni, hogy az alaphoz képest mennyit jelent egy jobb, minőségi kábel, és hogy egy bizonyos szint felett, már nem olyanon kiugró az ár /javulás mértéle...
-
adamsfamily
tag
válasz
Lacielvtárs #11 üzenetére
Várjuk.
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #4 üzenetére
Reméljük életképes lesz a topik... Szerintem sok vitától óvná meg a Házimozis témákat..
#6) Patice Szerintem igen...
-
Patice
nagyúr
Sztereó kábelezés is belefér a topikba?
-
Lacielvtárs
nagyúr
No itt a helyünk 👍
-
törölt tag
Sziasztok!!
Ezt a topikot azért nyitottam, hogy a "hívők" részére lehetőség nyíljon vita nélkül megbeszélni a különböző kábelek hatásait, illetve tanácssal ellátni azokat, akik szeretnék rendszerük ilyen irányú fejlesztését kipróbálni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Microsoft Excel topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Háztartási gépek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest