Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi 16
őstag
Nincsen élet ebben a totyikban már,vagy mi

-
Tomi 16
őstag
Nyugi nemtommi!

Nem kell felkapni a vizet mondjuk ésn sem találtam azt a hozzászólást.
Üdv:Tomi Bácsi -
nemtommi
senior tag
-
champion
csendes tag
-
nemtommi
senior tag
-
Tomi 16
őstag
Na teljesen behalt ez a Toppic

Senki nem ír már ide.
Egyébként akinek 3200+osa van annak 400FSB
-
Töky
csendes tag
Csá Bácsi (Tomi16) !!!

-
Tomi 16
őstag
-
Sátán44
addikt
-
Tomi 16
őstag
-
Sátán44
addikt
-
Sátán44
addikt
Valszeg az alaplapom hajtja meg a procit,mert az előző procim is 65 fokon ment.Viszont most nincs keretem új lapot venni

-
Tomi 16
őstag
-
mr_ricsi
veterán
''Ez lehetséges?''
Persze! Az alaplapi hőmérő nem tekinthető mérőeszköznek. (Ehhez minimum a pontosságát kellene tudni, de ilyet én még életemben nem láttam alaplap doksijában feltüntetve.) -
Tomi 16
őstag
''de addigra beszerzek egy jó coolert.''
Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy a brutál hűtő csak a probléma megkerülésére jó.
A procid egy sima hűtővel sem melegedhetne ennyire, ezért az okot kellene először megkeresni.
(A nagyobb cooler olyan lenne, mintha a túl sok influenzás megbetegedést úgy oldanád meg, hogy minden második ember ciáninjekciót kapna védőoltás helyett. A statisztika javulást mutatna, de mindenki érzi, hogy ez nem éppen az optimális megoldás.)Nekem meg haverom azt mondta hogy a 3200+ os barcim az nem lehet alapon 28 fok játék után pedig 32 mert neki a 3000+ os barcija az 50 fokos.
Ő mondjuk azt mondta hogy az alaplapi sensorral van a hiba vagy félre mér.
Ez lehetséges?
-
mr_ricsi
veterán
De az akkor szívás mert akkor komolyabb coolereket nem tud felrakni.

Csak ilyen hagyományosokat.
Nekem van 4db lyuk és pont arra jo hogy a Thermaltake Silent Tower rámegy.
Egy kicsit gáz mivel ha a proci elszál vagy valami baja lenne, akkor az egész deszkámat ki kell venni.
Na de mindegy.....''Egy kicsit gáz mivel ha a proci elszál vagy valami baja lenne, akkor az egész deszkámat ki kell venni.''
Normális ember a beakasztósnál is így csinálja, mindössze csak 1x kell neki megmutatni, hogy miközben én akasztok, ő meg nézze oldalról a meghajló alaplapot.
-
Tomi 16
őstag
De az akkor szívás mert akkor komolyabb coolereket nem tud felrakni.

Csak ilyen hagyományosokat.
Nekem van 4db lyuk és pont arra jo hogy a Thermaltake Silent Tower rámegy.
Egy kicsit gáz mivel ha a proci elszál vagy valami baja lenne, akkor az egész deszkámat ki kell venni.
Na de mindegy..... -
mr_ricsi
veterán
''de addigra beszerzek egy jó coolert.''
Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy a brutál hűtő csak a probléma megkerülésére jó.
A procid egy sima hűtővel sem melegedhetne ennyire, ezért az okot kellene először megkeresni.
(A nagyobb cooler olyan lenne, mintha a túl sok influenzás megbetegedést úgy oldanád meg, hogy minden második ember ciáninjekciót kapna védőoltás helyett. A statisztika javulást mutatna, de mindenki érzi, hogy ez nem éppen az optimális megoldás.) -
tomcsi23
veterán
-
Tomi 16
őstag
-
Sátán44
addikt
Amikor kiélitek a vágyaitokat, és megírkáljátok álmaitok coolerjeit, vajon megnéztétek-e előtte, hogy pl. Sátán44 alaplapján nincs a procifoglalat körül a 4 db lyuk, így csak körmökkel kapaszkodó coolert tud használni?
''Scythe SCNJ-1000 Nijna CPU Heatsink for socket 478 / 754 / 775 / 940 / 939''
A socketA-hoz abszolút nem jó.
[Szerkesztve]Sátán44 alaplapján nincs a procifoglalat körül a 4 db lyuk
Nincs sajna! Nyáron lesz gáz a hőmérséklet
de addigra beszerzek egy jó coolert. -
mr_ricsi
veterán
Én rá merném tenni, de biztos nem hordoznám.
Melyik a passzív? Ha a Sonic Towerre gondolsz, az csak passzívan is használható.
G-Power Lite-nál jeleztem is, hogy nem 100%. Csak azt találtam nála, hogy ''AMD AthlonTM Sempron all series'', amibe szerintem a K7 is beletartozik, de mivel nem találtam az XP-t ezért meg is kérdőjeleztem.
''Melyik a passzív?''
Igen, a SonicTowerre gondoltam. -
nemtommi
senior tag
Amúgy a CNPS7000B-Cu is 755g, igaz az eltérő felépítés miatt álló házban kisebb alaplapra merőleges irányú húzó-nyomóerők ébrednek a hőcsövesekhez képest.
-
nemtommi
senior tag
Én rá merném tenni, de biztos nem hordoznám.
Melyik a passzív? Ha a Sonic Towerre gondolsz, az csak passzívan is használható.
G-Power Lite-nál jeleztem is, hogy nem 100%. Csak azt találtam nála, hogy ''AMD AthlonTM Sempron all series'', amibe szerintem a K7 is beletartozik, de mivel nem találtam az XP-t ezért meg is kérdőjeleztem.
-
mr_ricsi
veterán
70-80dekás coolert az életben nem mernék 3 műanyag pöcökre akasztani.
(Passziv változatot nem használnék ezesetben, hiszen a túl meleg proci a kiinduló probléma, és a Gigabyte G-Power Lite szerintem K7-re nem jó.)
[Szerkesztve] -
nemtommi
senior tag
Amikor kiélitek a vágyaitokat, és megírkáljátok álmaitok coolerjeit, vajon megnéztétek-e előtte, hogy pl. Sátán44 alaplapján nincs a procifoglalat körül a 4 db lyuk, így csak körmökkel kapaszkodó coolert tud használni?
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
[Szerkesztve] -
Tomi 16
őstag
-
nemtommi
senior tag
-
Sátán44
addikt
-
-Tsaba-
tag
-
EQMontoya
veterán
-
Sátán44
addikt
-
EQMontoya
veterán
-
Sátán44
addikt
-
mr_ricsi
veterán
-
ceTTel
tag
-
mr_ricsi
veterán
-
Sátán44
addikt
-
mr_ricsi
veterán
-
Sátán44
addikt
Nem szereltem,mert nem tudtam hogy ennyire melegszik! Miután felraktam a Hardware sensor monitor progit azután döbbentem le,de már valamelyest alakult a dolog 63fokon megy

-
Sátán44
addikt
''A fő ventillátor mellett bal oldalt található a kis ventilátor kék leddel világít!''
Az, ami a képen is látszik? Az valahogy az alaplapon van, és mintha egy bordára lenne felcsavarozva.
A házventillátor a ház burkolatára van csavarozva, vagy előre, vagy a hátlapra, vagy az oldallapra a proci felett.Vennem kellenne egy új házat is,mert ahogy elnéztem hűtés szempontjából = 0-val
+ akkor zalman coolert veszek. -
nemtommi
senior tag
Az csak a DPS (Dual Power System) hűtőventillátora.
Hátulra nem szereltél ventillátort, ami kivinné a meleget a házból? -
mr_ricsi
veterán
''A fő ventillátor mellett bal oldalt található a kis ventilátor kék leddel világít!''
Az, ami a képen is látszik? Az valahogy az alaplapon van, és mintha egy bordára lenne felcsavarozva.
A házventillátor a ház burkolatára van csavarozva, vagy előre, vagy a hátlapra, vagy az oldallapra a proci felett. -
Tomi 16
őstag
Lehet, hogy csak mérési hiba a 65 fok. (akkor viszont alaplap.)
Nem tudsz egy kicsit távolabbi képet, amin a géped belseje is látszik?
Azt le tudod ellenőrizni, hogy a proci venti a procira fújja-e a levegőt, és nem felfelé szívja? (A ventillátor oldalán szokott lenni 2 nyíl: az egyik a forgásirányt jelöli, a másik pedig a légszállítást.)
Kiegészítő házventillátor van a házadban? Hol, és merre fúj?Gondolom hátúl van neki és kifelé szívja.....
-
(Bundás)
addikt
-
Sátán44
addikt
Azt le tudod ellenőrizni, hogy a proci venti a procira fújja-e a levegőt, és nem felfelé szívja? (A ventillátor oldalán szokott lenni 2 nyíl: az egyik a forgásirányt jelöli, a másik pedig a légszállítást.)
Kiegészítő házventillátor van a házadban? Hol, és merre fúj?Kiegészítő házventillátor van a házadban? Hol, és merre fúj?
A fő ventillátor mellett bal oldalt található a kis ventilátor kék leddel világít!A főventiről szívja el a meleget!Most hazajöttem,majd hétfőn rakok fel újabb képeket. -
mr_ricsi
veterán
Kiegészítő házventillátor van a házadban? Hol, és merre fúj? -
Sátán44
addikt
-
ákoss
csendes tag
hello,nem tudom hogy hogy értek ti itt el 2500+ és 3200+ Bartonoknak 65 fokot ,nekem egy 2500+Barton van tuningal 11X200 3200+ ra egy átlagos Spire coolerel de megterhelés nélkül nem megy 35 fölé és több órra megterhelés után is max 48-50.
-
nemtommi
senior tag
-
mr_ricsi
veterán
-
nemtommi
senior tag
hello mindenki egyébként ez a proci alapbol 400-as fsb-s a2500+ az pedig csak 333fsb azért látja csak 2500+-nak .felkell emelni a memo fsb-t 200-ra
Használd légyszíves legközelebb a válaszgombot!
Így a hozzászólásod csak lóg a levegőben.
A meglátásod egyébként helyes
-
Sátán44
addikt
-
Sátán44
addikt
Átlagos a coolerem,amit minden kedves vásárlónak beletesznek.Amúgy igen kitisztítottam,de azzal nincs gond,csendes.
-
hát ez az...
csendes tag
hello mindenki egyébként ez a proci alapbol 400-as fsb-s a2500+ az pedig csak 333fsb azért látja csak 2500+-nak .felkell emelni a memo fsb-t 200-ra
-
Tomi 16
őstag
A tápon 2*8cm-es venti van nem?

Az lehet hogy a prociról felszívja a meleget és attól melegedhet mert tudomásom szerint annak lent is van egy ventije nem?
És az mondjuk nem tesz jót a tápnak.
Ja és hogy melegedhet ennyire egy 2.5ös barci?
Nekem majdnem a fele a hőfoka.
-
nemtommi
senior tag
-
mr_ricsi
veterán
''Igaz a tápnak nem lenne szabad,hogy nagyon melegedjen? (chieftek 360V)''
Hogyan érzékeled, hogy a tápod melegszik?
(+ a #148-ra nem válaszoltál.) -
Sátán44
addikt
-
nemtommi
senior tag
-
nemtommi
senior tag
-
Sátán44
addikt
-
Sátán44
addikt
''Most szuprál a 2500-as,csak nem fogjátok elhinni ez is 65 fokon megy ''
Alap órajelen és alap feszültségen ennyi? Akkor a cooler csere előtt járj utána az okának, mert ez ''mezei'' hűtővel is sok.
(Ellenőrizd, hogy 1.65V körüli-e a core fesz, valamint hogy az alaplapodhoz nincs-e olyan újabb bios, ami ilyen hibát javít. A coolered alján volt rézlapka vagy hővezető fém?)Minden default beállításon van! A bios frissítést megnézem!
-
mr_ricsi
veterán
Alap órajelen és alap feszültségen ennyi? Akkor a cooler csere előtt járj utána az okának, mert ez ''mezei'' hűtővel is sok.
(Ellenőrizd, hogy 1.65V körüli-e a core fesz, valamint hogy az alaplapodhoz nincs-e olyan újabb bios, ami ilyen hibát javít. A coolered alján volt rézlapka vagy hővezető fém?)(Ja, igen: mekkora venti van a coolereden, és mennyi a fordulatszáma? (Mivel most csere-berélted, nem kérdezem meg, hogy nincs-e tele porral, gondolom, alapból kitisztítottad.)
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
(Ellenőrizd, hogy 1.65V körüli-e a core fesz, valamint hogy az alaplapodhoz nincs-e olyan újabb bios, ami ilyen hibát javít. A coolered alján volt rézlapka vagy hővezető fém?) -
Sátán44
addikt
Hűtési szempontpból mennyit fog csökkeni kb a proci hőmérséklete?
-
nemtommi
senior tag
Jó, meg megbízható is, de vannak még jobbak és ugyanannyira megbízhatóak is.
Egy 12cm-es Zalman lelógna a lapodról, egy 9,2-es meg szerintem kevés lehet.
Egy Cooler Master Hyper 6+ (RR-UNH-P0U1)-t megkapsz már 10,5k-ért, a TT Silent Towert pedig már 7k alatt megveheted. -
Sátán44
addikt
''Ez nem volt szép ''
A hozzászólásom nem rosszmájúság volt, hanem figyelmeztetés.
Ha nem tudod szakszerűen felrakni a coolert, akkor akár zsinórban 10 procidat is el fogsz cseszni, ami tanulópénznek kicsit húzós.
''Remélem te is fogsz így járni! ''
Én már annyiszor csináltam, meg óvatos is vagyok, úgyhogy erre nagyon minimális az esély, de azért köszönöm!
Jól van na,most először jártam így és remélem utoljára,elhiheted mostmár jobban odafigyeltem

-
Sátán44
addikt
Most szuprál a 2500-as,csak nem fogjátok elhinni ez is 65 fokon megy
Most tervezek rá venni egy komolyabb hűtőt.Szeretném kérni a tanácsotokat,hogy milyet vegyek? Zalman az tudom jó és megbízható,de abból is melyik típust? Max 10.000 ft lenne rá! -
mr_ricsi
veterán
''Ez nem volt szép ''
Ha nem tudod szakszerűen felrakni a coolert, akkor akár zsinórban 10 procidat is el fogsz cseszni, ami tanulópénznek kicsit húzós.
Én már annyiszor csináltam, meg óvatos is vagyok, úgyhogy erre nagyon minimális az esély, de azért köszönöm!
Javítás:
''akkor akár zsinórban 10 procidat is el fogsz cseszni'' helyett: ''akkor akár zsinórban 10 procidat is elcseszheted,'' -
mr_ricsi
veterán
''Ez nem volt szép ''
-
Tomi 16
őstag
-
Sátán44
addikt
-
Sátán44
addikt
-
Tomi 16
őstag
-
mr_ricsi
veterán
-
Sátán44
addikt
Mostmár mindegy! Tényleg azoknak volt igaza,akik azt mondták valószínű lesarkaztam.Így volt csak a paszta miatt nem vettem észre

Ma vettem egy 2500+ Barton magos procit! -
mr_ricsi
veterán
-
Tomi 16
őstag
Nem kell olyan sokmindent egyszerre csinálni.

Egy 2.4 est biztos megizasztasz,nem?
Nem kell annyira olyan nagy teljesítményt várni tőle. -
mr_ricsi
veterán
''csak próbálok neki segíteni''
Ha a lesarkazott procira gondolok, akkor elmondhatjuk, hogy sikerült.
''A te gépednek mi a baja? ''
Túl lassú. (Mpeg2-t kódolok, közben megy a letöltés, DVD-t írok, és itt netezgetek. Dél óta megy 100%-on a procim, várhatóan éjfélig.)
[Szerkesztve] -
Tomi 16
őstag
Garis még a Proci?
Szerintem egyszerűbb lenne ha visszavinnéd és akkor ot megnézik.
De végülis ezt rádbízom,én csak próbálok neked jó tanácsokat adni... -
Tomi 16
őstag
Nem csak próbálok neki segíteni, de én azért nem tudtam letesztelni mivel nem tudom pontosan megnézni hogy mi a baja.

Nincsenek olyan műszereim,meg akik a szervízben vannak azok eggyenként tesztelik le más alkatrészekkel.
A te gépednek mi a baja?
-
mr_ricsi
veterán
A procidat kiszedted?
És letörölted róla a pasztát?
És ha netán letörölted volna, akkor rakj rá fehér pasztát.
Én szerintem az az egészséges a procinak''vagyis jobb mint az ezüst mivel ha az mellé megy akkor az még zárlatot is okozhat neked''.
Meg a memorykat kivetted a DIM-ekből?
Szerintem is NYUGI AHOGY TOMI MONDJA...
Próbáld meg ujra összerakni.
Egyébként az én gépem is szar most van szervízben, nem mügszik mivel Most Wanted-ban ujraindult meg lefagyot.Kikapcsoltam rá egy 2-órára már nem akarta behozni a képet.
Na de mindegy remélem megcsinálják.
De ez mondjuk csak mellékesen a TOPPICBA.
Üdv:Tom''Egyébként az én gépem is szar most van szervízben''
Hogy is van ez? A saját gépedet nem tudod megcsinálni, más(ok)nak meg tanácsokat osztogatsz
-
mr_ricsi
veterán
-
nemtommi
senior tag
Lesarkaztad a procidat, de nem 100% hogy kivégezted. Gigabyte lapomban nekem is előfordult egyszer egy BartonM 2600+-al. Gigabyte-ban többet nem indult el, de fél évvel később bepróbáltuk (lesz ami lesz alapon) haverom A7N8X-X lapjában. Most 2.2GHz-en megy 1,55V-on, de csak a gyenge hűtője (nagyobb nem fér be a házába) miatt.
-
Sátán44
addikt
A procidat kiszedted?
Én szerintem az az egészséges a procinak''vagyis jobb mint az ezüst mivel ha az mellé megy akkor az még zárlatot is okozhat neked''.
Egyébként az én gépem is szar most van szervízben, nem mügszik mivel Most Wanted-ban ujraindult meg lefagyot.Kikapcsoltam rá egy 2-órára már nem akarta behozni a képet.
Üdv:TomA magból sikeresen lehorzsolódott egy kis darab kb fél mm.Sztem ezzel ki is végeztem a procimat,mert azóta kis milliószor szétszedtem meg összeraktam,de semmi

-
Tomi 16
őstag
A procidat kiszedted?
Üdv:Tom -
tomcsi23
veterán
Először is, nyugi.

Hagyd ott, pihizzen, meg Te is. Aztán majd szedd szét és rakd össze újra, nyugodtan. -
Sátán44
addikt
Baj van leszedtem a prociról a hűtőt,hogy megvizsgáljam milyen állapotban van a paszta és utána összeszereltem be is kapcsol a gépem,de a memóra vizsgálatig nem jut el.Semmilyen képet nem ad
Mindent megpróbáltam,többször le ill. vissza raktam a hűtőt,de semmi. Mit tegyek? 
-
Tomi 16
őstag
Ja Igaza van a Tominak tényleg felesleges pasztára költeni pénzt.

Inkább valami bontóba bemész és ott megkérded hogy tudnak e adni.
Ja meg amúgyis 800-vagy 1000-forint körűl mozog.
Vagy te kaptál a hűtődhőz pasztát?
Mert ált adnak.
-
nemtommi
senior tag
-
Sátán44
addikt
A 360W-os táp simán elbírja a gépem,semmi gondom nincs vele. Hamarosan veszek pasztát és kipróbálom ezt a lehetőséget is.

-
Tomi 16
őstag
Igazad van mert tényleg attól is lehet hogyha fordítva van rajta a hűtő.

De szerintem paszta gond van.
-
mr_ricsi
veterán
''kézzel fogható a biosban pedig mégis 65 fokot ír ki ''
A 65°C-os borda másodperc alatt megégetné a kezed. Ha az alaplap jól mér, akkor nincs megfelelő hőátadás a borda és a cpu között. (Vagy nem illeszkedik jól a borda, pl. mert fordítva van felszerelve.) -
mr_ricsi
veterán
Megnéztem a feszültséget is de az korrekt! Úgy üzemeltetem mostanában,leveszem a gép oldalát és így elérem,hogy 59 fokra menjen,de amikor a gép oldala is fent van képes 70 fokig is felmenni. Sima hűtő van rajta,de amint látom az kevés. A biosban néztem a hőmérsékletet és sajnos 60 fok. Vegyek a proci és a venti közzé hőelvezető anyagot? Hogy is hívják (fehér színű általában)? Megnézem majd a bordát!
''Vegyek a proci és a venti közzé hőelvezető anyagot? Hogy is hívják (fehér színű általában)?''
Miért, most nincs közöttük??? -
mr_ricsi
veterán
Semmi szükség nagyobb tápra. A konfigodban nincs semmi extra, 200W alatt lehet a teljesítményfelvétele.
-
Tomi 16
őstag
Azt akarom kérdezni hogy neked a chieftek 360W-os tápod elbírja a gépedet.
Mert én nagyon féltem az enyémet mert bármikor kinyúvadhat.
Érdemes ilyent venni a konfigomhoz ami neked van vagy egy kicsit nagyobbat?
Mert most tápon gondolkozok. -
Sátán44
addikt
Hmonitor progit használok íme látjátok az eredményt!
![[kép] [kép]](http://img79.imageshack.us/img79/5350/hmonitor2if.jpg)
-
Sátán44
addikt
De egyébként mi a márkája a hűtődnek?

De ez egyébként tényleg durva hogy egy 3200+-os barci így melegszik.
Az enyém nem melegszik.Rajta van egy Thermaltake Silent Tower és max:41Fokig megy fel,játékban alapon olyan 37-38C-fok.
Vagy az is lehet hogy mellé mér a szenzor ami az alplpon van,de ez nem biztos.
Üdv....Nincs rajta semmi írás ahogy elnéztem nem tom neked megmondani

-
Tomi 16
őstag
De egyébként mi a márkája a hűtődnek?

De ez egyébként tényleg durva hogy egy 3200+-os barci így melegszik.
Az enyém nem melegszik.Rajta van egy Thermaltake Silent Tower és max:41Fokig megy fel,játékban alapon olyan 37-38C-fok.
Vagy az is lehet hogy mellé mér a szenzor ami az alplpon van,de ez nem biztos.
Üdv.... -
Sátán44
addikt
Jaja paszta
Mondom sima proci hűtű van rajta,amit általában szoktak adni a gépekbe. -
Sátán44
addikt
Megnéztem a hűtőbordát,de kézzel fogható a biosban pedig mégis 65 fokot ír ki

Még azt nem említettem,hogy van egy segéd ventim is ,ami oldalról fújja a proci ventit. -
Tomi 16
őstag
Megnéztem a feszültséget is de az korrekt! Úgy üzemeltetem mostanában,leveszem a gép oldalát és így elérem,hogy 59 fokra menjen,de amikor a gép oldala is fent van képes 70 fokig is felmenni. Sima hűtő van rajta,de amint látom az kevés. A biosban néztem a hőmérsékletet és sajnos 60 fok. Vegyek a proci és a venti közzé hőelvezető anyagot? Hogy is hívják (fehér színű általában)? Megnézem majd a bordát!
Paszta..

Szerintem szedd le a régi pasztát és rakj rá ujat de csak keveset rakj rá és szépen egyenletesen kend el rajta és fehéret rakj rá ne ezüstöt mert az ezüst zárlatot okozz.
Milyen hűtőd van rajta?
Lehet hogy kevés neki.
-
Sátán44
addikt
''Ahogy bekapcsolom a gépet 2 perc és 60 fokon megy''
Vedd le a ház oldalát.
Ha így bekapcsolva nem melegszik ilyen gyorsan, és nem is lesz nagyon meleg, akkor rossz a házad szellőzése.
Ha így is melegszik, akkor fogd meg a CPU bordát a tövéhez minél közelebb. (Csillagokat látsz: tényleg forró a proci. -> Milyen hűtő van rajta, nem poros-e, nem áll-e a ventije)
Ha a borda langyos, akkor nem jó a proci és a borda közötti hőátadás. (Általában nem jól fexik a borda, vagy fordítva van, vagy a védőfóliát nem távolították el az aljáről.)
Ui: a 60°C-ot a biosban nézed, vagy valami progival? (Ha az utóbbi: nem is biztos, hogy a proci hőmérséklete ennyi, hanem pl. a PWM-é)Megnéztem a feszültséget is de az korrekt! Úgy üzemeltetem mostanában,leveszem a gép oldalát és így elérem,hogy 59 fokra menjen,de amikor a gép oldala is fent van képes 70 fokig is felmenni. Sima hűtő van rajta,de amint látom az kevés. A biosban néztem a hőmérsékletet és sajnos 60 fok. Vegyek a proci és a venti közzé hőelvezető anyagot? Hogy is hívják (fehér színű általában)? Megnézem majd a bordát!
-
mr_ricsi
veterán
Nekem a 3200+ barton procival az lenne a gondom,hogy melegszik.Ahogy bekapcsolom a gépet 2 perc és 60 fokon megy,hozzátenném hogy még tuningolva sincs,tehát alap órajelen megy. A konfigom Gigabyte 7NNXP,sima venti,chieftek 360W táp Lehetséges,hogy az alaplapom miatt melegszik ennyire? Az alaplap hőmérséklete jelenleg 29 fok. Tanácstalan vagyok!
''Ahogy bekapcsolom a gépet 2 perc és 60 fokon megy''
Vedd le a ház oldalát.
Ha így bekapcsolva nem melegszik ilyen gyorsan, és nem is lesz nagyon meleg, akkor rossz a házad szellőzése.
Ha így is melegszik, akkor fogd meg a CPU bordát a tövéhez minél közelebb. (Csillagokat látsz: tényleg forró a proci. -> Milyen hűtő van rajta, nem poros-e, nem áll-e a ventije)
Ha a borda langyos, akkor nem jó a proci és a borda közötti hőátadás. (Általában nem jól fexik a borda, vagy fordítva van, vagy a védőfóliát nem távolították el az aljáről.)
Ui: a 60°C-ot a biosban nézed, vagy valami progival? (Ha az utóbbi: nem is biztos, hogy a proci hőmérséklete ennyi, hanem pl. a PWM-é) -
nemtommi
senior tag
Nekem a 3200+ barton procival az lenne a gondom,hogy melegszik.Ahogy bekapcsolom a gépet 2 perc és 60 fokon megy,hozzátenném hogy még tuningolva sincs,tehát alap órajelen megy. A konfigom Gigabyte 7NNXP,sima venti,chieftek 360W táp Lehetséges,hogy az alaplapom miatt melegszik ennyire? Az alaplap hőmérséklete jelenleg 29 fok. Tanácstalan vagyok!
Nálam a 7N400Pro2 magasabb feszt adott a procinak a gyári beállításokon is (1.65V helyett 1.69-1.72V). Ezt érdemes ellenőrizni.
Amúgy a BOX hűtő nem elég hatékony már a 3200+-hoz, főleg ha nem jó a ház szellőzése. -
Sátán44
addikt
-
nemtommi
senior tag
Most próbálja Tomi 12x200-ban asszem, ez memóriaproblémának tűnik, bár nem elhanyagolható, hogy NF2 chipseteknek nincs túl messze a vége FSB-ben.
-
mr_ricsi
veterán
''csak 200MHz-t tudtam rajta húzni mivel kevés neki a tápom.''
Nem tudom, ezt honnan vetted. Az egész konfigod nincs 200W-os, még húzott procival sem.
''Szerinted mitől lehet?'''
Procituning után először memória teszt pl. a Memtest86-tal, aztán pedig stabilitásvizsgálat a Prime95-tel. -
Tomi 16
őstag
Makrókban látom nem vagy otthon

Ha tuningra adod a fejed, elötte feltétlenül szerezd be a köv. programokat:
Hőmérséklethez: Everest, vagy MBM
Proc órajelének ellenőrzése: CPU-Z (egyes alaplapok BIOS-a hibás értékeket adhat meg)
Proc stabilitásának ellenőrzése: Prime 95, Superpi
Memóriák ellenőrzése: Memtest
Ha kérdésed lenne még, vegyél fel messengerre!Hy!
Sikerült Felhúzni a procit csak 200MHz-t tudtam rajta húzni mivel kevés neki a tápom.
És az volt a gondom hogy amikor elindítottam a most wantede-t akkor hirtelen kilépet a játékból.
Szerinted mitől lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és az is marad egyelőre.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)