- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
argento
újonc
válasz
MaXX81 #16059 üzenetére
Az enyém alapfeszen 4.2-ig bírta (ha Turbo módot használtam, akkor csak 4.1-en ment) és 4.3-nál már volt hogy újraindult gamma közben. Feljebb még nem mertem tornászni, gondoltam majd körbekérdezgetek inkább a témában, mielőtt önszorgalomból véletlen megsütöm szegény CPU-t.
Egyenlőre úgy tűnik nálam a 4.2-es határ az, amin még stabilan elfut mindenféle extra BIOS beállítás és fesz emelés nélkül.
-
argento
újonc
válasz
MaXX81 #16056 üzenetére
Én kikapcsoltam és manuálisan állítottam be a szorzót, de ahogy olvasgattam pont azért, mert az alaplapok hajlamosak túlfeszelni a CPU-kat, legalábbis Turbo módban (ahogy elnéztem tényleg magasabb feszültséget ad neki mint amikor kézileg állítod be a szorzót).
Ha meg nem így van majd valaki hozzáértőbb úgyis részletesebben elmagyarázza.
-
argento
újonc
válasz
MaXX81 #16055 üzenetére
Szintén zenész. Egy s775-ös C2D E6750-et váltott. Hiába a sokak által leszólt AMD procik, a közelébe sincs a régi konfigom ennek a kis csodagépnek, mégha nem is hozza egy mostani i3 teljesítményét. Röhejes, hogy manapság 20 ezer Ft alatt ilyen teljesítményű CPU-kat adnak. Örülök, hogy végül is mellette döntöttem.
A tuningba meg majd én is beleásom magamat, ahogy olvasgattam vannak ennél a típusnál jóval magasabb, elérhető órajelek is. Majd megkérdezgetek még pár gurut a témában, aztán indulhat a móka.
-
argento
újonc
válasz
MaXX81 #16053 üzenetére
Gyári hűtővel toltad fel ennyire? Grat hozzá!
Nekem még ismeretlen terület a tuning, s mivel nem mertem komolyabban belemókolni, így most 4.2 Ghz-en ketyeg az X4 760K-m (a feszültségekkel nem babráltam, még a C'N'Q-et is bekapcsolva hagytam), pedig ráadásul nem is a gyári hűtő van rajta, hanem egy CM Hyper 103.
Kíváncsi volnék azért mennyit tudnék kisajtolni belőle (persze úgy, hogy hosszabb távon ne gyilkoljam vele szét a CPU-t), de gondolom ennek a lapom (Giga F2A88XM-D3H) is határt szab.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Linux felhasználók OFF topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robogó, kismotor
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bittorrent topik
- Sorozatok
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest