- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
válasz bali777 #46800 üzenetére
Működik!!
Igaz, még így is előbb a Steam VR-t kellett elindítani, majd asztalra menni, onnan külön indítani, majd valahogy kiválasztani a konkrét ablakot amit szeretnék használni, de megy. Brutális ez a játékÉs persze köszönöm!
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
bali777
aktív tag
válasz Sirandrish #46801 üzenetére
nincs mit. Tényleg jó játék, vagy 3x végigtoltam már
Meta Quest 3
-
luikay
tag
válasz Sirandrish #46801 üzenetére
Sokkal egyszerűbb simán SteamVR-ből indítani a játékokat, nem kell asztalra lépkedni.
-
Sirandrish
legenda
Vannak olyan cuccok mint a Titanic VR ahol csak bámészkodni kell, viszont komolyabb látvánnyal bír?
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Raymond
félisten
válasz Sirandrish #46805 üzenetére
A Brink Traveler megeri a 10EUR-t [link]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
izomman1
senior tag
Azt mondjátok meg akinek volt már mind a két eszköz:
Quest 2 tudja azt a software update ekkel azt a kép élességet már mint a G2 vagy még mindig alul marad? (PC VR kábelen keresztül )
Mert hallottam sokat fejlődött az eszköz ..Azon töprengek lehet lehet a Quest 2 mivel native an Oculus runtime szoftvere van jobban mehetnek a moddolt játékok rajta mint a G 2 őn bár ott is már OPEN XR alatt mennek a moddolt címek.
De lehet az Oculus runtime software el ha azt választanám ki jobb teljesítményt produkálna.
Tud valaki olyan összehasonítást, hogy adott konfigon hány % al gyorsabb az oculus run time al futtatott szoftver a steam VR hoz képest? Vagy mivel véknyított kábelen megy a történet PC között ezért processzor igényesebb a folyamat teljesítményt az illető nem is nyer
csak veszít a G2 höz képest?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
gulasoft
őstag
válasz izomman1 #46807 üzenetére
Szoftveresen nem lehet a natív pixelszámot növelni. Az oculus egy usb3-on csatlakozik a géphez ha elvetemült szimulátorosok használják. A G2 meg display porton, azért a kettő másra való. A display port nem tömörít, mert akkor a monitoroknak mind kéne tudni kitömöríteni. Nem a kábelvastagságon múlik.
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
izomman1
senior tag
válasz Raymond #46809 üzenetére
egyszer régen kipróbáltam
akkor az katasztrófa volt ( homály távolba ) próbáltam kábelen is jól fel supersamplingezve a pimax 5k plus élessége volt alul marad azért jóval a G2 höz képest.
csak azt hallottam a sofware update ekkel javult valamit az élessége a képnek vagy valami de akkor ez falsh dolog.
Talán az új eszköze az Oculusnak „project cambria „az lesz 2kx2k igaz nem PC Vr de lehet hogy arra is tökéletesen lehet tű éles képpel használni..
Talán arra benevezek vagy lesz végre egy Valve Index 2? Jó lenne. bár a G2 lehet sokáig király lesz PC VR ként ami engem érdekel csak néha a WMR software kicsit körülményes de mással nincs is gondom. -
Raymond
félisten
válasz izomman1 #46810 üzenetére
"csak azt hallottam a sofware update ekkel javult valamit az élessége a képnek"
Van ra tolva sharpening, ennyi. Ettol elesebbnek nez ki de G2 kep nem lesz tole.
A Project Cambria-rol egyelore senki nem tudja hogy mi is lesz valojaban, mikor jelenik meg es mennyi lesz az ara. Az utobbirol csak annyit tudni hogy nem lesz olcso, mivel nem konzumer termek hanem business tool akar lenni.
-
LazaCCC
tag
The Walking Dead: Saints & Sinners PCVR, talán az eddigi legjobb áron - 11 EUR 12 játék, bár csak ez az egy VR:
https://www.humblebundle.com/games/game-over-t1d-games-with-links-to-diabetes-community?hmb_source=&hmb_medium=product_tile&hmb_campaign=mosaic_section_1_layout_index_1_layout_type_threes_tile_index_2_c_gameovert1dgameswithlinkstodiabetescommunity_bundle -
minyó1
kezdő
Nem hiszek a Youtube videóknak. Az mennyire valós, hogy az Alyx fixen tartja a 80fps-t Rift S-en high beállítások mellett? Tudom hogy egy letűnt kor hardvereiről kérdezek és már nem téma, de gondolom nem ma kezdtétek. Nem találtam valami sok videót, ahol volt fps counter.
-
kiskuplung
őstag
válasz minyó1 #46819 üzenetére
Úgy van ahogy whiterat írta, és amúgy az Alyx az pont a legjobban optimalizált VR játékok egyike, szerintem egy kis csoda, hogy milyen jól fut, ahhoz képest, hogy kb a legjobban kinéző anyagok egyike. Ha nem bírja a géped, amúgy stikában lebutul, hogy jobban fusson, de nem gondolnám, hogy ez egy kezdő VR-osnak feltűnne.
-
minyó1
kezdő
Basszus, lehagytam a lényeget. A kérdésem arra irányult, hogy 1070-en tartja-e. Enélkül elég hülyén hangzott...
-
Sirandrish
legenda
A Quest 2 lencséit mivel érdemes és szabad törölni? Gondolom néha nem árt
-
Scarletiel
senior tag
válasz Sirandrish #46823 üzenetére
Én száraz mikroszálas törlővel próbáltam, amivel a sima szemüvegem is szoktam. Úgy tudom azzal szabad.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz Sirandrish #46823 üzenetére
Én mikroszálassal, de kap egy csepp ioncserélt vizet (a csapvízben lévő sók megkarcolhatják)
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #46826 üzenetére
Ezt láttad már? Showdown on Quest Part 1: How App SpaceWarp Improves Performance
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #46827 üzenetére
Nice! Mar varom a masodik reszt. Es most hogy kitapasztaltak a dolgokat lehet a First Contact-ot is konvertalni
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz peugeotmate #46828 üzenetére
Erről a VIrtual Desktopról tudnátok mondani pár dolgot?
Nem teljesen értem mivel jobb/több mint a "gyári" megoldás..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
HatalmaGalus
kezdő
válasz Sirandrish #46830 üzenetére
Én eddig csak VD-t használtam. Most keztdem el próbálgatni az airlinket.
A link/airlink-kel ellentétben a köztes frame-eket nem a GPU-d interpolálja, hanem azt rábízza a HMD-re, így némi GPU teljesítmény felszabadulhat. Engem ez meggyőzött (még ha placebo is ). Igaz, akkor éppen az airlink gyengélkedett. Nekem egyelőre a VD sokkal kezelhetőbb, light-abbnak tűnik. A link felülete néha még bedadog, a VD nem. Több mindent lehet VD-ben állítani, pl. van egy natív gamma állítás (lehet a link is tudja, én nem találtam meg, nekem annak a felülete nagyon fura), könnyű a performance overlay-t ki-bekapcsolni (link-nél külön sw-wl kell még vacakolni).
Persze pénzbe kerül. Én úgy voltam vele, hogy ha egy pici teljesítmény növekedésre is van remény (a HMD-s interpoláció miatt), akkor nekem megér annyit. Amellett így több lábon állok, ha valamiért elbarmolják az adott airlink verziót, akkor jó eséllyel VD-t vele egy időben nem fogják és legalább az egyik menni fog.De majd a többiek kiigazítják. Szerintem kicsit olyan ez, mint a PS vs xbox
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
A VD akkor no ha az Air Link nem mukodik rendesen vagy kellenek a plusz funkciok. Peldaul desktop streaming jobb vele.
-
Sirandrish
legenda
válasz HatalmaGalus #46831 üzenetére
& Raymond
Köszi szépen az infótEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
gulasoft
őstag
A VD volt előbb. Sokkal. Én is megvettem, használtam is. Nem is emlékszem mikor kapcsoltam be az Ailink stabillá válása óta, ha saccolnom kéne akkor cirka 5 hónapja. Elvesztette a létjogosultságát. Akkor lehet hasznos, ha valakinek akkora krumpli a gépe, hogy az oculs progi nem hajlandó feltelepülni, mert a VD pc oldali kliense nem néz hardvert. Aztán hogy valaki a 30-40fpstől mennyire lesz rosszul az más tészta, azzal a VD nem foglalkozik. (egy i7 9. genes procival, és 1650-es kártyával próbáltam low beállításokkal kíváncsiságból és az még az élvezhetőség határán volt skyrimmal tesztelve. ez a hardver az oculus által nincs támogatva)
[ Szerkesztve ]
Discord:https://discord.gg/JkRTcgf
-
Sirandrish
legenda
válasz gulasoft #46835 üzenetére
Igen, kb erre jutottam én is, hogy nekem perpill semmi értelme nem lenne megvennem, mert az Airlink hibátlanúl működik..
-
kiskuplung
őstag
válasz Sirandrish #46836 üzenetére
-
Sirandrish
legenda
válasz kiskuplung #46837 üzenetére
-
fatal`
titán
válasz HatalmaGalus #46831 üzenetére
Nekem kb. egyforma. De én VD-t használok a vezetéknélküli streamhez, mert külön vannak a beállításai. A link meg be van lőve (kábellel) a combos szimekhez, mert ezeket 72 hz-en használom, kisebb FOV-val. Így nem kell állandóan állítgatni.
Egyébként nekem a felülete meg a kezelhetősége is jobban tetszik a VD-nek.
De ha valakinek stabil az AirLink és elégedett vele, akkor nem feltétlen van értelme már.
[ Szerkesztve ]
-
minyó1
kezdő
válasz peugeotmate #46828 üzenetére
Akkor megnyugodtam, köszi. Elvileg holnaptól belépek a VR táborba, ha megjön a csomag. Eddig csak PSVR-om volt, kíváncsi leszek mennyivel lesz jobb a látvány.
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #46827 üzenetére
Eleg durvan megvagtak [link] A videon is latszik [link] Ami OK, csak nem egy hosszu listat akartam a cikk elejen latni arrol amit siman toroltek a scene-bol
-
bali777
aktív tag
Sziasztok!
Bigscreen a frissítés óta eldobja pár perc után a desktop streamet. Valamint már egy ideje a hang sem jó remote desktopnál. Nálatok is ez van?
A Skyboxnak van már olyan frissítése, ami megjegyzi, hogy hol tartottam az adott filmnél? Vagy tartsam továbbra is downgrade-benMeta Quest 3
-
kiskuplung
őstag
válasz Raymond #46842 üzenetére
Jah, szénné is fikázzák. Mondjuk én tegnap megnéztem a Q2-n, és tényleg nem olyan nagy szám. Most tolom a Jurassic Park Aftermath-t és állítom hogy jobban néz ki, mint ez, pedig én irtózom a cartoonish grafikától. Nem vagyok grafikus, se 3D programozó, de gyanítom, hogy ott csúszik el ez, hogy egy megálmodott scene-t vágnak vissza, ahelyett, hogy csináltak volna egy újat.
-
Raymond
félisten
válasz kiskuplung #46844 üzenetére
Igen, vannak ennel jobb minosegu dolgok Q2-n (Red Matter vagy a Star Wars jatekok ha mar valami komolyabb nem cartoon vagy low poly dologrol van szo) de a ket blogbejegyzesbol ez inkabb ilyen fejlesztoktol fejlesztoknek szolo demo hogy mire is kell figyelni. Ha lett volna ott valaki aki figyel az art direction es asset minosegre akkor maskepp nezne ki a dolog.
A blogbol:
"Some materials relied on refraction. For these, we created new effects (such as the smoke blast effect during the car blast and the bullet trails)."
Na igen foleg az autos robbanas az egyertelmu "developer art" , de mondjuk a bullet trails meg azert nem rossz.
-
addikt
Ott vagyunk-e már, vagy mikor jutunk el oda, hogy egy VR headsettel nem kell komolyabb kompromisszumot kötni látványvilágban a sima monitoros megjelenítéshez képest?
Amikor pár évvel ezelőtt belenéztem a VR headsetek világába, ott tartottunk, hogy
- nagyon pixeles volt a kép
- a játék grafikai beállításából csúnyán le kellett venni
- alacsony volt a képfrissítési frekvencia, az én érzékeny szememnek a 90Hz is kevés de a videokártyák még azt is nehezen szolgálták ki
- hányingerem lett fél perc alattAzóta nyilván erősebb grafikus kártyák kerültek a piacra és a VR headsetekből is jöttek ki jobb verziók.
Tartunk-e már ott, hogy
- az új VR headsetekben nem pixeles a kép, jó a felbontás
- legalább egy néhány éves AAA játék (főleg autószimulátorok érdekelnek) grafikai beállításából nem kell levenni egy mai felsőkategóriás kártyával
- az újabb headsetek által nyújtott 120Hz-et stabilan hozva?[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Citroware #46846 üzenetére
Nem, felejtsd el, nem is lesz ilyen egy jódarabig.
Ahhoz, hogy a monitor szintjét hozd pixelszámban és látványvilágban, jóval nagyobb felbontás kell, most vagyunk kb. a fullhd monitorok szintjén. Ahhoz, hogy ezt fix 120 fps-sel hajtsd szerintem jódarabig nem lesz hardver. Nézd meg mit tud az adott szimulátor alatt egy kártya 4k-ban. A Q2 natív felbontása ennek a két és félszerese. Én 72hz-en használom, kicsit csökkentett FOV-val. Így AC mondjuk elmegy full grafon, DiRT Rally 2.0 is közel fullon, ACC felejtős, de ezt is sikerült belőni élvezhetőre. 3080-am van. Talán a következő generáció már használható lesz 90hz-en. 120hz szerintem felejtős és közben valószínűleg jönnek újabb szimulátorok is, nagyobb vasigénnyel.
iRacinget nem tudom, mert arra nem fizettem elő.
- hányingerem lett fél perc alatt
Ez sokakat érint, motion sickness, meg kell szokni a VR-t. Illetve hányingered az alacsony FPS-től is lehet. -
Scarletiel
senior tag
válasz fatal` #46847 üzenetére
Mondjuk így pár nap használat távlatából azt tudom hozzáfűzni, hogy nem a grafika az ami miatt érdemes vagy nem érdemes VR szettben gondolkodni, hanem az élmény. Tényleg nehezen adja át egy youtube videó azt, hogy ott vagy benne a térben és magad körül érzed szemmel a tárgyakat, embereket, egyéb objektumokat. Persze a grafika hozzásegítene a valóságérzethez, de nem ez az alapfeltétele az élménynek.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
minyó1
kezdő
válasz Scarletiel #46848 üzenetére
+1
Szerintem ez egy külön műfaj, teljesen más élménnyel. Semmi értelme hasonlítgatni. Nekem mondjuk speciel többet adott már az ócska PSVR is, mint a csili-vili 4K monitorom. Most meg így pár óra Rift S után azt mondom, hogy nem lesz már olyan érzés a flat gaming soha. Mondjuk nagyrészt eddig is csak az F1-et nyomtam, az új része meg VR kompatibilis lesz. Közben végre töltődik le az Alyx, alig várom.A fél perc után szédüléshez meg... lehet hogy van aki nem bírja, és ennyi. Ma adtam rá az 52 éves anyámra, aki a hétköznapokban mindentől rosszul van meg szédül. Eltöltött kb 20 percet VR-ban, és semmi baja nem volt. Rajtam meg 3 éve nem volt VR, de ma lazán letoltam 2 és fél órát egyhuzamban. Akkor is csak azért hagytam abba, mert kiszáradt a szemem.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Scarletiel #46848 üzenetére
Egyetértek, ráadásul pont szimulátornál annyira nagy különbség nincs. Fél óra és észre se veszed a grafikát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
A topik témája: VR. Az Amazonos vásárlással kapcsolatban ide írjátok: Amazon topik
Ami nem a topikba tartozik: Hardveraprós hirdetések linkelése/kibeszélése, csomagszállítási információk, Amazonos rendelési problémák. Ha a hozzászólásod törlésre kerül, kérlek ne írd be újra![ Módosította: lugosi ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
Hirdetés
- Elite: Dangerous
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Szólánc.
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- Óra topik
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest