-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz MiklosSaS #26940 üzenetére
Nekem nagyon bejon, csak erosen tularazott... A csere oka pont az uj gen, es az azt ovezo arzuhanas lesz. 290X-el joval kevesebbet bukok majd. Nekem is a Ti, vagy a 390X lesz a kov. VGA-m, a tesztek majd eldontik. A 980 jelenleg keves tud lenni, igaz nem mindenhol, az SLI-t pedig inkabb megbontottam, pedig az meg pont eleg lett volna... Csak pont abba a helyzetbe jutottam vele, mint anno az osszes CF-el, csak itt mas dolgok voltak elfogadhatatlanok.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Ghoula
senior tag
válasz MPowerPH #26936 üzenetére
És milyen feszültségen és órajelen volt annyi? Alapfeszes 54 fokot nem érzem olyan kritikusan magasnak(+100ast sem), főleg ha megnézed, hogy milyen vastag is az a radi, meg mennyire van ventizve. Az egyik ventit a proci vezérli, így az kb 500-on ha megy, a másik 700 körül. Mindez FC4-el, ami azért rendesen megtekeri a gpu-t. Nyilván meg tudnám én is oldani, hogy 50 fölé ne menjen ezzel sem, de a csendet nem áldoznám be pár fokért cserébe.
Aztán azt is figyelembe vehetjük mennyi volt az ambient különbség, a vrm is belefűt nálam a vízbe, na meg a proci is.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz #35434496 #26934 üzenetére
Ebben a kiépítésben így muzsikál 26 fokos panel kecóban.Sajnos ahogy jön a meleg úgy fogy el a vrm hűtésem (79-83 fok közöt mászkál).
Elég gyengusok a gyári bordák és nem is fekszenek jól fel,mert lusta módon csak levettem a 290-ről és a 290x-re rádobtam.Éreztem is,hogy le kellett volna cserélnem a kétoldalast,mert nem fekszik/tapad fel rendesen.
1165/1570/+100mv (1.328v->1.305v drop)/50%PL/1 óra Heaven.Ezúton kérnék elnézést Ghoula fórumtárstól,mert az alapfeszes hőfokaink a hasonlók,nem a +100mv-sek (azok sajnos köszönő viszonyban sincsenek )...finoman szólva benéztem
-
nagyúr
válasz tailor74 #26942 üzenetére
köszi neked is és Milka 78nak is. akkor bepróbálkozom egy corsair hg10-zel, ez állítólag hűti az első vrm-et is.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Ghoula
senior tag
válasz proci985 #26956 üzenetére
(#26953) @Milka78 :
Ugyan már, ezért aztán tényleg nincs miért elnézést kérni
Lehet, hogy jobbak nálam a hőfokok, de azért azt is vedd figyelembe, hogy nálam CLP-vel van pasztázva, szerintem nálad is simán hozhat pár fokot, már ha bevállalod a rizikót vele( én pillanatragasztóval lenyomtam a kis sz*arokat a chip körül, jobb a békesség alapon ) Ár/teljesítmény arányban semmi szégyenkeznivalója nincs annak a hűtésnek, sőt....
A vrm bordákat nem lehet csavarral rögzíteni? Egy ilyen esetleg?Sokat nem tököltem vele. Én inkább fentről kezdtem neki, 10 mhz-enként csökkentve ha gebasz volt.
2 profil, egy alapfeszes, illetve egy +100-as. Régebben még próbálkoztam, hogy sweet spot-ot keressek, ami valahol az 1150 és ~+50mV környékén volt, de egy reinstallnál buktam a profilt, és nem is állítottam vissza.
Tesztelni 3d márkával szoktam, nem csak fs, hanem full teszt, ha az lemegy hiba nélkül, demókkal, akkor game, ami éppen jön. Crysis3, fc4 volt amivel leginkább néztem, pl fc4-nél lett az 1180-ból 1170, ott hosszabb játék után néha elhagyta magát, így inkább a tutira mentem, az a 10mhz nem számít semmit.Memória leginkább 1400-on szokott menni, most egy új biossal mentem feljebb, a gyárival felette idle-ben néha villogott. 1500 is ment, de egyszer valamit mintha láttam volna xbmc-ben, így inkább 1475 lett.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Ghoula #26957 üzenetére
Lehetni lehetne,de erre egy ilyen borda kellene,de persze már nem kapható itthon,meg aztán meg kéne néznem,hogy újra rakva a bordákat mennyit javulna...meg jön a 980ti/390x is
Per pill 128mv 1180 a vége és így is belenyal a 90 fokba a vrm,ami nálam nem járható út,így marad a 1165/1570...hozzáteszem az 1200 még +160mv-n is néha artifactelt,így nem is feszegetem tovább.Az a fájó,hogy a gpu 68-70 fokos az még bírná bőven.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Valaki tudja,hogy mekkora különbség van,ugyanolyan órajelen járatott 290 és 290x között?(tehát overclockolt 290el)
Gyanítom,szinte semmiAvatar
-
őstag
Lecseréltem az öreg R9 270-t egy R9 290-re, MSI Gaming 4G-ről van szó. Az lehetséges, hogy teljes terhelésen majd 90 fokos? Ilyenkor a venti úgy bőg mint valami fejőstehén, ha rálépnek a tőgyére
Pedig gagyi házam sincsen, van benne bőven venti. A proci se nagyon fűt mellette, egy sima i3 van benne, Ashura hűtővel.
Ami nagyon fura, hogy terhelésen a 270-nek szinte nulla hangja volt. Itt meg 10 perc BF4 után a gép újraindult. Egy 550Wattos moduláris Thermaltake tápom van.
-
Xmister
senior tag
válasz Casoli #26961 üzenetére
A sok venti önmagában nem biztos, hogy elég. A lényeg, hogy minél gyorsabban szívd ki a meleg levegőt a VGA körül. Ha csak sokat fújsz arra felé, lehet, hogy "csapdába esik" a meleg.
Ha több ágas tápod van, keress egy kevésbé terhelt ágat a VGA-nak, és megszűnik az újraindulás.
-
őstag
válasz fenergie84 #26964 üzenetére
Igen. Játékhoz VGA kell, nem proci Persze utóbbiból sem árt valami combosabb darab, de azért egy komolyabb vga többet hoz. BF4 100%-on pörgeti a VGA-t. Mindent maxra húzva tökéletesen megy.
-
Milka 78
nagyúr
Teszteket és a saját tapasztalataim alapján 4-10% játéktól függően.
Casoli : Ez azért barokkos túlzás. Bf4 alatt multiban c/c-ban egy 3770k is jobban muzsikált mint az enyém...alkalmazás függő.Hozzáteszem van némi igazság benne,de egy szimpla i5 is jól fog esni a karinak.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
válasz Milka 78 #26958 üzenetére
Ok, az acélosabbnak néz ki mint a gelid. Ha meg a csere is kilátásba van helyezve, akkor aztán tényleg nem érdemes foglalkozni vele. 1165 meg bőven jó, +30mv/15mhz már nem éri meg, mint ahogy nálam sem a 1150->1170, de mivel a hűtés bírja, ezért marad az utóbbi.
Úgy próbáltad már, hogy ha a memóriát lejjebb veszed, nem bírja tovább a gpu?Jó lenne az az 1200+ de azt mondanám, ezt egyenlőre hagyjuk meg a matrix/lightning/vapor tulajoknak.
Majd meglátjuk mit hoz a dx12 éra, bár az nálam szinte biztos, hogy a következő széria kimarad, így ezzel a kártyával fogom megoldani, majd akkor kiderül mit bír, ha jobban meghűtöm.@GAbre: Ha teljesítményben nem is hoz sokat, jó eséllyel alacsonyabb szivárgásúak az x-es kártyák, így hangban, hőtermelésben van különbség.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fenergie84 #26971 üzenetére
single playerhez elég lehet, volt egy hardline ph teszt. a játék motor megegyezik, és a 2 magos proci elég jól szerepelt egy 290x társaságában, de multihoz már nagyon kevés lesz.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz fenergie84 #26971 üzenetére
Miert ne? Az FX topicban az allitjak hogy 9590-es FX-el nincs CPU limit ey Titan X-el...
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
asturel
őstag
Uber modban 95 foknal kezd el throttlingol a kartya vagy ez biosonkent valtozo? Most Quiet modban van, viszont igy CCC-ben 85°C a max (azaz 83-84-nel feljebb mar nem megy inkabb throttlingol) es MSI AfterBurnerben sem latok ilyen opciot (hogy feljebb lehessen tolni a temperature limitet)
-
asturel
őstag
válasz Xmister #26978 üzenetére
Hőfokokkal még mindig küzdök sajnos, pedig már a ház tetejébe is raktam ventilátort és kivettem a középső hdd keretet is, de FurMark alatt egy idő (5+ perc) után elkezd throttlingolni (84 fokig engedi Quiet modban..), amíg a gpu 950Mhz-en ment -87mV fesszel jó is volt, de 2D-ben láttam egy két artifact-ot, így -81mV lett a vége, aztán nem hagyott nyugodni, hogy 3D-ben mit mehet, 1030Mhz lett a stabil vége -81mV-on, viszont így már megint irdatlanul melegszik, bár GTAV alatt pl. kicsivel hangosabb csak a tápomtól (amiben már BeQuiet! Shadow Wings van) ha van vsync, vsync nélkül kb. FurMark szintű terhelést kap a kártya
-
zimi1991
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalt itt már közületek valaki olyant, hogy gyorsabban ment win7 alatt az r9 290-es mint win8.1 alatt?
Nem mértem még le, de nayon úgy fest, hogy nem is kicsi különbségről van szó!A privátokra illik válaszolni!
-
slloyd
senior tag
Hali,
Gyors véleményt kérnék az msi r9 290x gaming oc 8Gb ról[ Szerkesztve ]
-
Xmister
senior tag
válasz asturel #26979 üzenetére
Nálam olyan ~60% és 88° a vége Furmark-ban, pedig elvileg rosszabb a kártyám hűtése, mint neked.
Játékok alatt vsync nélkül ~55% és ~80°.Milyen proci hűtőd van? Nem tudod elforgatni, hogy elszívja a meleget a VGA-tól? Ha csinálsz egy képet a házad belsejéről, lehet többet tudok segíteni.
-
Sontir Fel
őstag
Egyszer mar kerdeztem, hatha azota valaki latott hasonlot:
az egyik vrm hofok nem valtozik, fixen 73 fok mar indulaskor (a masik 30) es ez folyamatos terhelestol fuggetlenul... gondolom hibas amit kiir... ma huztam ujra a rendszert es ez a jelenseg tovabbra is itt van velem hibas lenne a kartya... vagy csereljek biost?
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Xmister
senior tag
válasz Sontir Fel #26985 üzenetére
Valószínűleg hibás a szenzor. Önmagában ez nem baj, de ha nagyon melegszik a VRM, akkor így "elfelejthet" visszavenni a kártya, és leolvadhat a VRM.
Én a helyedben a garancia vége felé vinném vissza a kártyát.
-
Xmister
senior tag
válasz Sontir Fel #26988 üzenetére
Kártya csere. Ilyen javításokat csak komolyabb szervizekben csinálnak. (Itthon nem fognak vele szenvedni szerintem)
[ Szerkesztve ]
-
zimi1991
aktív tag
válasz m0h0senator #26981 üzenetére
Nekem az 290x-el most elég pozitív!
Konkrétan a dyinglight és a titanfall esetében!
Dyinglight ot hiába patchelem le win8 alatt ugyan úgy játszhatatlan win7 alatt szép stabil 50 fps kimaxolva.
Titanfall nál peddig win8 alatt élsimítást már nem tudok rakni míg win7 alatt 100fps környékén szalad max élsimítással...
Sajnos nagyon idegesítenek a win7 bugjai és ezért kérdeztem meg hátha valaki találkozott már ilyennel és tána járt mitől is lehet ez...
A driverek full ugyan azok![ Szerkesztve ]
A privátokra illik válaszolni!
-
m0h0senator
őstag
válasz zimi1991 #26991 üzenetére
Én játszottam mind a kettővel 8.1 alatt. dying light az elején problémás volt míg nem jött egy patch vagy egy új driver. titanfall-nál meg nem vettem észre különösebb dolgot. Hogy érted hogy TF-nál nem tudsz több élsimítást adni?
An odyssey through the realm of consciousness.
-
zimi1991
aktív tag
válasz m0h0senator #26992 üzenetére
win8 nál titanfall ra felteszek 8x élsimítást és lezuhan 15-20fps-re!
A privátokra illik válaszolni!
-
rolixyz
tag
Hello,
adott egy gigabyte 290 wf3 kari, ami néha a következő jelenséget produkálja:
ez idle-ben jön elő, monitor ugye idővel kikapcsol, majd mikor ismét aktívvá válna akkor ilyen kép fogad.. de előfordul az is, hogy magátol az elsötétedés után pár perccel aktív lesz és bedobja ezt a képet. Ha felbontást váltok, vagy átváltok kiterjesztettre(egy tv is rá van kötve), majd vissza akkor megjavul.
Ez valami driver error vagy a vga hibás? Más baj nincs vele, csak ez bosszantóvá kezd válni.
[ Szerkesztve ]
-
traktorgumi
aktív tag
hello
Szeretnék nvidiaról váltani Atira.
Még soha nem volt ati kártyám és én rátok bíznám magam hogy melyik a legjobb választás olyan 50-60 ezer környékén.
ctg 500+gigabyte h97+8gb kingston+i5 4570+wd 2tb+Fractal Design Define R4
Egy jó teljesítményű ,de halk kártyára vágynék -
Milka 78
nagyúr
válasz Ghoula #26995 üzenetére
Hát akkor...én barom állat! Kár volt hozzá nyúlni,mert elég vegyes lett az összkép.Buktam 9 fokot a gpu-n,mert egyszerűen nem akar felfeküdni (vagy más nyűgje van).Újra pasztáztam MX4-el,de előtte is ez volt a rajta.Eddig 65 volt a max,most 74 +100mv-n.
Lövésem sincs mi történt,de lassabban is hűl vissza és kb szét kellett tépnem a csavarokat,mert ha nem feszegettem meg így őket elszállt 90 fokig is a hőfok.Nem vágom mit csináljak vele,de ez így nem gömböjű
A vrm-nél meg siker van,mert ott 89 fok is volt néha,most meg 79-81 fok között ingázik.traktorgumi : Ránk ne bízd,inkább a milyen vga-t...topickba lévőektől kérdezd
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz traktorgumi #26996 üzenetére
legolcsobb 290ek hasznaltan olyan 60korul mennek, de a normalis hutesu peldanyok jellemzoen hasznaltan is 70 folott kezdodnek (mmint a 290 vapor-x). refek nagyon hangosak hacsak nem declockolod / feszeled oket alul, de a tap tippre meg ugy is hangos lesz.
ha teheted en varnek juni-juliusig es a kovetkezo szeriakig.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ASRock AMD Radeon RX 7800 XT Steel Legend 16GB
- Gainward RTX 2080 Ti Phoenix 11G videokártya garanciával
- Acer RTX 3060 Ti Predator Orion 8G videokártya garanciával
- MSI AERO ITX Rx 6400 garanciális 2026.2.11-ig
- ASUS GEFORCE GTX 760 DIRECT CU II OC 2GB DDR5 PCI-E DUAL DVI HDMI DP hibásan, bontásra eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest