Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Abu85 #3573 üzenetére

Hát akkor ne tegyék bele, ha nem képesek megcsinálni. ;)
    DX11 miatt sztem leszünk bajban páran, ha majd jönnek kedvünkre való progik, és még mindig drága lesz az 5xxx széria, mert akkor már valami sebesség + is kéne, de úgy meg csak az 5870 jöhet szóba, butított verziója nem.

Razermazer: Üzemmód-váltáskor előfordulhat, ha túl nagy a különbség, de ez ATI HD48xx-hiba, mert ha csak a kártyát használod, akkor is előjönne, ha nem úgy írták volna meg a biosokat, hogy elleplezze ezt a hiányosságot. Ezért használnak ugyanis 3D VRAM órajelet 2D-ben.
    A drivert meg az OS-re kell megírni, és nem fordítva, ergo ha W7-en valami nem megy, XP-n meg igen, akkor az bizony driver-hiba. Benne van a nevében, hogy W7 driver, ergo minden Windows játéknak futnia kellene vele.

WesTM: Ha úgy véled, tuti a bios-vezérlés, ezt nem ártana pár megfőtt kártya tulajdonosának is megmagyaráznod, driverből meg hiába pár % a dolog, ha valaki pont olyan programmal játszik, amelynél előjön; mostanában pl. többeknél is csíkozódás-probléma van régebbi kártyákon új driverekkel. Mellesleg emléxem még a HIS HD3850 IceQ3 turbo-ra, amelynél meg az összes órajel-profil 3D tuning volt, és én csináltam meg a tulajoknak a jó biost a topicban, amelyekkel aztán már rendben mentek en. tak. módban is, vagy nem emelt órajelekkel UVD-ben. Ott van még ráadásul a fogyasztás kérdése, amelyre a kártyagyártók nem nagyon gondolnak, talán azért, mert a piacok többségén nem akkora probléma egy pár Euro-val vagy USD-vel magasabb számla kifizetése, mint nálunk.

Mellesleg feltelepítettem a 9.9-re a 9.10-es drivert (csak azt), és hip-hop, megszűnt a kényszerített mód Oblivionban, nem működött HDR-rel az AA és az AF. W7-en viszont igen. Visszatettem a VGA-szűz rendszert, fel rá a 9.10-es drivert, és máris ment rendesen. Akkor most szerinted semmi driver-hiba? Persze a trükk ált. az, hogy a user úgysem használ régi programokat, tehát nem fog rájönni, ha egy-két dolgot hanyagolnak a meghajtóban. Csak van néhány elvetemült, akinek herótja van a sok agyonhájpolt szartól, amit manapság kiadnak, de ezek amúgy is az a kötözködős fajta, így aztán nem átallanak szólni, amikor hibába futnak. :) Ilyenkor írják aztán más topicokban a tapasztaltabbak, akik már kikísérletezték, hogy na, ehhez a játékhoz használjatok 8.3-at, azzal megy, a másikkal 9.7-et, vagy újabbat, mert onnantól OK, stb...

Keldor papa: Megmutatja a driver hibáját. :P Bírom az olyan nagy arcokat, akik nem láttak még semmi hibát, és ebből azt a következtetést vonják le, hogy mindenki más hülye. :N (Köztük számos szakember.) Attól, hogy más is okozhat hibát, nem feltétlenül más okozza azt, a tudományból számos ilyen "bizonyítást" és "cáfolatot" ismerhetünk.

bigdigit: Ha ő ettől érzi különbnek magát másoknál, hagyd meg neki az élvezetet. ;) Fölösleges ilyenek miatt idegesítened magad. Ő majd, ha hibát talál valamiben, OS-t installál újra, meg lecseréli a hardvereit, addigra meg kijön egy jó driver, aztán megmondja, hogy na ugye, hogy a drivernek semmi baja. :D

Új hozzászólás Aktív témák