Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
"... csak meg azt nem tudom hogy Giganal lehet win alol flashelni vagy csak dosbol?van hozza olyan program mint az abit-hoz a flashmenu?"
Természetesen van hozzá, @BIOS-nak hívják, de mint már éN79 fórumtársunk is említette, pendrive-ről nagyon egyszerű és biztonságos a BIOS frissítés.
Az előző lapom Abit AI7 volt, én is a FlashMenu-t használtam, de ezentúl csak pendriveről frissítem a giga-t. -
éN79
addikt
Sajnos nem hiszem hogy tudok segíteni. A procid 1333-as FSB-vel rendelkezik, ha a lap biosa valóban támogatja ezeket a procikat teljes mértékben, akkor normálisan fel kellen ismernie szerintem. A DOS-os reflasht kipróbálhatod, esetleg egy korábbi, nem a legújabb biost is, hátha azzal megy.
-
éN79
addikt
Nekem volt anno egy Asus lapom, ami válogatott a procik között: 3200 Venice ment benne, 2 3700-es SanDiego nem, 4000-es ment X2 nem. Miután már a tököm telelett vele, hónom alá csaptam az egész hóbelebancot, bevittem a boltba egy 4000-es procival, amivel ment, meg az X2-vel, amivel nem ment. Ott elöttük megmutattam, hogy nem kamuzok tényleg ilyen finnyás, ők megnézték konstatálták hogy az amúgy jó x2-vel tényleg nem megy, aztán a végén egy-két hét után csere lett belőle, de az is csak úgy, hogy elötte visszaadták, hogy biost nyomtak bele, most már jó. Természetesen úgy se volt jó, így azon nyomban ment vissza.
-
éN79
addikt
Ja, hogy a 4x2 gigával csinálja? Nézd meg hogy "csak" 2x2-vel jó-e. Az abit lapoknál különösen többször előfordul, hogy a slotokkal van valami, ami miatt nem egyértelműen használhatók, még ha azt se mondanám hogy rosszak. Időzítések rontása esetleg, illetve ennyi ram esetén az északi hídnak esetleg több fesz?
-
éN79
addikt
Akkor tényleg érdemes lenne utánajárni a dolgoknak.
Legoptimálisabb esetben csak itt-ott kell egy kicsit a feszekkel játszani, de ha ez sem segít, akkor először a ramokat próbálnám meg kizárni. Vagy a sebességüket venném vissza (akár a rendszer fsb-jének csökkentésével), vagy megnézném másik slotokban illetve egy-egy modullal is, na meg persze mindent alapon hajtva is a végén. -
-
éN79
addikt
Igen, az abit az egyik legfelhasználóbarátabb ezen a téren, az asus pl. nem engedi a korábbi verziókra való visszaflashelést os alól.
(most már tudom, hogy a giga is jó, pendriveról pár másodperc alatt lehet bios-ból v. post után a biost flashelni, előre-hátra, ahogy akarja az ember) -
-
Zájec
veterán
-
éN79
addikt
A raidet disable kell állítani ha nem használod, az még érdekes lehet, hogy letiltod az ide eszközöket, kiváncsi vagyok működik-e. Ez az átalakító hogy néz ki? A HDD-n lévő pata kimenetre lehet egy pata-sata átalakítót tenni és utána már sata kábellel kell összekötni őket?
-
--Disztroj--
senior tag
Hi!
Nos, megtörtént a frissítés, de nem sült el jól a dolog..
Aszerint jártam el ahogy mondtad(flash menü, betöltés, reboot)
A gép nem kapcsol be(nincs pittyegés, ha benyomom)
Próbáltam cmos resetet, de az sem hatotta meg
Ezek szerint a lapnak vége?
Nagyonkivagyokhogymostmileszvlememotikon -
éN79
addikt
Driver mehet fel nyugodtan, bár nem életfontosságú szvsz. A proci meg az energiagazdálkodási okoknak köszönhetően jár alapon 6X-en. (EIST és C1E /valamelyik a feszt veszi le/).
Könnyen meggyőződhetsz róla, pl. futtass egy CPU-Z-t és mondjuk kezdj el tömöríteni v. valami proci igényesebb alkalmazást futtatni (akár orthos, de még a víruskeresés is jó lehet) és látni fogod hogy változik terhelés hatására a szorzó és így a proci sebessége is. -
Joe215
aktív tag
-
éN79
addikt
2x2 GB-al még nem találkoztam ''magamnál'', 2 giga EE és 2 giga 1066-os Kingmax már volt nálam, de ezeket nem sikerült rövid idő alatt stabil együttműködésre bírnom (amígy az 1066-os MARS-ok is 2.05V-on mentek 1000 CL5-öt) viszont most igaz csak 800-on, de az EE gigás páros és 2x512 667-es hibátlanul teljesít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Ukrajnai háború
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos autók - motorok
- Milyen routert?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Corsair 8GB / 1600Mhz (2X 4GB) DDR3 memória KIT
- Samsung 8GB (4x2) DDR3 RAM 1333MHz PC-be Hódmezővásárhelyen / Easybox 1480 . Foxba 1639
- Samsung 2x4GB DDR3 CL11
- NANYA 4GB (2x2GB) DDR2 800MHz laptop / notebook újszerű RAM Hódmezőn Easybox 1480 - Foxpost 1639
- MSI Z270 Gaming Pro Carbon lap i7-7700K procival
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest