- Növelhetik VGA-nk túlélési esélyeit az ASRock tápjai
- Az In Win "lopakodó akváriuma" nem panaszkodhat a szellőzésére
- Máris kezeli a nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- A beérkező kérésekre figyelve frissítette North szériáját a Fractal
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
nalam athlon xp2000+ asus a7v333 alaplapban (1011es bios) terheletlenul 47 fok, terhelve (prime95) 53. spire fridgerock huto, ragaccsal az aljan, zart azona class haz, 1 hatso hazventivel, ami a proci folul a prociventi altal kipumpalt levegot ''kiszivja'' a hazbol. a venti kb. 4300-4400et porog.
-
KeeF
csendes tag
hali!
az nem igaz, hogy az amd-kben nincs hodioda, vagy legalabbis nem minden procira. a palomino magos xp-kben (van egyaltalan masmilyen?) van belso dioda amit a megfelelo alaplapok ki is tudnak olvasni. a megfelelo alaplap fontos, mert pl. az anandtech-en teszteltek 11 db kt333-as lapot abbol 3 kezelte a belos diodat.
az egyik az epox 8k3a+, ez van nekem :-)
a rendszer:
chieftec scorpio 300w
athlon xp 1800+@1.53ghz
coolink h2t (_nem_ winbreeze)
epox8k3a+
az eredmenyek:
terheles nelkul: 49-50 fok
terhelten: 59-61 fok
szobahomerseklet 23-24 fok
KeeF -
divot
veterán
Tehát adott egy ECSK7S5A alaplap, 1700+ procival, meg egy GlacialTech 2310-es hűtővel.
És akkor alapjáraton 47 fokocska, terheléssel pedig max 52. Van ebben logika? -
pigor
tag
Segítséget kérek! Most térek át AMD-re! Dobozos 1800+ -ba vetettem bizalmam. Mit tanácsoltok, szedjem le a gyári hűtő aljáról a ''hővezető ragacsot'' és kenjek rá szilikonpasztát v. hagyjam egyelőre rajta? Az AMD leírása lelkesedik az eredeti kutyulékért... :-/
-
Den
veterán
Figyelem, nem saját ötlet, nem próbáltam!!
Szal, a proci alatt van egy bogyó, szóval egy ilyen kis izé (tudományosan fogalmazva :) ), a hőmérő, és a figura ennek a tetejére tett egy kis pasztát, egy pöttynyit csak, hogy ha berakja a procit akkor a proci alja és a hőérzékelő közt jobban kitöltse a rést (már ha van).
De szerintem emiatt kár kiszedni a procit, csak szerintem ne bízd nagyon magad arra az értékre amit kiír, mert gyanúsan alacsony. Ha mégis meg akarod prószálni, akkor sztem ne ezüstöst használj nehogy rossz helyre kerülve valami zárlatot csináljon. -
fügike
senior tag
Nekem az 1.33-as TB-t olykor leviszi 27-28 fokra a CPUCool. Egy 2000+-os CoolerMaster van rajta, ami kicsit hangos, viszont egész tűrhetően hűt. Nem rezes, sima alumínium, 4000/perces ventivel.
Terhelten is 50 fok a proci, már amit én látok belőle. -
Füles
tag
Mint írtam vala, ez az állapot a CPUCool által hidegen tartott állpot. A szobahőmérséklet pedig 23-24 fok. :) Mellesleg mint azt is írtam, nem csak a program hűti... :DD
Egyébként nekem is gyanús volt a hőmérséklet, ezért egy infrás ponthőmérőt hazavittem, és a réz aljánál max 38 fokokat mért. Szóval nem olyan lehetetlen az, hogy a mag belseje max 45-46 fokos. -
Den
veterán
Miért szeretném hinni? Nekem olyan mindegy kinek menyit mutat a hw monitora. A valóságot úgyis csak saccolják, senki nem tudja a konkrét értékeket. Mindenesetre általad írt szobahőmérsékletü proci csak kikapcsolt állapotban lehet igaz, nincs az a ''hűtő'' program ami alapjáraton 1-2 fokkal szobahőmérséklet fölött tart egy 37,5 millió tranzisztorból álló _működő_ procit.
-
Den
veterán
válasz
FreddyHawk
üzenetére
Neked és fülesnek simán rosszul mér az alaplapja, valszeg az érzékelő dióda roszul érintkezik a proci aljával vagy sehogy nem érintkezik.
Nagyon ne őrüljetek neki mert, elfüstölhetitek a procit, miközben azt hiszitek hogy csak 50-60 fokos. Meg lehet prószálni egy pötty hővezető pasztát tenni az érzékelőre, mielőtt beteszitek a procit. Ezüstöset ne használjatok nehogy valami galibát csináljon. -
-
HEBI
senior tag
válasz
FreddyHawk
üzenetére
50 fok terhelt alatt nem állok veled szóba!!!
-
tibyke
tag
egy szoval nem mondtam, hogy 0.13-as xp-rol van szo
teljesen mezei 1800+ 0.18-as xp palomino
amugy egy szoval nem mondtam, hogy terhelten 40.5 fokos a proci, sokkal inkabb azt, hogy most jelen pillanatban ennyi (netezek, mailt irok, semmi extra)
de a kedvedert adok neki egy 3dmark2001-et -
HEBI
senior tag
ILYEN NEM LÉTEZIK ÉS KÉSZ!!!!!!!!
MERT:
-Ha jól tudom új .13as 1800+-ot nem lehet M.O.-on vásárolni.
-Egy 1800+ 1728on meg biztos, hogy nem 40.5 fok terhelten. Ugyanis nem találtak fel még olyan léghűtést ami a kb 80-90 Wattot lehűti 40 fokra.
Szerintem vagy TE vagy a lapod CSAL!!!! -
htlecso
csendes tag
Athlon XP 1800+ procim van, a venti típusát ne mtudom, de 5 lepedő fölött volt. Zárt házzal terheléssel 55-60 fok körül megy, de az új módszerem hatékonynak bizonyul, ház oldala levesz, és a szobai ventillátor 3-as fokozatra téve nemcsak engem hűt, hanem egybe a gépet is. 41-42 fokra le tudtam hűteni a szobai nagyventivel a procit :-)
-
htlecso
csendes tag
Athlon XP 1800+ procim van, a venti típusát ne mtudom, de 5 lepedő fölött volt. Zárt házzal terheléssel 55-60 fok körül megy, de az új módszerem hatékonynak bizonyul, ház oldala levesz, és a szobai ventillátor 3-as fokozatra téve nemcsak engem hűt, hanem egybe a gépet is. 41-42 fokra le tudtam hűteni a szobai nagyventivel a procit :-)
-
tibyke
tag
válasz
FreddyHawk
üzenetére
nimitz: mit ertesz azon, hogy ''atalakitas ill. plusz venti''?
hova raktad... milyet... mekkorat.. mennyibe kerult?
tia, -
/oy/geR
csendes tag
Hi! Nekem meg Intel Tualatin 1300MHz -m van. A Coolerem CoolerMaster kibéjszttül hangos...+ még a beszívó és kiszívó cooler-ek szal olyan mint egy kisseb fajta helikopter.És még pojénból a chipset-re is raktam egy kis innovative cooler-t.:))) (jah és a ki és beszivó coolerek no-name-k)
-
Qorthral
őstag
SZal az a tapasztalat hogy AMD procikat csak drágán és hangosan lehet jól hüteni és még akkor sem biztos hogy jó hőt mér az alaplap... Hát ez jó.
TommyG -
guest
veterán
Köszi, a házba nekem is van egy venti hátul ami szív és elől ami fúj.
Azért nem lehet fordítva mert asztalba van a ház és nem szívhat meleget..:)
Amúgy elszaladtam és vettem 3k-ért egy Titan D5TB hűtőt és megoldódni éátszik a dolog.
Idle 55, terhelve 61 fölé nem tudtam vinni.
Meglátjuk mi lesz ... -
Zero Cool
csendes tag
én nekem van 1 Athlon XP 2000+-es procim, ahhoz akarok venni egy Spire Whisper Rock 2-t. Vélemények?
-
Den
veterán
Van az alaplapon egy hardver monitor csip, attól jönnek a fesz, és hőmérséklet adatok. ezt használják a monitor programok.
Mivel az amd prociknál nincs a magban hőmérő, ezért az alaplapon van egy hőmérő dióda a processzor alatt az adja a hőmérséklert infót. Mivel az infó elektromos jel egy adott értékhez hozzá kell rendelni egy hőmérséklet értéket. Miután a hőmérő nem a procimagban van, ezért ez egy becsült érték. Az asus lapok némelyike ''túlbecsüli'' ezt az értéket, de úgy tűnik a 1011-es bios-ban javították, legalábbis a jelek szerint akinek ez a bios verzió van annak normális értékeket mutat. -
FreddyHawk
csendes tag
Nekem is A7V333-am van, pár dolog amit tudni kell róla :
- A PcProbe sz*rt sem ér, valóban többet mér, mint az igazság
- Sajnos a 11-es BIOS-ig ez az igazság a BIOS hőmérőjével is, valahogy úgy helyezték el a hőmérő dijódát, hogy többnek méri a proci hőt, mint az átlag deszkák ; ez bizonyos szempontból jó is, mert tuti lekapcsol 10 fokkal ''korábban'' a C.O.P. ! :)
- Jómagam is D5TB-vel kezdtem hűteni az 1900+ -os procimat, és nem volt elég, vettem egy CU5TB-t, és minden Hawaii, a venti csak az elején hangos, a Q-Fan ledolgozza.
- Hozzátartozik, hogy a házamban van még egy plusz ház hűtő venti is, így van egy jópofa légcsatornám, elől beszív, hátra fúj ... A kábeleket egyszerűen összekötegeltem ''gyorskötözővel'', és félrekötöttem az áramlás irányából. Nem volt semmi extravagáns Case-Mod, és teljesen bejött. -
guest
veterán
Tegnap előtt vettem egy XP1900+ prockót, ASUS A7V333 lapot és 256 DDR memót.
Namost a gondom ott kezdődik hogy amit kaptam ''gyári'' AMD hűtőt sz*rt se ér.
Nyitott háznál terhelésnél kb 15 perc alatt eléri a 70 C és szépen lekapcsol az egész.
Ezüstpaszta +van, rendessen felfexik stbstb...
A lényeg mi a fenét tegyek rá egy jeges borogatáson kívűl hogy ne ugorjon meg ennyire?
Köszike. -
nikotin
csendes tag
Kiváncsi lennék, egy MIDI házban hány fokos egy AMD 1800+?
-
authenticDViD
tag
AMD Athlon XP 1800+@1800+ :)
ASUS A7V333-R 1011-es BIOS-szal
Coolink U2L borda Titan D5TB(3) ventivel.
MAx terhelesen, nyitott haz (Elol, hatul azert ket 8*8-as venti)
49°C
Szerintem ez ma az egyik legjobb hűtő, megspékelve egy halk ventivel, mint pl. a d5tb-jével. -
krila
tag
válasz
FreddyHawk
üzenetére
Nekem szintén ez a fajta alaplapom volt nálam is meghótt a chipset venti!
Elmentem egy bótba és vettem 1 titan réz vga hűtöt. Kicseréltem kompletten,(a bordához háromféle hosszúságú leszorítót csomagolnak gyárilag a rögzítőpeckekkel együtt.Így nem gond a csere.
A ventillátorra meg 70.000 üzemóráig vállaltak garanciát.
Mindezt azután,hogy vettem egy evercool ventit és felrakás után azonnal zörgött. szvsz a titan beválik erre a célra! Nem is szólva arról, ha szétszeded legalább tisztességesen bekenheted hővezető pasztával ami alapból nem túl sok van az eredeti borda alatt! -
Mixa
tag
Nos, AMD1700XP gyári hűtéssel.
Zárt Eurocase BT763 házban terhelve 58fokos proci, 52fokos rendszer.
Átalakítás ill. plusz venti beszerelés után 42fokos proci 36fokos rendszer.
1 (Spire 2gólyós) rendszerhűtő pont a proci fölé, egy a ház aljába ami szívja a levegőt.
Természetesen a meleg fölfele áramlik, de mivel a vinyó, cdrom, táp és a kábelek elzárják az utat, így bennt maradt a házban és 2 liternyi levegőt hűtött/fűtött a proci. A MOD után a procinál bemegy a friss szoba levegő, alul, a ház elején ki( az oldalán). Így meg van oldva a keringetés. Igaz most hangos, de legalább nem kell nyitott házzal dolgoznom. Amúgy a coolerek helyei, ahol ki lettek vágva. Az alakítgatás következtében kicsit megsértették a házat, a burkát. Több kis köröcske jelent meg a nagy lyuk körül, így sötétkék színt kap a kicsike toronyház. :O)
Info in email. -
Qorthral
őstag
Na regisztráltam.
Milyen hütésfigyelők vannak még???
TommyG:))) -
twollah
nagyúr
A softwares CPU hűtő programok nem rosszak, de nem is jók.
Való igaz, hogy nulla terhelés mellett lehűtik a procit, de instabillá teszik a rendszer működését.
ABITKT7A + AMD Thunderbird 1133 Mhz + W!n98SE + CPU hűtőprogi hatalmas zakózások egy idő után.
Eddig ezeket a programokat használtam:
- VCool
- CPUCool -
twollah
nagyúr
Kicsit érinti a problémám ezt a fórumot.
Ugy néz ki, hogy az ABITKT7A tipusú alaplapom chipset ventije csapágyas lett (érdekes hangokat hallatt).
Hol lehet ehhez az alaplaphoz chipsetventit külön venni?
Mi történik ha a chipset ventije végképp megadja magát a sorsnak? -
Den
veterán
Még a típust is írni akartam, csak aztán rájöttem hogy lehet a7v266-e is, az is többet mér.
Ez biza a lap sajátossága. más progit is próbálhadsz, de az eredmény valszeg nem változik. Mintha a napokban olvastam volna hogy a legújabb bios kiküszöböli a hibát.
de ez csak mérési hiba, semi gáz nincs. -
guest
veterán
-
Den
veterán
azért ez a 18 fok kicsit erős, mondjuk 5-6 fokos szobában oké :)
Helikopter+ventillátor... Két rendőr utazik egy helikopteren, egyszer csak megszólal az egyik:
-Te mi az ami ott fenn forog?
-Hát a légkondi ventillátora.
-Igen? Miből gondolod?
-Hat abból hogy amióta leált, k.vára izzad a pilóta. -
guest
veterán
Nekem egy XP1700+-om van. Vettem hozzá egy Coolink Cool 122-őt, vagyis nem egyet, hanem négyet, és az egyik hűtő bordájára szereltem mind a négy ventit jó hosszú csavarokkal...
Max. terhelésnél mindössze 21 fokos, de akkor már inkább egy Tupoljev zúgását hallgatnám egész nap.... -
qtya
csendes tag
Soltek KAV75 lap, 800-as TB huzas nelkul 8x100-on, ezustos paszta, felpolirozott Titan D5TB-vel (kis fordulat, nagy borda, nincs hang) hutve, jo haz szellozessel, terheles nelkul 38-45 fokon megy csukott hazban.
Ez eddig is jonak szamit, de ha ehhez hozza veszel egy szoftveres procihutot (pl.: CPUCool), minden hutesi opciot bekapcsolsz, es elmegy ebedezni, akkor mire visszaersz a proci celeronho ala hul. 18-25 fok is elerheto.
Nem vagyok naiv. Hogy igazabol mennyi az annyi nem tudom. A szoftver altal mutatott ertekeket az alaplap homero progijaval (VIAhwm) ellenoriztem es korrektek voltak. De tudom ez soha nem a valosag.
Es az igazsaghoz hozza tartozik, hogy terhelten lofaszt nem er. -
HEBI
senior tag
Jól beszélsz!
De, hogy csinálod a 18 fokos TBt?
A másik ami eszembejutott:
''Csak szukseges mennyisegu venti kell. (nem helikoptet epitunk)''
A helikopterben max 3 venti van. Szerintem inkább jó példa a helikopter, a lehető legkevesebb ventivel a legjobb hatásfokkal. (persze más kérdés a heli hangja) :)) -
qtya
csendes tag
A hutes hatasfoka legtobbszor mar a gep vetelekor eldol. Bar utolag meg nemileg javithato.
AMD parti vagyok, melyekrol koztudott, hogy melegszenek.
A gepek osszeallitasanal figyelembe szoktam venni nehany dolgot, melyekkel egesz jo eredmeny erheto el:
--------------------------------------------------
-Haz valasztasnal legyen szempont a boseges legter, jo szellozes, kikepzett ventillatorhelyek elhelyezese, szama. Jo pont a kabelcsatorna, bar eleg ritka a kozep arkategoriaban.
-Csak szukseges mennyisegu venti kell. (nem helikoptet epitunk) Fontosabb a jol megtervezett legut kialakitasa ami a kabelek okos kotegelesevel, a kartyak optimalis elhelyezesevel javithato.
-Merevlemezeket lehetoleg ne szorosan egymas melle pakoljuk, ha kell hutsuk.
A kritikus pont megis a proci.
-Jo huto megvalasztasa. Vannak kifejezetten tunningbarat hutok, de leteznek csendesebb jo hatasfoku olcso hutok is (D5TB)
-Itt csak a jo illesztesre kell figyelni.
Bar nem art, ha a borda feluletet felpolirozzuk, es ha indokolt par fokot nyerhetunk az ezustos pasztakkal is.
Szoftveres hutes:
Sokan idegenkednek tole, mert terheles kozben mit sem er. Igazuk van.
En azonban megis allandoan hasznalom. Mivel kisebb terhelesnel egy jo progival az egyebkent 38-45 fokos AMD-t (800-as TB) le lehet nyomni 18-25 fokra teljesitmenyromlas nelkul. A terhelt allapot megszunesekor pedig segit a minel gyorsabb lehulesben. -
nikotin
csendes tag
AMD 1800+ és a Titan D5TB-vel nyitott háznál terheléssel 56-58 fok körül mozog, várt háznál viszont felmegy 62-65 fokig is.
-
fügike
senior tag
Nekem egy 1333-as TB-m van egy CoolerMaster 2000+ jelű hűtővel. Nagy állat, 4000-t pörög, nem is túl hangos, és csukott háznál teljes terhelésnél 50 fokon tartja a procit. 3 fűlű lefogója van.
-
casenoid
tag
teljesen ugyanez a hőmérsékleti tapasztalatom, egy dual ventis profi hűtővel. Erre írtam egy másik témán, hogy nekem AMD suxx a hő szempontjából. Főleg amikor ezüst paszta meg minden normálisan van rajta, plusz olvasom, hogy másoknak 4x Celsius fok csak. Nem most kezdtem tuningolni, ennyire nem cs*sztem el, hogy több mint 10C fokot tévedjek...
-
Rasim
csendes tag
Sziasztok!
Milyen hangos a ventitek, mennyin pörög? -
tibyke
tag
amd xp 1800+ @1728 (11.5*150)
spire fridgerock
msi kt3 ultra2
semmi belso hutes, zart haz
szobahomersekleten
lap: 38
proci: 43
(bar meg csak most kapcsoltam be :)
terhelessel neha folmegy 47-48-ig -
twollah
nagyúr
Minek foglalkozol vele, hogy milyen meleg a proci?
Kb 90 fokig bírja a gyűrődést, addig meg van pár foknyi előnyöd.
Nekem egy AMD Athlon 1133as procim van, és becsukott házzal terheletlenül kb. 58 fokos, terhelve 62.
Nézd meg, hogy jól illeszkedik a hűtőborda a procimagra.
Sok függ a ház belső elrendezésétől is ha nincs jó légmozgás benne akkor a legjobb hűtő sem hűt úgy ahogy kellene.
Mondjuk ez a te esetedben nem perdöntő, mert mint olvastam a házad nyitva.
Hamarosan jön a hűvösebb idő, akkor számolhatsz úgy 4-5 fok csökkenéssel is. -
guest
veterán
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem. Amd Athlon Xp 1800+ procim van és hozzá 1 Spire Fridgerock hütő. Elvileg most ez az 1ik legjobb a kinálatban. Namost nekem alapfeszen nyitott házzal alapjáraton 54-58 fokos,terhelve 60-62 fokos a procim. Nemtudom milyen hütözsir van rajta de nem hiszem hogy (csak) az a baj. Ha van ötlet légyszi segítsetek hogy mit lehetne tenni.
TommyG
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Proxmox VE
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- LEGO klub
- Újabb hét, újabb Galaxy S26 képek
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD AORUS RTX 3070Ti 8GB LIAN LI 216 RX ASUS 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs