- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xmister
senior tag
válasz 2thletme2day #26438 üzenetére
Nekem Phanteks Enthoo Pro-ban tökéletes, jól szellőző és nagyon szép ház.
-
2thletme2day
őstag
Köszönöm szépen mindenki válaszát. Pontosan azért az ebben a topicban elhangzott kommentekre adok többet mert ez nem egy átlagos hőtermelésű kártya...
Sajnos arra nincs lehetőségem, hogy 50-60ezer Ft-os házat tudjak venni és megmondom őszintén ennyi pénzt nem is adnék ki szívesen rá.
Esetleg valami ajánlat nagyon 25, nagyon max 30ezer Ft-os ársávig?
-
sixpak
nagyúr
válasz 2thletme2day #26455 üzenetére
Corsair 300R
Nekem ebben is volt a kártya, ha oldalra tettem két szívó ventit, akkor egész jó hőmérsékleten üzemelt a kártya.Szerk.: ja, és ez 25-ben meg is áll.
Ha jól emlékszem, akkor 3 ventit adnak hozzá gyárilag, de hét fér bele, lehet huzatot csinálni.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
HSM
félisten
A Raven 05 bruttó 35 000 forint. Arra többet nem is kell költeni, gyárilag benne van minden, hogy jól szellőzzön. A többi ajánlott házat nem igazán ismerem.
-
Xmister
senior tag
Enthoo Pro az 26-33 között van, színtől és ablakos kiviteltől függően.
Hűtési teljesítményét itt megnézheted, a legjobbak között van. (És ez még mindig csak az alap 2 ventivel, összesen 7-8 fér el benne mérettől függően, +2 a HDD cage-en.)
(#26459) miklosss2012: Nagyon jó a Primo, csak 2x annyiba kerül, és még a Pro-nál is nagyobb. Vízhűtésnél lehet igazán előnye.
[ Szerkesztve ]
-
BullKoxa
őstag
Ez most kamu akkor? Ez a Samu Vs. Amd vásárlás.
Sputnyik123 : Nekem Zalman Z11 Plus volt a SilverStone Raven3 előtt. 30K volt használtan a Raven, Nekem Msi 290-m van. a Vrm nem melegszik a Gpu inkább. De a ház cserével nyertem a Gpu-nál mínuszba 5-10 fokot és még annyit hogy nem süvít a venti a videokártyán. AB-ben egyedi ventiprofil van használva és 1050/1350-n megy a Vga ( a PowerLimit +50-n ) .
[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
Köszönöm ismételten a válaszokat.
Ez a Phanteks Enthoo Pro felkeltette az érdeklődésem. Dizájnban is ez tetszik a legjobban (tetszik hogy semmi csicsa) és árban is talán ez áll legközelebb az elképzelésemhez. A jelenlegi házban ha játszom bizony a játék hang mellett is hallom a VGA ventijeinek zúgását. Remélem egy szellősebb ház nem csak hőfokban, hanem hangban is jobb lesz a jelenleginél.
-
Xmister
senior tag
válasz 2thletme2day #26462 üzenetére
Nekem sokat segitett. Foleg a kozepso HDD cage kivetelevel, majd egy 12-es venti berakasaval az also cage tetejere. Na meg a cpu huto felfele szivasaval (Az elozo hazam felul zart volt).
Tegyuk hozza, hogy nekem csak egy WF3 van, de igy az sem szolal meg. Neked a Tri-X -el nem fog kelleni ennyi optimalizacio.
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, Ravenek meg mindig az egyik legjobban szellozo hazak a piacon. a bruteforce tulnyomassal nem igazan lehet versenyezni. mondjuk a HAF 932/X es a Phanteksek is kb ezen alapulnak.
tetejeben tenyleg alapbol minden a helyen van bennuk es mar nem kell rajuk kolteni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
HSM
félisten
válasz proci985 #26464 üzenetére
Így van. Ami még nagyon okos a Ravenekben, hogy egyből küldi a VGA-ra a frisslevegőt, ami utána felül távozhat. Nincs betéve az útba HDD-tartó, merevítő, és nincsenek felesleges szellőzök, ahol a nyomás elszökik. Sok házat itt baltáznak el, van 80db hely ventilátornak, meg csomó felesleges rács, csak közben pont ezért mégse működik a hűtés, mert nem arra áramlik a levegő, amerre kéne.
-
2thletme2day
őstag
Akkor véleményetek szerint a Phanteks Enthoo Pro jó választás lenne ehhez a kártyához?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz 2thletme2day #26466 üzenetére
Szerintem az egyik legjobb haz abban a kategoriaban!
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
m0h0senator
őstag
válasz 2thletme2day #26466 üzenetére
Nekem is abban volt. A lenyeg ki kell szedni a 3,5s helyeket mert akkor szepen megfujja a 20as ventilator a kartyat.
An odyssey through the realm of consciousness.
-
tescosjogi
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy használt refihűtős sapphire 290-est. Picit hangos a hűtése, és még csak nem is jól teszi a dolgát. Tervezek venni raijintek morpheust. Mit kell/érdemes venni hozzá? Gondolok itt mindenre. Persze lehetőleg ne legyen több tízezres tétel. Vagy gondolkozzak más hűtésben? Csak a lég játszik... Előre is köszi a segítséget!
-
slloyd
senior tag
válasz tescosjogi #26469 üzenetére
Accelero Xtreme IV.
Jó válsztás lehet még.... -
RolEnD_
tag
válasz slloyd #26470 üzenetére
Én is tegnap lettem tulaja egy ilyen referencia csodakártyának és mihamarabb le szeretném cserélni a gyári hűtőt (már ha annak lehet nevezni), mert vicc kategória.
Olvastam az Xtreme IV-ről, de azt írják, hogy a VRAM hűtése nem megoldott és túlmelegedik. Eddig én sem találtam 100%-os megoldást...
-
Milka 78
nagyúr
válasz slloyd #26470 üzenetére
Az pont felejtős a Morpheus klasszisokkal jobb.
RolEnD_ :legolcsóbban/hatékonyabban Morpheust vegyél rá azon megoldott.Perpill az a legjobb léghűtés a 290-re,mind gpu,mind vrm terén.Drága spanom 290-én is jól teljesített.Az AC-n valóban tré a vrm hűtés,így azt nem nagyon szoktuk ajánlani.Pl nagy melegben,masszívabb tuning esetén simán 90 fok fölé tud menni.
[ Szerkesztve ]
-
tescosjogi
csendes tag
pl.: a két plusz ventihez ez a kábel jó?
Nanoxia 4-Pin PWM Y-Kábel
vagy ez: 12 Volt Y-Kábel 4-pin PWM[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz tescosjogi #26474 üzenetére
Keresd zovipa fórumtársat.Nemrég dobott egy 290-esre egy ilyen szettet.
players111 : Bár élőben nem láttam az övét,de tény hogy van súlya Az én karim is ki van kötve
[ Szerkesztve ]
-
-
helkis
veterán
tegnap felkerült a Morpheus a kártyámra, eddig teljesen alapon használtam, a gyári megoldással 80-90 fok között üzemelt, 65-75fokos vrm hőfokok mellett (gyári ventivezérléssel) 20fokos szobában.
a Raijintek-el, a gpu 42-47 fokosra csökkent, a vrm-ek is beálltak 41-45fok körülire hozamosabb játék alatt szintén 20fokos szobában.. (ez valszeg a 2db 12v-on üzemelő Yateloon D12SH-12 köszönhető, így azért van hangjuk később le lesz véve 5-7v-ra)
viszont ha már ilyen jó hőfokjaim lettek, akkor adtam a gpu-nak és a ramoknak is egy kis órajelet, kezdésnek 1150mhz-re emeltem a vramokat 1350mhz-re, ezt kb 1fokos hőfokemelkedéssel honorálta a kártya, alapfesz maradt..
ez alapján raktam össze: [link] majdnem minden stimmel gyárilag a kártyához, egyedül, ahogy a videóban is látszik 10:12-től, az egyik bordát harmadolni kell, hogy ne legyen gond a környező alkatrészekkel (a videóban nem tudom honnan szedett olyat, amit felrakott, de az nem része a csomagnak) egyébként könnyen felrakhatóak a bordák, nagyon ügyes kis ragacsok vannak hozzájuk előre méretre szabva.
a vrm-borda pöckeit volt nehéz átnyomni a lyukakon, de legalább nem fog kiesni az is tuti..összegezve faja kis cooler, tényleg ajánlott cucc!
[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Chapel
addikt
Nagyon úgy látom, mintha valamiért nem menne az élsímítás. Ugyan fel tudom rakni maxra, de még 8xmsaa esetében is recések a dolgok 1200p-n. (Dell u2412m)
Most épp nincs fent combosabb játék ahol megmutathatnám; újra rakom Crysis 3-at és lövök pár screent...
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
CsonkaImo
addikt
válasz Chapel #26492 üzenetére
Catalyst-ban nem állítottál valamit a játék beállításoknál? Van lehetőség vonalsimítási beállításokra, ha esetleg nem lenne alapértelmezetten akkor rakd arra. 8x MSAA marha felesleges, azon a monitoron 2x MSAA-val is keresni kéne a recéket. Jöhetnek majd a képek, azzal többet tudunk meg.
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
válasz m0h0senator #26495 üzenetére
Ahogy írtam lejjebb 1200p minden max, tehát 8xmsaa.
Tippem sincs mi lehet ez, főleg hogy közben meg a gpu dolgozik 100%-on, vram használat 1.8-2.5 Gb.
Tehát megeszi amit kell, de közben meg mintha max fxaa lenne látványbanFotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
CsonkaImo
addikt
válasz m0h0senator #26495 üzenetére
Ha minden játéknál ezt csinálja, akkor driver probléma lehet szerintem.
-
Chapel
addikt
Próbálgattam már, nem igazán látok javulást sajnos.
Anno még 7950-el emlékszem, a The root of all evil pálya (ami kb. a legszebb/látványosabb) csak fxaa-val volt játszható ellenfelekkel, úgy volt meg a 40-60 fps, 8xmsaa-val már nem vitte, csak ilyen 10-20fpssel. Viszont arra tisztán emlékszem, hogy tűéles volt minden.
Lehet driver csere lesz akkor.Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Milyen NAS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EA Sports WRC '23
- Asszociációs játék. :)
- DIGI kábel TV
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- ASRock AMD Radeon RX 7800 XT Steel Legend 16GB
- Gainward RTX 2080 Ti Phoenix 11G videokártya garanciával
- Acer RTX 3060 Ti Predator Orion 8G videokártya garanciával
- MSI AERO ITX Rx 6400 garanciális 2026.2.11-ig
- ASUS GEFORCE GTX 760 DIRECT CU II OC 2GB DDR5 PCI-E DUAL DVI HDMI DP hibásan, bontásra eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest