- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz -Solt- #46950 üzenetére
Ez szerintem attól is függ, hogy hogy van beállítva a grafika. Nekem elég sok minden highon/ultran van, mert így volt elfogadható. De le kellett vennem a FOV-ot egy kicsit, hogy ne menjen az FPS 72 alá bizonyos részeken (úgy vettem észre, hogy az egyik skót pályán az erdőben van egy rész, ami jobban eszi). A grafot lejjebb húzva jó lett volna, de inkább ezt választottam, biztos vagyok benne, hogy egy erősebb GPU-val ez a probléma megoldódna (csak éppen a jelenlegiek kevesek). De nálam 5900x van, lehet hogy mindkettő a határon van. Majd a következő kártyánál kiderül, bár addigra már lehet, hogy új DR lesz (akármi is lesz a neve jövőre vagy 24 elején a WRC licences változatnak) Bár állítólag Unreal Engines lesz, akkor meg esélyes, hogy a VR majdhogynem felejtős, legalábbis az ACC-ből kiindulva...
-
-Solt-
veterán
válasz fatal` #46951 üzenetére
CPU limites szituációban szinte mindegy milyen grafikai beállításod van, lényegi eltérés nem lesz az FPS értékekben low és ultra beállítás között... egyszerűen kevés adat jön a CPU felől, ezért is kezd el "malmozni" a GPU. Ezekben az esetekben az erősebb GPU sem segít, bár ez attól is függ, hogy milyen mértékű az a CPU limit. Azt sem szabad elfelejteni, hogy szoftveres CPU limit lehet 10%-s CPU terhelés mellett is, mindig a GPU kihasználtságát kell nézni, az a mérvadó.
Azzal egyetértek, hogy többségében GPU limit van VR alatt, VR-ra írt játékok esetében meg szinte mindig, de PC VR esetén, főleg, ha valaki szimekkel játszik, szem előtt kell tartani a CPU kérdést is. Minél erősebb egy GPU, minél magasabb FPS szám a cél, annál inkább jön képbe a CPU ereje is, különben jönnek az FPS beesések, lejjebb kell venni a grafikát, és akkor meg minek a drága GPU?
Én mindig úgy fejlesztettem, hogy megvettem az aktuális (játékra) legerősebb CPU-t, és az évek alatt cserélgettem mellette a videókártyákat... amikor éreztem, hogy kezd elfogyni, akkor jött megint az aktuálisan legerősebb CPU.
Sajnos tartok tőle, hogy az új DR (vagy hívják bárhogy), még annyira sem lesz szimulátor mint a DR2, szóval ez jódarabig még porondon marad.
www.smart-bus.hu
-
fatal`
titán
válasz -Solt- #46952 üzenetére
CPU limites szituációban szinte mindegy milyen grafikai beállításod van, lényegi eltérés nem lesz az FPS értékekben low és ultra beállítás között...
Éppen ezért vagyok benne biztos, hogy a DiRT Rallyban GPU limit van, mert lehúzva a grafot nő az FPS
De ugye nálam erősebb CPU van.
"Én mindig úgy fejlesztettem, hogy megvettem az aktuális (játékra) legerősebb CPU-t, és az évek alatt cserélgettem mellette a videókártyákat... amikor éreztem, hogy kezd elfogyni, akkor jött megint az aktuálisan legerősebb CPU."
Én is ezt szoktam, csak nem mindig játék szempontjából, mert másra is használom a vasat. Az 5900 előtt nekem is 8700k voltSajnos tartok tőle, hogy az új DR (vagy hívják bárhogy), még annyira sem lesz szimulátor mint a DR2, szóval ez jódarabig még porondon marad.
Elvileg megtartják a simes vonalat, a WRC is azóta lett népszerűbb, hogy elment szimesebb irányba (csak nincs benne VR...). Ugyanaz a csapat fejleszti elvileg. Aztán majd meglátjuk... -
motown5l
senior tag
Hellosztok. Vásároltam az ocolus quest 2 hoz égy power bankot. Ami 26800 as.
Azt írják a fórumba hogy nem szabad használni hozzá mert tönkre teszi az akkut.
Ez igaz vagy nem? És honnan tudom hogy melyik jó és melyik nem? Most a YouTube oldalról ajánlottak egyet. És azt meg is rendeltem, ami 10.000 es.
Film nezeshez használnám. -
fatal`
titán
válasz motown5l #46955 üzenetére
Miért tenné tönkre az akkut? Ha valami nagyon olcsó szar, akkor előfordulhat, de az nem a kapacitása miatt van.
A probléma inkább az szokott lenni, hogy a nagykapacitásúak túl nehezek és nem tesz jót a nyakadnak hosszútávon.
#46954: Valóban nem, remélem így lesz.. Csak az aszfalt fizikán csiszoljanak legalább, mert az szörnyű.
[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
CPU:Véleményem szerint ott haol sokat kell számolni (szimulátorok) ott a cpu is cserés. Elitet nem tudom 90 körül tartani i59400-al és 2080superrel.
Powerbank:Soha nem értettem miért kell 10.000 feletti powerban, mikor azzal is 7-8 óra játékidő van.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Létezik olyan program ami a VR szemüvegre ki tudja küldeni az FPS értékeket, estelg a hőfokon és a frametime-ot?
A Rivtuner csak a monitorra ír VR alatt is, ami csak feémegoldás, mert ahhoz ki kell nézni a heafset-ből, hogy lássam. -
Uzi74
senior tag
Kicsit kiestem a loopból, Win11-re upgrade még mindig nem ajánlott Quest 2 esetén (airlink)?
-
Koko73
újonc
Sziasztok! Van egy kicsi gondom, Rtx 2XXX ről Rtx 3XXX re váltottam, van egy Rift S em, és ki akartam próbálni ezzel a karival mit muzsikál, de csak azt látni hogy futnak a pöttyök mintha töltene, de semmi kép, hang viszont van, hallani hogy betölt, de kép az semmi, mi lehet az ok? A win asztal felbontás 4K 10Bit RGB teljes színtér,ez befolyásolhatja? Mert hát ugye a 2XXX ezt még csak 8 biten tudta.
Tippeket ,válaszokat és ötleteket előre is köszönöm!Kovács Zoltán
-
válasz kiskuplung #46964 üzenetére
kiskuplung:
Köszi a tippet! Ha nincs ingyenes alternatíva jó lesz, mivel ez pont azt tudja amit szeretnék.fatal`:
HP Reverb G2-m van. Annyira még nem vágom, van-e valami rejtett cucc ami legalább FPS kijelzést tud.
Az a baj, hogy valahogy nagyon érzékeny vagyok az alacsony FPS-re és jó lenne élőben látni, hol van az a pont ahol elkezd "rángatni a kép" az alacsony képkockasebesség miatt.És bocsi a sok elírás miatt az előző posztban. Általában nagyon zavar az ilyen, és nem szeretem hibásan hagyni, de ezt gyorsan telefonról küldtem és nem ellenőriztem vissza...
[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
válasz Urby66 #46968 üzenetére
Amúgy VR-ban inkább a frame time-öt nézd mert az FPS csak egy átlag, pont az ingadozást nem fogod látni.
A SteamVR-ban is lehet amúgy olyat kapcsolni ami mutatja a frame time-öt, ha nem akarsz egy csoki árát se költeni célszoftverre. 90Hz-en a 11ms-t tartsd és úgy rendben leszel.
-
válasz kiskuplung #46970 üzenetére
Az a baj amióta megvan a headset már apránként nagyon sok csoki és sör árát ráköltöttem mindenféle programra.
Mindegyik "jól elköltött pénz" volt, de így együtt már rohadt sok.
Jó lenne már megállni valahol. -
motown5l
senior tag
válasz fatal` #46961 üzenetére
Hello. Lényeg a lényeg, nem minden power bankal szabad használni. Mert tönkre teszi az akkut. A power bank ne legyen nagyobb leadása mint 5V 2A. Azzal, lehet használni menet közben is a vr t mikor töltöd. Lényegében egy ekkora toltovel olyan mint ha még növeled az a Vr akku méretet..
Amit vettem, annak lehet állítani, hogy mekkora teljesítménnyel töltse. -
motown5l
senior tag
válasz kiskuplung #46972 üzenetére
Én kiegeszitokre. Amit lényegében nem is használok, mert nem jött be. 😁
Tanuló leckenek jó volt. -
Raymond
félisten
válasz motown5l #46973 üzenetére
Itt csak a V a fontos, az eszko aztan annyit fesz fel amennyi kell neki. Ha tobbet tud mint a tolto akkor a tolto maximumat ha kevesebbet akkor pedig az eszkoz maximumat. Peldaul ha egy 5V/2A eszkozt rakotsz egy 5V/3A toltore akkor 2A-t (10W) fog onnan huzni.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Márton
nagyúr
válasz Raymond #46976 üzenetére
És mennyi ilyen téveszme terjeng a Reddited is, hogy úristen 3A-es a töltőm, tönkre fogja tenni az eszközt. Vagy rá merjem dugni? Vazz.
Nem baj, hogy nem tudják, de legalább ne terjesszék a rémhírt.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
motown5l
senior tag
válasz fatal` #46975 üzenetére
Itt nem a toltessel van a probléma. Hanem mikor rá vagy dugva, és használod.ha egy nagy teljesítményű toltovel használod , akkor pillanatok alatt fel tölti,. Akkor is mikor használod.., játszol filmezel bármit csinálsz. Na Mind1. Mai napon ki próbálom az ujját. Mert a nagy teljesítményű nagyon fel melegítette az akkut
Pedig csak filmezéshez használtam.aA Youtube sok video van róla. Részletesen el mondják hogy mit miért. Elnézést hogy ha érthetetlen voltam.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz motown5l #46978 üzenetére
"Itt nem a toltessel van a probléma. Hanem mikor rá vagy dugva, és használod.ha egy nagy teljesítményű toltovel használod , akkor pillanatok alatt fel tölti,"
Semmi különbség nincs, hogy használat közben dugod rá, vagy csak simán töltöd, ugyanaz. Nincs ilyen. Az akkut melegíti mivel töltőn van, de semmivel nem melegebb, mint egyébként.Rengeteg hülyeség terjed. 2A megy át rajta, mert annyit kér a headset maximum. Ráadásul, ha teljesen fel van töltve, akkor még annyi se, mert átáll csepptöltésre.
-
Scarletiel
senior tag
válasz motown5l #46978 üzenetére
Hát de semmivel nem tölti gyorsabban mintha pont olyan akkut használsz aminek a leadása akkora mint a headset-é, ugyanis ha nagyobb a leadása akkor is az eszköz (headset( maximumát fogja felvenni, erősebb töltő esetén is.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
motown5l
senior tag
válasz Scarletiel #46980 üzenetére
Hát az a lényege hogy ne töltse gyorsan. 80% rá fel kel tölteni és utána mehet a power bank ami tartja. Mert ha fel nyomja 100 % ra és úgy használod, akkor forrosodok a battery.
Van olyan powerbank (powercore) amin van egy kapcsoló, és lehet szabajozni a töltést. Sőt a leírásaban is benne van, hogy az earbuds tolteshez van.
[link][ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
Nekem 2A-t ad le a powerbankom, mire lemerül eltelik 6-7 óra, és a quest még 70%-on van. Tehát épp hogy csak merül.
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz gulasoft #46984 üzenetére
Lehet, nem foglalkoztam vele, semmi baja nincs. De visszagondolva szerintem csak tartja a töltöttséget, vagy néhány óra alatt merül 1%-ot. Bár általában megy a powerbank, amíg van benne szufla, aztán meg merül maga a headset.
Szimulátorozás alatt 1,5A-s USB hubba van dugva (link, powerbank kihúzva ilyenkor), így merül, de nagyon lassan.
-
whiterat
csendes tag
válasz fatal` #46985 üzenetére
Szabad használni a q2-t, ha a gyári töltőjéről töltöm? 2 hete van meg a q2, első lemerülése előtt nem tájékoztatott (standalone használtam), hogy low pówer van, egyszer csak leállította magát. Feldugtam a töltőjére, vártam 1-2% töltötségig, aztán bekapcsoltam, és használat közben 40%-ra feltöltődött (kb 2 óra alatt).
Azóta is volt, hogy töltőre dugtam használat közben, 90% volt az akksiban, és annyi is maradt 1 óra használat után is. Aztán vettem egy alza carbon 10ezres power bankot, azzal is ugyanez volt, 4 óra használat után is 94%-on maradt.USB-vel gépbe dugva nekem 4 vagy 6 óra alatt merült 25%-ra.
-
HatalmaGalus
kezdő
-
K007
csendes tag
Sziasztok! Megtudná valaki mondani, hogy az rx 6600 vagy rx 6600 xt videó kari alkalmas e oculus rift-s szemüveghez? Előre is köszi
-
Márton
nagyúr
Az ETT közel féláron van, ha vki nem vette volna még meg. (bár én gyakoribb update-eket vártam volna a fejlesztőktől)
További akciók.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
addikt
A nem-VR videojátékozáshoz képest a VR teljesítmény processzor- és videokártya igénye hogyan változik?
Tehát ha például az embernek van 100 egység pénze, akkor az 1440p-ben való játszásra úgy választ kombinációt, hogy nagyjából 30 egység vs 70 egység a CPU és a VGA ára, hogy egyik sem gyengepont, a processzor éppen kihajtja a videokártyát. 4K Ultra játékoknál ez az arány változik, fajsúlyosabb a VGA, gyengébb CPU is kiszolgálja, ezért ez az arány pl 20 egység vs 80 egység, a processzor ára és a videokártya ára.
Ez hogyan változik VR-ben, ehhez képest melyik a fajsúlyosabb? CPU bottleneck lesz hamarabb, vagy GPU bottleneck?Ez csak egy durva becslés, de ezekhez képest hogyan osztanátok el a 100 egységnyi pénzt?
-
gulasoft
őstag
válasz Citroware #46994 üzenetére
Sajnos a videókártya árak nagyságrenddel magasabbak mint a proci árak, vr-nál kétszer kell kiszámolni ugyan azt a képet és nem árt ha minezt 90hz-en tudja. Ez általában gpu igényes.
A 30-70 egész jó közelítés.
Múltkor számoltam 12 i5 volt valami 70.000 a 3070ti meg 330.000
és ha erősebb videókártya akkor meg már inkább 400.000. Persze egy jó táp is 40-50.000 úgyhogy azért vannak ott más tételek is , egy jó alaplap is 35 körül kezdődik, memória is tétel.
Tehát ami vidűman elvisz egy 4k-s gamet az elég vr-hoz is de lehet alsó hangon.[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Raymond
félisten
válasz Citroware #46994 üzenetére
Minden jatek kemeny GPU limites a nagy felbontasok miatt. A kivetel azok a jatekok ahol 2D-ben is kell a proci, ott az ugyanugy kell VR-ban is. Peldaul repulo/auto szimek, foleg a hatulrol indulsz es 20 auto van elotted akkor ott kell a CPU amig fel nem higul a tarsagak.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
addikt
Más megközelítésből: van egy i7 8700k-m és egy GTX1070. Nem akarnám minden áron lecserélni az egész konfigurációmmal együtt. Tudom hogy ez a processzor erősebb videokártyát is ki tudna szolgálni, elég lehetne csak videokártyát cserélni. 1440p@144Hz-es monitoromhoz egy RTX3060 esetén nem lenne még processzor bottleneck (talán). Ennél erősebb kártyát viszont már visszafogna, így nem lenne értelme erősebbet venni.
Azt is tudom, hogy ha 4K-ban játszanék, akkor egy RTX3080 is jöhetne, azt is éppen ki tudná szolgálni.
Ehhez képest vajon milyen erős kártyát tud-e még kiszolgálni a processzor VR alatt, ez itt a kérdés. RTX3060, 3070, 3080 melyikénél lesz már bottleneckes a processzor... -
-
gulasoft
őstag
válasz Citroware #46997 üzenetére
Ha pénz nem számít akkor veszel egy videókártyát 3080ti pl. ahhoz most kevés ez a proci, de meg kéne nézni mit támogat az alaplapod, aztán szép lassan cserélsz. Nekem szerencsém van abból a szempontból, hogy 3000-es ramok vannak a gépembe az mehet egy i5 12-es alá, de sajnos az alaplapom kb. a mostani procit hajtja ki, és bios upgraddel lehetne talán egy generációt tolni, tehát nálam az is cserés. Rákölthetném az adóvisszatérítésem, de eliten kívül semmi szimulátorosat nem játszom, tehát nekem ez most elég. (2080 super vizes)
Ha eladnám a cuccot kapnék érte annyit, hogy már csak 300.000-at kéne rákölteni. Esetleg kalkuláld bele Te is az eladást nem mindenki akar VR szimulátorozni.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest