- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen notebookot vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
<cyborg>
csendes tag
Sziasztok!
Van egy debian squeeze 64-bites rendszerem, amin fordítottam magamnak egy 2.6.36-os kernelt. El is indul, de nem tudom feltenni az nvidia legújabb(260.19) gyári driverét. A következő hibával áll le:
ERROR: Unable to determine the version of the kernel sources located in
'/usr/src/linux-2.6.36/'. Please make sure you have installed the
kernel source files for your kernel and that they are properly
configured; on Red Hat Linux systems, for example, be sure you have the
'kernel-source' or 'kernel-devel' RPM installed. If you know the
correct kernel source files are installed, you may specify the kernel
source path with the '--kernel-source-path' command line option.A linux források a '/usr/src/linux-2.6.36/' könyvtárban vannak( a --kernel-source-path -tal adtam meg).
Google-le találtam hasonló hibaüzeneteket, de az abból származott, hogy a 2.6.33 kernelre megváltoztatták néhány fontos .h fájl helyét. Így a driver nem találta meg azokat. Bár nem láttam rá nagy esélyt, h most is ez lesz a gond, mégis megpróbáltam az ott vázolt megoldást. De, ahogy az várható volt, nem jártam sikerrel.Ha valaki találkozott ezzel/ van ötlete, akkor kérem, h válaszoljon.
Köszi!
-
<cyborg>
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A probléma: Nem tudom, hogy a laptomon gombjai milyen acpi event-eket váltanak ki. Pedig szükség lenne rájuk az acpid konfigolásához.
Régebben, mikor egy ubuntut nyúztam, volt a repoban egy acpi_listen nevü progi, ami a stdout-ra kiírta az eventeket, de ez most nincs
.
Van valakinek ötlete, hogy honnan lehetne ezeket kideríteni?
Előre is köszi.
-
<cyborg>
csendes tag
Sziasztok!
xfce4 -et használok, és mellé conky rendszermonitort(a conky az ablak jobb szélén van). Azt szeretném elérni hogy az xfvm ne "pakoljon rá" másik ablakokat, pl mikor teljes képernyőre teszek egy ablakot, akkor se takarja le a conky-t. Mit kéne ehhez állítani?
Előre is köszönöm válaszaitokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest