Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oti86
tag
Gyűjteményem: [link]

-
Oti86
tag
válasz
üzenetére
Szép darab.
Egyszer én is összeraktam egy p3 csúcskategóriát. Acorp 694TA, 1,4 Ghz Tua P3, 1,5 GB SDRAM, Cooler, Master Jet 7 hűtő 
-
Oti86
tag
-
Oti86
tag
szép -
Oti86
tag
Hátha itt tud vki segíteni: [link]

-
Oti86
tag
-
Oti86
tag
Sajnos nem mindig egyszerű összehozni az SLI-t, én is szenvedtem vele annó eleget. Én 2 db Diamond V2-vel próbálkoztam Win98 alatt. A gyári driverét telepítettem fel, és azzal sikerült összehozni. Legegyszerűbben úgy lehet megtudni, hogy működik-e az SLI, hogy ha a játékban be tudod álltani az 1024x768-at, akkor minden ok, ha csak 800x600, akkor csak az egyik megy. De szerintem az Everest is hajlandó kiírni, mi a helyzet a kártyákkal

Keresgélj neten jobb driverket: [link]
-
Oti86
tag
Még nem hallottam róla, hogy valakinek sikerült 3 azonos Voodoo2-t összekötnie. Természetesen vannak speciális darabok, amikkel lehetséges megoldani.

Hagyományos "floppy" kábeles megoldással azonban nem. Fizikailag összeköthető három vagy több is, de nem tudnak összedolgozni. Kettő esetén az egyik kártya a páratlan, a másik a páros sorokat számolja, de felvetődik a kérdés, hogy mi a halált fog a harmadik csinálni. Ráadásul először megfelelő programot kellene írni, ami lehetővé teszi a 3 vagy több kártya egymás melletti működését. De még ha ezeket a problémákat sikerül is kiküszübülni, még mindig számolni kell azzal a nem elhanyagolható problámával, hogy azért ez a floppy kábel szerűség nem a legjobb adatáteresztő képességgel rendelkezik. Így, ha többet kötünk össze, egyszerűen nem tudunk elérni jelentős gyursulást, mivel kevés adat és lassan ér csak el a megfelelő helyre.
Három kártya összekapcsolása szerintem nem megoldható sehogyse, mert nem tudna mit csinálni a harmadik, négy összekapcsolása megfelelő program megírásával talán lehetséges lenne, viszont az adatok túl hosszú útja jelentősen csökkentené a teljesítményt, és így nem sok értelme van.
-
Oti86
tag
válasz
zoli1904
üzenetére
Márkák: 3dfx(STB), Asus, Compaq, Dell, Falcon Northwest, Garnet, Gateway, Incredible Tech., NIX, Packard Bell, PowerColor, Sigma, SuperTek, amikről tudok
3dfx-től (STB): Velocity 100; 200, Voodoo3 1000, 2000, 3000, 3500
2000, 3000 TV kimenetes, és TV kimenet nélküli is volt
3500-ből talán 2 féle TV-Tuner-rel is kiadták, és többféle órajelű típusok is voltakAmúgy az 3dfx Voodoo3 3000 szerintem csak egyféle memóval volt, de nemtudom pontosan.

-
Oti86
tag
válasz
üzenetére
Szerintem ez mégritkább, mivel ki se adták
8x4MB SGRAM-ot kapott azaz mindegyik GPU 16 MB-tal rendelkezik, ráadásul PCI-os változat 
Szerintem azért nem adták ki, mert drága volt az előállítás, és vélhetően nem tudott jelentős többletteljesítményt nyújtani a V4-hez képest
Az AGP-s változata a 4x-es sebességet is támogatja
-
-
Oti86
tag
válasz
üzenetére

Nagyon szép gyűjtemény. Az a V5 doboz gyönyörű. És alatta az a PCI Mac Voodoo 5 mégszebb. Bár én az "eredetiség" híve vagyok, úgyhogy kicserélném a hűtőjét az egyik AGP-s Voodoo 5-ével, hogy ugyan olyan legyen, mint amilyennek eredetileg legyártották.
A Szendvics V Rush is nagyon jó, mindig is akartam olyat szerezni, csak sose sikerül

Grat hozzájuk
-
Oti86
tag
Elvileg bírnia kellene az eredeti hűtésnek is, de ki tudja, próbálkozni kell azzal is, és majd elválik, hogy hol a hiba. Sajnos nehéz ugyanolyan hűtűt beszerezni. Három tűs VGA csatlakozósat, meg nagyon nehéz, csak alaplapra dugható van belőle, vagy ami VGA-ra, az 2 tűs. Érdemes vmi olyan chip-hűtőt venned, aminek az alján hővezető ragasztó van, és max a ventit kicseréled a régire.
Én is így oldottam meg a V5 5500-am hűtését 
-
Oti86
tag
Sajnos nem tudom mi lehet a probléma a kártyával. A BIOS nem hinném, de nézd meg vmi monitorozóval, hogy milyennel áldották meg, és akk kiderül, hogy hozzá való-e. Én szerintem inkább az lehet a probléma, hogy vagy tuningolták, vagy 4-szeres AGP-ben hajtották, és ez megvislhette kicsit a kártyát. Amúgy 3k korrekt ár érte. Nem érdemes szerintem visszacserélni

-
Oti86
tag
válasz
üzenetére
Nagyon sok létezik
Voodoo 1, Rush, 2, Banshee szten rengeteg, hiszen ezek köré még mindenki építhetett kártyát, úgyhogy sokan rendelték ezeket a chipeket. 3-tól felfele már kisebb a paletta, de még itt is viszonyleg sok különböző kártya látott napvilágot
Szinte lehetetlen lenne az összeset összegyüjteni, de mindenesetre nagyon nehéz.
Remélem hamarosan fel tudod tenni a képeket. Kíváncsi vagyok a gyüjteményedre. Addig ha gondolod az enyémeket megnézheted a képtáras oldalamon.
-
Oti86
tag
Íme egy újabb kíhívás: tessék megrohamozni az ajánlatokkal: [link]

-
Oti86
tag
válasz
Bull Boss
üzenetére
LOL A nvidi hogy meglepődne, ha kipóstázná nekik a bolt garis cuccként javításra
Am télleg igazi kincs, ha még a papírjai is meg vannak hozzá. Kár hogy nincs annyim
Szívesen megvenném
Kár hogy ilyen kevés az érdeklődő manapság irántuk, remélem előbb - utóbb fellendül a 3dfx piac
Most az jár jól, aki venni akar, mert olcsón megkapja, mert sokan árulják, viszont kevesen keresik 
-
Oti86
tag
válasz
Bull Boss
üzenetére
Hát ez egy jó kérdés, nem tudom, hogy ritkább-e, igazából azt se tudom, hogy milyen tamokkal dobálták őket piacra.
De szerintem biztos kevesebb érkezett a Toshiba RAM-os verzióból. Én azért a helyedben azt a 9000 Ft-os árat meggondolnám, feltéve, ha nincs szükséged sürgősen pénzre. 
-
Oti86
tag
válasz
zizi-macska
üzenetére
Nincsen bocsi -
Oti86
tag
válasz
Atom_Anti
üzenetére
A bordákat meghagytam, ami rajta volt, vagyis az Evercoolt, aminek az elján gyárilag volt hővezető ragasztó, és azzal lett feltéve.
Így csak a ventit kellett átcsavaroznom, és kész is. 
Én mindig igyekszem eredeti állapotukban megőrizni, vagy visszaállítani ezeket a kártyákat, hogy olyanok legyenek, mint amilyennek tervezték őket
sajnos ez nem olyan egyszerő, mert pl ilyen AAVID ventit alig lehet találni, még más gyártó ventijével se lehet pótolni. Nehéz ilyen 3 tűs VGA ventit találni, mert ami 3 tűs, az alaplapi csatlakozós, ami meg VGA csatlakozós, az meg 2 tűs

-
Oti86
tag

Megújult a Voodoo 5 5500-am, végre sikerült eredeti állapotába visszaállítani nagyjából. köszönet érte Atom_Anti-nak

-
Oti86
tag
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Nemrég váltál meg a többségétől, ha jól tudom
Én is kinéztem nálad egy V4-et, de akkor épp szűkösen voltam anyagilag 
Én eredeti állapotában szeretem a 3dfx kártyákat. Nincsenek meg esetleg az AAVID ventik,
mert az enyémről azok hiányoznak, és pótolni kellett, persze VGA-hoz való csati 3 tűs nincs, csak 2, de az meg nemjó 
-
Oti86
tag

-
Oti86
tag
válasz
zoli1904
üzenetére
Az FX kártyák jó nagy fosok voltak (bár azért az 5900 már megütött egy szintet) Azért kétlem, hogy a VSA vagy korábbi fejlesztésből érdemes lett volna-e bármit is átemelniük. Inkább a soha ki nem adott Rampage volt az, amiből profitálhattak. (No meg a felvásárlást követően a konkurencia kiiktatása,és a piacszerzés, már amennyiben beszélhetünk még a 3dfx részéről piacról
) -
Oti86
tag
válasz
zizi-macska
üzenetére

-
Oti86
tag
BUÉK!

-
Oti86
tag
Mindenkinek Boldog karácsonyt!

http://www.sun-up.com/images/3dfx_logo.jpg
-
Oti86
tag
Ismét egy érdekesség került ki vaterára: [link]

Első szemrevételezésre semmi extrát nem lehet észre venni a kártyám, max a 3000ft-os árat sokalhatjuk érte. Mert ugye miért is adna ki az ember egy mezei v3 3000-ért enyit. De azért ha figyelmesen szemrevételezzük a képet, bár elég kicsi, azért feltűnhet egy furcsaság. Nem rézpöcökkel lett rögzítve a hűtőborda. Ez pusztán azért érdekes, mert ezt az eljárást csak a PCI-os verzióknál használta a 3dfx. Ebből következően felmerülhet a kérdés, hogy akkor ki gyártotta.
3dfx, Asus, Compaq, Dell, Falcon Northwest, Garnet, Gateway, Incredible Tech., NIX, Packard Bell, PowerColor, Sigma, SuperTek lehetnek az esélyesek.
Esetleg még az is lehet, hogy egy Kínában gyártott darab lesz, ugyanis, ha jól tudom ott is készült V3. Róluk el tudom képzelni, hogy így spóroltak.
PowerColor, Sigma kizárva,a Compaq is
A többi esélyes.... 
-
Oti86
tag
Ennyivel tudott többet a Voodoo1, mint a többi kártya:

Carmageddon 3Dfx Voodoo nélkül
Voodoo kártyával -
Oti86
tag
válasz
Bull Boss
üzenetére
Hát szerintem a szokásos 6 megás 3dfx Voodoo Rush. Csak azért sikerült emeletesre, mert még akkor jött ki, amikor a 3dfx nem adott referenciát a kártya felépítésére, és a gyártók csak így tudták megoldani, hogy egyáltalán beférjen a gépbe
Amúgy nem sűrűn látni ilyet, mert nem szerencsés megoldás, és amint lehetett leálltak az ilyen kártyák gyártásával 
-
Oti86
tag
Most már lehet gyűjteményt bővítgetni, aki akar 
-
Oti86
tag
-
Oti86
tag
válasz
zoli1904
üzenetére
Háát, most már azért más a helyzet a piacon, az újoncokat pillanatok alatt kiszorítanák a bentlévők, lásd a Volari, vagy a Savage kártyák, mindegyik bukot, csak vmi forradalmi újítással lehetne benntmaradni. Ráadásul akkoriban könnyebb volt előrukkolni és betörni a piacra videókártyával, ugyanis nem is nagyon volt, ami volt, az meg nem tudott 3d-t produkálni.
A 3dfx már sohase fog feltámadni, sztem jó helyen van ott az Nvidianál, még a végén úgy járna, mint a commodore....
az is volt már minden, aminek köze nincs az elődjéhez 
-
Oti86
tag
válasz
szakacsze
üzenetére
Hát igen, benne van, hogy valakinek eszébe jut, bár nem tudom, hogy az Nvidia milyen gátakat szabna neki, hiszen ha jól tudom az övék a Gilde, voodoo és minden volt 3dfx név használatának joga.
na meg persze egy ilyen kártyát nehéz lenne nyereségesen értékesíteni, inkább max hobby szinten készülhetne el... talán
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nagyon szép

Első ránézésre gyári verzió
akk becsapott a google, igaz én meg utána se számoltam
Jó lenne ha Kerülne Magyarországra is egy darab

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)