Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• guest

veterán

Üdv !

Mivel programfejlesztőként dolgozom, ezért akad egy-két érdekes történetem. De ami a legjobban idegesít az userekben az a következő :

Program fejlesztés közben gyakran becsúszik egy-két bug aminek a tesztelés alatt a nagyrészét ki is lehet szűrni. De azért mindig marad benne egy-kettő. :(

A minap kapok egy telefont a kedves usertől, hogy ez már mindennek a teteje, meg hogy nem jó a program, és már fél éve így működik, és nem lehet vele normásian dolgozni, mert rossz eredményt hoz, és különben is használhatatlan az egész rendszer...

Ez az egész eddig még lenyelhető is lenne (mert ugye a megrendelőnek mindig igaza van), ha nem lenne ott az a ''fél éve''. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ha észrevesz valamit a programban akkor miért nem tud rögtön szólni, hogy ki lehessen javítani. De nem, ő vár fél évet, és csak utána kezd el velem ordibálni, hogy milyen sz*r a program. És még nekem kell félévre visszamenőleg javítgatni a program által generált hibás adatokat. holot ha rögtön szól minden elkerülhető lett volna. Neki is, és nekem is könnyebb dolgom lett volna.

És ez nem egyedi eset.

Sajnos az userek 99 % nem tudja felfogni, hogy én csak adatokkkal, számokkal dolgozok programírás során és néha egyszerűen nem tudom kiszűrni a szemantikai hibákat. Amennyire csak lehet beleássa magát az ember a megoldandó problémába de így is van egy két dolog ami fölöt elsiklik az ember, de az user egyből kiszúrja, mert már 20 éve ezzel foglalkozik. Csak akkor miért nem közli ha gondja van ? Ez számomra örök rejtély marad...

GUEST

Új hozzászólás Aktív témák