Új hozzászólás Aktív témák
-
Feri1984
tag
Csak reagálnék pár kommentre.
"Jövőre 5090."
Talán 2025 őszén lesz valami az 5000-es karikból!"oled beégés"
Jómagam is 1 éve használok oled tv-t monitorként,napi 5-6 órát.Még nincs beégés.Szerintem ez csak riogatás."Framegen=magas latency"
Ebben a témában nem voltam tájékozott ezért utána jártam mert nálam 10ms alatt volt a cyberpunk framegennel és nem értettem mit hisztiznek emiatt.
Egyértelmű volt a komunikáció hogy a framegent stabil 60fps alatt nem ajánlja egyik vga gyártó sem.Valamint az is hogy legalább 2 valós képkockára jusson 1 generált kép.Így nem lesz érzékelhető latency.
A probléma az hogy ezeket az emberek figyelmen kívűl hagyják és pl 30fps-ből akarnak 120-at kisajtolni. -
FeRRaR1
őstag
Megvettem a 48" C1-et több mint 2 éve. 120hz, 4k, latency és g2g is az egyik legjobb. Kb egyszerre vettem a 6900XT-vel, és ennyi idő után is elégedett vagyok.
Monitor piac nagyon el volt korcsosodva mikor kerestem. Ami megfelelt az meg dupla vagy tripla áron volt, így lett C1 5 év garral! Beleértve a beégést.
2 év után bátran állítom hogy jól döntöttem. Ma is újra venném. VGA csere meg majd akkor lesz ha lesz értelmes sebesség előrelépés natívan. Kamu képkockák magas latency-vel nem igazán érdekelnek.
Ára meg gondolom ennek is horror lesz, 1 év garral...
-
Dr. Akula
félisten
A monitor az persze, de nem vagyok benne biztos hogy ez kéne jobban 240 Hz-el, vagy a PG48UQ 140-el. Ha kevésbé ég be, akkor oké, de amúgy azért a 48" mégiscsak sokkal nagyobb képet ad, 240Hz-re meg majd talán 5 év múlva lesz esélyem ilyen felbontáson, addigra ráérünk kitalálni mit vegyünk. Valószínűleg ennek a 2-3-al későbbi utódát, mert közben a monitorok is fejlődnek.
-
-
Segal
veterán
válasz
Dr. Akula #11 üzenetére
Azért ha most is ránéznél vga statisztikákra nagyon nem a 4090 nyerne benne eladásügyileg. Azért mert van 1 réteg akinek mindig a legújabb kell hogy legyen a gépében nagyon sokan még 2xxx szériával játszanak és meg sem fordul a fejükben a váltás.
3080Ti-ről nekem sem, pedig beleférne a keretbe a 4080, vagy majd akár most a Super változat, de amire használom ott mindent röhögve visz natívban minimum 4K60fps-el.
Majd az 5xxx szériánál eljátszok a gondolattal, de tutira nem a 90-es lesz. -
Dr. Akula
félisten
-
Segal
veterán
A gta 5 az gyilkos egy játék ez tény. Én több éve kiszálltam az online farmolásból, de az valóban zabálja a gépet. A második játék meg eléggé új, de mivel nincs steamre, ezért esélytelen hogy kipróbáljam. Én a régebbiekre értem amivel játszok. Doom Eternal-t pl lockolnom kell, splitgate-t is, a project cars 3 mondjuk pont nem tudja a 120 fps-t kipaszírozni, de a lényeg hogy találni bőven olyan játékot ami tudja a 120+ fps-t natív 4K mellett és ugye ehhez kezdtem még hozzászámolni a 4090 extra erejét meg akár a dlss-t is. Meg ugye monitort sem 1 évre vesz az ember és bő 1 év múlva jön az 5090 is...
-
Segal
veterán
Én csak egy mezei 3080Ti-vel hajtom a 4K/120hz-es tv-m (dlss nélkül!!), de több játéknál is lockolni kell 120 fps-re a max számot a gsync végett...
Persze ez sem tudna 240 fps-t ez tény, de ugye közel sem a ma kapható legerősebb vga.
Szóval ha a leújabb, legoptimalizálatlanabb játékkal játszik az ember akkor simán elképzelhető (főleg dlss használatával) a 240 fps. -
Dr. Akula
félisten
Ez a PG32UCDM azon kívül hogy 240Hz vs 138Hz, különbözik valamiben a PG48UQ-tól? Leginkább a panel beégése érdekelne.
-
Már kb egy éve nézegetem, hogy kijön e a modell, de utólag bele gondolva más hasonló qd oled monitoroknál is gyakori volt a kezdeti beégés. Amennyibe kerülni fog az meg nem kevés lesz érte, de tény, hogy bitang 😁
”Highend” kategóriában pedig elég bestbuynak néz ki tudását illetően 😁 -
myckey
veterán
Gondolkodom a wqhd - 27" 2K 144Hz IPS Freesync monitor leváltásán...
jó ideje.Nagyobb kellene, de a fenti tulajdonságokat tartva, mondjuk valami HDRReady képminőséggel ( ips gondolom kuka )Bár ha nagyobb, akkor már ugye 4K.
De nem nagyon találtam, egyelőre. ( milliókat nem akarok rá )
szrk:
Talán nem én vagyok az egyetlen, a problémámmal...
TV nem játszik, nem kellene több megjelenítő,egyelőre. ( tudom, a TV lenne az ideális-valós- HDR élmény, meg egyébként is, a médiatartalmakra, akár játékra, is. ...pláne hogy engem a késleltetés annyira nem is zavar, nem vagyok online fps esport gamer) -
Segal
veterán
Szép meg jó hogy érkeznek az oled monitorok, de lassan a 4K felbontásson is kezdhetnénk túllépni, ha már ennyi tolják a vga gyártók a felskálázásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 81,3 cm-es OLED képernyő alapból 240 Hz-en megy, de csökkentett képpontsűrűség mellett 480 Hz-et is tud.
- Gyúrósok ide!
- Apple asztali gépek
- Android szakmai topik
- Ukrajnai háború
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest