Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csorbi

addikt

Sziasztok!

Nekem is ilyen lapocskám van, illetve kicsit több, mert ez a RAID-es változat. Ebben egy T-bred ''B'' 2400+ proci csüng, 2700-on fut (13x166), többre nem mertem húzni, mert az egyik memóriám csak 333-as. Ja, és mivel már másfél éves, tegnapelőtt lecseréltem rajta a gyári northbridge hűtőt egy Zalman NB47J-re, vagyis egy passzív bordára. Nem bántam meg! Egyrészt nem zúg az a szar rajta, másrészt meg ennek a Zalmannak sokkal jobb a hőleadása!
    Viszont: tapasztalat, hogy némely PCI-os eszközzel bajok lehetnek, (pl SB Live!)mert ennek a szar VIA 8235-ös southbridge drivere gyárilag szar, és nem voltak képesek kijavítani! Egész pontosan a PCI Latency beállításokkal lehet baj! Én addig nem is vettem észre semmit, amíg a HPT372-es RAID vezérlőn létre nem hoztam egy RAID 0 tömböt.(Azelőtt nem volt a RAID-re dugva semmi.) És ledöbbentem, mert az írási sebesség 6-7 MB/s volt, az olvasás is valahol 30MB/s körül nyöszörgött. Rengeteget jártam utána, hogy vajon a HPT-nél van-e a hiba, de hosszas kutakodás után kiderült, hogy a déli híddal van a baj. És létezik egy oldal, itt: http://www.georgebreese.com/net/software/#PCI

Ezt érdemes megnézni, és használni a PCI Latency patch-et, mert azóta nekem az írás 50MB/s körül mozog, míg az olvasás 95MB/s! Nem mindegy! És az Audigy2-m se pattog azóta.

Röviden ennyi, remélem találtatok valami hasznosat!

Csorbi

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák