Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Walter_White
senior tag
válasz
lacafaca #5144 üzenetére
Lehet hogy sok gond van még a memória terén, nekem, pl jelenleg 2133-on megy, bosszankodok, mivel benne van a lapom QVL listájában az a memória, de sajnos nem megy többel, Még. Viszont ha én egy 8 magos Intelt akartam volna összerakni, akkor 420-430eFt-ot kelett volna kiperkálnom csak a lap + prociért, amire még rájön a memóriák elszállt ára. Nem vagyok a saját pénztárcám ellensége, és belefér ez a kis "cumi". Valakinek meg már megy pöccre.
-
.Ishi.
aktív tag
válasz
lacafaca #5144 üzenetére
Én csak mezei userként tudok nyilatkozni: ugyanazon a héten raktam össze egy Kaby Lake rendszert (ami elvileg nagyon kiforrott, pöccröff és társai) meg egy Ryzen rendszert. Mindkettőnél frissítenem kellett az alaplapi BIOSt, hogy a memóriák rendesen működjenek dual channel módban. Ettől eltekintve pöccröff volt mindkettő.
-
BeZol
őstag
válasz
lacafaca #5144 üzenetére
Téves, ezt is összerakod és megy.
A cumi ott kezdődik, ha többet akarsz kihozni belőle, mert az már a tuning körébe tartozik, ahogy az Intelnél is, és ehhez kell több próbálgatás. Elég hamar kiderül, mit tud az aktuális bios-szal a gép, szóval csak leírva szörnyű a dolog.
Cumizni meg azért éri meg vele, mert van tartalék a procikban, 3.8ghz-et még stock cooler-rel is ki lehet hozni a procikból, nem kell a gyári akár 3ghz-nél megragadni, ill. játékok alatt akár 15% gyorsulás érhető el 3200MHz-es ramokkal a 2133MHz-esekhez képest, de ahogy a fentebbi youtube videóban is látható volt, az újabb játékokban fullos grafika környékén csak 90fps-től jön elő a különbség a memória órajeléből adódóan, tehát ezzel sem kell feltétlen cumizni. -
Cathulhu
addikt
válasz
lacafaca #5144 üzenetére
Nem izzadtam ossze semmit, osszevalogattam a megfelelo alkatreszeket es megy minden pocc roff. Osszeraktam, elsore indult, AXMP-t elsore aktivaltam es azota is betonstabil. Szeretem mikor valaki kivalogatja azokat a tenyeket amik az o allaspontjat tamasztjak ala, aztan ezzel igazolva latja az igazat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Bluetooth hangszórók
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Videó stream letöltése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mini-ITX
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Új Asus 16 Vivobook WUXGA IPS Nano Ryzen5 7430U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő