- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #25700 üzenetére
Akkor az színel az 1.15-höz, amit én látok, csak a terhelés miatt tovább drop-ol. Az 1.21 az a peak, azt nem kell nézni. Szóval a fenti teóriám itt el is vérzett, ami abból a szempontból rossz, hogy így ezzel nem tudsz mit kezdeni.
Igen, sajnos nincs hozzá bios editor, pedig ráférne, mivel load alatt simán lehetne lejjebb menni, csak ugye idle-ban akkor fagyizik. Talán nálad az LLC-vel lehet majd játszani és nem kell offszetelned a magasabb órajelekhez.
De tény, az a kártya nem feltétlen arra van, viszont attól még hogy vannak ezek a plusz opciók, nem kéne kizárnia a "kiveszem a dobozból és megy" faktort.Ha már úgyis leszeded a hűtőt a víz miatt, megpróbálhatsz egy pasztázást, persze ez megint üti az általad jogosan elvárt felhasználói élményt...
[ Szerkesztve ]
-
GRaul
őstag
válasz Televan74 #25684 üzenetére
Persze, ez igaz. egyik se tokeltes, csak a legtobb Nvidia tulaj olyan mint a szemellenzős ló. Tisztelet a kivételnek.
En ezekkel a cserelgetesekkel 25eft-ot "sporoltam" meg.
A 3xx szeriara pedig mar felre van rakva a penzem. remelem netto 150 korul lesz a kezdőára max. Bár erről, ahogy olvasgattam meg nincs pontos info A 980 nem győzött meg és igazából 4K-hoz kellene a kartya, természetesen medium, high beallitassal megelegszem[ Szerkesztve ]
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Ghoula #25702 üzenetére
passz, igazabol jatek alatt kene normalisan vegignezni a monitorozast.
namost lehetne mondani, hogy ha vettem egy OC kartyat akkor nem artana hozza erteni is, de forumokon kb nulla tapasztalat van ezzel a modellel, nekem meg tenyleg nincs mar idom arra, hogy OCvel es manualis tesztelessel foglalkozzak. jelenleg az itthoni geptol annyit varok el, hogy menjen. mar reg nincs arra idom, mint mondjuk 5 eve, hogy leuljek az open test benchel es harom napig benchmarkolja kulonbozo bealliasokkal.
mx4 van itthon egyebkent.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
odorgg
addikt
MSI Jól belerondított a gaming biosába. +200mV-al 1200 felett már folyamat BS-el a kártya.
Leszedtem egy ref biost, fel raktam azt, és +300mV-al sincs ilyen probléma
Már csak az a baj, hogy 1260Mhz felett egyre kevesebb pontot ad a dmark, szóval gondolom itt is limitál már a power limit, szóval jó volna ha esetleg látott volna a neten valaki egy legalább 400W, vagy a feletti powerlimitre belőtt biost.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #25705 üzenetére
Indítasz egy valley-t, ablakban vsync off és közben nézed hwinfoban az aktuális feszeket.
De nem hinném, hogy túlfeszel a kártyád a fentiek alapján. Mondjuk én akkora felbontásban nem toltam neki léggel, mint te, így erről tapasztalatom nincs.Nem is kell, attól még, hogy OC kártya, alapon normálisan kellene működnie.
Régen nekem is több időm volt ilyenekre, viszont ezt most tudatosan úgy építettem, hogy egyszer kelljen összerakni, és egész közel állok ahhoz amit elképzeltem. ( Ha kihagyjuk a beleölt pénz mennyiségét... ) Ezért is nem állok már neki pl. +100mV fölé menni, cpu is szolid tuninggal megy, biztos van még több is benne, de a stabil működés többet ér.Én is azzal pasztáztam annó újra, csodákat ne várj tőle, de egy próbát megér.
-
törölt tag
Üdv! 290es-ből a gigabyte-ot akarnám megvenni mennyire jó ez ?
-
Xmister
senior tag
válasz odorgg #25712 üzenetére
Nincsmit.
Azt megkérdezhetem, hogy mekkora fesz kellett ehhez?
(#25711) tucanagabor: Melyik gigabyte? Referencia, WF3? Ref-ből mindegyik ugyanolyan. WF3 meg kb. középmezőny az aftermarket-ben. Magasabb fordulaton kicsit hangosabb, mint a legjobbak, de egész jól hűt, és normális házban nem kell neki magas fordulat sem.
(#25714) odorgg: Az szép. Akkor én léggel azt hiszem nem fogom ezt kipróbálni.
Nekem úgy 1.35 körül megy 1200-at, de 1125-öt már 1.25-el is bír.
A mostani házam meg kb. ennyit bír hűtéssel. Kíváncsi leszek az enthoo pro -ban mit tud majd.[ Szerkesztve ]
-
odorgg
addikt
válasz ricshard444 #25715 üzenetére
Nem néztem, ment rá a kompakt érkezés utáni nap.
1250-en már gyári biossal sem tudtam tesztelni, olyan alacsony benne a TDP korlát, és oda is kellett már a +200mV.1100-et vitte alap fesszel+13mV, olyan 90 fok körül, arra emlékszem. Oda már illik feltekerni a hűtést, de 60% felett, meg jön a gaming hangja.
-
odorgg
addikt
válasz ricshard444 #25717 üzenetére
1300-on még a kompakt is átment vízforralóba 80 fokos volt tesztek alatt, a VRM meg 120-at is elérte párszor..
-
addikt
Használ itt valaki NZXT Kraken G10-et, vagy CorsairHG10 A1-et 290/290X kártyán?
Érdekelnének a tapasztalatok, legfőképpen, hogy a vrm-et sikerül-e rendesen meghűteni ezen megoldásokkal...?
Köszi előre is..Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
donchicco
tag
Sziasztok!
Írok ide is hátha itt van megoldás...
R9 290x ASUS alig 1 hónapos videókari mióta megvan ilyen hibákat produkál a gép:
Bekapcsolás után ha netre lépnék fel még a Fast dial könyvjelzőinél járok csak és elsötétül, vagy ha ott nem a hibernálásból felébredve teszi ugyan azt. Játék közben sosem volt ilyen probléma.
Érdekes,hogy e miatt újratettem a win 8.1-et és nem telepítettem a drivert hozzá! Alapból valami x verziójú catalist cucc feltett magának és avval hibátlanul működött.
Gondoltam azért mégiscsak frissítem a legújabbra,és voila ismét fekete képernyő random módon és időközönként! Általában pihenés vagy bekapcsolás után...
Az üzenet miután helyreállt,már ha helyreáll mert sokszor nem teszi és marad a fekete képernyő!
olvastam utána ezt azt írtak valamiféle késleltetést beállítani nagyobb értékre meg táphibát is vagy szimplán videókártya hiba...
"A képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt."
Köszönöm!Gigabyte B650 Gaming X AX (AM5), AMD Ryzen 7 7800X3D, G.Skill Trident Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30, MSI 3080 Gaming X Trio, EVGA 750W, Kingston M.2. 500GB SSD, Asus TUF VG27AQ1A, (+1TB SSD-k,+5TB HDD-k)
-
castiels
addikt
Sziasztok!
XFX R9 290 4GB-ről tudnátok véleményt mondani?
Melegedés? Hűtés rendben van? Teljesítmény?
[ Szerkesztve ]
-
Xmister
senior tag
válasz fatal1ty1984 #25723 üzenetére
Ha fesz adással megoldódik, akkor az inkább hw hiba, mert a gyári konfigurációval nem stabil 2D-ben.
Nekem nincs gondom a hardveres gyorsítással sem, és nem is kapcsolnám ki. Ha már van rá lehetőség, hagy használhassam.
-
donchicco
tag
válasz fatal1ty1984 #25723 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Az érdekesség ebben,hogy uninstallal leszedtem a legfrissebb drivert.
Egy régebbivel semmi baja nincsen!Gigabyte B650 Gaming X AX (AM5), AMD Ryzen 7 7800X3D, G.Skill Trident Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30, MSI 3080 Gaming X Trio, EVGA 750W, Kingston M.2. 500GB SSD, Asus TUF VG27AQ1A, (+1TB SSD-k,+5TB HDD-k)
-
Daniford
tag
válasz donchicco #25720 üzenetére
Szia!
Mivel pont ilyen gondom van már lassan 2 hónapja ezért csak annyit mondok, hogy GARI!
Felesleges szórakozni vele meg feszt állítgatni.
Már 2 db Sapphire R9 290 vapor-x trix-et gariztattam ugyan ezzel a hibával. Most harmadszorra kértem inkább egy Gigát hátha nem lesz vele gond.
Még a sapphire support is az írta,hogy gariztassam szóval te se habozz. -
fatal1ty1984
őstag
válasz Daniford #25729 üzenetére
pont emiatt tartotam meg a vaport. raktam rá egy 1000/1300-as trix biost és hibátlanul megy.majd gar lejűárta elött megy visza a gyári és akkor mehet vissza addig meg hibátlan.ugyis huzva van szoval az a 30mhz nemizgat mivel ugyis 1150-en használom minda2-t.a memoria meghogy nem 1400-on megy csak 1300-on észrevehetetlnem mert kb 0 fpst hoz az a 100mhz.
-
asturel
őstag
Tegnap este vettem észre, hogy egy elég erős fényű zöld led villog a kártyán (GV-R929WF3-4GD), feltételezem, hogy a zero core aktiválódását jelezte, mivel ahogy bekapcsoltam a kijelzőt rögtön abba maradt. Valahogy ki lehet ezt kapcsolni vagy ragasszam le? Illetve ha mégse a zero core miatt csinálja akkor mi lehet? :/
-
sixpak
nagyúr
A zero core-t engedélyezni kell valahol vagy magától csinálja (nem csinálja )?
Mert nekem soha nem áll le...8.1-et használok, minden enegiatakarékos szarság le van tiltva, az lehet a gond?https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
odorgg
addikt
Nálam HDMI van, mégsem ébred fel sokszor a kijelző. ULPS-t hogy lehet csekkolni win8-on? Most elvileg AB-vel kinyomtam, de nem hiszek neki
-
HSM
félisten
válasz odorgg #25739 üzenetére
Az ULPS az csak CF-nél van, a második GPU lekapcsolása. Az nem ZeroCore.
Egyébként régen csak DVI-on ment a ZeroCore, de többen állították már, hogy megy már más portokon is. Hogy városi legenda, vagy valóság, passzolom.
Van amúgy egy program, ami "villog" a tálcán, azzal meg lehet akadályozni, hogy ZeroCore-ba menjen.
-
Xmister
senior tag
ULPS az Ultra Low Power State, és nem csak CF-nél létezik. Tény, hogy CF-nél ez kapcsolja ki a második GPU-t.
Egyébként külföldi fórumokon is azt írják, hogy az ULPS kikapcsolásával a ZeroCore is megszűnik, pl. [itt] és [itt]
Valamint hagy linkeljem be AMDMatt hozzászólását, aki szintén 1 dologként kezeli őket.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Xmister #25742 üzenetére
Pedig 100%, hogy nem kapcsolja le az ULPS a ZeroCore módot, magam is teszteltem.
Ugyanaz a két dolog hardver szinten, teljesen lekapcsol a VGA. De szoftveresen egészen más lekapcsolni a CF nem használt GPU-it vagy lekapcsolni az egyetlen GPU-t, amikor nincs rá szükség. Az egy GPU-s lekapcsolás a maga szoftveres megoldásával szokásos ZeroCore néven emlegetni, és ULPS néven a CF nem monitort vezérlő kártyáinak lekapcsolása.
-
-
ricshard444
veterán
Lehet tudni valamit arról, hogy az AMD mikor kíván foglalkozni a Project Cars-szal? Látom durván rossz teljesítményt mutatnak fel még mindig benne.
Vannak dolgok...
-
GeneraL_XTX
veterán
-
-Solt-
veterán
válasz ricshard444 #25748 üzenetére
Béta állapotú játékoknál ez van... AC esetében is 1.0 után táltosodtak meg az AMD kártyák.
www.smart-bus.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Gainward RTX 2080 Ti Phoenix 11G videokártya garanciával
- Acer RTX 3060 Ti Predator Orion 8G videokártya garanciával
- MSI AERO ITX Rx 6400 garanciális 2026.2.11-ig
- ASUS GEFORCE GTX 760 DIRECT CU II OC 2GB DDR5 PCI-E DUAL DVI HDMI DP hibásan, bontásra eladó
- MSI RTX 3060 Ti GAMING X (LHR) 8G videokártya garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest