Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Logitech Z906
- Nem átlagos PC-s kézikonzolban gondolkodik a Gigabyte
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- OLED TV topic
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Nekem is ilyen lapocskám van, illetve kicsit több, mert ez a RAID-es változat. Ebben egy T-bred ''B'' 2400+ proci csüng, 2700-on fut (13x166), többre nem mertem húzni, mert az egyik memóriám csak 333-as. Ja, és mivel már másfél éves, tegnapelőtt lecseréltem rajta a gyári northbridge hűtőt egy Zalman NB47J-re, vagyis egy passzív bordára. Nem bántam meg! Egyrészt nem zúg az a szar rajta, másrészt meg ennek a Zalmannak sokkal jobb a hőleadása!
Viszont: tapasztalat, hogy némely PCI-os eszközzel bajok lehetnek, (pl SB Live!)mert ennek a szar VIA 8235-ös southbridge drivere gyárilag szar, és nem voltak képesek kijavítani! Egész pontosan a PCI Latency beállításokkal lehet baj! Én addig nem is vettem észre semmit, amíg a HPT372-es RAID vezérlőn létre nem hoztam egy RAID 0 tömböt.(Azelőtt nem volt a RAID-re dugva semmi.) És ledöbbentem, mert az írási sebesség 6-7 MB/s volt, az olvasás is valahol 30MB/s körül nyöszörgött. Rengeteget jártam utána, hogy vajon a HPT-nél van-e a hiba, de hosszas kutakodás után kiderült, hogy a déli híddal van a baj. És létezik egy oldal, itt: http://www.georgebreese.com/net/software/#PCI
Ezt érdemes megnézni, és használni a PCI Latency patch-et, mert azóta nekem az írás 50MB/s körül mozog, míg az olvasás 95MB/s! Nem mindegy! És az Audigy2-m se pattog azóta.
Röviden ennyi, remélem találtatok valami hasznosat!
Csorbi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Logitech Z906
- Nem átlagos PC-s kézikonzolban gondolkodik a Gigabyte
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4, Acer Vertion /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia / Bp., MPL, Fox
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest