Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
- Bebizonyította az NVIDIA, hogy készülnek még gyorsabb GeForce-ok
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
Új hozzászólás Aktív témák
-
dotkom
csendes tag
Sziasztok!
Vettem én is egy abit ai7 lapot.
konfig: prescott 3Gh
samsung sata 16Gb
2*512 ram
9600pro
lg DVD+-rw...
A problám a következő. Összeraktam gép, alap setup beállítás, windóws fel, sp2 fel. Megy mint a villám, de ha bedobok egy cd-t, akkor megáll. Egy-két másodpercre. Ez még nem volna gond, de ha pl.: a cd bedobás után rögtön total comm-ba rákattintok hogy mutasd a cd tartalmát, lefagy a gép. Ua. csinálja pl a neroval.
Mintha gond volna az ide vezérlővel.
Ja a sata beállítás nem raid, hanem ide.
Ötlet van, hogy miért?
[Szerkesztve] -
Nite
őstag
na, visszaraktam az eredeti biost, azzal is ugyanezt csinálja, a k**va anyját mostmár

mostmár télleg szarom le, pénteken viszaviszem...
amugy érdekes, a procit alapból 20x102 be állítja be, 2040MHzr-re, de a hivatalos dokumentációban is az van, hogy a 2GHz-es cpu 2,04... fura...
még azért nyitok neki egy topicot, sajna nem sokan járnak ide
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
A GA beállítását (A A A D D) nem konkréten a próblémád megoldásaként írtam, hanem arra, hogy 4:5-ben járatod a géped!
Az Abit-USA Fórumon a leírt beállítást ajálják az aszinkron hajtáshoz .
Sőt egyre sürűbben olvasható, hogy 1:1-nél is így használják!
Ez a gép stabilitását nőveli meg.
Viszont sajnálom, hogy a mostani próblémádat még nem tudtad megoldani.
-
Nite
őstag
Na, átállítottam, az utolsó 2-t disabled-re, elsö 3 auto! Restart, minden ok, aztán kikapcsoltam! Órám elmaradt
, így már most meg tudtam nézni, sajnos ugyanaz.... 
Lehet én vagyok a láma, de azt mondd már el, hogyan befolyásolja a GA beállítása azt, hogy a proci fsb-je kikapcsolás után is a beállított marad-e?
Déluán megint lesz egy hosszabb dolgom, akkor nem áramtalanitom a gépet, csak kikapcsolom, megnézem ugy is köcsögöl-e!
Nem lehet ez egyébként valami tápellátási probléma?
[Szerkesztve] -
gergo666
tag
Üdv Uraim!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy próbálta e már valaki az AI7-es lapjában az Intel s478-as 335-ös 2,8-as Celeron D prociját...
Egy ismerős venne ilyet, és hát nem találtam rá egyértelmű válasz, hogy akkor ezt most szereti e az AI7.
Köszi...
Gergő -
sz.j
nagyúr
A BIOS-ban a Game Accelerator hogy van beállítva???
Próbáld meg így:
Game Accelerator .......................Auto
- Refresh Cycle Time ...................Auto
- Read Delay (tRD) ......................Auto
- Read Delay Adjust (tRDA) .........Disabled
- Command Per Clock (COC)........Disabled
Általában szinkron hajtásnál (1:1) az utosó kettőt Auto-ra, míg aszinkron esetén Disabled-re ajánlott állítani!!!
Ezen kivűl a DRAM Ratio (CPU : DRAM)-ot By SPD-re kellene tenni ha nem ott van.
Várom az eredményt!!!
-
Nite
őstag
na, mostmár le tudom írni pontosan a problémát!
elöröl... bios reset, utána biosba be, beállítok mindent ahogy gondolom, végül a proci fsb-jét 100-ról 133MHzre, a PSB-t 533ra, a memória osztást pedig 4:5-re, hogy a memóriák 166-on menjenek! save & exit, restart, és minden megy tökéletesen! namost, ha leállítom a gépet, és bizonyos idö mulva újrainditom, akkor a post screenen, a procit ismét 100MHz fsb vel írja, de a memóriát pedig 125-nek, de az jó a 4:5 miatt! belépek a biosba, minden beállítás rendben van, de a processzort a softmenu 100MHz-cel ira ki, pedig a beállítás 133MHz! save & exit, restart, és innen már megy tökéletesen! ezek szerint ugy néz ki, hogy csak a proci fsb-je nem tetszik neki valamiért!
ha tudtok irjatok valamit, ha nem jön össze semmi, pénteken visszaviszem!
(elem feszültségét megmértük, rendben van) -
Szuby
csendes tag
Nem tudjátok, h a uGuru Clock külső egységének kijelzőjét lehet-e kezelni az AI7-el?
-
bim
veterán
nem birtam magammal és elcseréltem a memoimat 1db OCZ512/334 cl2-re.
érezni akartam azSR erejét
és igeeeen! már csak még 1 ugyanilyen ramcit v hasonlot kell keritenem
nincs valakinek elfekvőben egy 512-es ramcija ami stabilan viszi a 2-6-3-3 időzitést 400-on?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sz.j
nagyúr
Azt neked kell tudnod, hogy mit szeretnél, mennyire vagy elégedett a mostani gépeddel.
Én legkorábban kb. fél vagy egy év mulva fogok az újabb technikára váltani, mert szerintem jelenleg még egyik platform sincs kiforrva.
Ráadásul közel sincs akkora különbség az új és az én konfigom között, hogy értelme lenne...... -
Fido01
aktív tag
igazad lehet annyira nem értek hozzájuk ezért kérdezlek téged
de még nem tudom mi lesz úgyis csak nyáron akarok vásorlni ha lesz belőle valami tényleg szerinted mit csináljak költsem el a pénzem és fejlesszem a gépem vagy gyűjtsem és majd 1-1.5 ÉV!!! múlva vagyek újat és addig ehhez nem nagyon nyúlnék hozzá -
Nite
őstag
ehh.. szóval, 19-es bios, 1.22-es uGURU, és műxik az OC...

már csak a hőmérsékletek...
-
Fido01
aktív tag
ez a baj az egésszel és ezért jó lehet olyan alig használtat venni mert az biztos bírja ha ki van próbálva és jó (és olcsóbb is)
-
afterburner_
őstag
végül is lehet előfordulhat hogy szarabb darabot fogtam ki, ez van, következőleg remelem majd valami jobbat fogok ki mint pl az ic7 a masik gépbe

-
Szuby
csendes tag
válasz
afterburner_
üzenetére
Nekem is prescottom van, de nincs vele semmi baj. Néha még többet is tud mint más lapokba egy ugyanilyen prescott.
-
sz.j
nagyúr
válasz
afterburner_
üzenetére
Velem meg pont fordítva történt. Az AI7-es lapomat sokkal jobban tudtam húzni mint az én procimat és memómat használó IC7-et.
Szerintem szerencse kérdése is az egész, mert minden típusnál van egy-két db gyengébb, sok-sok átlagos, ill. pár db nagyon jó lap. -
afterburner_
őstag
és a másik nekem a guru hőmérséklet figyelője vagy mi az, a power module-t azt valami iszonyat forrónak titulálta mikor prescott van a lapban, volt hogy 70-80 C között ingadozott...
-
afterburner_
őstag
nem tudom ki hogy van vele...de , lehet akkor én egy szar darabot fogtam ki, ugyan is, mig az ic7ben a prescotom 3,5-ön megy simán a 2,8-as addig ebben a lapban meg 3,2 és vége, hiába állítom be lassabbra amemokat az sem segít, persze tápilag egy 450-es enermax dübög a gépben, de cserelgettem én mindent össze vissza,ramidőzítések leglassabban stb... de hiába. ic7 sztem jobb választás, vagy csak én fogtam ki szart ebből a szériából

ja és külföldi siteon olvastam hogy ai7 + prescott nem jó választás, mivel nem igazán tud felvenni ebből a deszkáról a proci annyi teljesitményt ami kellene neki és emiatt hibázik..
amugy a nortwoodom 3,06-os megy benne 3450-en azzal nincs gond.
volt valakinek iylen problémája? -
sqaddy
tag
Lenne egy kerdesem:
Szinten AI7 tulaj vagyok de valami nem stimmel a tuninggal...
Az a helyzet hogy alaporajelen minden ok de ha huzom a procit akkor a prime egy par percen belul hibat dob. Pedig telekondis procim van, a memo is birja szal nem ertem miert nem megy az OC... -
sz.j
nagyúr
Hááááát.... én biztos az AI7-et választanám!!!
És csak ezután jöhetne az Abit IC7-G !!! És, talán(?!), a P4C800, de a P4P800 az valahogy nem szimpi.
Persze lehet, hogy a P4P800... is jól tuningolható, de én pl. az itteni P4P800 topicban is elég vegyes infót/ véleményt olvastam róla. (De az is lehet, hogy föleg olyanok írtak akiknek gondjuk volt vele....)
-
Fido01
aktív tag
tényleg és az ASUS P4P800E-deluxe vagy a sima ezek is jók vagy inkább az Abit tuningra
MOD: nem annyira állatra akrom a 2.4 procimet kb 3000-en akrom vagy fejebb szerintem egy zalman hűtővel ja és tényleg hogy is van ez az FSB mert nekem asszem alapból 133Mhz (ugye?)
[Szerkesztve] -
Fido01
aktív tag
okés majd meglátom akkor eddig úgyis csak érdeklődés szinten voltam
-
Nite
őstag
hmmm...
vicces, mert az ABiT oldalán az AI7-nél csak 1.21es uGURU van, de az AN7-nél már 1.22 is
ez a kettő ugyanaz? -
sz.j
nagyúr
Az IC7-es lapban i875-ös chip van, mig az AI7-ben i865-ös, de tuning, felszereltség, tudás szempontjából, szvsz, én jobbnak tartom az AI7-et, és ráadásul olcsobb is!!!

Persze ez az én véleményen, ezt nem kell elfogadni, inkább olvass utánna és a döntés a tied.
[Szerkesztve] -
Fido01
aktív tag
csá
lenne egy kérdésem melyik lapot érdemes venni mert igazság szerint lass 2 éves lesz a gépem és nem muszáy új cucc bele úgyis a többi is öregebb csak jó legyen amire gondoltam és ajánlották már itt az az Ic7 cagy az AI7 a jobb (esetleg az Ic7-G mivel tud többet ?) -
sz.j
nagyúr
A honlapomon leírtam azt ,hogy hogyan kell használni az OC Gurut.
Ugy használod???
Bővebben: link -
Nite
őstag
hát ezaz, én is biosból! ez elött a lap elött is7-e deszkám volt, beállítottam mindnt az ai7-ben ugyanugy, ugyanazzal a procival, és ment is szépen, de most 5 napig nem voltam a gépnél, bekapcsolom, és már a windowsban vettem észre, hogy az elözöleg beállított fsb helyett az eredetin megy a proci, pedig az ocguru a tuningoltat mutatja! sőt, ujrainditottam, megnéztem a biosban, ott pedig be van állítva a tuning! ujraindítás után helyrejött...

-
Nite
őstag
eszembe jutott valami, ha igazam van láma vagyok!

szóval én ugy gondoltam, hogy ha az OCGuruban beállítom az fsb-t, majd apply, akkor az automatikusan át is állítja a proci órajelét, újraindítás nélkül! Úgy mint a biosban az on the fly OC F8-ra! De akkor ujraindítás is kell?
-
sz.j
nagyúr
Mielőtt vissza vinnéd én a helyedben előszőr törölném a uGurut, majd újratelepíteném. (De lehet, hogy a windows-t is újra kellene rakni
)
Egy próbát megér............. Ha semmi sem változna akkor gari!!!
Ui. Ne a laphoz kapott uGurut rakd vissza, hanem az Abit oldaláról a legfrissebbet!!!
[Szerkesztve] -
Nite
őstag
nah, 5 napig állt a gépem, visszajövök bekapcsolom, és már a windowsban veszem észre, hogy 2,0GHz en megy a procim, pedig mikor a gépet kikapcsoltam, még 2,66on volt

az OCgurut elinditom, az 133MHz-en áll, de hiába basztatom, nekem nem müxik egyáltlán
a proci meg sokkal melegebb mint az IS7-ben
visszavigyem?
-
Rednexx
csendes tag
Köszönöm,megprobálok havertól próbaramot kérni.
-
-
Rednexx
csendes tag
Köszi sz.j a választ!
Hát nem tudom,sajnos kevés a ramokkal kapcsolatos ezirányú tapasztalatom.
Mivel a Memtest 86-ot lefuttatva sajna van egy (1) tévesztése a ramnak,nem
tudom ez elegendő-e,hogy az egészet igy elcsessze.
Szerinted ez elegendő?
Köszi,ha válaszolsz! -
Rednexx
csendes tag
Szevasztok.
Bocs,hogy bepofátlankodok a topikba,de én is egy ilyen lappal tengetem szabad perceimet,de sajna erőssen szivok valamelyik ketyerével a gépben.
Szeretnék Tőletek tanácsot kérni,(ha nem nagy kérés)hogy milehet a gáz.
A tünet a következő:a gép mindig elszáll(csak)játék alatt,de nemám rögtön,hanem a játék hevében.Az eltöltött idő változó.
Konfig
4\2.4Ghz,2x256 Geil 500,Gecube 9550 ex,Q-tec 500W.
Előre is köszi az esetleges fáradozásotokért.
[Szerkesztve] -
Nite
őstag
ezt vágom én is...

-
sz.j
nagyúr
A P4...C-s procik 800-asok, míg a cerka A-s és csak 400 (ha jól tudom).
Ha a BIOS SoftMenu Setup ablakában az N/B Strap-ra klikkelsz akkor a jobb alsó sarokban lesz az infó, hogy
Select (PSB400) for CPU 100MHz FSB frequency
Select (PSB533) for CPU 133MHz FSB frequency
Select (PSB800) for CPU 200MHz FSB frequency
-
Nite
őstag
az ai7 hőmérsékleti adatai amugy pontosak? mert most DVD-t Shrinkelek, Winamp megy, meg a PH!, és ABiT EQ ban 60C a 2.0Celeron 2.66-on

nem emlékszem, hogy az is7 ben bármikor is lett volna ilyen magas
-
Nite
őstag
de a te procid valóban HT-s, az enyém meg még távolról sem...

teccik az oldalad, csak egy valamivel nem értenék egyet! ezelött is7-e alaplapom volt, és többször mondtam már másoknak itt a fórumon, hogy nem kell 667 re rakni az nb-strap-et, és nem kellenek 400as ddr-ek sem, PAT mindenképpen megy mindenféle beállításon, legalábbis nekem az is7 ben is ment, és itt is megy
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Lehet, hogy a cerka miatt írja azt ki.
Nálam NW-nél ezt írja > Status: HT enabled and available.
Az OC-Gurunak tökéletesen kell müködni
, amúgy ajánlom figyelmedbe az alábbi linket, hátha tudsz valamit hasznosítani.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Nite
őstag
érdekes dologra lettem figyelmes! azon kívül, hogy az OC Guru nekem egyáltalán nem akarja húzni a procit:
-------CPU Description-------
Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 2.00GHz
Family: 15
Model: 2
Stepping: 9
-------CPU Cache Info-------
Cache Size Assoc Line Size
L1D: 8 4 64
TC: 12 8 -
ITLB: 128 - -
DTLB: 64 - -
-------CPU Features Available-------
CPUID: Supported
CMOVcc: Supported
RDTSC: Supported
MMX: Supported
SSE: Supported
SSE-2: Supported
DAZ: Supported
Hyper-Threading: Not Supported
-------Hyper-Threading-------
Status: HT detected, but not enabled
Physical Processors: 1
Logical Processors: 1
Logical per Physical: 1
az OC Guru nem zavar, biosból elintézem, de a vastag betűs rész felkeltette az érdeklődésemet
[Szerkesztve] -
Nite
őstag
majd én felhozom

a mai napon belépek népes táborotokba, sikerült beszereznem egy ilyen alaplapot! bár még csak 2 órája hajtom, nagyon meg vagyok vele elégedve! eszméletlen, hogy 7 fokkal hidegebb benne a cerka
azonkivül a hangchip szerintem integrálthoz képest nagyon ütösre sikeredett, tökéletes a hangja, semmi alapzaj, elismerésem
a kétjegyü POST Code kijelző pedig egyszerüen zseniális
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Itt az első hivatalos poszter a Galaxy S26 Ultrához
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA GIGABYTE 750W
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

modjuk nekem elsö összerakáskor nem indult be (már miért indult volna?), csak égtelenül sípolt, kijelzőn AF, megfejtés sehol, ahogy az kell