-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
válasz kiskuplung #47699 üzenetére
No, akkor már ez is működik... már indokolt az áremelés!
www.smart-bus.hu
-
proci985
MODERÁTOR
agyalok, hogy valtsak haromszenzoros gen1 oculus riftrol (custom facial interfaces) oculus quest 2 (128)ra.
mit kell meg hozza venni?
PCre lenne kotve. bivalyeros wifi6os router (Asus XT8) van. steam + oculus library adott. altalaban szimulatorozok is vele szokasos hadonaszos cuccokon kivul.
full wirelesskent mukodik ugye?
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
gulasoft
őstag
válasz gubabela #47703 üzenetére
Ha most veszed már egy műbőr szerű párnát is csomagolnak mellé, ezt a szivacsos (helyett/rá nem tudom nem használtam) lehet rakni. Ha csak szimulátorozol akkor jó ha van egy erős usb3.1-es kábeled, ha hadonászol is vele több mint 2 órát, akkor powerbank, egy 10.000-es elég hozzá. A bobo m2-es különböző verzióit ajánlják, van amin már van aksi, van amin ventillátor van. Ha csak szimezel akkor semmi csak egy utp kébel. (Persze ki az aki csak szimezik, ha van egy kasa airlink mód a rendszerben, úgyhogy jól gondold meg :-)
[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
gubabela
senior tag
válasz gulasoft #47704 üzenetére
Én sokat repszimezek vele, van hozzá kábelem is, de mióta rendesen megy az airlink azóta elő sem vettem a kábelt hozzá, nem szeretem a kötöttségeket
#47706 proci985
Nekem a gyári elite strap akku van, azzal 4-5 órát elmegy, de amit gulasoft írt bobo vr aksis pántot is sokan szeretik. Az enyém még régebbi 64es verzió, ahhoz még a szivacs arcvédőt adták, pár euroért volt ebayről a ráhúzhatós szilikon védő, az vált be a legjobban, a mostani nem tudom milyen. Hangszóró van benne természetesen, de rá tudsz dugni fülhallgatót is ha akarsz[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz gubabela #47703 üzenetére
[link] facial interface erre gondolsz, vagy van masik ajanlott?
[link] fejpant az az elite strap with battery? kb mennyit bir egy korben? vagy erdemes mast venni?fules ahogy nezem van benne, gondolom kabelnek meg barmilyen USB3.1 megteszi
-
fatal`
titán
válasz proci985 #47702 üzenetére
mit kell meg hozza venni?
Kelleni semmit nem kell, így, hogy meg van a router meg a gamek.Amit szerintem (saját vélemény) érdemes cserélni az a facial interface (nekem VRCover fitness van, kényelmes) és a strap.
A strapnél ugye több opció van, vagy megveszed a gyári elite strapet, abból esetleg az akkust, de sokaknak törik. Vagy alternatívának ott van a BoboVR Halo vagy Elite szerű strapje, ezen van mágneses akku adapter és cserélhető benne az aksi, vagy a KiWi elite strap és ráteszel egy powerbankot (lehet kapni powerbank strapet hozzá, meg csomagban is árulják), nekem az utóbbi van egy 10k-s alzas powerbankkal.
Én már mindent full wireless tolok air linket, simet is.
-
-
gulasoft
őstag
válasz proci985 #47706 üzenetére
Volt eredetileg egy szivacsos arcpárna, az eggyeseknél alergiás reakciókat váltott ki. Akkor volt egy akció, ha jelentkeztél és volt egy olyan címed ahova szálított az oculus, akkor küldtek két darab ilyen műbór szerűt. Mi Vaze kollégán keresztül intéztük, angliából volt kedves postázni nekünk.
Most amit vettem, 128-as (64-es már nincs) eredeti szivacsos volt a headset, de volt mellé (a dobozban) csomagolva egy ilyen műbörös verzió. (a cseréhez adtak kemény műanyag keretet is, ehhez már csak külön ezt a bőrszerűt). Nem szívja a vizet, a pára bentmarad, ha sportolsz érdemes egy fejpántot felvenni, vagy van ez a ventillátoros megoldás. [link]
Nekem nem volt gond az orromnál, és a bobo m2-esem van, powerbank tartót meg nyomtattam hozá magamnak.Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
fatal`
titán
válasz proci985 #47709 üzenetére
Azt sajnos nem tudom, mert nekem a Quest 2 az első VR headsetem.
#47709: Egy ilyen ráhúzós szilikon szart adnak hozzá most is, benne van a csomagban. De kényelmetlen marad ugyanúgy, legalábbis nekem nyomta az arcom, a VR Cover Fitness Facial Interface-szel nincs ilyen gondom, teljesen kényelmes.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz fatal` #47711 üzenetére
bocsi, ugy emlekeztem neked is volt
gulasoft: koszi!
---
szoval ha valakinek volt rift, quest2 mekkora elorelepes volt felbontasra?
---
apropo, airlink megy jol mar mindennel, ugye? tavaly nyaron ahogy neztem az meg problemas volt.
bocsi, ha sokat kerdezek, anno en a CV1et 2017ben 400 euroert vettem a summer of VR alatt, viszont az egesz vegul egy kb 850 euros befektetes lett (jatekok nelkul), mert kellett az interface, az extra vezerlokartya, az USB3.0as toldok, meg a harmadik kamera, es akkor meg 400 euroert nem alakitottam wirelessre.
[ Szerkesztve ]
-
kiskuplung
őstag
válasz proci985 #47712 üzenetére
Én 4,5 év után váltottam Riftről Quest2-re. Ami elsőre szerintem neked is elkeserítő lesz, az a sweet spot. De ne keseregj sokat, csak többet kell b@szkodni vele, mire belövöd (tartsd észben h a 2 két pánton is lehet forgatni, fel-le, nekem ez volt a kulcs).
Ha viszont sikerül, akkor meg azért lesz homályos, mert könnyek szöknek a szemedbe, hogy milyen éles a kép a CV1 után. Az Onwardban percekig csak nézegettem az órát a kezemen, meg a feliratokat a lézer irányzékon Viszont a szép feketéket sajnos elfelejtheted, öleld majd kebledre a sötétszürkét, mint az új feketét az Elite Dangerousban.
Kábelt meg felejtsd el, soha, de soha nem fogod használni, én még szimulátorokra se, mert idegesítő a kábelmentesség után.
Ami még visszalépés, az a füles, én ezt egy FrankenQuest-tel oldottam meg, de ez elég drága.
Amúgy ha érdekel ilyen füles volt a CV1-en, ezzel lehet pótolni a hiányát: [link] és [link]
szerk: ja igen, és sajnos a tanulás része lesz az is, hogy a hadonászós játékoknál rendszeresen fogod magad fejbevágni a kifele álló gyűrűk miatt. Én már csak emiatt is tervezem, hogy veszek egy Project Cambriát, ha valaha megjelenik
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kiskuplung #47716 üzenetére
ja, a kabel az nagyon idegesito volt . plusz azt nezem ki tudok menni vele a kertbe is.
feketet szerettem, a god rayt kevesbe, az olvashatatlan feliratokat a pCars2 es DR2.0 cockpitben meg foleg nem. CV1nel is azert allitgatni kellett a sweet spotot.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kiskuplung #47722 üzenetére
uhh durva, koszi a tippet
-
fatal`
titán
válasz proci985 #47721 üzenetére
Még úgy sem ajánlott, csak ha teljesen zárt. Még a szobába besütő napra is figyelni kell a lencsék miatt.
Meg a szabadban egyébként is gyenge a wifi valószínűleg, közel kell legyen (Air Linkre gondolok, nem natívra).
Én is örülnék a terasznak a hely miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #47730 üzenetére
Akkor rendeltem egyet backup-nak a nyikorgos melle amikor kezdodtek a hirek hogy fogy a Quest es Rift S kontroller.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz kiskuplung #47730 üzenetére
ja en is neztem, hogy je, van MSRP aron Quest2.
egyebkent a topik CV1es csoportjabol van egy sanda gyanum, hogy en valtok legkesobb. igaz nemi szemgyulladas miatt utobbi ket evben sokat a sajat CV1em sajnos nem ment
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Irhatnanak tobben az aremeleses topicba, kezd szorakoztato lenni [link] Na de ha
"3D TV" hozzaszolas nem lesz akkor csalodott leszek.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Throme
veterán
válasz kiskuplung #47722 üzenetére
A sárga paca és a szabadban való használat között van összefüggés?
(napon túlmelegedett vagy mi történt?) -
kiskuplung
őstag
válasz Throme #47734 üzenetére
Igen, megégett a kijelző a lencsék mögött.
Olvasd végig a topicot onnantól kezdve, ott többet is írunk róla. Amúgy csak óvatosan, mert ugyanígy beltérben is meg tud égni, ha közvetlen napfény éri, ablakon keresztül.
Vannak még jó kis képek hasonló amorf pacákról: [link]
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #47736 üzenetére
Miert nem hagytak a dolgokat termeszetes modjukon kibontakozni?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Raymond #47733 üzenetére
ah, teljesen egyertelmuen latszik, hogy ki az, aki valaha probalta, es ki az, aki ugy mondja a magaet, hogy fingja sincs rola
jo, utobbi ket evben a CV1 nekem is foleg a polcon dekkolt, quest2 elvileg a magas felbontas miatt viszont kevesbe terheli a szemet.
jo, nekem volt lehetosegem probalni sokmindent az evek folyaman (monitorra 14" -> 3x32", tvre 32 es 55", projektorra kb 70" es 120", DK1, CV1, Vive, 1st gen MS AR, kulonbozo cavek) meg valamilyen szinten munka miatt is benne vagyok a temaban, de igy neha gyasz ami VR hirek alatt megy. kb ennek a topiknak az inverze.
-
Reibek
senior tag
Üdv, új vagyok a vr világában
Pc-n vagy tv-n mikor megjelenik a kép akkor sokkal kevesebb látszódik mint valójában a hmd-vel (közelebbről látszódik minden)
Hol tudom beállítani hogy "zoom"-oljon kintebb a látható kép a külső megjelenítőn? -
DefJamHUN
aktív tag
Sziasztok,
Van tippetek hogy a Quest 2 firefox bongeszobol miert nem jatsza le a 8k felbontasu videot? Redditen olvastam, hogy mukodik/ott. A 4k zavaróan pixeles számomra! :(
" Vegyetek jót ha tudtok "
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz gubabela #47744 üzenetére
Nem is az a célja, hogy tömeg vr legyen, ez nem elvileg a business kategóriát célozza.
Ja, én is azt hittem, hogy oled lesz. Quest 3-ról vannak olyan pletykák, hogy micro oled lesz. Majd meglátjuk, egy eye tracking fov eated renderinggel jó lenne. De gondolom 23 végénél előbb nem lesz új Quest.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz proci985 #47712 üzenetére
Az előrelépés hatalmas, kb utálni fogod magad amiért nem váltottál korábban...
A VR cover linket amit #47707 gubabela küldött, ha megnézed a címsorban eu-s, de én rendeltem is innen, EU store-ral dolgoznak. Nekem csak azért volt legutóbb 1.5 hét egy csomag mert volt egy tétel amit valamelyik külső raktárukból hívtak le és ott is csak 1 db volt belőle... Amúgy kb annyi a szállítási idő, mint bármilyen EU-s országból, pár nap.
Én még azt is ajánlanám neked, hogy ne azzal kezdj, hogy minden kiegészítő egyből megvan hozzá. Vagy ha meg is van, először gyári állapotban próbáld ki a headsetet, de ne csak próbáld, használd is huzamosabb ideig. Máskülönben nem lesz összehasonlítási alapod, nem fogod értékelni a hozzá vásárolt kiegészítőket. Én legalábbis ezt csináltam... Anno mikor megvettem azt mondtam magamnak "azért nem lehet ez annyira kényelmetlen, mint amilyennek a fórumon lefestik". Aztán megtapasztaltam a saját bőrömön, hogy 30 perc után hol kezd fájni... mert hogy nekem már konkrétan fájt 30 perc után de nem a szemem vagy belülről a fejem, inkább az arcom.
Persze ha nincs kedved sz*rakodni akkor egyből csinálhatsz belőle luxi-muxi eszközt, tuningold fel nyugodtan, ez csak egy meglátás a részemről.Esetleg ha jársz Debrecen felé, tudok adni 3D nyomtatott kiegészítőt a fejpánthoz. Igaz nem akksitartós verzió, de lehet erre is rá lehet kötni valahogy. (Mondjuk akksit én sosem igényeltem, örültem neki hogy a beépített akksi ellenére sem túl nehéz a headset)
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz proci985 #47738 üzenetére
"de igy neha gyasz ami VR hirek alatt megy. kb ennek a topiknak az inverze."
Az a baj, hogy a VR maga, az egy élmény. Olyan, mintha a 4DX mozit vagy a hullámvasutazást vagy egyéb vidámparki élményeket akarnád átadni másnak. Ezt meg kell tapasztalni ahhoz, hogy tudd pontosan mi is ez. Persze körül lehet írni festői körmondatokkal, de attól még akinek soha nem volt a fején, csak képzelni tudja milyen lehet, de pontosan nem fogja tudni csak akkor ha próbálja. Ez sajnos egy ilyen dolog.
Több bemutatóterem kellene több helyen de hát ezek vagy túl drágák vagy tényleg nem érdemes a tulajoknak fenntartani.
Anno például a Debrecen plázában voltunk programozó kollégákkal vagy 30-an bowlingozni az emeleten. Ott volt anno egy Vive kirakva, Beat Saberrel meg nem is tudom milyen játékokkal, talán BS-ből valami 10 perc került 4000 Ft-ba, nem emlékszem pontosan de valami irrálisan drága volt ez anno Covid előtt. Senki nem próbálta ki... Nem is maradt sokáig ott a Vive, pár hónap múlva kérdeztem a csapost mi lett a VR állomással, mondta, hogy leszerelték, mert a kutya nem játszott vele, hát mondtam is neki hogy ilyen áron nem is csodálom... Ő erre csak azt mondta, tudja ő is, de nem rajta múlt, hanem a tulajon.
Az a baj, hogy az ilyen helyeken megvették a kütyüt, jó drágán megoldották, hogy stoppoljon x idő után meg hogy ők tudják újraindítani és kevés vendégen akarták mielőbb behajtani az árát. Ez szerintem a legrosszabb megközelítés.[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Raymond
félisten
Rendeltem tegnap nadragszijat mert kellett. Ma megjott, nezem miert akkora a csomag, hat ez a doboz volt meg a csunya dobozban:
WTF? Mondom mi ez? Ilyet nem is irtak ott, de aztan visszaneztem es ezt rendeltem, de tipikus 10-15mp Amazon-os rendeles volt (kereso -> prime? -> jo az ara? -> rendeles). Nem is olvastam mi a termek neve
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
Hirdetés
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest