Hirdetés
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Házimozi haladó szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HTPC (házimozi PC) topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azért akad:
https://www.taiwangun.com/precision-inner-barrels-aeg/aeg-180mm-nitroflon-coating-6-03mm-unicorn
https://www.powair6.com/en/aeg-precision-barrel/5986-orga-magnus-hd-613mm-inner-barrel-for-aeg-182mm.html
https://www.anareus.cz/gb/inner-barrels-141-299mm-aeg/497-km-604mm-tn-inner-barrel-for-mp7a1-aeg-182mm--INOX0012.html
https://gunfire.com/en/products/eg-6-03-precision-barrel-185-mm-1152226352.html -
Atke
senior tag
Ha a motort cseréled, a régi érdekel

Szerintem amúgy a bele egész jó annak... 16:1 acél kerék, korrekt halkított dug++hengerfej. Az elektronikán állítólag a mikrókapcsoló a gyenge pont, eltörik.
Gumi: Modify flat, prometheus, vagy az általad is írt...
Nózi, alu O-gyűrűs gyárilag a megfelelő hosszal.
Amit cserélnék: Cső, gumi kamra, és ha viszket a pénzem, akkor elektronika és motor -
SSP5, bocs, elírás, annak feléért van kb a challenger
Hát azért még mindig 300 vs 230€, ami kb. sem fele. Az SSP5 meg teljesen egyedi, azt nem kapod meg KJW néven, meg sehogy sem máshol. 6 colos csővel eleve nem is kapsz másik hicapát, ami ezt tudja. Szerintem is drága, de nem ez volt a kiindulási kérdés.
Nem akarom én annyira Novit védeni, de az SSP2 150 juróért eléggé ár-érték bajnok.
Szóval ha ClayMore kolléga meg akarja venni, én nem beszélném le róla. 130€-ért két tárral és tokkal pláne nagyon jó deal, ha nem egy lerúgott darab. -
macilaci78
nagyúr
Azért van különbség GBB és spring vonalon. Egy olyan rugós airsoft fegyverhez, amiben normális elsütőszerkezet és hop up van, nem lehet sokat hozzátenni.
Egy GBB pisztoly ettől sokkal kényesebb jószág.
A tuning pedig sosem megérős, ha az anyagiakat nézzük. De így van ez a horgászattól kezdve a motorsportig.
Egy olyan légpuska, amivel olimpián is van értelme elindulni, mondjuk 1 mFt. És egy olyan sportlövő, akinek van értelme olimpián elindulni, a gyári csövet reflexből dobja el a válla fölött és teszi bele az alsó hangon 1,5 mFt-os csövet. A gyári csővel is pontos a fegyver, de egyszerűen az a szóráskép már rosszabb, mint amit a lövész amúgy egy tökéletes fegyverrel produkálni képes. Ezen a szinten a tuning megéri.
Az, hogy egy konstrukciójából fakadóan pontatlan fegyvert elkezdünk tuningolni, marhaság. Egy huzagolás nélküli lövedék, amit a röppályára merőleges tengely mentén pörgetünk, a lövedékben is van szórás méret és tömeg, na meg homogenitás tekintetében. És ezekkel akarunk lőni pontosan mozgás közben, mozgó célpontra, esetleg csípőből, vagy kapáslövéssel. De a tuning az kell, mert attól lesz jobb a találati ráta.

-
macilaci78
nagyúr
KSC USP, KJW Beretta szánt láttam már törni, Glock műanyag szánja a tárakasztó helyén nyalódik el, de haverom száraz gyakorláskor a rugót tartó vasat szakította ki a szán orrából csőre rántás közben.
Még nem derült ki, mihez kell a száraz gyakorlás? Éles lövészethez, vagy airsofthoz?
Egy rég volt csapattársam airsoft IDPA-t lőtt versenyszerűen, egy Marui Hi-Capa 4.3 alapból épített fegyver a versenymodell és egy WE a rángatós gyakorló. De itt ez nem számít, mert a .45-ösök markolata vaskos.
-
-
nem tom emersonnal van e
Nincs. Ha szettet veszel (azaz felső is kell), akkor olcsóbb, de pl. nekem L-es nadrág kéne és XL-es felső. Ezért XL szettet vettem, a nadrágon húzni lehet, viszont engedni nem, ha túl kicsi. Így nekem nem volt para.
110-es derékra neked valószínűleg XXL gatya fog kelleni. Nekem 95-ös és az XL leesne rólam öv nélkül. De szerintem annyival nem nagyobb, hogy 110-re még jó legyen. -
macilaci78
nagyúr
Ezt rendeltem 4 éve. Le kellett cserélnem a csatlakozót mini T-Deans csatlakozóra, ami elfér az akku mellett, hogy ne a tuscső végén legyen a csatlakozó és a vezeték. Ha ez nem vált volna be, köpök egyet, mini saru, fix bekötés és a komplett fegyver lóg a töltő balancer csatiján lassú töltésen.
-
macilaci78
nagyúr
Majd ha lesz kedvem, visszakeresem, melyik 3 cellás Li-Po-t tudtam belesúvasztani a piros T-Deans csatlakozót mini-re cserélve.

-
ClayMore
aktív tag
GBBR nagyobb szivas mint az akku. Nem latom mi benne a szivas. Eloeszed, berakod, kiveszed, feltoltod, elteszed. Kesz.
En egy hosszabb csovel megaldott Cyma Mp5 platinum alapot vennek hasznaltan es aztan az kapna, gumit, lenyomot, esetleg prec csovet, meg perun mosfetet. Ha jo aron kapod az alapod akkor megall 400 EUR korul. Es ha masodik korben igy is igenyled Begadi max hopup egyseget.
-
macilaci78
nagyúr
Ak74Su AEG, rövid, de ennek ellenére kint is pontosnak mondható.
A linkelt AR15 variánsok CQB-ra hosszúak.A GBBR green gas-zal nagyobb mélytorkos, mint a lipo bacódás, csak hogy az üzeneltetési költséget ne említsem. A HPA köldökzsinór megint nem mutat jól, pedig a GBB amúgy nagyon adja, ahogy csörög, csattog. Ja, HPA is kér akkut.

-
macilaci78
nagyúr
A kiscsuzlibol nekem az jött le, hogy nem tudsz helyesen írni, bár ez a neten mellékes, másrészt volt egy nyeretlen taknyos lelkes tinédzser 15 éve Szegeden, aki csinált magának kiscsuzlit: műanyag testes M4-ből indult ki, levette a tust, a tartócsonkot lefűrészelte, levette az előagyat, külső csövet, belső csövet lefűrészelte kb 5 centisre, nagy akkut a test jobb oldalára szigszalagozott, csigatárat alápattintott és neki ez volt az ultimate CQB és assault fegyver.
Na, ritkaszar az volt...Ha airsoft gázos maroklőfegyvert keresel, akkor döntsd el, mit szeretnél: GBB, GNB, fém, vagy műanyag küllem, greengas, vagy CO2?
Olyan szempontból mindegy, hogy mindegyik karbantartást igényel. Egy rendes karbantartással hosszú életű lesz a fegyver.
Tokot akarsz-e hozzá venni, ha igen, akkor hangtompítóval, lámpával használnád-e a fegyvert?
-
törölt tag
A normális anyagminőség egyébként tök szubjektív, a Marui féle műanyag szerintem teljesen rendben van, a tartály meg... Nem egy nagy mondás a ki tudja mióta raktáron fekvő, kiszáradt o gyűrűs, én szilikon zsírt szoktam a tömítésre kenni, aztán el is van felejtve sokáig.
Egyébként én KJW vonalon nézelődnék, a kp 17 pl.
-
macilaci78
nagyúr
Itt nézelődj, nekem ez nagyon bevált, ár-érték arányban szerintem verhetetlen, a tartály sem eresztett, egy egész szezont hiba nélkül végigtoltam vele, nem finnyás a lövedék minőségére sem, gyorsan tölthető, elég sok lövést lead egyetlen töltéssel. Hidegben nem próbáltam, de ahogy láttam, érdeklődés hiányában nem is igen szokták használni.
Ha komolyabb csúzli kell, van az is. Ez a legkisebb, de megkérik az árát. -
DNReNTi
őstag
-
macilaci78
nagyúr
Mellénye válogatja. Ahol a pisztolytok csak egy hálós anyagra van varrva, az kényelmetlen, a pisztoly súlya alatt előre bukik a felül (markolatnál) nehéz tárgy (pisztoly). Egyedül háton fekve kényelmes.
Egy merevebb MOLLE alapra felfűzve viszont már kényelmesen hordható akár egy DE Hard Kick is.Persze az egészhez az is hozzá tartozik, hogy fel kell tudni rendesen öltözni. A mellény legyen passzosra állítva, ne lebegjen rajtad, mint egy széldzseki. Én így használok egy 75 Tactical molle-s pisztoltokot IBA mellényen. Ha akarom, sima övre is fel tudom fűzni. A mellényen nagyon magasan van, pár hónapot beleöltem a gyakorlásba, hogy gyorsan tudjam elővenni és fegyvert váltani, de megérte.

Övön kényelmesebb használni, de nem mellényben, mert a mellény és a zsebek útban vannak. Ha pedig féloldalasan pakolom a mellényt, akkor félrehúz a súlya.Amit szerintem nem érdemes, nem szempont, az a pisztolytokra varrt/szerelt pisztolytártartó. Úgysem a fegyvert fogó kézzel tárazol, így a fegyvertok nem esik a másik kézre.
A kydex tokok jók. Figyelj arra, nehogy véletlenül kiessen belőle a pisztoly (lanyard), vagy a tár. Többen hagytak el pisztoly Dobos tokból, vagy USP tárat fegyverből.

-
macilaci78
nagyúr
A MASZ tényleg azt a benyomást kelti, hogy azok játszótere, akik perceptuálisan hárítják a fizikát.

Szerintem egyértelmű.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
macilaci78
nagyúr
MASZ szerint 6 mm, 0,2 g-vel kronózunk, számomra irreleváns minden más érték.
És elhiheted, volt mindenféle törekvésünk 8-10 éve azért, hogy ez megváltozzon és mondjuk egy 8 mm BB-t használó M1 Garand-dal is lehessen játszani, mert a lövedék csőtorkolati energiája kevesebb volt, mint a 400 fps-6 mm-0,2 g lövedéké. De neeem, szóval e tekintetben igenis vaskalapos a banda.
És ez az oka, hogy kronózáskor mindig van 0,2 g-os lövedék, sőt, egy jól szervezett játékon a kronózáskor még minőségi tárakba töltött minőségi lövedékkel is kedveskedik a játékszervező a jellemző típusokhoz (M4, AK, Mp5), csak hogy haladjon a dolog. -
macilaci78
nagyúr
Nekem pici bitfejes imbuszkészletem van 1-8 méretben, csapszegkiütőnek megfelel. Másik oldalt megtámasztod az anyagot a csapszeg pereménél, akkornem az öntvény tart ellen a kalapácsnak, hanem az asztallap. Egy kis méretű csavaranya, szükség esetén aládúcolva akár tépőtömb lapjaival megteszi.
-
Thome
veterán
Semmiképp nem akarok neoprén szopóálarcot (
), hanem az acélhálósat a maszkhoz igazítani ezzel a tépőzáras módszerrel. 
Közben böngészek nonstop, és erre gondoltam a csatos verzió alatt: KLIKKNa most ez a módszer csak a fast helmettel játszik, a búvárfeeling pedig számomra nem jön be, párásodással küzdöttem vele, a sima szemüveggel pedig soha nem volt gondom.
V2 mesh maszknál a fülvédőre nincs szükségem így tesztelem és ha nem jó akkor oldalcsípő + szegecselés és megy fel a fenti módszerrel.
Ha pedig mégis kell a fülvédelem, még 7 euroból meglenne oldva a magára a fast sisak sínjére szerelhető műanyag kieggel.
Ha pedig beválik a V2 maszk, akkor már gond egy szál se. Csak az orrom ne nyomja.Illetve most a pénz nem számít, a lényeg a kényelem, de a DIY sem probléma, szóval nekiállok megnézni ezt az ürgét akit ajánlottál youtuben, hátha meggyőz a búvárkodásról.

-
Thome
veterán
Köszi a tippeket! Sisak téren néztem külföldről de mind szivacsos, azaz nem állítható, rossz helyen nézem valszeg.
Illetve hogy válaszoljak a kérdésedre, ESS Ice jellegű szemüvegem van.
Maszkból a V2-esen kívül több lehetőség is felmerült, fast helmetnél van egy csat, ahova bepattintható lenne a maszk, itt a kényelmi faktor ami még előkerül, de ez már nem tűnik rossznak.
Továbbá ezzel szemezek még, ennek a felfogatása tetszik, és akár áttudnám szerkeszteni az acélrácsosra is: KLIKK
Itt látni a felfogatást a képek között: KLIKK 2
-
Thome
veterán
Nem tűnik rossznak, szerintem körbejárom ezeket a sport boltokat, nincsenek is vészes árban, ha pedig kényelmesek is, akkor nem kell tovább keresni.
Bár itt még az a kérdés is felmerül, hogy milyen lehet pl egy dedikált katonai bakancshoz képest strapára, nomeg kényelemre. No meg hát a bellevillen van egy logo is...

Volt egy altama panama talpas bakancsom, de az nonstop szétb*szta a sarkam, vízhólyag, lehetetlen volt betörni, így eladásra került.
Normális bakancsokkal nincs tapasztalatom, továbbá más márkát is említve, amiről még jót nem hallottam sajnos az a haix, katona ismerős is megerősített.
-
macilaci78
nagyúr
Csak PayPal-lal vásárolok külföldről. Lehet, hogy drágább, de virtuálisan a nyakára tudok lépni az eladónak. Abban a kevés esetben, amikor gond volt, mindig a pénzemnél maradtam és csak az időm bánta a szart.
Az én Acog red dotomban is oldalt van a fényforrás, engem nem zavar. Bekapcsolt állapotban szemből, ha belenézel, egy tűszúrásnyi fényforrást kell látnod onnan...
-
Lacuss20
senior tag
Én alapvetően mindig is a valamilyen múlttal rendelkező kínai oldalakat preferáltam ők nem a koppintás koppintását gyártják. De sajnos az ebay és az ali ilyen bele csúszik a szar. Mondjuk helyedben én írnék képekkel kommentált választ stb és a pénz felét minimum vissza kérném, ha nem az az egészet. Csúnyán megüttetheted a bokáját. Jártam már hasonlóan és eddig ők húzták a rövidebbet! A szart miért postáznád vissza....
-
macilaci78
nagyúr
Nem azt méltattam, hogy egy eszközre szántál pénzt, hanem hogy ebből az egyből vontál le általános következtetést.
Az megint csak nem az én bűnöm, hogy a sok ezer negatív minősítés ellenére mégis ezt vetted.
És megint csak nem az én hiányosságom, ezt a sok ezer negatív minősítést is csak később említed meg.
-
drzozo
senior tag
Erre gondolsz? Ahogy nézem a honlap infóját, ez Szlovákiából jönne.
(16k + szállítás.)
-
-
BaKeSZ87
őstag
Szétszedéskor ki kellett volna akasztanod felfelé a felhúzókart.
A felhúzókaron lévő általában műanyag szár tolja fel a hüvelykivető ajtó pöckét, és ettől nyílik ki. Ne csukd vissza az ajtót mielőtt a helyére kerülne a felhúzókar, mert előrefelé el fog akadni az ajtó pöckében. Ami még útban lehet az a lemez ami takarja a box és a hopház illesztését. Én azt mindig kihajítottam a francba onnan. A kinyúlt rugóból ha levágsz és hajlítasz rá új fület, akkor meg tudod oldani, hogy újra visszamenjen a helyére a felhúzókar. -
BaKeSZ87
őstag
Ha normális motor van a fegyveredben, mondjuk pl. nagy nyomatékú, nyilván kisebb az áramfelvétele, mert erősebb motor könnyebben húz fel adott rugót mint egy mezei alap motor. Én mindig előnyben részesítettem a 11.1-es akkukat, mert ott elég kisebb kapacitás ill. C a számomra ideális "trigger response" és tűzgyorsaság eléréséhez. Jól összerakott boxhoz, jó motorhoz, max. 400 fps-ig 7.4-esből 1500mAh 15-20C-től felfelé érdemes szerintem gondolkodni, 11.1-esből kisebb kapacitású is elég. Gyengébb motorhoz én egyértelműen a 11.1-eseket ajánlanám, nem vagyok sem fizikus, sem elektroműszerész, de úgy gondolnám, hogy adott motornál nagyobb feszültségnél kisebb az áramfelvétel, mint 2/3 annyi feszültségnél. Arról nem is beszélve, hogy amennyire tudom, ezeknek a motoroknak az üzemi feszültsége 12V.
-
sss
őstag
Ha tudod a mostani rugó típusát az azért sokat segít. Amúgy meg a konkrét fegyverre típus/gyártó kellene rákeresni (ha nem valami nagyon ritka típus), szoktak lenni ilyen összehasonlító táblázatok, hogy xy rugóval hány fps-t mértek vele. Nyilván függ a tömítéstől stb. de kiindulási alapnak mindenképp jó.
-
macilaci78
nagyúr
Elvileg nem. A tompító a csővel azonos középpontos, legszűkebb átmérője is jóval több, mint a BB.
Csendesebb nem lesz tőle a fegyver, inkább csak mélyíti annak hangját. Messziről kevésbé hallani.A csőhosszt a dugattyú űrtartalmához szokás mérni. Ha több a cső űrtartalma a dugattyúénál, akkor a csőben eleinte fellépő túlnyomás a cső vége felé haladva inkább negatív nyomásba fog átmenni. Ezért nincs egy Mp5K-n 50 centis cső.
Ha a cső sokkal rövidebb, mint kéne, akkor a BB mögött a csövet elhagyó nagy nyomású levegő befolyásolhatja a lőképet. Ezért nem tesznek Mp5K-ba teli hengert.Én is használok hangtompit, mert a belső cső túllógna a csőszájféken. Az én hangtompim nem bélelt, mert minek?
A precíziós cső és BB attól precíziós, mert tömegben, átmérőben, formában lényegesen kisebb a szórás. Egy átlagos alapcső átlagosan 6,08 mm belső átmérőjű, de ez mondjuk 6,06-6,10 mm között változik akár egy csövön belül is, ettől lesz a fegyver pontatlanabb. Egy 6,04 mm-es preccső szórása ezzel szemben mondjuk 6,035-6,045 mm között van, ami önmagában már csak negyed akkora szórás. BB-vel ugyanígy.
-
Lacuss20
senior tag
Tanujuk meg végre a precíziós cső értelmét, fogalmát. Nekem most pl az M24-be "prec" cső van. Min ap tettem bele, ugyanolyan hosszú mint agyári 520mm, de sokkal jobb a belseje, nem görbe és acél. Ettől prec-cső, nem attól, hogy hosszabb vagy szűkebb, mint esetemben 6,06 ról 6,03-ra szűkült. Illetve, hogy ténylegesen a kérdésre válaszoljak, nem fog elakadni sem egyéb problémát okozni, sőt általában a tompítót így használják, ritkább az amikor hosszabb prec-cső miatt teszik rá, hogy "takarja" a kilógó részt.
Másrészt tényleg nincs sok haszna, mivel a fő zaj a GB-ből jön a dugfej és a hengerfej találkozásakor. Ha drasztikusan csökkenteni akarod a hangját, érdemes egy silent szettet bele tenni.

-
macilaci78
nagyúr
Sose használtam még airsoftozás közben WC-zsinórt.

Ez csak azoknak való, akik nem tudnak p*ncit pöcögtetni.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De ha valaki ennyire lusta, akkor ajánlom neki ezt a kütyüt.Komolyra fordítva a szót: életképtelennek tartom egészen addig, amíg sz@rt sem érő műanyag belsőkkel szerelik ezeket a tárakat. Majd ha felérünk egy Tesco Gazdaságos robbanómotoros fűnyíró szintjére, jöhet a madzag.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

azóta sokkal jobb
Pedig egész jó ára van és a nadrág jól bírja a strapát.
Nem fogom neked elmagyarázni, mit, miért és milyen minőségben írtam, amit eddig írtam, azt sem értetted meg.

), hanem az acélhálósat a maszkhoz igazítani ezzel a tépőzáras módszerrel.