Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pikámer

tag

válasz metrichye #1 üzenetére

midenképp az alaplap a ludas,az ùtolsò biosfrissitése is asszem 2002-be jött ki ùtoljára,a ramjaid elmennek egy olyan lapban ami pc2100> kezeli.

Ami azelött a tiéd volt,az most a másé.Ami azelött jò volt ,az most rossz.Ami ezelött okosság volt,az most lopás,s ami azelött lopás volt,az most törvény.S mindezt együtt ùgy nevezik,hogy Szocializmus. "Wass Albert".

• metrichye

csendes tag

Sziasztok!

Plíz help! Az lenne a problémám (lehet elég láma kérdés), hogy a BD7-II Raid lapom chipsetje csak 266MHz-en megy, így a ramom is ugyebár csak 266-on. Hiába rakok bele PC2700-ast (333MHz), vagy akár 400MHz-est, akkor is csak ennyin megy. De a procim FSB-je 400MHz. Csak úgy tudok elérni nagyobb ram speedet, ha húzom a procit, gyári p4 esetében pedig úgy tudom, nem túl egészséges. Egyszer kipróbáltam, 2,2GHz-en ment stabilan 44 fok körül az 1,8-as prockó, akkor jött ki asszem a ram sebesség 333MHz-re.
    Az a gáz, hogy hülye a bios, úgy lehet neki beadni, hogy 100*18=1,8GHz (alap esetben) és ha húzom a ''100-as FSB''-t, akkor emelkedik a ram speed, persze ha a dram ratiot átnyomom 1:1-ről 3:4-re, de tudom lockolni az agp meg a pci speedet fixre.
    Valakinek van esetleg, valami ötlete? Volt bios update is.....
    Plíz mail me, mert nem túl sűrűn mozgok errefele, még új vagyok itt és hátha kimegy a fejemből visszanézni :D Na ok, jó lesz a fórumba is, csak help :)))))
    Meg még 1 kérd: ha vennék egy másik lapot, abban is csak 266on tudna menni a ram? Vagy milyen lapot ajánlotok? Mert ez a proc anno elég drága volt, nem akarom elfecsérelni (42ezer volt asszem), viszont akkor egy új lapot megérdemelhetne. Vélemény?

Segítségeteket előre is köszönöm.

"Könnyű valakit ügyessé nevelni, de nagyon nehéz valakit a saját viselkedésére tanítani."

Új hozzászólás Aktív témák